Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

R0fike

R0fike

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Nagyon kellemes volt veletek a kirándulás. Remélem, nem ez volt az elsõ és uccsó!

A csípésem helye még vörös, meg van duzzadva és fájdogál. Azért nem fogok belehalni... :)

Nati: jól hallottad, a bringám megadta magát, lánckerekeket és láncot kell cserélnem sajna. :-(
17 év után ez egyébként nem csoda!

Kellemes napot kivánok !

R0fike

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
milyen géppel csináltátok ezt a képet?
nekem még mindig nagggyon tetszik :)

muci

muci

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Gratulálok Pixel !

Nagyon király lett a kép! Jó stabilan sikerült kézbõl kitartani az expot.
A technikai részleteket majd áruld el az érdeklõdõknek.
Mikor lesznek fenn az SSS képei?
Nagyon jó kis este volt ismét, kár, hogy megint 11-re értünk csak fel és nem tudtunk többet beszélgetni veletek. A lámpák nagyon profik voltak. Kb. éjjel fél kettõkor aludtunk el, ezután elég nehéz volt 5-kor feltápászkodni, hazatekerni 40 kilcsit, lefürödni beugrani az autóba és bemenni a munkahelyre. Elég nyúzott voltam délelõtt, de miután szépen elkortyolgattam 2 l kólát, egészen felpörögtem.
Ma felraktam néhány újabb képsorozatot a honlapomra (Hûsítõ téli képek kánikulai napokra, Saalbach kedvcsináló, stb.)

http://mucivision.freeweb.hu

Ja van egy függõhíd is a Dolomitokból.
A pilisit én is ismerem, mivel ott kaptam sorkatonai szolgálatom alatt kiképzésem egy részét. Nagyon nagy buli volt, mikor nekünk kellett elfoglani az ellenségtõl. Szépen aknamentesítettük a feljárót, füstbombák fedezéke alatt AK63-as gépfegyverinkbõl bõszen tüzelve (vaktölténnyel) átfutottunk, egymást fedezve miközben a csapatunk másik része átmászott a csalános patakmederben és hátbatámadta az ellent. Fölényes gyõzelmet arattunk. Jó kis buli volt.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
tényleg nagyon jó kép. Nagggyon tetszik

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ezt hogy csináltátok??És hányadik nekifutásra sikerült? :)Nem nagyon konyítok hozzá,de...meghosszabbított exponálási idõ?ÁZÁR jól néz ki...Mától ez az új háttérkép 8)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Sziasztok!

Sajnos, sajnos nekem is ki kellett hagyni azt a póksütögetést! Pedig a jelek szerint igen jó lett volna...

Lensver: Hol is van az a függõhíd? Engem is érdekel, igen erõsen! Tavaly Törökországban volt szerencsém elég sok ilyesmi alkalmatossághoz, de ott nem volt nálunk bringa.

--Trifo

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Para: fúj, ezt nem tudnám hosszú távon inni

Kex, Master: ha valami nagyon tetszik nekünk, akkor szeretettel mesélünk, irunk róla. Az én irásomban is ez tükrözõdik. ;)

Ezek szerint a Szongi pók volt az. Persze irod roobi, hogy nem hiszed, csakhogy ez a fajta pók igen bosszúálló fajta, éspedig két esetben:
1.eset: ha valaki beletapos az odvába
2.eset: ha valaki nem szingós belsõvel közlekedik.

Mivel magyarázom a második esetet? Nos, elég a pók latin nevére pillantanunk: Lycosa singoriensis!
;)

Namármost az áldozatok mindegyike autoszelepes belsõvel volt azon az éjjelen, igaz? Itt a megoldás! :-*

Az éjjeli túráról készült fotók már kész vannak, de majd Pix felteszi õket gondolom. Egyet azonban megosztanék veletek mert istenien néz ki. Ez egy tutira profi fotó! :
http://kep.tar.hu/na.../pic2975027.jpg

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nati: ;D :-* kis szemfüles... tény, hogy kihagytam véletlen...

