Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

Solarstorm akkupackja.

Szerencsére az enyém még nem füstölt el :D

Az amúgy nem lehet, hogy a ti lámpáitokban még nem Cree utánzat volt? :)

Nem merném szétszedni, biztosan soha többé nem lehetne összerakni úgy min Shenzen-ben. Ránézésre meg nem ismerem fel és amíg jó a fénye nem is különösebben érdekel, hogy eredeti vagy hamisítvány (ennyi pénzért meg nem is nagyon vannak illúzióim).

Az elfüstölésről meg annyit, hogy ha a Samsung Galaxy Note meg az iPhone akksi is megtette, akkor amúgy sincs senki biztonságban.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Egyetértek. 10-15 dolláros Solarstorm kínai 2 ledes lámpával tolom a 2. éve, még bírja. Kapott hideget-meleget, vizet, olyan fénye van, hogy felszárítja az aszfaltot előttem. Ha elromlik, rendelek Kínából másikat. Most van úton a nagyobb kapacitású akksi, ha a felét tudja annak, mint amit vállal a gyártó, már akkor is jó.

Solarstorm akkupackja.

Szerencsére az enyém még nem füstölt el :D

Az amúgy nem lehet, hogy a ti lámpáitokban még nem Cree utánzat volt? :)

RelakS módosította - 2017. október 09. - 10:37

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

Szerintem simán meg szabad venni a 30 dodó körüli lámpákat. Az enyém 4 év után döglött meg. A fényerő atomvillanás volt, de valami egyenletes, de kici péz kici foci.

Egyetértek. 10-15 dolláros Solarstorm kínai 2 ledes lámpával tolom a 2. éve, még bírja. Kapott hideget-meleget, vizet, olyan fénye van, hogy felszárítja az aszfaltot előttem. Ha elromlik, rendelek Kínából másikat. Most van úton a nagyobb kapacitású akksi, ha a felét tudja annak, mint amit vállal a gyártó, már akkor is jó.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szerintem simán meg szabad venni a 30 dodó körüli lámpákat. Az enyém 4 év után döglött meg. A fényerő atomvillanás volt, de valami egyenletes, de kici péz kici foci.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

A lényeg, hogy látsz-e vele rendesen vagy nem látsz,

Nem feltétlenül. MOST a gagyi lámpáimmal is látok. De fél év múlva, ha folyamatosan használnám, látnék-e még vele? Számottevően csökkenne a fényereje, vagy csak simán elpukkanna annyi idő alatt, amit az eredeti led amúgy vigyorogva bírna?

Amúgy igen, nem véletlenül csinálják hasonlóan csíkosra az utánzatokat ;)

Mindenesetre rendeltem CREE ledeket, ha átbukdácsolnak a vámon, és megkapom, akkor jöhet a fényerő teszt, forrasztás, aztán meglátjuk :)

Amúgy DX-ről van 7 ledes elemlámpám. Egy bilincscsel felraktam a bringára, aztán hajrá. Igen, azzal is gyakorlatilag felkelt a nap :D Az eddig szapult 3 ledes lámpa csoda kb a kanyarban nincs hozzá, pedig közel fele fényerőt kellene produkálnia, igaz?

RelakS módosította - 2017. október 08. - 11:58

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Nem tudom, nem vagyok led szakértő. Én csak a ledben futó csíkokat nézem, az hasonlít. Amúgy szerintem kb tökmindegy a led neve.

A lényeg, hogy látsz-e vele rendesen vagy nem látsz, gagyi-e az aksi vagy nem és mennyit akarsz rá elkölteni. Haver 40ezer Ft-os Sigma lámpáját minden tekintetben felülmúlja az occó kínai. Vett ő is egy olyat. Punkt ! Aki akar, vegyen drágán lámpát, az ő dolga.

u.i: Egyszer kaptam kölcsön egy 5 ledes kínait. Biztosan nem drága ledek voltak. Na az már drága lámpa volt, kb 50€. Annyit mondok, annak a fénye mellett sírva szaggatnád le a kormányodról a B&M-t. Terepen olyan volt, mintha felkapcsolnám a Napot !! És az aksija is brutál jól bírta az 5 ledet. Odáig számomra a MagicShine 4 ledese volt az etalon fényre de ez jobb volt. 4ed áron !! És a Magic-ben annyi pénzért még gyenge az aksi is.

