Hááát én nem tudom hogy mi az igazság ebbõl, de ha én itt Tatabányán errõl hallok, akkor az vagy nagyon is valós, vagy kiba**ott nagy KACSA ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak...
Indította
findli
, 2002. március 05. 23:17
Írta 2003. augusztus 06. - 13:48

Írta 2003. augusztus 06. - 13:44

;D
Hát... praktikák nemcsak éttermekben vannak...
nem akarom reklámozni, de amikor még fiatal voltam és bohó, akkori igen gyûlölt, szemét fõnököm kávéjába elõfordult hogy belepöktem picit... :-[
Hát... praktikák nemcsak éttermekben vannak...
nem akarom reklámozni, de amikor még fiatal voltam és bohó, akkori igen gyûlölt, szemét fõnököm kávéjába elõfordult hogy belepöktem picit... :-[
Írta 2003. augusztus 06. - 13:40

ismerõsi körömbõl két helyrõl is hallottam már ezt a giroszost... :
fene sem tudja ezt, miután hallja a sok éttermi praktikákat... :-\

fene sem tudja ezt, miután hallja a sok éttermi praktikákat... :-\
Írta 2003. augusztus 06. - 13:40

Szerintem ez is csak amolyan "urban legend", mint az amikor a stoppos integet az út szélén, lassít egy autó majd amikor a stoppos már nyitná az ajtót, az autós belelép a gázba és csak otthon veszi észre hogy lifeg az anyósoldali ajtóról egy leszakadt kar... meg van még egy csomó ilyen ökörség...
Egy fórumon egyszer már megpróbálták összegyûjteni a terjengõ sztorikat, mondhatom igen mulatságos volt olvasgatni.
Egy fórumon egyszer már megpróbálták összegyûjteni a terjengõ sztorikat, mondhatom igen mulatságos volt olvasgatni.

Írta 2003. augusztus 06. - 13:32

Ez az a story, amit kb 3 hete hallottam, hogy a keletiPU-nál ilyen "fehérjedús" öntettel ellátott giroszt árúlnak???? És úgy derült ki hogy megvádolták a csaszi barátját, hogy esetleg homokos ?? vagy valami ilyesmi ... legalábbis és ilyen verziót hallottam, de elégg bizarr ...
Írta 2003. augusztus 06. - 13:30

Írta 2003. augusztus 06. - 13:17

Írta 2003. augusztus 06. - 12:52

Hát ez az! ???
Ott hagytuk õket és azóta semmi hír róluk. Lehet, hogy mégis arra járt 1-2 vadkan?
Körte! Neked is tetszettek "Csabi" (most már elneveztünk így) lámpái? Nagyon speciálisak voltak.
Szóval Khalesz a hátsód a nagyobb problémád? Vajon mi lesz azzal a kerékpáros nacival?
Lensver este még úgy tervezte, hogy az erdõn át teker haza. Jó nagy túra lett belõle...
Ja és ezután mindenki tartózkodjon a Girosz fogysztásától. :-X Fúúújjjj. Ma ebéd közben állandóan ez járt az eszemben. :-\
Para: köszönjük a beszámolót!
Jó volt felidézni azokat a szép helyeket.
Sziklamászók! Holnap fél 6-6 körül találkozhatnánk a Fenyõ gyöngyénél. Hozzatok magatokkal váltó cipót (bocsi: cipõt), ami gumi talpú és nem kemény,mûanyag talpú, mert az nagyon csúszik. :-*
Ott hagytuk õket és azóta semmi hír róluk. Lehet, hogy mégis arra járt 1-2 vadkan?
Körte! Neked is tetszettek "Csabi" (most már elneveztünk így) lámpái? Nagyon speciálisak voltak.

Szóval Khalesz a hátsód a nagyobb problémád? Vajon mi lesz azzal a kerékpáros nacival?
Lensver este még úgy tervezte, hogy az erdõn át teker haza. Jó nagy túra lett belõle...
Ja és ezután mindenki tartózkodjon a Girosz fogysztásától. :-X Fúúújjjj. Ma ebéd közben állandóan ez járt az eszemben. :-\
Para: köszönjük a beszámolót!

