Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Sziasztok!
Sajnos csak késõbb tudunk csatlakozni hozzátok, de MEGYÜNK!!! A harmadik személy még gondolkozik, velünk tart-e. Ugyanis fél a vadmalacoktól ;)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Roobi: 2 beülõt hozok, 1 kötelet. Ha van kedved segédkezni, szívesen veszem. ;)

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Sajna mi most nem tudunk menni :( de nektek a szokásos jó sütögetést kívánom.
A csütörtöki mászós balhé ügyben. Beülõ van, kötél meg ilyesmik????
roobi

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
:D Jajj de jó, jó sokan leszünk megint! Már alig várom, hogy összegyüljünk az UVH-nál.

Lensver: Polifonikus hangzás nélkül mi lesz a hálózsákoddal? Nem nedvesedik át a harmatos fûtõl? (Bár hozom megint a bivakzsákot.)

KeX: Éjszakai lejövetel lámpa nélkül? Ha szorosan mész a többiekkel, talán megvilágítják elõtted is az utat.

Mallac: Próbáljatok meg kijönni! Meséljetek!

Para: Köszi a vidám beszámolót! :)

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
Úgy számoljátok ki a menetidõt, hogy én is megyek sütögetni... ;)

Körte a hátráltató tényezõ ;D

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Szicsu evríbádí
Én is (azaz mi) is hazatértünk a csöppet sem száraz Padisi-fensíkról. Bakker, hogy 1s emberkéknek mekkora szájmenése volt az elmúlt kb. 2 hétben amíg nem látogattam a topicot... Pfff :P
A szétültem a seggemet amíg pótoltam a lemaradást. ;D Mellesleg nehéz visszaszokni a civilizációba ;D
SSS SIRÁLY!!! Sajnos már +int nem leszek ott ugyanis nincs velem a pacim. :'(

Jó sõtögetést minden sütõnek és nem sõtünek! ;D

Ja!? Majd összehozhatok én is valami szájmenõset... :) :)

Mallac

Mallac

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok,

Jó volt hazajönni, bár utazni legalább olyan jó volt! :D :D :D

SSS este lehetséges részünkrõl. Nem tudok biztosat mondani, mert csak este fogok térképhez jutni, hogy megnézzem Pilisvörösvárról hogy lehet Sikárosra jutni.
De egyelõre azt sem tudom mi vár ránk otthon, mert mesteremberek dolgoznak a házban, lehet a bicókat ki sem tudjuk hozni ::)
Igy aztán legjobb esetben Sikároson találkozunk.
Legyen meglepetés.
Mit gondoltok mikorra értek fel?

Mallac

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
nomármost akkormár én is elkísérnélek Benneteket, ha addigra végzek a dolgommal. summasummarum akkor kaját, pilyát kell vinnem ugye? apropo elsõ lámpa nélkül abszolválható a hazautazás korom sötétben ezen a terepen, vagy írjak elõtte végrendeletet?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Para: ez klassz volt!

Nemhogy dinnyét, de még polifómot se fogok ma hozni! Csak egy hálózsákot. Remélem nem járok pórul.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Najóreggelt! 8)
Imholni, tálcán a pasta d' slovenski raj ;)

