Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Köszönöm szépen.

A kepkezelo.com tegnap rendszeresen hibajelzéssel állt le.

Ma viszont már tényleg működik. Köszönöm.

Ki is próbálom, felteszem a két legszélső állapotú zoommal készült képet,

ami kihúzott és teljesen betolt állapotban mutatja a világítást.

(A kicsi három zónás Lidl/Aldi-s 1-2 Wattos lámpa is be volt kapcsolva távoli fénynek.

Annak különösen jó a távolsági fénye! A széthúzott zoom mellett látszik is távolabb.)

gamnr36x0b62snq6ijm4.jpg

y6hos2z2t8qrq5eit8k1.jpg

Mindig megkeresem az adott helyzetben optimális széttartású állást.

A lámpa magasságát úgy állítom be a kormányon, hogy a kormány markolatot fogva is kezelhető

billentő karral az adott széttartás mellett is le tudjam venni menet közben, vakítás szint alá a fény magasságát ha szükséges.

-

Ez a kép azt mutatja, milyen amikor szembe világít és vakít a lámpa. Elé guggolva fotóztam.

wzpkgmiryuaixbk4s82u.jpg

A következőn viszont a levegőben lebegő részecskéken is látszik

hol van a fény felső határvonala, hol van megvilágítva. Szemvonal alatt. 

Szemből álló helyzetben fotóztam. Így látszik, a fény felső határvonala fölött már nem vakít, csak mint bármelyik autó.

kttywh0zg9q577xvunfq.jpg

Balu1 módosította - 2019. október 02. - 04:50

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

(nem tud valaki egy még mindig működő ingyenes képfeltöltő oldalt, ami nem vírusos és itt használható .jpg formátumban tárolja a képet?
Még a .jpeg kiterjesztést sem fogadja el ennek a felületnek a kép kezelő linkje, csak a jpg-t.)

Nem hinnem, hogy "virusos" lenne ez a kepzelo.com, csak legfeljebb a villogo es agressziv reklamok miatt tunhet annak. Hasznalj valami reklamblokkolot. Sokkal jobb.

https://abload.de/ vagy https://flickr.com/

Az abloadra regisztracio nelkul is tolthetsz fel kepeket, direkt linkelni is lehet. Meg egyszerre tobb kepet is fel lehet tolteni, majd masolni a linkeket. De biztos van me'g mas ilyen oldal is.

Nahat volt/van a Lumintop B1-rol ki mit valtoztatna topik, gondolom mar tol mindegy, mivel mar kaphato: http://budgetlightforum.com/node/65124

Akar hogy is nezem, de nekem ez az elkulonulo ket megvilagitott resz nem tetszik, inkabb egy reszbol kene allnia. Rovidebb cso is kene hozza, hogy peldaul 18350-es akkuval is lehessen hasznalni, igy konnyebb lenne, kevesbe mozogna vagy lehetne lerugni terddel a kormanyrol. Ket gombos kapcsolo is tecene, hogy ne kelljen vegigkattingatni az osszes modon es ne vakoskodjak par meteren keresztul, megtetszett ez a Nitefighter BT40S-en, de biztos van egy halom masik bringaslampan is. Meg valami kis tobbszinu led, hogy legyen visszajelzes a toltottsegrol. Toltes funkcio nekem nem hianyzik, meg beleforrasztott akku sem, de biztos sokaknak jol johet az ilyesmi. Mas kerdes, hogy par dollarert kapni mar egy-ket akkuhelyes tolto, de ugye azt is hurcolni.

blash módosította - 2019. október 01. - 06:39

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Jártam a Pilisben a Királykúti-nyeregnél, ahonnan a Prédikálószék felé lehet indulni a kavicsos, köves földes erdészetin felfelé. 