Sziklamászók! Holnap fél 6-6 körül találkozhatnánk a Fenyõ gyöngyénél. Hozzatok magatokkal váltó cipót (bocsi: cipõt), ami gumi talpú és nem kemény,mûanyag talpú, mert az nagyon csúszik. :-*
Írta 2003. augusztus 06. - 12:10

Jó reggelt! 
Eccerûen tök jó volt a tegnap este! A tempó tényleg light-os volt, még én is lépést tudtam tartani a társasággal. Na jó, néhol nem. ;D
Lefelé helyenként olyan csörtetés volt az út szélén, hogy ha nem megyek gyorsan, lett volna idõm megijedni.
Kis málõr is történt, mert a lámpáimban az elemek úgy döntöttek, hogy szabadságra mennek - végleg. Már felfelé is alig láttam, lefelé pedig Mellon és Kahlesz mentek elöl, Röfi és Csabi - hû de ciki, lehet, hogy én is rosszul elméxem a nevedre?! :-[ - világított hátulról. Émmeg középen száguldottam a sötétben, és közben azon gondolkodtam, hogy így sokkal jobban látom a gödröket. És tényleg! Sikerült mindegyiket kikerülni. ;D
Persze a szigetnél olyan tömeg fogadott, hogy csak taszigáltam magam elõre a bringával. Még jó, hogy mindenki ugyanarra ment... A BKV ismét kitett magáért, a HÉV-megálló felé közeledve ellenõrök fogadtak: "Jegyeketbérleteketkérem!" Na, ezt nem lehetett röhögés nélkül kibírni. Aztán láttuk, hogy kis sátorkában ücsörögnek jegyárusok is, de valahogy senki sem állt sorban...
Kellemesen fáradt vagyok, szerencsére reggel tudtam potyázni egy kicsit még az ágyikóban. ;D
Örülök, hogy Kahlesz lába, és maga Kahlesz is megmarad. Idõben hazaértél?
De mi van a többiekkel???
Körte

Eccerûen tök jó volt a tegnap este! A tempó tényleg light-os volt, még én is lépést tudtam tartani a társasággal. Na jó, néhol nem. ;D
Lefelé helyenként olyan csörtetés volt az út szélén, hogy ha nem megyek gyorsan, lett volna idõm megijedni.

Kis málõr is történt, mert a lámpáimban az elemek úgy döntöttek, hogy szabadságra mennek - végleg. Már felfelé is alig láttam, lefelé pedig Mellon és Kahlesz mentek elöl, Röfi és Csabi - hû de ciki, lehet, hogy én is rosszul elméxem a nevedre?! :-[ - világított hátulról. Émmeg középen száguldottam a sötétben, és közben azon gondolkodtam, hogy így sokkal jobban látom a gödröket. És tényleg! Sikerült mindegyiket kikerülni. ;D
Persze a szigetnél olyan tömeg fogadott, hogy csak taszigáltam magam elõre a bringával. Még jó, hogy mindenki ugyanarra ment... A BKV ismét kitett magáért, a HÉV-megálló felé közeledve ellenõrök fogadtak: "Jegyeketbérleteketkérem!" Na, ezt nem lehetett röhögés nélkül kibírni. Aztán láttuk, hogy kis sátorkában ücsörögnek jegyárusok is, de valahogy senki sem állt sorban...
Kellemesen fáradt vagyok, szerencsére reggel tudtam potyázni egy kicsit még az ágyikóban. ;D
Örülök, hogy Kahlesz lába, és maga Kahlesz is megmarad. Idõben hazaértél?

Körte
Írta 2003. augusztus 06. - 11:28

Prefi: jaja... a csúcsra a középtõl úgy meg y akabin, hogy nincs oszlop, csak a középállomáson, és a csúcson... elég durva látvány... sajnálom hogy nem mentünk fel a csúcsra, de qrva drága, majd jövõre különítünk erre összeget 

