Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

lezyne 1100xl lett vegul (65 eur), nem mertem az ixont bevallalni, nagyon negativ kritikak voltak a minoseget illetoen.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

hu ez korrekt osszehasonlitas (arak, fenyero, milyen a gyakorlatban, etc):

http://road.cc/conte...arison-plus-how

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
A heten ideert a Skilhunt H03 lampam. A gearbestrol rendeltem, 30 dollar volt, par honapja mar kuponozgatjak. Az 50 akarhany dollart sokalltam, pedig gondolkodtam mar rajta tavasszal is. A 4000-5000 kelvin szinhomersekletu, neutral white-ot valasztottam, igy legalabb nincs nagy kulonbseg a Nitefighter BT40S szinehez kepest. Szelesebb szogben vilagit, mint az S2+, kivancsi vagyok, hogy valik be a sisakon. Szerencsere a villogo modokat nem konnyu elerni, gyorsan haromszor kell megnyomni, ez is tetszett.

Egesz jol sikerult sisakra rogziteni, jobban mint a Convoy S2+-t. A kormanyra is felteheto tepozaras szalaggal es egy kis szivaccsal, a kormanyszar ele meg ket tepozarral. Forgatassal konnyen lehet allitani, hogy milyen szogben vilagitson. Ez a rogzites nem annyira egyszeru, mint a tartokonzolos, bar az is csak akkor, ha mindegyik bringan van konzol. Keresek ala vekonyabb habszivacsot, mert kisse magas, meg az elorebb levo szellozo bizbasznal is oda tudtam fogatni:

7619_skilhunt_h03_sisakon_img_20171031_1

18650-os akkut tettem bele, igy kb. 90 gramm, ami erosen rogzitve nem sok, de a fejpantjaval hasznalva futashoz mar nehez lehet. Lehet rovidebb csovel es 18350-es akkuval is hasznalni, akkor csak 60 grammos: budgetlightforum.com/node/51362

Ennyivel lesz kisebb:

kd08p2.jpg

lumenzilla.com/en/reviews/review-skilhunt-h03-tir-optic.html

elemlampablog.hu/skilhunt-h03-fejlampa-minoseg-jo-aron/

blash módosította - 2017. november 02. - 18:18

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Igen, tényleg jobb az alsó, a B&M  a kép szerint.

2846_lampateszt.jpg

Balu1 módosította - 2017. november 02. - 17:27

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Akkor meg is van a teszt ! :)

Ha nem felejtem el, megnézem az online képeimet otthonról, mert szerintem valahova tesztet is felraktam. Talán Terminálon meg is osztottam.

Hopp, PH-ra töltöttem fel:

Link, mert 800*900-as "naykép"

RelakS módosította - 2017. november 02. - 17:03

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Akkor meg is van a teszt ! :)

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Én mondjuk 2 aldis és 1 lidlis (vagy 2 lidlis és 1 aldis? :D ) lámpát cseréltem le egy B+M-re :D A központi fény kb ugyanaz, viszont nagyobb szórás az aszfalton, és kevesebb helyigény.

A 3 lámpát amúgy 3, egymástól kissé eltérő pontra lőttem be, hogy nagyobb területet világítsanak meg.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ezek kb az elmúlt három év "Aldis" lámpák fényét hozzák. ha ennél jobb kell, akkor mást kell venni, de a távolsági fényük az kiváló és közelre is szépen de nem túl erősen világítanak, amennyire kell egy nem terep úton, pl. aszfalton a minimális tájékozódáshoz, annyi fényt garantáltan ad.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

hat 4-5x aron lehet jobbak :D monitnal maradnek a napfenynel, csak a cx bringara menne (aszfalt + sotter), hogy tudjak egyet edzeni munka utan.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Az Aldiban vagy az Auchanban (inkább ott) láthattam belső akkus kerékpár lámpát 3-4ezer Ft-ért, ami mindössze 1 Wattos, de a fény eloszlása használhatóvá teszi kerékpár úton.