Ott még lent az aszfaltnál csináltam néhány fény-tesztet a különböző széttartásúra állított lámpával.

ebben most 1 db XML-T6-os, 910 lumenes led van beépítve.

http://keptarhely.eu...1v00qwgr6n.jpeg

http://keptarhely.eu...1v00qimtqm.jpeg

http://keptarhely.eu...1v00q3xhxc.jpeg

http://keptarhely.eu...01v00qa39m.jpeg

A könnyebb összevethetőséghez érdemes mindegyik képet sorban mind megnyitni,

akkor gyorsan lehet lapozni a képek között.

(nem tud valaki egy még mindig működő ingyenes képfeltöltő oldalt, ami

nem vírusos és itt használható .jpg formátumban tárolja a képet?

Még a .jpeg kiterjesztést sem fogadja el ennek a felületnek a kép kezelő linkje, csak a jpg-t. )

Ezért nem tudtam látványosabban, összevethetőbben feltenni.  :unsure:

Balu1 módosította - 2019. október 01. - 02:20

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ebben is a számítógép tervezésű tükör van beépítve a felülre szerelt LED-del, ami nem vakít ..ha jól látom. Előtte van egy vízszintesen széthúzó előlap. Nem lehet rossz.

Tegnap jártam kint a Pilisben a Királykúti-nyeregnél, (ahol a Prédikáló felé megy fel az erdészeti), ott az aszfalt felé próbálgattam, fotóztam a lámpa fényét különböző széttartásokra állítva. Majd később lehet, hogy feltöltök róla ide néhány képet.

Ami érdekes, már senkivel nem találkoztam az erdőben sötétedés után, pedig még hideg se volt (14Cfok).
Előtte viszont tömegek jártak arrafelé Naplementéig.

Balu1 módosította - 2019. szeptember 30. - 14:32

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Találkozott már valaki ezzel a lámpával? https://www.outbound...s-road-edition/
Nagyon alaposan megtervezettnek tűnik. Jó lenne tapasztalatokat hallani róla.

Nem, viszont párban elég pöpecnek tűnik

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Találkozott már valaki ezzel a lámpával? https://www.outbound...s-road-edition/
Nagyon alaposan megtervezettnek tűnik. Jó lenne tapasztalatokat hallani róla.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Pedig milyen jó is az. Gyönyörű, izgalmas az éjszakai erdő!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Erre szoktam írni, hogy három zónás lámpa. Távolra egészen jól és tervezetten vetít, de a közepes távolságra is terveztek bele tükörfelületeket. Közelre viszont van akkora fény kiszóródása a felül elhelyezett ledtől, ami mellett lehet látni a kerék előtt közvetlenül is az utat.
Nem nagy teljesítményű lámpa, de olyan kedvező a fény elosztása, hogy így is használható lehet szerintem átlagos bringázáshoz. Nyilván nem az éjszakai DH-khoz. Oda azért fényerő is kell.

A benne lévő tükör sajnos műanyagból készült, ezért nem lehet nagyobb teljesítményű ledet bele építeni, mert attól biztosan bemattulna a foncsor. Műanyag tükörrel jártam már úgy régebben.

Ha megnézzük hol árulják és mennyiért...nyilván nem az éjszakai DH-sok a célcsoport. :) De alap célokra, este hazagurulni de a kátyúkat kikerülni teljesen elég lehet.

Sokan nem vágynak sokkal többre - még fanatikus bringások sem ! Rakás sokat tekerő haverom nem érti, mi a jó nekünk abban, hogy kimegyünk néha és tekerünk a sötét erdőben is.

Marci

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Ilyen fotózásban nem szoktam jeleskedni, főleg, mert nem is nagyon igénylem, hogy sötétben menjek, de azért legalább már nem ez korlátoz.

A tartója nekem masszívnak tűnt, persze ez is full műanyag. Nem az jutott eszembe róla, hogy jajj, mennyit bír majd.. (ha mégis megadná magát, szerencsére könnyű találni helyette, mert alig vastagabb a lámpa a 18650-eseknél)

Milyennek ítéled meg a lámpatartó konzolt? Ilyen felépítésű tartóval találkoztam már, az sajnos nagyon gagyi volt, lévén hogy műanyag volt a menete, könnyen megszakadt.