Írta 2003. augusztus 06. - 11:10

Para!
Amikor mi régebben jártunk síelni a Tátrába, a Lomnici csúcsra mindig a kis kabinossal mentünk fel (sztem hangulatosabb, mint a nagy, és jobb abban lengeni, ha megáll ;D). De az utolsó szakasz a legtutibb: a kötélpálya alján + a tetején van egy-egy oszlop, közte meg az egész szerkezet lóg a levegõben. (vagy legalábbis évekkel ezelõtt így volt). És a csúcsra csak egy picit emléxem ugyan, de azt tudom hogy marha jó hely
bye
Prefi
ui.:te szent ég, de jó régen voltam már ott... :'( :'(
Amikor mi régebben jártunk síelni a Tátrába, a Lomnici csúcsra mindig a kis kabinossal mentünk fel (sztem hangulatosabb, mint a nagy, és jobb abban lengeni, ha megáll ;D). De az utolsó szakasz a legtutibb: a kötélpálya alján + a tetején van egy-egy oszlop, közte meg az egész szerkezet lóg a levegõben. (vagy legalábbis évekkel ezelõtt így volt). És a csúcsra csak egy picit emléxem ugyan, de azt tudom hogy marha jó hely

bye
Prefi
ui.:te szent ég, de jó régen voltam már ott... :'( :'(
Írta 2003. augusztus 06. - 09:52

Sziasztok! Aggodalomra semmi ok. A lábam rendben van. ;D
De ami a hátsómat illeti! Arra alíg bírok ráülni, úgy feltörte a biciklisgatya. >
Most olyan álmos vagyok, hogy keresnem kell minden egyes billentyût a glaviatúrán.
Mi lefelé ereszkedve láttunk mindenféle állatot a félhomályban, aztán a szigetnél nagyon sok "állatot láttunk".
Meg kell hagyni elég szép számmal összegyültünk, ha többen lettünk volna, még egy tüzet kellet volna rakni. ;D
De ami a hátsómat illeti! Arra alíg bírok ráülni, úgy feltörte a biciklisgatya. >

Most olyan álmos vagyok, hogy keresnem kell minden egyes billentyût a glaviatúrán.

Mi lefelé ereszkedve láttunk mindenféle állatot a félhomályban, aztán a szigetnél nagyon sok "állatot láttunk".

Meg kell hagyni elég szép számmal összegyültünk, ha többen lettünk volna, még egy tüzet kellet volna rakni. ;D
Írta 2003. augusztus 06. - 09:44

Master:
Podlesok AutoCamp
szállás 230korona/fõ/éj a faházban tusolóval, plussz autóhelyet is kell fizetni
Nekünk 4ünknek autóval együtt éjszakánként fejenként 1500körül jött ki.
Podlesok AutoCamp
szállás 230korona/fõ/éj a faházban tusolóval, plussz autóhelyet is kell fizetni
Nekünk 4ünknek autóval együtt éjszakánként fejenként 1500körül jött ki.
Írta 2003. augusztus 06. - 09:39

...
a lanovkának 3 állomása van: úgy mint START, ez 1100méter körül, a tengeriszemnél egy közel 1750méternél, és onnan még a csúcs van 2650méter körül.
A második állomásig és vissaz fejenként kb 2200fötö volt az út, míg ha a csúcsig mentünk volna, a tengerszemtõl plussz 3600fötö
szal elég húzós libegni. A látvány azért feledtette az anygiakat egy pillanat alatt... Festõien gyünyörû a hely. A tengerszemet szinte minden méteren fotóztam volna, annyira zöld, annyira tiszta. Sajnos az idõjárás ismét csak nem fogadott minket kegyeibe. Talán fél órát gyönyörködhettünk a csúcsban, majd jött egy felhõ s leszállt közénk nótát fújhattuk volna...
és ahogy jött, úgy elkezdett cseperegni is, majd jóízûen esni. Még küzdöttem egy kicsit az árral fotózás céljából, majd Én is a többiek után menekültem a házba. Még ránéztünk a másik oldalon elénk táruló síkságra, majd vissazindultunk. Hazafele Poprádon ismét éttermeztünk, majd a campingbe érve átvettük az egy éjszakás házunk. Hát ez már nem volt az a csoda :-/ Gyorsan le lehetett vonni a nagyot: a tutijó, ha 6 vagy 8fõ megy egyszerre,. A ház egy helységbõl állt, amibe két emeletes ágy volt, egy konvektor, és egy asztalka. Volt egy wc-mosdó, és egy tusoló. SZal az a tipikus túrázok egész nap inkább, hogy csak aludni kelljen oda mennem :
Végülis jó volt. Másnap már pakolonmi nagyon nem kellett, így 10körül el indulhattunk hazafele, persze SZIKRÁZÓ NAPSÜTÉSBEN. Hazafele még útba ejtettük a Martonházi Aragonit Barlangot, mely a világörökség része, így nem is csoda, hogy 3 zárt ajtón keresztül lehet csak bejutni a tényleges barlnagba, és folyamatosan 9 kamerán keresztül figyelik a termeket, a csoportokkal meg 8 vezetõ megy le... :
kicsit fortresses érzés 8) de nem csoda, hisz az aragonit képzõdmények ma már nem fejlõdnek! A megkövesedett növáényekre hasonlító formákat 45percig csodálhattuk. A belép és fotó vmint filmezési díjak hasonlóan a dobsinaihoz.
Aztán irány ungarise föld, mert Babyface már nagyon ment volna hazafele, meg sajna az idõnk is nagyon leszaladt.
8) na ez volt a pasta... nekem kábé szerdán már csömörlésem volt a sok skodától, meg a sok szlovák csicsergéstõl, de a hely ISZONYAT MESESZÉP.
Jövõre ismét megyünk, akkor már Macival 200%!
na meg fejkamerával 
Bocs ha vki nem szerette volna a pastát
Üdv, PéeF
a lanovkának 3 állomása van: úgy mint START, ez 1100méter körül, a tengeriszemnél egy közel 1750méternél, és onnan még a csúcs van 2650méter körül.
A második állomásig és vissaz fejenként kb 2200fötö volt az út, míg ha a csúcsig mentünk volna, a tengerszemtõl plussz 3600fötö