Nem tudom, hogy a mostani Aldis Auchanos lámpáknak milyen a fénye, de az enyémek a B+M premium lámpáihoz képest kis vacak fényfoltot világítanak meg.

arn

Igen, B+M-éknél már tuti van jobb IQ-X SPEED illetve elvileg kisebb méretben az IXON Space ugyanazt tudja. (ha nem lennék így is tele lámpával, tuti megpróbálnám :D)
Igaz, ez külső akkus, de ha a marketingesek keze nincs benne, akkor tényleg sokkal jobban látni vele, mint az IQ Speed/IXON IQ Premiumokkal.
 Azt még hozzátenném, hogy ezek szigorúan útra való lámpák, erdőben tekeréshez egy kínai sokledes lóxarpörkölő jobb, mert azokkal azt is látod, mit fogsz lefejelni, nem csak azt, hogy mibe fogsz beletekerni. Cserébe kiégeti a szemből jövők szemét.

Más gyártókat nem néztem, de lehet, hogy azoknál is van már erősebb/jobban terítő lámpa.

RelakS módosította - 2017. november 02. - 15:27

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az Aldiban vagy az Auchanban (inkább ott) láthattam belső akkus kerékpár lámpát 3-4ezer Ft-ért, ami mindössze 1 Wattos, de a fény eloszlása használhatóvá teszi kerékpár úton. Az kb 4 óra üzemidőre készült a nyári melegben, viszont télen hamarabb merül minden litium ion akku, ezért érdmes egy  legalább 10Ah-s akku pakkot (powerbaNKOT IS FELCSATOLNI AZ ELSŐ VÁZHÁROMSZÖGBE MINDEN BRINGÁN KÖNNYEN FELCSATOLHATÓ KIS TATYÓBA ÉS EGY MIKRO usb KÁBELLEL ÖSSZE LEHET KÖTNI A LÁMPA ELEJÉN AZ ALUL LÉVŐ CSATLAKOZÓ-n keresztül. aKKOR EGY ÉJSZAKÁT ÁTTEKERHETSZ VELE NYUGODTAN, DE AKÁR TÖBBET IS.)

Most nézem, hogy benyomódott a caps/lock, de hadd nem írjam újra.

Balu1 módosította - 2017. november 02. - 15:14

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

csak az elsolampa 45 eur.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

korabban dicsertetek a bumm ixon iq premiumot. meg mindig jo, vagy meghaladta a vilag? :)

most kb 75 euroert lehet kapni elso-hatso szettben toltovel mindennel... par eve volt vmi akkor meno lampam, kulso akkuval, de sose hasznaltam, csak teszteltem. itt becsben viszont rengeteg elkulonitett kerekparut van, vilagitas nelkul. autok nem veszelyeztetnek, de tenyleg csak a lampan mulik, hogy mit latok. most vagy csak hetvegen tekerek, vagy megint eloszedem a temat.

van ennek jobb alternativaja? olyat keresek, amit egyszeru a bringak kozott valtogatni (egyszeru le es felrakni), nincs kulso akkuja. meg nem art, ha elemes lehetoseg is van, hatha elfelejtem tolteni.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Convoy S2+-ból a melegebb és legerősebb fényű: 7135 x 8 XM - L2 T6 4C (4300 - 4500 K)

www.gearbest.com/led-flashlights/pp_232308.html?lkid=10940207

még 10 napig 13 dollár, sauce: budgetlightforum.com/comment/1201164#comment-1201164

Csak most latom, hogy van az S2+-ból XPL-HI változat, 20 dollárért barna vagy ezüst színben: elemlampablog.hu/convoy-s2-xpl-hi-ujabb-plussz/

Tetszik, ahogy világít:

S2XPL_014.gif

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

1505354955156734845.jpg

Convoy S2+-ból a melegebb és legerősebb fényű: 7135 x 8 XM - L2 T6 4C (4300 - 4500 K)

www.gearbest.com/led-flashlights/pp_232308.html?lkid=10940207

Még 10 napig 13 dollár, sauce: budgetlightforum.com/comment/1201164#comment-1201164

blash módosította - 2017. október 11. - 00:33

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Én a magamét szétszedtem. Összerakásnál volt némi probléma, de csak azért mert balfék voltam. Miután megtaláltam a hibát, sitty-sutty ment. Amúgy elég lefényképezni a ledet. A baj ott kezdődik, hogy a nyüves még akkor is nagyon apró, ha XM-L-ről van szó, így alig látni a részleteket.

