Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Mivel mar egy hete kanikula van, es mar napnyugta utan is meleg van me'g par oran at terepen, igy vegre sikerult ravenni magamat, hogy tekerjek sotetben. Ki akartam mar probalni, hogy mire jo bringan ez az egy ledes Convoy S2+ lampa. Pontosabban a 6 driveres, U2 1B valtozata. Amikor vettem, akkor nem tunt fel, hogy ennek az U2 1B-nek hidegebb a fenye, 6500-7000 kelvint irnak. Ez csak azert szamit, mert a kormanyra egy Nitefighter BT40s-t tettem, ami talan 5000 kelvin koruli. Vagyis valahol ezt allitjak, de inkabb csak annyit irnak a szinhomersekletre, hogy neutral white, ami tul sokat nem mond.

A ket lampa fenye kozt latszik a kulonbseg, hogy egyik hidegebb fenyu a masiknal, de talan annyira nem zavaro. De jobb lett volna olyat valasztanom, ami melegebb fenyu, peldaul ez: Convoy S2+ L2 T6 - 4C 960LM 7135 LED Flashlight - T6-4C GREEN 122112503, vagy ez az Convoy S3 XM - L2 T6 4C LED Flashlight - 7135 X 8 BLACK - T6 (4C) 146401608. A T6 4C utal a melegebb szinhomersekletre (4300-4500 kelvin), illetve ezek mar 8 driveresek, ami nagyobb fenyerovel jar, meg persze me'g forrobb lampatesttel es alacsonyabb uzemidovel. Bringan menetkozben nem tud annyira tulmelegedni a menetszel miatt, szoval ez nem gond.

Igy oldottam meg a rogzitest, fogtam par tepozaras szijat. Stabilan tartottak, de kicsit hatrebb kell tennem, hogy elorebbre vilagitson es a sulypont is inkabb hatrebb legyen, mert a fejvedo nyakpantja folyamatosan lazul, s emiatt egyre jobban lotyog a fejemen a sisak, a lampaval meg me'g jobban erzodik. Meg is kellett allnom, hogy huzzak a sisak szijjan, mert mar a szemuveget utogette.

594ecc56c3d639467ec45521.jpg?width=2000&

Menet kozben tokjo fenyesseg volt, foleg mert mindkettot max fenyeron hasznaltam, mivel nem mentem sokat. A sisakra rogzitett lampaval vegre latom, hogy mi tortenik a bicajon is vagy hogy milyen vad szemezik epp velem. Jo par oz es nyul figyelt. Foleg a nyulak szeretnek bamulni, s varni hogy jo kozel keruljek... Max fenyeron amugy sem gond az S2+-t hasznalni, csak kell vinni par feltoltott 18650-es akkut. Ket jo regi Soshine akkum van, de egesz jol birtak.

A kormanyon levo BT40s jo szeles szogben vilagit, mert kicsereltem a lencsejet, igy hiaba negy ledes, de gyengebb a fenye, mint az S2+-nek. Ami joval kisebb szogben vilagit, de fejre ez kell. Erdoben a fak kozt, ha csak a sisakon levo lampat hasznaltam, akkor tul nagy es zavaro arnyekok voltak a belogo agaktol, de nagyszogben vilagito kormanyon levo lampa segitett ezen. 

Van me'g egy ilyen kormanyra rogzitheto konzolom is. Meglepoen jol tartotta az S2+-t, de terepen inkabb nem oda tennem.

Az S2+-rol es S3-rol itt olvashato bovebben, meg me'g sok mas helyen is, mert nepszeruek:

logout.hu/cikk/convoy_s2_bemutato_legyen_vegre_egy_rendes_elemlam/bevezeto.html

elemlampablog.hu/convoy-s2-8x7135-teszt-bemutato/

elemlampablog.hu/convoy-s3-8x7135-bemutato-teszt/

blash módosította - 2017. június 25. - 15:05

• Kisherceg kedveli ezt

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Bármit, ami feszültségben ott van és kapacitásban is a szükséges ideig kiszolgálja.

A legolcsóbb az ólom zselés akku, de az súlyra "kicsit" nehezebb. Annak idején, ahogy olvastam még Hozé is árulta azzal. Az a legolcsóbb megoldás. Csak nehogy fordítva kösd rá. Nem tudom van-e benne polaritásvédelem, de szerintem nincs. 