Az elsőhöz hasonló képet tudnál feltölteni egy homogén útfelületű szakaszon? A már beállított lámpa vetítési képére lennék kíváncsi, mert lehet, hogy én is vennék egyet.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Erre szoktam írni, hogy három zónás lámpa. Távolra egészen jól és tervezetten vetít, de a közepes távolságra is terveztek bele tükörfelületeket. Közelre viszont van akkora fény kiszóródása a felül elhelyezett ledtől, ami mellett lehet látni a kerék előtt közvetlenül is az utat.
Nem nagy teljesítményű lámpa, de olyan kedvező a fény elosztása, hogy így is használható lehet szerintem átlagos bringázáshoz. Nyilván nem az éjszakai DH-khoz. Oda azért fényerő is kell.

A benne lévő tükör sajnos műanyagból készült, ezért nem lehet nagyobb teljesítményű ledet bele építeni, mert attól biztosan bemattulna a foncsor. Műanyag tükörrel jártam már úgy régebben.
  • Rabbit kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Aldinál van megint az az első lámpa, amit sokan szeretnek itt a fórumon.

https://www.aldi.hu/...zlet-2-rszes-1/

Marci

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Milyennek ítéled meg a lámpatartó konzolt? Ilyen felépítésű tartóval találkoztam már, az sajnos nagyon gagyi volt, lévén hogy műanyag volt a menete, könnyen megszakadt.

Az elsőhöz hasonló képet tudnál feltölteni egy homogén útfelületű szakaszon? A már beállított lámpa vetítési képére lennék kíváncsi, mert lehet, hogy én is vennék egyet.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Jó ez, kellemes fénye van.
Mellé terepre, erdőben lehetne feltenni valami erősebb, szélesebb fényű lámpát is.

Az erős keskeny csóvájú lámpát viszont főleg sisakon, fejjel könnyen irányíthatóan érdemes felszerelni.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Nem tudom, kinek mit mondanak majd a képek, de én azt mondom -inkább a használat alapján-, hogy részemről bestbuy-gyanús a kis Lumintop.

És szabályzott a fényerő, tehát tartja lemerülésig. Nem tudom, visszalép-e, de egyszer jöttem úgy haza, hogy már nem engedte kapcsolni a magas fokozatot. A buszmegállós képeken picit túlságosan is lefelé nézett még a lámpa 250 lumennel, ezen később korrigáltam (a bandázs lehet, hogy nem fogja szeretni, ha sokat piszkálom), a fal melletin nagyjából úgy állt, ahogy utána jöttem vele, de alacsony fényerőn. Amikor gyalogosok mellett mentem el, semmit nem láttam az arcukból.. 

35-nél (töksötétben) már inkább aszfalton is felkapcsoltam high-ba, de elég tisztességes a 250 lumenes állás is, ezt a két fokozatot használtam felváltva. Egy hasonló fényerejű fejlámpa még kéne mellé, legalábbis terepre mindenképpen, de aszfaltra sem árt - ott azért el lehet vele lenni magában is, főleg ismert útvonalon.

5000-es akksival van üzemidő is, még nem tudom, mennyi, de a megtalált teszt alapján elég sok óra :)

#Lumintop B01

lumintopb01_1.jpg

lumintopb01_2.jpg

lumintopb01_3.jpg

• nagylaci32 kedveli ezt

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az a baj ezekkel a lámpás képekkel és videókkal, hogy arra teljesen alkalmatlanok, hogy visszaadják milyen is valóságban a lámpának a fénye, mert ugye a megvilágítatlan rész tök sötét, mint a legtöbb képen a fényképezők, kamerák érzékelőinek a gyengesége miatt. Meg mindegyik kép teljesen más körülmény közt készült, így még összehasonlítani sem jók.

