Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Láttam én már UH és IR szenzorokkal tele rakott drónról adatokat és videót is. Kikerül bármit, sőt képes követni egy a kamera által látott objektumot, futó embert vagy kerékpárost amellett, hogy közben kerüli az előtte lévő akadályokat.

Az első videó facebookos:

https://www.facebook...63021710440463/

Az 5 és fél perc környékén elkezd futni előle a srác és a kamera folyamatosan követi a beállított program szerint a képe alapján.

Itt is egy követős videó, szintén ezzel.

Kijelöli a megjelenítő képernyőn a követni kívánt objektumot, itt a bringás hátát, és folyamatosan követi és rögzíti a képet.

Balu1 módosította - 2017. május 22. - 02:29

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Gyanús ez nekem...

És a drón nézi a fákat, villanyvezetékeket, magas házakat is ? És persze ki is kerüli azokat !!

Hát persze... :D

marton módosította - 2017. május 22. - 00:33

Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ilyen lámpát még én is most látok először, ami mű napként követi drónra szerelve a biciklist. 

Annyi a baj vele, hogy kb 20 perc a max repülési ideje a "reflektornak"  :)

A kerékpárosnál lévő jeladót követi a drón.

Balu1 módosította - 2017. május 20. - 03:02

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Tegnap jártam a Lidlben és most két fajta bicikli lámpa készlet is kapható náluk.

A beállított fény magasság fölött egyik sem vakít.

A tükre (vetítési képe)  kb hasonló kialakítású. Annyi a különbség, hogy az egyik kb. 4.000,-Ftba kerül. Abban Li-ion akku van beépítve és menet közben is tölthető powerbankról (ilyen volt az elődje) gondolom ez is tölthető közben, mert azonosnak tűnik a korábbival. Ha egy egész éjszakás túrára megyünk, akkor ne merüljön ki 4 óra után.

Ennek a tükre is a három zónás. Közeli gyengébb, középtávoli erősebb és távoli, legerősebb fényű vetítése van mindkettőnek. Messzire visznek!

Az olcsóbb annyiban különbözik, hogy kb. 2.400 .-Ft körüli az ára és abban elemek vannak.

Mindkettőhöz tartozik hátsó vörös fényű lámpa is ami mindegyiknél elemmel működik és folyamatos fénye van.

A képen az akkus még a régi, múlt éves szériából van nekem, de szerintem ugyanezt lehet most is venni.

A másik az elemes az új tükörrel azt tegnap vettem. Ennek kicsit nagyobb a tükre és távolra valamivel jobban, erősebben vetít. 

Mindegyik nagyon kicsi finom lépésekben állítható, kicsit balra és jobbra, több lépésben, ha a kormány cső görbülete miatt nem pontosan előre vinne, azt utólag be lehet állítani egy csavar meglazítása után. Racsniszerű fogak rögzítik abban az állapotban elmozdulás ellen.

20170411_121755.jpg

Balu1 módosította - 2017. április 11. - 13:01

• Sandman kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

nincs. ehez még csak a gumigyűrű volt.

oké, az is teljesen jó.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Szerintem a tükre olyan lehet, mint az ami jól vetít, viszont ebbe nincs akku, ha jól sejtem az árából. Elemekről működhet, ami folyamatosan kiadást jelent, ami idővel bőven lehagyja árban az akkus változatot mert mindig pénzbe kerül a működtetése.

Ezt abból gondolom, hogy az ára erősen visszafogott a legújabb 1300 mAh-s lítium akkushoz képest.

Valamelyik nap jártam az Aldiban és a Lidlben is és valamelyikben láttam akkuval szerelt ilyen lámpát szürkében és feketében, talán fehér is volt.

Igaz annak 4.000,-Ft volt az ára, de idővel az behozza, amivel most több, mert nem kell elemre költeni, csak töltögetni kell.