Ilyen lámpa volt formára de a pontos típust sajnos nem tudom: http://www.dx.com/p/...35#.WdkiNzJx2kY

xclajos módosította - 2017. október 07. - 21:03

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Nem védem én a szaromat, csak szerintem egy jó tipp ha valaki olcsó de jó lámpát akar venni. Megpróbáltam lefotózni a led-em, szerintem ez kb 100%-ig eredeti XM-L.

https://kephost.com/...7/10/07/XML.jpg

XM-L2 -t nem tudom hol láttál, hogy írták volna a DX oldalon. Én nem lelem.

A B&M lámpáid lehet hogy jobbak de egy 25€-s cuccot nehéz összehasonlítani a 100€ v 200€ lámpával.

A leírásban vannak képek. Az egyiken egy bagoly, mellette a lámpa. A lámpában egyértelműen XM-L2.
A tiéd  is inkább tűnik hamisítványnak, mint eredetinek. Amit most kaptam lámpát, abban is kb így néznek ki a ledek.

Szerintem a Lattice Bright márkát üdvözölhetjük a személyében. Érdekes, hogy a másik ugyanilyen lámpámban kisebbek a ledek, de erősebb a fénye <_<

Nem tudom, hogy láttál-e már eredeti XM-L-t, de irtózatosan nagy az a led élőben. Már persze az 5x5mm-es alaphoz képest.

Ilyen egy gagyi zseblámpám XM-L-je, illetve az előzőleg vett 3 ledes lámpám ledje. Mondjuk lehet, hogy a zseblámpában is hamisítvány van, mert az egész úgy akar szétesni, hogy ihaj, de akkor nagyon jó minőségű hamisítvány.

RelakS módosította - 2017. október 07. - 18:19

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Busch & Müller IXON IQ PREMIUM, illetve IQ SPEED PREMIUM. Ez utóbbit kiegészítő lámpával vettem, mindkettőt a bike-discount.de-n.

xclajos

Én ezekkel a lámpákkal nem vagyok kibékülve. Most jött meg az USB-s változat, az még gyengébb, mint az akkus. Mindkettőben kamu CREE ledek vannak. A DX-es linken nagyon vigyáztak, hogy a ledek ne látszódjanak, szóval abban passz :D Már csak azért is, mert a leírás XM-L-t emleget, a bagolyos képen meg XM-L2 van :huh:

Nem védem én a szaromat, csak szerintem egy jó tipp ha valaki olcsó de jó lámpát akar venni. Megpróbáltam lefotózni a led-em, szerintem ez kb 100%-ig eredeti XM-L.

https://kephost.com/...7/10/07/XML.jpg

XM-L2 -t nem tudom hol láttál, hogy írták volna a DX oldalon. Én nem lelem.

A B&M lámpáid lehet hogy jobbak de egy 25€-s cuccot nehéz összehasonlítani a 100€ v 200€ lámpával.

xclajos módosította - 2017. október 07. - 00:28

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Remélem, azért jobban világít majd, mint a 450 Ft-os, szilikonházas kis lámpám, amit eddig használtam  :).

Annál biztosan :) Mondom, látni lehet velük, de nem olyan jók, mint amit a 2-3 led indokolna.
Pár éve még a legtrébb lámpában is valódi Cree ledek voltak, mostanában szaporodtak el a hamisítványok.
Rendeltem ledeket ausztráliából, majd megpróbálom kicserélni bennük. Kíváncsi vagyok, hogy szép nagy lesz a fény, vagy az elektronika helyből agyonvágja az eredetiket :D

• kispapp87 kedveli ezt

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Én már évek óta ilyet használok + a példám hatására haveri körben is vettek még vagy 5öt. Ilyet:

http://www.dx.com/p/...82#.WdagQTJLekZ

Most vett ilyet haver, 8000 Ft-ot vontak le, 2-3 hét alatt ideért. Csak rendelj hozzá US-EU konnektor átalakítót is, mert a töltő gyárilag amerikai dugós. (kb 1 €).

