Mivel mar egy hete kanikula van, es mar napnyugta utan is meleg van me'g par oran at terepen, igy vegre sikerult ravenni magamat, hogy tekerjek sotetben. Ki akartam mar probalni, hogy mire jo bringan ez az egy ledes Convoy S2+ lampa. Pontosabban a 6 driveres, U2 1B valtozata. Amikor vettem, akkor nem tunt fel, hogy ennek az U2 1B-nek hidegebb a fenye, 6500-7000 kelvint irnak. Ez csak azert szamit, mert a kormanyra egy Nitefighter BT40s-t tettem, ami talan 5000 kelvin koruli. Vagyis valahol ezt allitjak, de inkabb csak annyit irnak a szinhomersekletre, hogy neutral white, ami tul sokat nem mond.
A ket lampa fenye kozt latszik a kulonbseg, hogy egyik hidegebb fenyu a masiknal, de talan annyira nem zavaro. De jobb lett volna olyat valasztanom, ami melegebb fenyu, peldaul ez: Convoy S2+ L2 T6 - 4C 960LM 7135 LED Flashlight - T6-4C GREEN 122112503, vagy ez az Convoy S3 XM - L2 T6 4C LED Flashlight - 7135 X 8 BLACK - T6 (4C) 146401608. A T6 4C utal a melegebb szinhomersekletre (4300-4500 kelvin), illetve ezek mar 8 driveresek, ami nagyobb fenyerovel jar, meg persze me'g forrobb lampatesttel es alacsonyabb uzemidovel. Bringan menetkozben nem tud annyira tulmelegedni a menetszel miatt, szoval ez nem gond.
Igy oldottam meg a rogzitest, fogtam par tepozaras szijat. Stabilan tartottak, de kicsit hatrebb kell tennem, hogy elorebbre vilagitson es a sulypont is inkabb hatrebb legyen, mert a fejvedo nyakpantja folyamatosan lazul, s emiatt egyre jobban lotyog a fejemen a sisak, a lampaval meg me'g jobban erzodik. Meg is kellett allnom, hogy huzzak a sisak szijjan, mert mar a szemuveget utogette.
Menet kozben tokjo fenyesseg volt, foleg mert mindkettot max fenyeron hasznaltam, mivel nem mentem sokat. A sisakra rogzitett lampaval vegre latom, hogy mi tortenik a bicajon is vagy hogy milyen vad szemezik epp velem. Jo par oz es nyul figyelt. Foleg a nyulak szeretnek bamulni, s varni hogy jo kozel keruljek... Max fenyeron amugy sem gond az S2+-t hasznalni, csak kell vinni par feltoltott 18650-es akkut. Ket jo regi Soshine akkum van, de egesz jol birtak.
A kormanyon levo BT40s jo szeles szogben vilagit, mert kicsereltem a lencsejet, igy hiaba negy ledes, de gyengebb a fenye, mint az S2+-nek. Ami joval kisebb szogben vilagit, de fejre ez kell. Erdoben a fak kozt, ha csak a sisakon levo lampat hasznaltam, akkor tul nagy es zavaro arnyekok voltak a belogo agaktol, de nagyszogben vilagito kormanyon levo lampa segitett ezen.
Van me'g egy ilyen kormanyra rogzitheto konzolom is. Meglepoen jol tartotta az S2+-t, de terepen inkabb nem oda tennem.
Az S2+-rol es S3-rol itt olvashato bovebben, meg me'g sok mas helyen is, mert nepszeruek:
logout.hu/cikk/convoy_s2_bemutato_legyen_vegre_egy_rendes_elemlam/bevezeto.html
elemlampablog.hu/convoy-s2-8x7135-teszt-bemutato/
elemlampablog.hu/convoy-s3-8x7135-bemutato-teszt/
blash módosította - 2017. június 25. - 15:05