szóval a KOFOLÁról van szó... már csütörtök volt, amikor annyit hallottam vissaz a KOFOLÁt, hogy amikor Klastoriskon megláttam, venni akartam. Persze épp Nálam fogyott ki a hordó, mert csapolták... :-/ így hát csak szemeztem a többieknél levõ pohár tartalmával... Aztán amikor pénteken utolsó bevásárlást tartottunk megláttam! Fél literes palackban.... hohohohóóóó! Mondom ezt most már nem hagyjuk ki! :D megvettem... asszem olyan 160-170fötöbe került. Aztán hazaérve kibontottam, és vártam az ízek mennyei robbanását a számban.... ::) :P
Hááááát szóval... ;D végy idehaza egy szörpbõl készített kólát, melyet szénsavas vízzel készítettél, majd adj hozzá nagy adag citromot, meg vmi fanyart, és végül megkapod a KOFOLÁt... :P elsõre baromiszahar volt... olyan semmi jó... aztán másodikra is... ::) de azért megittam... ;D

és levontam a következtetést: legközelebb egybõl bolt: STEIGER sört rekesszel.... ;D

Csõváz és hátszél...
Szõlõs-mûzlis jogobella joghurtot! csak az a baj, hogy idehaza még nem láttam :(
PéeF voltam

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

ehh, cafatokra szakad a szívem, ahogy olvasom lensver leírását ;) sajnos nemsikerült magam szabaddá tenni 6-ig :-\ Remélem lesz legközelebb :)

Nekem is hasonló a véleményem. Ez a Nati milyen szépeket tud írni!? :'( Ráadásúl bringázik, nem is akárhogy! ;) Még hasonlókat.... :-*

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
ehh, cafatokra szakad a szívem, ahogy olvasom lensver leírását ;) sajnos nemsikerült magam szabaddá tenni 6-ig :-\ Remélem lesz legközelebb :)

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

,
A Pilisben viszont élnek egészen agresszív pókok, a pók ráadásul éjjel is ugrásra kész, sõt...
A harapásnyom tényleg bögölyre emlékeztet, de egy bizonyos méret felett a pók is nagyot harap, a seb környéke pedig azután erõsen csíp, majd zsibbad. Egy barátom mesélte, hogy náluk, Csobánkán a földre építenek tölcsérszerû csapdát ezek a pókok, és ha a közelébe ment a fészeknek, a kis dög fenyegetõen nyújtogatta a lábait. Egyszer véletlenül rá is ült egyre, az eredmény egy egymilliméteres bõrhiány, és fél nap zsibbadás az ülepén.

Körte

Azt a bizonyos pókfajt Szongáriai cselõpóknak (Lycosa singoriensis) hívják és földbevájt lukakban les apró rovarokból, házatlan csigákból és bogarakból álló vacsorájára. Lehet,hogy egy ilyen harapta meg Khalesz lábát bár nem hinném mert csak a földön keresgélnek és igen ritkán hagyják el üregeiket. Azonban más pók simán lehetett sok pókharapás jár égõ fájdalommal, duzzanattal. Mindenesetre a két apró csáprágó nyoma látszik a harapásnál és mint ilyen a távolságukból megítélve a kígyó kizárható, Fõként, hogy a Pilisben erdei és haragos sikló él de azok úgy menekülnek az embertõl, hogycsak na ;D
roobi

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Na jó, elárulom: ;D azt kivántam, hogy aki jön a mezõn egy fejlámpával ne az Erdész legyen!!!

Para: végigolvastam mindent figyelmesen, de nem sikerült megtudnom, hogy mi az a Kolofon, vagy Kolafon, vagy mi. Mármint azt tudom, hogy úgy néz ki, mint a kóla, node az ize???

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Nati! Csak nem azt kívántad, hogy ne kelljen mindenféle rémült kiáltásokra ébredned az éjjel? :-)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Sziasztok Mindenki!!

És én megint itt vagyok a fórumon, teljes életnagyságban!!

Vmi disznóállatmegaübermájervolt, bár errõl mesélni nem lehet, át kell élni az ilyeneket ;)

És mindenkinek akinek eszébe jutottam köszönöm a köszöntést (és viszont kívánom ;) ;D)!!