Annyi az előnye, hogy ehhez biztosan normális aksit adnak. Csomó kínai lámpához használhatatlanul gyenge az aksi.

Ha pesti vagy, meg tudom mutatni élőben is.

Köszi, ilyet én is néztem a gearbesten.

RelakS, teszek egy próbát a Marsing MS - 07-el.

Én annyira nem értek hozzá, mint te, de az az igazság, hogy nekem elég jó tapasztalataim vannak eddig a kínai cuccokkal. Remélem, azért jobban világít majd, mint a 450 Ft-os, szilikonházas kis lámpám, amit eddig használtam  :).

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

A drága az milyen lámpa, melyik típus ?

Busch & Müller IXON IQ PREMIUM, illetve IQ SPEED PREMIUM. Ez utóbbit kiegészítő lámpával vettem, mindkettőt a bike-discount.de-n.

xclajos

Én ezekkel a lámpákkal nem vagyok kibékülve. Most jött meg az USB-s változat, az még gyengébb, mint az akkus. Mindkettőben kamu CREE ledek vannak. A DX-es linken nagyon vigyáztak, hogy a ledek ne látszódjanak, szóval abban passz :D Már csak azért is, mert a leírás XM-L-t emleget, a bagolyos képen meg XM-L2 van :huh:

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Van olcsó, meg drága lámpám is, de a drága bármikor kiröhögi az olcsót. Ugyanazt a fényerőt hozza mindkettő típus, csak a drága kb 5-6-szor akkora területen.

A drága az milyen lámpa, melyik típus ?

Marci

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Na akkor egyelőre jegelem.

Max 10 000 Ft-ig szeretnék elmenni.

Én már évek óta ilyet használok + a példám hatására haveri körben is vettek még vagy 5öt. Ilyet:

http://www.dx.com/p/...82#.WdagQTJLekZ

Most vett ilyet haver, 8000 Ft-ot vontak le, 2-3 hét alatt ideért. Csak rendelj hozzá US-EU konnektor átalakítót is, mert a töltő gyárilag amerikai dugós. (kb 1 €).

Annyi az előnye, hogy ehhez biztosan normális aksit adnak. Csomó kínai lámpához használhatatlanul gyenge az aksi.

Ha pesti vagy, meg tudom mutatni élőben is.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Tudom, ~70 EUR is viszonylag magas ár egy lámpáért, de ha a minőségét is hozzá veszem, ár-érték arányában verhetetlen. ;)

Van olcsó, meg drága lámpám is, de a drága bármikor kiröhögi az olcsót. Ugyanazt a fényerőt hozza mindkettő típus, csak a drága kb 5-6-szor akkora területen.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Hátha hasznos infó egyikőtök számára! Tavaly kifutó modellként vásároltunk két lámpát, egy Lezyne Power Drive 900XL-t és egy Super Drive 1200 XXL-t. A 900-assal félgázon sötétben egész jól elvagyok az erdei ösvényeken, ha nem csapatok, az 1200-as persze 2x annyit bír és erősebb fényű. Csak 69 EUR volt az 1200-as is, minőségi cucc teljesen, 1 év használat után sem tudok rosszat írni róla. ~280g az 1200-as, ~190 a kicsi.

Tudom, ~70 EUR is viszonylag magas ár egy lámpáért, de ha a minőségét is hozzá veszem, ár-érték arányában verhetetlen. ;)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Ezt felejtsd el XD Bele sem nagyítottam a képbe, és akkora CREE hamisítványok azok a ledek, hogy csak úgy zörög.