Azért ez nem feltétlenül van így. 

Azért nem teljes sötétségben kell lámpát tesztelni, mert 

akkor nincs körülötte ismert fény a területen, amihez 

lehet hasonlítani a lámpa által megvilágított terület fényességét.

Sőt a fény eloszlása, elhelyezkedése is akkor érzékelhető igazán, ha

a környezet méretei is értelmezhetők a tereptárgyak alapján.

Pl a múlt héten jártam kint éjfél körül a sikárosi réten szarvasbőgést hallgatni,

közben fotózgattam kicsit a hold fényénél.

Ezen a képen a legkisebb fokozaton működött a lámpa.

or7n0bi5t7r2e0mx9vkw.jpg

A rét és erdő közötti aszfalton is készült egy holdfényes kép, bekapcsolt hátsó piros fény mellett.

Egy fotó akkor adja meg nekünk a legtöbb információt bármilyen lámpa tesztről,

ha tudjuk mi adta a környezeti megvilágítást (itt épp a telehold). 

hybnj7a0s3tydvq6uckn.jpg

Szóval látszanak azért ezek a dolgok, főleg ha tudjuk milyen volt a környezet megvilágítása.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Igen, de hosszabb idő alatt.
  • gaboca1 kedveli ezt

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Kérdés, adott egy ilyen mezei kínai lámpa:  https://sportlampa.h...apacitassal-893

Kicserélném az akkupakban  az akkumulátorokat jobbakra, kérdés a töltője bírni fogja, fel tudja tölteni az újakat?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez így tényleg nem zavar senkit! Nem is erre a vésztartalék-gyenge fényre gondoltam, amikor azt írtam, hanem az 500 lumen fölötti szembevakító paraboloid foncsorba épített reflektorokról, aminek gépjármű erősségű fénye van.
Na, az az amivel már komolyan, felelősen kell bánni. a tiéd a képen biztos nem zavar senkit.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Az a baj ezekkel a lámpás képekkel és videókkal, hogy arra teljesen alkalmatlanok, hogy visszaadják milyen is valóságban a lámpának a fénye, mert ugye a megvilágítatlan rész tök sötét, mint a legtöbb képen a fényképezők, kamerák érzékelőinek a gyengesége miatt. Meg mindegyik kép teljesen más körülmény közt készült, így még összehasonlítani sem jók.

Városban járva szoktam max fényerőn használni lámpát, hogy észrevegyem a kátyúkat a szembe jövő autók lámpáitól vagy csak az annyira szar közvilágítás miatt, ahol kisebb részeken tök sötét az út. Én meg szeretem kicsit messzebbről észrevenni, ha valamit ki kell kerülni. Ilyenkor egyáltalán nem tud érdekelni, ha valaki autóval jön szembe, estem el már sötétben kátyú miatt.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

Egyes rosszul beállított autó lámpák néha előfordul, hogy vakítanak, de ez ritkaság.
Akkor vakítsunk mi is? Érdekes álláspont.

Lehet, hogy csak én figyelek ennyire erre? ...meg még sokan.

Én így 39 éves fejjel pont nem így gondolkodom. 

A Római parti bringázós videódból is azt látom, hogy nagyon másképp gondolunk a világításra. 

Ilyen fénytengerrel tuti sehol nem kerékpároznék ahol emberek vannak vagy ki van világítva az út, mert minek?

De mint ahogy én használom az EU-ban hivatalosan forgalomban lévő és kapható lámpámat úgy te is használod a sajátodat.

A lenti képet ma 5:50 körül készítettem reggel egy szolidan és átlagosan rosszul kivilágított óbudai utcában a "hegyen".

Ez akit zavar az ne menjen ki közterületre, a 100 lumen bőven elég az átlag helyeken a számomra. 

IMG-20190918-060138.jpg

karakoram módosította - 2019. szeptember 18. - 12:14