Végülis jó volt. Másnap már pakolonmi nagyon nem kellett, így 10körül el indulhattunk hazafele, persze SZIKRÁZÓ NAPSÜTÉSBEN. Hazafele még útba ejtettük a Martonházi Aragonit Barlangot, mely a világörökség része, így nem is csoda, hogy 3 zárt ajtón keresztül lehet csak bejutni a tényleges barlnagba, és folyamatosan 9 kamerán keresztül figyelik a termeket, a csoportokkal meg 8 vezetõ megy le... :

Aztán irány ungarise föld, mert Babyface már nagyon ment volna hazafele, meg sajna az idõnk is nagyon leszaladt.
8) na ez volt a pasta... nekem kábé szerdán már csömörlésem volt a sok skodától, meg a sok szlovák csicsergéstõl, de a hely ISZONYAT MESESZÉP.
Jövõre ismét megyünk, akkor már Macival 200%!

Bocs ha vki nem szerette volna a pastát

Üdv, PéeF
vendég_Master_*
Írta 2003. augusztus 06. - 09:33

Para: pontosan hol voltatok? Szállásügyileg.
Ja, és mennyit kóstált?
A télen voltam arrafele síelni. Akkor is meseszép volt.
Örömmel olvasgatom, hogy nem csak mi vettük gyalogtúrásra a figurát. ;D A Bihari-hegységben voltunk. Csodavár, Galbina, stb.
Ja, és mennyit kóstált?
A télen voltam arrafele síelni. Akkor is meseszép volt.
Örömmel olvasgatom, hogy nem csak mi vettük gyalogtúrásra a figurát. ;D A Bihari-hegységben voltunk. Csodavár, Galbina, stb.
Írta 2003. augusztus 06. - 09:18