Balu1 módosította - 2017. március 31. - 01:56

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

okés. kormányra rögzítő biszbasz van hozzá?

nincs. ehez még csak a gumigyűrű volt.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Április 10-tól a Lidl-ben lesz lámpaszett 2300 pénzért. Balu kérlek szakértsd meg, nekem ránézésre olyan, mint a tavalyi, amit annyira dícsértek:

https://www.lidl-fly...w/flyer/page/18

Nekem a szokásos szajrénak tűnik kép alapján. Nagyjából megcsinált kéve, hogy amelyik része távolabbra visz, az fényesebb legyen, de kb ennyi. Nekem már három hasonló volt a bringán, mikor váltottam egy méregdrágára, az kiváltotta a hármat a nagyobb vetítési képével :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Április 10-tól a Lidl-ben lesz lámpaszett 2300 pénzért. Balu kérlek szakértsd meg, nekem ránézésre olyan, mint a tavalyi, amit annyira dícsértek:

az aldiban meg most van. múlt hét csütörtöktől, de még van készlet

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Sandman módosította - 2017. március 30. - 20:13

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Épp akartam mondani, na erre majd rácsapnak mint gyöngytyúk... de már volt is pár csörteváltás a témában . :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

megnézem

kb 3 éve volt hogy egyáltalán kipróbáltam

okés. kormányra rögzítő biszbasz van hozzá?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

engem lehet érdekelne a cucc. az akku milyen állapotban van? 

megnézem

kb 3 éve volt hogy egyáltalán kipróbáltam

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Kartársak, lehet még szabad szemmel érzékelhető értéke egy Hozé 1,0 ás lámpának, töltővel, akkuval (a kisebb li pakk) ? kb nem volt használva összesen 10 órát.

kösz

engem lehet érdekelne a cucc. az akku milyen állapotban van? 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Kartársak, lehet még szabad szemmel érzékelhető értéke egy Hozé 1,0 ás lámpának, töltővel, akkuval (a kisebb li pakk) ? kb nem volt használva összesen 10 órát.

kösz

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ilyen Lidl-es lámpát a nagyfényerejű szórtabb mellé szoktam bekapcsolni távolabbi fénynek, de általában mindig rádugok menet közben egy powerbankot, ami a kormány csőnél egy váz táskában van, és azzal nyilván annak a kapacitásától függően akár végtelenségig működhet vele, addig amíg a powerbank még bírja, mert működés közben is kap folyamatosan töltést a lámpa. Így több éjszakát is átvilágíthat egyfolytában. Egyébként a saját akkuról is tovább működik egy óránál. ha jól emlékszen 4 órát írtak rajta úgy megában, de arra nem emlékszem melyik fokozaton.

Viszont ha 1Wattos a led akkor az 350 mA körül vesz lel áramot, ami 1400mAh. Az akku pedig 1300mAh-ás.

Ráadásul mivel kapcsló üzemű a táp vezérlője, ezért a magasabb feszültségből kisebb áramot használ, és ahogy csökken az akku kapacitása, a szinten tartáshoz egyre nagyobb árammal terheli a cellát. Ha de ennyire nem akartam bele mélyedni, mert a lényeg a 4 óra körüli üzemidő külső akku nélkül és 10 Celziusz fölötti hőmérsékleten.

Balu1 módosította - 2017. március 07. - 21:52

Amjad

Amjad

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Üdv!
Ennek a lampionnak az üzemidejéről tud valaki infóval szolgálni?
Kössz!

https://www.lidl.hu/...ujsagok-827.htm

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Kössz, már látom. Ez tényleg annak a jól bevált vetítésűnek látszik amelyik elosztja közelre is és távolra is.

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
  • LocationBudapest

Épp kerestem a Lidl ajánlataiban és csak 6.-áig látom a kínálatot. Te hol láttad?

https://www.lidl.hu/...ujsagok-827.htm

• Balu1 kedveli ezt

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Épp kerestem a Lidl ajánlataiban és csak 6.-áig látom a kínálatot. Te hol láttad?