Látni mondjuk lehet vele, de nem fogja felperzselni az aszfaltot. Megjegyzem, emlékeim szerint egy H7-es halogén izzó kb 1500-2000 lumen

Na akkor egyelőre jegelem.

Max 10 000 Ft-ig szeretnék elmenni.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Közben a Marsing MS - 07-es akciós most, 25 dollár és 5000 - 6000 lument tud.

Ezt felejtsd el XD Bele sem nagyítottam a képbe, és akkora CREE hamisítványok azok a ledek, hogy csak úgy zörög.

Látni mondjuk lehet vele, de nem fogja felperzselni az aszfaltot. Megjegyzem, emlékeim szerint egy H7-es halogén izzó kb 1500-2000 lumen

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.169 hozzászólás

Ha kesobb vennel masik lampat, akkor jobb ugyanolyan vagy hasonlo szinhomersekletut valasztani. A convoy s2+-nal ezt elneztem, hidegebb fenyu, mint a bt40s, egyutt hasznalva a kettot ez fel is tunik, de azert kibirhato.

Jaja, akartam is mondani, hogy rettentő zavaró volt az eltérő színhőmérséklet, mikor loptam a fényedet. :D :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

a Convoy a gyári driverével is tud 2 módcsoportot, ha átváltasz a 3 módúba, nincs villogás.

Pont ez nem tetszik, hogy sokszor veletlenul atvaltok a villogo modcsoportba, s nyomkodhatom vegig, varhatok 5 masodpercet mig a leggyengebb fenyeron villan egyet es kapcsolhatom ki es be. Nekem semmi szuksegem nincs a villogo modra, jobban orultem volna, ha bonyolultabb atvaltani a modok kozt, mitomen, 5 masodpercig nyomva kell tartani a gombot vagy valami hasonlo.

Jo, hogy linkelted ujra lencset, akartam olyat rendelni. Milyen konzollal rogzited? Ezzel tettem a kormanyra, varosban hasznaltam, de ha razosabb utra ertem, akkor mar nagyon mozgott a gumis rogzites miatt. Legkozelebb rahuzok egy bonthato gyorskotozot, talan segit egy kicsit.

20160526181616_39184.jpg

Néztem a Nitefightert is, de jóval drágább, mint a Marsing és lumenben is kevesebbet tud. Persze azt nem tudom, hogy mennyire mérvadóak és pontosak ezek az adatok.

Közben a Marsing MS-07-es akciós most, 25 dollár és 5000-6000 lument tud.

A kinai lumennel jobb nem foglalkozni, de hogy 25 dollarbol kijon a lampa es a hat akkus pakk is, az mar csodaval hataros...

Aksi nelkul 13 dollar, azt nem neztem meg, hogy mennyi a szallitas: www.amazon.com/gp/product/B00IN4XW5K/ref=oh_aui_search_detailpage?ie=UTF8&psc=1

A gearbesten sem mindig 62 dollar, szoktak 40 par dollarert is adni.

Ha kesobb vennel masik lampat, akkor jobb ugyanolyan vagy hasonlo szinhomersekletut valasztani. A convoy s2+-nal ezt elneztem, hidegebb fenyu, mint a bt40s, egyutt hasznalva a kettot ez fel is tunik, de azert kibirhato.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

a Convoy a gyári driverével is tud 2 módcsoportot, ha átváltasz a 3 módúba, nincs villogás.

(én próbáltam BLF A6 driverrel is, úgy viszont van kifejezetten biciklis villogó mód)

ilyen 8 fokos lencsét vettem hozzá, hogy teljesen bicikli-kompatibilis legyen :)

http://www.ebay.com/...872.m2749.l2649

van 5 fokos is, az nem tetszett annyira, ezt a kettőt próbáltam.

Ebben a convoy lampaban csak a modvaltas zavar, semmi szuksegem a villogo modokra, de neha sikerul atkapcsolni. Lehet kapni hozza masik drivert, amit csak bele kell forrasztani...