Pasta d'Slovenski Raj második fogás:
Szerdán aztán mi másra is ébredhettünk, mi szemerkélõ esõre. Már megszokotton tápászkodtunk ki az ágyból, aznapi tervben barlang, még hozzá európa egyik legnagyobb eljegesedett barlangja: Dobsina volt. Mire a barlanghoz értünk úgy látszott végre megláthatjuk a szlovák[/ig napot... A parkolóból (ha jól emlékaszem olyan 900fötö volt a parkolási díj) röpke 9ésfél km-t kellett sétálni a barlangig
Mindebbõl 9 km-t kb 20lépés alatt! ;D ;D ;D van ugyanis a parkolóban egy tábla, mely az Ochtinskái aragonit barlangot hirdeti: 51kmre található csak. Feljebb, uszkve 20lépésre még egy ilyen tábla hirdette magát, és a barlangot, miszerint 60km-re van… :
No, felsétáltunk, ahol egy csekély fél órás sorban állásba fogtunk... Rövidke sorocska elfogyott ( a szlovákok egyébként nem ismerik azon foglamakat, mint érkezési sorrend, vagy a sorban állás >
), és máris fizethettük a belépõt: kb630 diák ([igigazolvány nélkül nem adják, de hiatalosságát-érvényességét meg se nézték) kb 760 fötö felnõtt... Na és ez még nem a vég cehh...: ha fotózni akarsz plussz kb 950fötö, és ha még filmezni is akarsz ezen felül plussz kb 1900 fötö!!! A rendszer egyszerû: kifizeted a fotózást és/vagy filmezést, cserébe kapsz egy matricát, melyet fel kell ragasztanod, amit nem túl kedvesen odabenn meg néznek rajtad... ([i]ajánlott egy esetleges két csoportra válás esetén az elsõ csoportban fotózók és/vagy filmezõk a cuccot kifele jövet már a barlangban elrakni nem látható helyre, a matricát meg levenni és zsebre vágni, mert fenn a kapuban elveszik a matricát... de! akkora ipari üzemben ment a turnus váltás, hogy kutya észre sem venné, kinn volt és kinn nem...[/i] ) Maga a barlang frenetikusan gyönyörû! Meseszép a rengeteg jég, míg odakinn 25fok körüli hõmérséklet van... Kicsit irigykedve olvasgattam, hogy régen még a helyi birtokosok, urak, a nagyterembe jártak korcsolyázni nyaranta. Csoda jó lehetett.
Sétánk után beültünk a parkolónál levõ étterembe, hogy vmit eszünk. Nagy nehezen Babyface segítségével a szlovák és német szó halmazokból kiveséztük úgy ahogy, mit mi takar. Jött a pincér, mi meg rendeltünk volna, persze félig ungarise, félig német, mire a pincér:
-Á! Magyar?
fogta az étlapot, és elviharzott... ;D ;D na kész, gondoltuk. Köszönhetjük, hogy beülhetünk. Erre röviddel utána ismét megjelent a pincérünk, kezében egy magyar nyelvû étlappal, majd egész szép magyarral felvette a megrendelésünk 8) a kaja finom volt (ajánlott MINDIG JÓL MEGNÉZNI az étlapokat, mert könnyen lehet feltüntetve, mennyit kell várni az adott kajára... ami akár 4óra is lehet!) mniközben ismét meghallgathattuk a fafaragványokat, köztük meseszép hangú furulyákat áruló bácsika furulya tudását vmi szlovák népdal és talán magyar vonású dallamok keverékében... szörrrrnyû volt ;D aztán lassan elkezdtek eltünedezni a távoli hegyek vmi homályos fehérségbe, és ez csak közeledett... míg egyszercsak ránk szakadt az újbóli monszun. Talán trópusi természetfilmekben láttam ilyen esõt. Na ná, hogy mi meg átélherttük... Még jó, hogy fedél alatt. Aztán csitulni kezdett, és a délutáni szabadtépri program törlése miatt nem maradt más ötletünk, mint ismét Poprád felé venni az irányt, és... :
a tescoba bemenni, kicsit jobban körülnézni, elütni az idõt a monszun végéig.
Este ismét benyomtam egy sört :
moat guinnesst... a kártya parti közben, és másnapra már a megszokjott esõ miatt A) és
terv készült:
A) ha nem esik, megyünk a Hernád-áttöréséhez
ha esik akkor megyünk a Hernád-áttöréséhez
:
;D Mondjuk szegény Babyface nem épp erre készült, de végül nem tudom mily ármány folytán másnap reggel nem esett, SÕT még sütögetett is a nap. Így hát neki vágtunk. A hernád mentén haladó ösvény egyes részei aztán ismét hozták a paradicsomtól várt élményeket: sziklafalakba rögzített fémtálcák, láncok, fahidak, létrák, 4 függõhíd kics és nagyobb kivitel, fjord szerû beékelések a sziklafalakban, apró patakok, melyek a hernádba csobogtak, kisebb források, csodfálatos, bulya növényzet... ahhhhh... CSODÁLATOS! A legnagyobb függõhídnál aztán Babyface és baliba egyenesen Klastorisko kolostor romjai felé vették az irányt, míg Mi tovább gyalogoltunk a folyó mellett, meg néha felett... aztán egy, a gyûrûk urából odacsöppent kõhídnál levõ csomópontnál sikerült a fényképezõbõl kifogyasztanom a filmet, míg a kamerából órával elõtte az enerdzsít
így jártam... Györgyi sarkát kissé megharapdálta a bakancsa, így úgy döntöttünk, hogy indulási célunk: a Tomasovszki kilátót kihagyjuk sajna, és egyenesen Klastoriskonak vesszük az irányt. Néhol túlvilági sziklás meredélyek, szakadékok mellett és felett haladtunk. Találtunk egy forrást, mely egy jó két öl átmérõjû fa alól eredt, és egy kisebb, oly 5méteres vízesésben folytatódott :
Felérve a fennsíkra, gyorsan csak kívülrõl megtekintettük a több mint 700évers múlttal rendelkezõ kolostorromot, Én végre megpróbáltam megkóstolni a szlovákok népüdítõitlát: a KOFOLÁt ;D színre mint a kóla ízre meg késõbb
Aztán rövid pihi után elindultunk lefelem fõleg azért szaporázva lépteink, mert ismét elég haragos fekete felhõk gyülekeztek... mit gyülekeztek?! hirtelen ott voltak felettünk, és leszakadt az ég! Már meg sem lepõdve, a rutinosan hátitatyóban levõ esõkabátokbahirtelen ott voltak, dörtültek egyet, majd ismét leszakadt az ég. A már reflexbõl a hátitatyóba pakolt esõkabátokba bújtunk. A lefele vezetõ kavicsos-sziklás út hasonló mint a Szuha Béláról levezetõ, félúton jéghideg kristály tiszta forrással. Aztán mire leértünk már majd nem teljesen elállt ahogy jött. Találkoztunk egy szegedi (hallod Tyito? ;D ) Apukával és 3 lányával, akik pár napot itt töltöttek. Az apuka jó 10-20méterre a gyerkõcök elõtt ment, míg hátul azok estek kelltek a nyálkás, vizes gyökereken, de egy rossz szó nem hagyta el a szájuk, még nem is görbült lefele a mosolyuk! ([i]nekem is ilyenek kellenek ;D [/i ]) Mint haza érve kiderült balibáék is elég rendesen belnyúltak a jóba a hídtól Klastorsiko felé, de ezt majd Õ meséli. Másnap reggel SZIKRÁZÓ napsütésre ébredtünk, meg mielõbbi összepakolásra, mert valószínû az idõpontunk tologatása miatt csak péntek reggelig kaptunk ott szállást, így ki kellett költöznünk, majd este egy pár házzal lejjebb levõbe be. Györgyi felpróbálta a bakancsát, hátha eltudunk menni a a környék legnagyobb, 60méteres! Vízeséséhez, de elég fájdalmas volt a találkozás, így maradt a a kocsikázós, minimál sétás túra: IRÁNY TÁTRA LOMNIKA... A lanovka, vagyis a felvonóból még a térképeken is kettõ szerepel, régi utazókönyvekben szerepelnek, mint a nagy „szekrény” és a kicsi... Hát mi elkezdtünk megkeresni a nagyot, de csak az indítóját találtuk meg. Mint kiderült leszerelték. Így hát átmentünk a kicsihez, mely elõtt kilóméteres sor állt.
...
Szerdán aztán mi másra is ébredhettünk, mi szemerkélõ esõre. Már megszokotton tápászkodtunk ki az ágyból, aznapi tervben barlang, még hozzá európa egyik legnagyobb eljegesedett barlangja: Dobsina volt. Mire a barlanghoz értünk úgy látszott végre megláthatjuk a szlovák[/ig napot... A parkolóból (ha jól emlékaszem olyan 900fötö volt a parkolási díj) röpke 9ésfél km-t kellett sétálni a barlangig