Najóvammá :D

Kicseréltem a ledeket, erre megsült az elektronika, és most már az eredeti ledekkel sem megy <_<

Szóval van egy lámpabúrám, amibe lehet tervezni elektronikát 3 ledre :D

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Melóhelyről nem látom a képeidet, de ugye régen voltak a krypton izzós dinamós lámpák. Volt valami apró fényfolt előtted, meg egy rakás függőleges csík, téma lezárva.

Pár éve vettem pár alkatrészt, köztük Cree XP-G ledeket. Belesuvasztottam egy dobozba lencsékkel, elindultam, és örült a fejem, hogy végre látok. Pedig az a fény sem nagy durranás :)

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Fenébe ! Én már szétszedtem a lámpám optika részét, mivel az egyik oldalra vettem egy szóró lencsét. De ennyiből nem megállapítható róla semmi - gondolom még a led-szakértőknek sem.

Egy a lényeg, a "hamis" (?) leddel is jól elbringázgatok a sötét erdőben. Az eredeti Cree fényét meg hozzágondolom. :)

Ha meg eszembe jut, milyen "fényekkel" elindultunk az erdőbe ezelőtt vagy 12 éve....édes Istenem ! Hol voltak akkor még a ezek a led-ágyúk.

Amúgy meg minden viszonylagos. Sok éve Erdélyben ránk sötétedett a fennsíkon, a szállás meg lent volt az Aranyos völgyben. A bringán fentmaradt Cateye villogóm átállítottam folyamatos "fényre", úgy jöttünk le a hegyről. Ott még az is jó volt valamire, lassan de hazaértünk.

https://kephost.com/...7/10/09/led.jpg

https://kephost.com/.../10/09/led2.jpg

https://kephost.com/.../10/09/led3.jpg

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

Én a magamét szétszedtem. Összerakásnál volt némi probléma, de csak azért mert balfék voltam. Miután megtaláltam a hibát, sitty-sutty ment. Amúgy elég lefényképezni a ledet. A baj ott kezdődik, hogy a nyüves még akkor is nagyon apró, ha XM-L-ről van szó, így alig látni a részleteket. Én is most nem csak makró módot, de még kézi nagyítót is használtam, hogy kipróbáljam, hogy tudom lefényképezni. Más a telefonjára vett egy 6 dolláros mikroszkópot XD

Mindenesetre remélem, még sokáig fog működni a lámpád, és mutatja az utat rendesen. Ha megérkeznek a ledjeim, és lesz erőm az átépítéshez, akkor majd nyomok képek. Most épp a vámon ülnek :S

Most így közelről megnézve - egyszerűen nem tudok a makróval sem értékelhető képet csinálni róla - a Lattice Bright tűnik hozzá hasonlónak.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Nem merném szétszedni, biztosan soha többé nem lehetne összerakni úgy min Shenzen-ben. Ránézésre meg nem ismerem fel és amíg jó a fénye nem is különösebben érdekel, hogy eredeti vagy hamisítvány (ennyi pénzért meg nem is nagyon vannak illúzióim).

Az elfüstölésről meg annyit, hogy ha a Samsung Galaxy Note meg az iPhone akksi is megtette, akkor amúgy sincs senki biztonságban.

Én a magamét szétszedtem. Összerakásnál volt némi probléma, de csak azért mert balfék voltam. Miután megtaláltam a hibát, sitty-sutty ment. Amúgy elég lefényképezni a ledet. A baj ott kezdődik, hogy a nyüves még akkor is nagyon apró, ha XM-L-ről van szó, így alig látni a részleteket. Én is most nem csak makró módot, de még kézi nagyítót is használtam, hogy kipróbáljam, hogy tudom lefényképezni. Más a telefonjára vett egy 6 dolláros mikroszkópot XD

Mindenesetre remélem, még sokáig fog működni a lámpád, és mutatja az utat rendesen. Ha megérkeznek a ledjeim, és lesz erőm az átépítéshez, akkor majd nyomok képek. Most épp a vámon ülnek :S