Két tányérba mérten írnám csak le a történteket, így kezdem ott, hogy tavaly májusban ;D megfogant a gondolat és ötlet: menjünk nyaralni a Szlovák Paradicsomba, miután már 10edjére is végig néztem az ott készült fotósorozatokat... Aztán idén sikerült eljutni oda, hogy akadtak társak Babyface és Baliba személyében, majd másfélhetes próbálkozás után sikerült felvenni a kapcsolatot a podlesoki campinggel(ugye már meg sem lepõdöm, miután idehaza is elõferdül ilyen egyes cégeknél ::) )múlthét hétfõn elindultunk a határfelé... Kissé lelohadt mosolyom a határon, ahogy a kisgyerek mindenttudó mosolya is a karácsonyfa alatt, miután feltépi a dobozt és még sem a meglesett ajándékot találja benne, amikor a határhoz érve mindössze 4percbe telt külFÖLDre lépni... se egy pecsételés, se egy ÁLLJ VAGY LÖV...izé...NYISSA KI A CSOMAGTARTÓT... semmi... a magyar határõr még vmelyest végezte a munkáját, rákérdezett neveinkre, de ezzel ki is merítette az aznapi teendõk listáját. Na mind1... Szííívtam magamba az érezhetõen más, szlovák levegõt ;) ami hirtelen nedvessé vállt... szó szerint amint szlovák földre léptünk esni kezdett... mit esni?! Volt hogy szinte úszott a kocsi azon a vízmennyiségen, ami egy tenger felduzzasztásához is elegendõ lett volna... Dobsina utáni szerpentinen aztán legelõször csodálhattuk meg a szlovákok meseszép formájú felhõ szobraiba bújt hegyeit, majd egy kb20km-es iszonyat keskeny szerpentinen eljutottunk célunkhoz, indulástól mindössze 5ésfél órával késõbb: Podlesokba. Ami elénk, pontosabbna körénk tárult talán ebben a félig esõs, félig levonulós idõben volt a legszebb. Jobbkézre maga a paradicsom hegyei álltak szobrot, fehér és kékes-szürke felhõ foszlányokat szorobgatva csúcsaik közé, míg balra enyhénb dombos táj vonult. A campingben aztán átvettük a kulcsunk, ami kissé akadozva ment, tudni illik arra felé eléggé nehezményezik az idegen nyelvek tanulását, még a fiatalabbak körében is csak most kezd el terjedni, a német és kevésbé az angol tanulása (A popradi TESCOban a recepciós csaj is elég szögeletesen beszélte in inglis, míg Nálunk a futikat is csak úgy veszik fel, hogy legalább egy nyelv középfok... ::) ) Szóval megkaptuk a kulcsot, aztán leírtunk egy kört a házak és sátrak közt, majd még egyet... ;D aztán csak rávettem Balibát, hogy menjünk vissaz a recepcióra, ahol aranyos (na ezek is jó hülyék) mosollyal fogadott minket a lány, amjd ismét elmagyarázta, már kiállva a ház elé mutogatva is, hogy a camping másik oldalán kell elmennünk kicsit messzebbre, ott van a mienk. Hmmm... kicsit pirosposgás orcával hajtottunk át, ahol nem akármilyen ház várt minket: padlásteres faház, földszinten: 1 elõszoba, 1 társalgó, 1 kétágyas háló, 1 mosdó-tusoló és 1 WC, emeleten 1 négyágyas és 1 kétágyas háló... mindezt kb 1500pízé fejenként iccakánként (ebben benne van már a kocsi ára és a túrisztiká tempová...öö...vagyis az adó is). Hja! És voltak konvektorok is, amik érdemlegességére csak másnap este jöttünk rá, miután szarrá áztunk... Aznap már csak egy kártya parti maradt hátra, egy éttermi vacsizás után. Nem durrantunk ki az adagoktól, de fejenként 8-900 Forintért ettünk végösszegben, amihez képest viszont jó volt. Amit tudni kell a kajákról/italokról: a kávé odakinn vizesebb(sokkal), árban 120forint körül van, az üdítõ decije ugyanennyi, a sör fél litere boltban 70fötötõl, étteremben 100-120fötötõl, fõt-második fogások 650tõl olyan 1200ig. Palacsinta Poprádon volt a legolcsóbb, bár csak egy járt: 95, a kolibában(campingi éttermet nevezték így) egy pár palacsinta volt 140fötö... A pálcikás fagyi viszonylag magyar árakon vannak, bár több drágábban jön ki, míg a gombócos fagyi 30!!! Forint... és finom... Sajtok olcsóbbak 40-80forinttal mint idehaza. A sört már félszóra említettem, de ismét rátérek ;D olyan mannnna italt találtam: Steiger. Már-már fekete színû barna sör... Naaaaagyon finom volt... Hoztam is haza belõle ;D
Másnap elsõ túrának Szuha Bélát választottam, ami nem okozott csalódást... Indulásnak az ösvény elején ücsörgõ csajszitól kellett vennünk [i]belépõt
Ez 5napra kb620 fötöbe került fejenként, amit egy-egy dátumbélyegzõvbel ellátott képeslap formájában a továbbiakban igazolhattunk. A szurdokban végig a patakban haladtunk felfele, és hamarosan elkezdõdött a létrázás, fahidazás(mely esetben nem is tudom hogy a híd szó megfelelõ-e, majd fotókat mutatok). A létrázásban volt egy elég durva rész, amikor azt hiszem 10méternél is magasabbra kellett az elsõ létrán egybõl felmászni egy vízesés mellett és -ben, majd láncok segítségével egy szikla kiszegelés mögé érve újabb és újabb létrák vártak minket. Itt mondom el, hogy továbbra is fenntartom azt: legközelebb itt Macival megyek fel!!! Már a megfelelõ segédeszközök tervei körvonalazódtak, és a helyszíneket látva tisztultak. (hja! Hogy most miért is nem vittünk végül magunkkal lovakat? Sajna történt, hogy vasárnap Baliba mászter eltörte a váltófület a lován, így egymagam már nem vittem... de ami kés... ;D ;D ;D) szóval a szuha béla közepétõl esõben kapaszkodtunk felfele. Felérve közel 950re tengerszintfölé, rövid haditanács után sajna lemondtunk Klastorisko kolostor romjának megtekintésérõl, vhogy az elsõ bükk maraton képei ugrottak be, és inkább elindultunk a legrövidebb útopn lefele. Naaaaahhh... EZ lesz az a rész, amire azt fogom mondani küzködve a nyálammal, miután felküzködtem a lovat, hogy HA-FELVITTE-MEGNYERTE!!! Ahhh... fantasztikus köves, sziklás, szerpentinút vezet lefele PONT A CAMPINGBE! Gyalog több mint 2óra ez a rész, néhol olyan lejtéssel, hogy majd nem hasra vetettem magam rajta öröm és egyben fájó könnyeket hullatva a drágára ;D nyammm... JÖVÕRE! HAHAHAHÁÁÁÁ! Gyilkos! Nagyon...
A végén a turistajelzés ugyan letéár egy iszonyat gyökeres ösvényre(brutális amit ott a gyökerek véghez vittek az idõ folyamán növekedés és terjeszkedés fogalmai alatt... Egész életemben nem jártam annyi gyökeren, mint itt 4 nap alatt). Du. hazaérve gyorsan átvedlettünk és irány Poprád, reménykedve hogy egy akkora nagyvárosban találunk vmi hipermárketet beváésárlás céljából. Ebbõl egy b@zinagy TESCO lett. Bevásárlás után házacskánkban hatalmas kártya partiban fejeztük ber a napot...