Sétánk után beültünk a parkolónál levõ étterembe, hogy vmit eszünk. Nagy nehezen Babyface segítségével a szlovák és német szó halmazokból kiveséztük úgy ahogy, mit mi takar. Jött a pincér, mi meg rendeltünk volna, persze félig ungarise, félig német, mire a pincér:
-Á! Magyar?
fogta az étlapot, és elviharzott... ;D ;D na kész, gondoltuk. Köszönhetjük, hogy beülhetünk. Erre röviddel utána ismét megjelent a pincérünk, kezében egy magyar nyelvû étlappal, majd egész szép magyarral felvette a megrendelésünk 8) a kaja finom volt (ajánlott MINDIG JÓL MEGNÉZNI az étlapokat, mert könnyen lehet feltüntetve, mennyit kell várni az adott kajára... ami akár 4óra is lehet!) mniközben ismét meghallgathattuk a fafaragványokat, köztük meseszép hangú furulyákat áruló bácsika furulya tudását vmi szlovák népdal és talán magyar vonású dallamok keverékében... szörrrrnyû volt ;D aztán lassan elkezdtek eltünedezni a távoli hegyek vmi homályos fehérségbe, és ez csak közeledett... míg egyszercsak ránk szakadt az újbóli monszun. Talán trópusi természetfilmekben láttam ilyen esõt. Na ná, hogy mi meg átélherttük... Még jó, hogy fedél alatt. Aztán csitulni kezdett, és a délutáni szabadtépri program törlése miatt nem maradt más ötletünk, mint ismét Poprád felé venni az irányt, és... :