• kispapp87 kedveli ezt

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

kispapp87

kispapp87

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Sziasztok! Még pár éve vettem egy hozé lámpát a fórumon, viszont az akku valószínűleg megázhatott mikor kölcsönadtam. Tudnátok nekem tippet adni, hogy milyen akkuval tudnám pótolni a tönkrementet?
Köszi a választ előre is,
Üdv
Gábor

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Igen, a vezeték lehetett megtörve. Ügyes vagy, hogy így, ahogy mondod, szakértelem nélkül is összehoztad. :)  

Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a tövében, ahol a kapcsolóhoz csatlakozik a vezeték és sokat törhet hajolhat, ott megint hamar megtörhet. Azt érdemes valamivel oda rögzíteni, hogy ne egy kis részen hajolgasson sokszor, hanem inkább hosszan nagyobb ívben. Valami szigetelőszalaggal oda lehet tekerni, hogy ne törjön meg könnyen. 

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Ha abba gondolok bele, hogy egy kis kerti munkához is milyen nehéz embert találni, akkor ez kb a lehetetlen kategória :)

Próbálgattam a lámpát és minkét kábel a csatlakozó környékén tört meg, a legközelebbi villamossági boltban kaptam szerelhető csatlakozót, kb 1,5cm visszavágtam a kábelekből és felszereltem a csatlakozókat és működik :) meglátjuk milyen tartós lesz. Forrasztható verzió is volt, de azt nem tudom felszerelni. Nem egy elegáns megoldás, de működik a cucc. A kapcsolója meg szintén kontakthibás lehet, sokszori nyomkodás után vált a fényerőn. Egyelőre marad, nem kukázom

kiarob módosította - 2017. május 25. - 15:47

• Balu1 kedveli ezt

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ha találsz elég lelkes barkácsoló kedvű embert, akkor érdemes megnézetni vele,. de én mostanában nem nagyon nyúlok hozzá ilyesmihez, pedig magamnak is kellne valamit alakítani, de nem sok türelmem van most ahhoz sem. 

Biztos érdemes megnézetni valakivel, ha találsz olyan embert.

Esetleg nézz be a másik technikai lámpás fórumra, hátha valakinek van kedve foglalkozni vele, habár már régen elég üres a topik. Valamilyen néven regisztrálnod kell, ha írni akarsz.

Elmondod, hogy a látni és látszaniról vagy a bikemag fórumról és én küldtelek, hátha valakinek van kedve ott foglalkozni a témával.

http://forum.technok...hp?f=5&t=19959 

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Üdv!

Van egy jópár éves DX-es lámpám, talán P7?, amit alkalomszerűen használok terepen, sajna megtört az akksi és a lámpa vezetéke, illetve a gombnyomásra nem reagál, fixen max fényerőn világít ha rádugom a tápot. Korábban volt egy időszak, amikor csak többszöri nyomkodás után váltott fényerőt. Mit gondoltok érdemes ezzel még foglalkozni, javítható? Vagy kuka és jöhet az új.

Bringával boldogulok, de az elektromos dolgok távol állnak tőlem :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Láttam én már UH és IR szenzorokkal tele rakott drónról adatokat és videót is. Kikerül bármit, sőt képes követni egy a kamera által látott objektumot, futó embert vagy kerékpárost amellett, hogy közben kerüli az előtte lévő akadályokat.

Az első videó facebookos:

https://www.facebook...63021710440463/

Az 5 és fél perc környékén elkezd futni előle a srác és a kamera folyamatosan követi a beállított program szerint a képe alapján.

Itt is egy követős videó, szintén ezzel.

Kijelöli a megjelenítő képernyőn a követni kívánt objektumot, itt a bringás hátát, és folyamatosan követi és rögzíti a képet.

Balu1 módosította - 2017. május 22. - 02:29

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Gyanús ez nekem...

És a drón nézi a fákat, villanyvezetékeket, magas házakat is ? És persze ki is kerüli azokat !!

Hát persze... :D

marton módosította - 2017. május 22. - 00:33

Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ilyen lámpát még én is most látok először, ami mű napként követi drónra szerelve a biciklist. 

Annyi a baj vele, hogy kb 20 perc a max repülési ideje a "reflektornak"  :)

A kerékpárosnál lévő jeladót követi a drón.