Folyt köv...

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Mindenki hozza a sajátját.
A nyakán. ;D

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás
Ki hozza a dinnyét??? :P

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás
SSS? Sirály :D
HHH sziklamászás? Sirály ;D
Bükk Marcsi? Sirály 8)
No, de aztán ennyi elég lesz a hétre! ;)

Akkor holnap 6-kor, ja és lehet, hogy csatlakozik hozzánk még egy zöldfülû is. Lehet, hogy mostmár valami beavatási szertartást is ki kellene ötleni nem??? Mondjuk: 1 sör ;D

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
SSS: Rendbehoztam a gépet, lehet ,hogy én is veletek tartok. :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:D
Rave: öregedni-i-i-??
Én úgy tudtam, hogy a születénapokkal csak fiataloduik az ember... hm... akkor vmit elb@szok már pár éve ;)

Hejjj... szlovákiai élmény paszta csak holnap... kicsit sok volt mára a meló... de nem maradtok nélküle ;)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Na ja!
Köszi mindenkinek! :-*
Annyira nem olyan jó öregedni :'(

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás

Elõszöris Rave! Sok BOldog szülinapot :-*
Para szívesen -máskoris :D ;)

Mindenki csak beszámol hatalmas élményeirõl én meg csak :'( és sárgulok :(

Jó mulatást az SSS szekciónak... néha mégiscsak jó lenne Bp-n lakni :(

muci

muci

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok Bringás csajok !

Talán most mi is ki tudunk menni az SSS-re.

Közben Pixel útmutatásai és a Namo webeditor segítségével elkészítettem a fotóimat tartalmazó weblapkezdeményt. A képeket elkezdem folyamatosan feltölteni és a design-t csiszolni...
Egyelõre a Dolomitok és a Salzkammmergut maraton bõvített képanyaga van fent. Lehet nézegetni és kritizálni. (Abból tanul az ember).
http://mucivision.freeweb.hu

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Ez mind szép és jó ... nade hogyan legyen a hétköznap ünnepnap, ha tudom, hogy valahol tök jó buli van és a fizikai korlátok szabnak gátat, hogy ott legyek ...

Na de ez van, majd tekerek 1 jót vértesben vagy a gerecsében és rátok gondolok, tehát légyszi ti meg gondoljatok rám ;)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Ano: Sajnálom :'(
Viszont, ha azt nézzük, hogy az ország 1/5-e itt él Budapesten... ::)
És tudod a hétköznapokat is ünnepnapokká kell varázsolni és akkor szép az egész élet. :D :-*