Este ismét benyomtam egy sört :

A) ha nem esik, megyünk a Hernád-áttöréséhez

:

...
Írta 2003. augusztus 06. - 09:05

Úgy látom én vagyok az elsõ, hát elmesélem mi történt velünk tegnap.
Az UVH-nál szép társaság gyült össze: Röfi, Orb, Khalesz, Lensver, Zed, Pixel, Aszta és barátnõje, Körte és kijött még Findli is. Vártunk, vártunk, nem jött más, így elbúcsúztunk a búcsúztatóktól (Orb, Zed és Findli) és elindultunk uticélunk felé. Szentendrén csatlakozott hozzánk Csabi (ha jól emlékszem a nevedre :-\). A múltkori erdészekkel történt afférból okulva kerülõ úton közelítettük meg táborhelyünket. Azt hiszem lassúsági rekordot döntöttünk a felmenetelben, viszont változatos volt. Lensver vezetett minket. Ragyogtak a lámpák, voltak látványos és különleges megoldások is, követtük az elõttünk pittyegõ fényét az erdõben. Elértünk egy rétre, ahol valamilyen állatok megmarták Aszta és Khalesz lábát és Csabi hasát. Aggódtunk miattuk, mert panaszkodtak, hogy igen-igen fáj a marás, dagad, és zsibbad is. Reméltük nem viperák voltak. Gyorsan vissza is fordultunk arról a bizonyos rétrõl.
Kis tévelygés után persze odataláltunk a forráshoz. Szomorúan állapítottuk meg, hogy nem ad egy csepp szomjoltó vizet sem, pedig többen is számítottunk rá. Szerencsére Pixel hozott egri, Khalesz Cserszegi (vagy milyen) és késõbb Bors öccse francia bort. Ezeket a finomságokat jóízûen elfogyasztottuk a tûz körül, miközben sütögettük a sütnivalónkat (szalonna, kolbász, virsli, hagyma és Khalesz: törpe harcsát készített). Rettegve lestük az erdõben a csillagok fényét, nehogy az erdész jöjjön megint akadékoskodni. 10 után láttuk, hogy imbolyog felénk egy fény. Biztos nem Borsék, hiszen akkor két fény lenne, tutira az erdész jön. És nem! Borsék érkeztek, ígéretükhöz híven. Bors, Muci és Bors öccse. Tekert fel az éjszakában. Helyet szorítottunk nekik is a tûz körül. Éjfél után a csapat igényesebb (tisztaság, kényelmes alvás, hálózsák hiány) része - Körte, Mellon, Khalesz, Csabi, Röfi, útnak indult. Még egy darabig sütögettünk, beszélgettünk, Pixel és Aszta mûvészi BMFT feliratot készített az éj sötétjében, és már fáztunk is. Végül vezényszóra ágyaztunk és eltettük magunkat mára, a hideg és az állatvilág elõl alaposan becsomagolva. Jó volt kint aludni a csillagok alatt. Pixel nem sikoltoztál és nem is csapkodtál, nyugodalmas éjszakánk volt. Sajnos reggel 5-kor megszólalt az óra, villám pakolás és Mucival legurultunk. Aki itthon maradt, az nem tudhatja, hogy fáztunk fent éjszaka és ma reggel is a lejövetelnél.
A többiek édesdeden szunyókáltak tovább, fájó szívvel hagytam ott a csapatot.
Kíváncsi vagyok, mi történt még reggel.
:-* Era
ui: Bocsi, ha hosszadalmas voltam.
Az UVH-nál szép társaság gyült össze: Röfi, Orb, Khalesz, Lensver, Zed, Pixel, Aszta és barátnõje, Körte és kijött még Findli is. Vártunk, vártunk, nem jött más, így elbúcsúztunk a búcsúztatóktól (Orb, Zed és Findli) és elindultunk uticélunk felé. Szentendrén csatlakozott hozzánk Csabi (ha jól emlékszem a nevedre :-\). A múltkori erdészekkel történt afférból okulva kerülõ úton közelítettük meg táborhelyünket. Azt hiszem lassúsági rekordot döntöttünk a felmenetelben, viszont változatos volt. Lensver vezetett minket. Ragyogtak a lámpák, voltak látványos és különleges megoldások is, követtük az elõttünk pittyegõ fényét az erdõben. Elértünk egy rétre, ahol valamilyen állatok megmarták Aszta és Khalesz lábát és Csabi hasát. Aggódtunk miattuk, mert panaszkodtak, hogy igen-igen fáj a marás, dagad, és zsibbad is. Reméltük nem viperák voltak. Gyorsan vissza is fordultunk arról a bizonyos rétrõl.
Kis tévelygés után persze odataláltunk a forráshoz. Szomorúan állapítottuk meg, hogy nem ad egy csepp szomjoltó vizet sem, pedig többen is számítottunk rá. Szerencsére Pixel hozott egri, Khalesz Cserszegi (vagy milyen) és késõbb Bors öccse francia bort. Ezeket a finomságokat jóízûen elfogyasztottuk a tûz körül, miközben sütögettük a sütnivalónkat (szalonna, kolbász, virsli, hagyma és Khalesz: törpe harcsát készített). Rettegve lestük az erdõben a csillagok fényét, nehogy az erdész jöjjön megint akadékoskodni. 10 után láttuk, hogy imbolyog felénk egy fény. Biztos nem Borsék, hiszen akkor két fény lenne, tutira az erdész jön. És nem! Borsék érkeztek, ígéretükhöz híven. Bors, Muci és Bors öccse. Tekert fel az éjszakában. Helyet szorítottunk nekik is a tûz körül. Éjfél után a csapat igényesebb (tisztaság, kényelmes alvás, hálózsák hiány) része - Körte, Mellon, Khalesz, Csabi, Röfi, útnak indult. Még egy darabig sütögettünk, beszélgettünk, Pixel és Aszta mûvészi BMFT feliratot készített az éj sötétjében, és már fáztunk is. Végül vezényszóra ágyaztunk és eltettük magunkat mára, a hideg és az állatvilág elõl alaposan becsomagolva. Jó volt kint aludni a csillagok alatt. Pixel nem sikoltoztál és nem is csapkodtál, nyugodalmas éjszakánk volt. Sajnos reggel 5-kor megszólalt az óra, villám pakolás és Mucival legurultunk. Aki itthon maradt, az nem tudhatja, hogy fáztunk fent éjszaka és ma reggel is a lejövetelnél.
A többiek édesdeden szunyókáltak tovább, fájó szívvel hagytam ott a csapatot.
Kíváncsi vagyok, mi történt még reggel.
:-* Era
ui: Bocsi, ha hosszadalmas voltam.
Írta 2003. augusztus 05. - 21:35

Ha valakit esetleg ilyen, hogy Jugoszláviai túra a Crnagorán (bocs, ha rosszul írtam) érdekelne, mondjuk 16-17edikén, az kérem jelezze Nekem!
Írta 2003. augusztus 05. - 19:27

Na igen de Zrínyi-t vadászat közben egy sebesûlt vadkan lökte fel !!! tehát nektek ilyentõl nem kell tartani (hacsak nem a vadkant akarjátok sütögetni!! ;D )
Írta 2003. augusztus 05. - 16:50

Nem is igaz de el lehet gondolkozni azon, hogy szerencsétlen ( :'( ) Zrinyi Miklós is úgy halt meg hogy valamilyen felbõszült vadkan halálosan felöklelte 1664-ben 1 vadászat során! Szegény Zrinyi... Úgy hogy mindenkinek finom vadkanos éjszakát! ----> Fecó