Üdv...
Bruce

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:'( :'( :'( szuper lehetett...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
No, elõkerültem én is, mostanság értem haza.
Fantasztikus volt a tegnap este-éjjel, és a ma reggel is!
Én is fura ötletnek tartottam azt, hogy bögöly lenne, hisz azok tényleg félénkek, meg alszanak éjjel. Pókra gyanakodtam (vagy kigyóra), de egyiket sem mertem fölvetni, mert ott az éjben ez azért máshogy hangzott volna, mint most napközben olvasni a netes lapon!
Mert ugye mekkora pók lehet az, ami ekkorát csip!? :-X Szóval akkor és ott jobb volt nem elkezdeni fantáziálgatni. Igy is egy csomót világitgattunk be az erdõbe, ha valami kis-nagy zajt hallottunk. ;D Egyszer egy csillagra még azt is hittük, hogy Ufó!

A srác neve Csabi, valóban. És azok a lámpák az õ keze mûvei! Nagyon ügyes ebben.

Sebesültjeink: örülök,hogy nem lett semmi probléma a csipésbõl, fõleg, hogy végülis az én hibámból kötöttünk ki azon a "zsákmezõn".
A mi rétünk meg milyen elhagyatott volt szegény, mikor megérkeztünk, és milyen hangulatot éséletet teremtettünk hamarosan! :D

Az étel irtó finom volt, a parázs izzása szépséges, a csillagok hunyorgása misztikus (sikerült is látni egy hullócsillagot - és a kivánságom beteljesült!!!), a társaság meg szórakoztató, vicces és jólesõ.

Az erdész jövetelét bizony szinte vártuk, mégis akkor jött arra, amikor a legkevésbé számitottunk rá. Szerintem azután haladhatott el mellettünk a kocsi, hogy Era és muci leléptek. Pixel látta a jeep-et és talán Aszta (?). Pix azt mondja, hogy az erdész srác kinézett és azt mondta, hogy "jó reggelt". Úgyhogy ezúttal nem volt gubanc. Szerintem azért nemhiába igyekeztünk jól viselkedni. Erre máskor is figyeljünk oda.

Igen, valóban sokan voltunk, pedig a társaság negyede el se jött! Mi lett volna akkor? Én nem is tudom. Végülis nem voltunk olyan sokan (13-an), de ha jött volna Mallac, Oszkár, Trifó, Jenõ, Zed, findli, Kex, Robi+Klári, Vera( ;D), Pter, thommey és Sniper, az még plussz 13 ember. Tehát még egyszer annyi, és akkor valóban még egy tûz kellett volna. Persze olyan sose lesz, hogy egy idõpont mindenkinek jó legyen, de akkor is!
Pedig nagyon sajnáltuk, hogy Trifóék nem jöttek, mert már nagyon kiváncsiak vagyunk a történtekre!

A reggelt most nem vártam úgy mint a múltkor. Sokkal jobban aludtam, és ebben valszeg igencsak közrejátszott a kis faházban elhelyezett "köz-fólia" ;D ;D
Éjjel csak néha ébredtem arra, hogy fáj már az oldalam a kemény talajtól, s jórészt mélyen aludtam állig bezippelve magam a jó meleg hálózsákba. Mert bizony odakint igencsak hideg volt és ezt csodálatos volt érezni a forró lakás után.
Aztán eljött a hajnal is.

Ez az egyik legkedvencebb részem: imádom érezni a hideg szellõ mint legyint végig arcomon! Valami isteni élmény a számomra! :D A mezõ fölött köd gomolyog, madárkák csicseregnek lágyan, zörgések, ágak reccsenései az erdõben. De az erdõ már nem félelmetes mesebeli lény, hanem egy lágyan ölelõ anya, melynek ölén ott pihenünk mi, emberi lények. A hajnali hideg hûsiti egyre sekélyebb álmunkat.

Kb. 8kor keltünk föl, szerényen megreggeliztünk - borsnak köszönhetõen még palacsintát is ehettünk (köszi bors!), majd bors+öccse, Aszta+Josefa, Pixel elindultak a Dömörkapuin lefelé. Én viszont fölfele vettem az irányt a Tölgyikrek felé, onnan le a dobogókõi mûútra, át Csobánkára és föl a nyeregbe. Útközben megpihentem kicsit a temetõnél, mely gyönyörû helyen van: Csobánka fölött aludják örök álmukat az itt eltemettek. Kicsit nézegettem megint, hogy ki mennyi ideje pihen itt, de rá kellett döbbennem, hogy bizony, sokkal régebb óta, mint most én!

