Tegnap jártam a Lidlben és most két fajta bicikli lámpa készlet is kapható náluk.
A beállított fény magasság fölött egyik sem vakít.
A tükre (vetítési képe) kb hasonló kialakítású. Annyi a különbség, hogy az egyik kb. 4.000,-Ftba kerül. Abban Li-ion akku van beépítve és menet közben is tölthető powerbankról (ilyen volt az elődje) gondolom ez is tölthető közben, mert azonosnak tűnik a korábbival. Ha egy egész éjszakás túrára megyünk, akkor ne merüljön ki 4 óra után.
Ennek a tükre is a három zónás. Közeli gyengébb, középtávoli erősebb és távoli, legerősebb fényű vetítése van mindkettőnek. Messzire visznek!
Az olcsóbb annyiban különbözik, hogy kb. 2.400 .-Ft körüli az ára és abban elemek vannak.
Mindkettőhöz tartozik hátsó vörös fényű lámpa is ami mindegyiknél elemmel működik és folyamatos fénye van.
A képen az akkus még a régi, múlt éves szériából van nekem, de szerintem ugyanezt lehet most is venni.
A másik az elemes az új tükörrel azt tegnap vettem. Ennek kicsit nagyobb a tükre és távolra valamivel jobban, erősebben vetít.
Mindegyik nagyon kicsi finom lépésekben állítható, kicsit balra és jobbra, több lépésben, ha a kormány cső görbülete miatt nem pontosan előre vinne, azt utólag be lehet állítani egy csavar meglazítása után. Racsniszerű fogak rögzítik abban az állapotban elmozdulás ellen.
Balu1 módosította - 2017. április 11. - 13:01