Balu1 módosította - 2017. május 20. - 03:02

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Tegnap jártam a Lidlben és most két fajta bicikli lámpa készlet is kapható náluk.

A beállított fény magasság fölött egyik sem vakít.

A tükre (vetítési képe)  kb hasonló kialakítású. Annyi a különbség, hogy az egyik kb. 4.000,-Ftba kerül. Abban Li-ion akku van beépítve és menet közben is tölthető powerbankról (ilyen volt az elődje) gondolom ez is tölthető közben, mert azonosnak tűnik a korábbival. Ha egy egész éjszakás túrára megyünk, akkor ne merüljön ki 4 óra után.

Ennek a tükre is a három zónás. Közeli gyengébb, középtávoli erősebb és távoli, legerősebb fényű vetítése van mindkettőnek. Messzire visznek!

Az olcsóbb annyiban különbözik, hogy kb. 2.400 .-Ft körüli az ára és abban elemek vannak.

Mindkettőhöz tartozik hátsó vörös fényű lámpa is ami mindegyiknél elemmel működik és folyamatos fénye van.

A képen az akkus még a régi, múlt éves szériából van nekem, de szerintem ugyanezt lehet most is venni.

A másik az elemes az új tükörrel azt tegnap vettem. Ennek kicsit nagyobb a tükre és távolra valamivel jobban, erősebben vetít. 

Mindegyik nagyon kicsi finom lépésekben állítható, kicsit balra és jobbra, több lépésben, ha a kormány cső görbülete miatt nem pontosan előre vinne, azt utólag be lehet állítani egy csavar meglazítása után. Racsniszerű fogak rögzítik abban az állapotban elmozdulás ellen.

20170411_121755.jpg

Balu1 módosította - 2017. április 11. - 13:01

• Sandman kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.169 hozzászólás

nincs. ehez még csak a gumigyűrű volt.

oké, az is teljesen jó.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Szerintem a tükre olyan lehet, mint az ami jól vetít, viszont ebbe nincs akku, ha jól sejtem az árából. Elemekről működhet, ami folyamatosan kiadást jelent, ami idővel bőven lehagyja árban az akkus változatot mert mindig pénzbe kerül a működtetése.

Ezt abból gondolom, hogy az ára erősen visszafogott a legújabb 1300 mAh-s lítium akkushoz képest.

Valamelyik nap jártam az Aldiban és a Lidlben is és valamelyikben láttam akkuval szerelt ilyen lámpát szürkében és feketében, talán fehér is volt.

Igaz annak 4.000,-Ft volt az ára, de idővel az behozza, amivel most több, mert nem kell elemre költeni, csak töltögetni kell.

Balu1 módosította - 2017. március 31. - 01:56

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

okés. kormányra rögzítő biszbasz van hozzá?

nincs. ehez még csak a gumigyűrű volt.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Április 10-tól a Lidl-ben lesz lámpaszett 2300 pénzért. Balu kérlek szakértsd meg, nekem ránézésre olyan, mint a tavalyi, amit annyira dícsértek:

https://www.lidl-fly...w/flyer/page/18

Nekem a szokásos szajrénak tűnik kép alapján. Nagyjából megcsinált kéve, hogy amelyik része távolabbra visz, az fényesebb legyen, de kb ennyi. Nekem már három hasonló volt a bringán, mikor váltottam egy méregdrágára, az kiváltotta a hármat a nagyobb vetítési képével :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Április 10-tól a Lidl-ben lesz lámpaszett 2300 pénzért. Balu kérlek szakértsd meg, nekem ránézésre olyan, mint a tavalyi, amit annyira dícsértek:

az aldiban meg most van. múlt hét csütörtöktől, de még van készlet

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

Sandman módosította - 2017. március 30. - 20:13

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Épp akartam mondani, na erre majd rácsapnak mint gyöngytyúk... de már volt is pár csörteváltás a témában . :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.169 hozzászólás

megnézem

kb 3 éve volt hogy egyáltalán kipróbáltam

okés. kormányra rögzítő biszbasz van hozzá?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

engem lehet érdekelne a cucc. az akku milyen állapotban van? 

megnézem

kb 3 éve volt hogy egyáltalán kipróbáltam

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való