Hamarosan balra fordultam a Kevély felé és terepen folytattam az utam. Negyed óra múlva jobbra fordultam a Zöld jelzésen, de ha tudom is, mit vállalok be, akkor is lemegyek rajta (irtó technikás, keskeny, meredek, néhol tolós kis út), mert azt a függõhidat nem lehetett kihagyni.
Mivel az ösvény szerves része a katonai területnek, ezért arra gyanakszom, hogy ezt a hidat is õk épitették. De én még soha nem láttam ilyet a Pilisben! Olyan szûk, hogy pont egy bringakormánynyi hely van középen. Falapokból áll maga a hid, oldalt acélsodronyba lehet kapaszkodni. A hid egy kis szurdokol ivel át. Nem tudtam ellenállni, át kellett menni rajta (no persze bringával nem mertem), és csúcs volt az élmény!
Majd folytattam utamat, és fél óra múlva kiértem a vörösvári útra. Onnan betonon át Solymárra, majd terepen föl a HHH-reptérre és Virágos-nyeregbe. Onnan már haza.

Nagyon klaszz volt ez a két nap, szép emlék marad.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
::) azonkívül, hogy térisznyom, klausztorfóbiám van, még a tetejébe araknofóbiám is van :(

hál'istennek az évek során az elsõt úgy ahogy leküzdöttem, ás már csak pölö kékesi torony magasságokban jön elõ, utóbbi is fejlõdött, csak vhogy ezekkel a qrva dögökkel nem békülök... pfhujjjjjj.... arghhhhhhhh,....

még jó, hogy Györgyinek meg minden álma egy *!%/"'"** madárpók... :-X

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Most õszintén. Akármilyen állat is volt, biztosan megsértõdött, hogy éjszakai nyugodalmából felzavartuk, ahogy 10-en átromboltunk azon a tarlón. Bárki más is morcos lett volna a helyében.

A giroszos sztoriról meg mindig annak a hazánkban épp csak megtûrt, arab girosz árusnak a molyolygó arca ugrik be, aki elégedetten, szinte megdicsõült boldogsággal osztogatjaa a spéci ízesítésü adagokat.

Para: Csak nem FÉLSZ A PÓKOKTÓL???

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
arghhhh... PÓKOK?? ?? ??
bazzzzzzzzzzzzdeeeeeeúúúúútálomõket...

egy vhogy bejutott Tátra Lomnica felé kocsikázás közben az ablakon a karomra... mikor rádöbbentem hogy mi az a karomon, már késõ volt, és elkezdett a ge**********************e mászkálni rajtam a nagy lábaival......arghhhhhhhhhhhhhh

azt hiszem szegény többieket a kocsiban kell kérdezni, mit mûveltem pillanatok alatt.... még jó, hogy az astra elég stabil autó... ::) :(

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
Meg jó, hogy utcán át legutóbb a Broadway mozival szembeni hamburgeresnél vettem valamit... kb. 15 évvel ezelõtt... :D

Viszont továbbra is azt mondom, hogy megcsócsált sporttársaink nem bögölynek, hanem póknak estek áldozatául. Érveim:

A bögöly inkább vízparton él, és ha felzavarják, inkább elrepül, de nem ugrik rá a betolakodóra, egymás után háromszor pláne nem. Ráadásul éjjel nem táplálkozik, hanem alszik egy levél fonákján. Mezõ nevû lökött munkatársam szerint elõbb házaséletet él, azután alszik. Nem tudtam meggyõzni, hogy ez most részletkérdés.

A Pilisben viszont élnek egészen agresszív pókok, a pók ráadásul éjjel is ugrásra kész, sõt...
A harapásnyom tényleg bögölyre emlékeztet, de egy bizonyos méret felett a pók is nagyot harap, a seb környéke pedig azután erõsen csíp, majd zsibbad. Egy barátom mesélte, hogy náluk, Csobánkán a földre építenek tölcsérszerû csapdát ezek a pókok, és ha a közelébe ment a fészeknek, a kis dög fenyegetõen nyújtogatta a lábait. Egyszer véletlenül rá is ült egyre, az eredmény egy egymilliméteres bõrhiány, és fél nap zsibbadás az ülepén.

Körte