Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Mindenkinek, akit illet: március 9-től a Lidl-ben újra lesz lámpa szett 4000 pénzért. Kevés jobb van ennyiért.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

:o   Esetleg egy lámpa a főútvonalon közlekedőknek..?  :ph34r:  

. . . . . . . . . . . . . . . na jó, nem épp oda ..

acebeam_k60_stage6.jpg

http://www.traumflie...hop/::1736.html

Ez nem igazán kerékpárra való, de azért érdekességnek feltettem, hogy mik vannak.

Ez már tényleg "jesszusmária!' kategória.

Balu1 módosította - 2017. február 23. - 03:47

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Giordano

Giordano

fórumtag

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

ÜDV

Csak erősen barkácskedvűeknek : http://www.instructa...ike-Rear-Light/

Összeszedtem a dolgokat a hátsó lámpáról amit csináltam nemrég.

ÜDV JG

• deejayy kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

nekem sajna az X2 akksija a ráirt 7200al szemben tudott 700at... de csak 17 dolcsi volt.

ugyhogy rendeltem minőségi akkupakkot nagykeráron 10ezerért :)

Ezért javaslom mindenkinek az én lámpám, mert ott nem rizikó az aksi.

Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Igen, az akku pakk jelenti ezeknél a legnagyobb rizikót.

Demo cellákat tesznek bele ami arra való, hogy eladják vele a lámpát.

Az eredeti cella kapacitása 2500mAh lenne de

helyette csak 500 mAh-s akkukat pakolnak bele többnyire.

Akkuból tényleg érdemes eredetit venni, mert az a legnagyobb kockázat az egészben.

Ezeket az olcsó lámpákat akku nélkül árulják ez még jó is ebből a szempontból, mert olyan akkut vehetünk hozzá ami biztosabban teljes kapacitású. Azt szerintem árban is látszik és ezt már érdemes kicsit jobban megfizetni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

nekem sajna az X2 akksija a ráirt 7200al szemben tudott 700at... de csak 17 dolcsi volt.

ugyhogy rendeltem minőségi akkupakkot nagykeráron 10ezerért :)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

New Yorkban ilyen kis lézerjellel jelzik a közösségi bringák, hogy elsuhannának még előtted:

http://urbanplayer.h...ak-meg-elotted/

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Még az is kérdés, hogy 500mAh-s (kínai demo) cellákból áll az a pakk,

vagy 2500mAh-s normális, reálisan elérhető kapacitásúakból.

Ha kibírja azt az egy-másfél órát, amit ilyenkor hajlandó vagyok tekerni, akkor pont nem érdekel :)

Ha meg tényle LiIon, akkor később javítható rendes akkukkal. Szerintem.

RelakS módosította - 2017. január 14. - 14:22

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Még az is kérdés, hogy 500mAh-s (kínai demo) cellákból áll az a pakk,

vagy 2500mAh-s normális, reálisan elérhető kapacitásúakból.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Akkut külön kell venni hozzá.

És úgy már nem is feltétlenül olyan olcsó, ha nincs akkupakkod.

Ez viszont pakk-al, meg 3 leddel sem vág földhöz. Kíváncsi vagyok, hogy hogy fog üzemelni :D

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Sőt, van még annál is olcsóbb, persze ha nem akarjuk a vállunkra venni a világ összes bűnét és baját, amit a mi pénztárcánkból kellene megoldani, akkor lehet, hogy jó vétel ez is : 

http://www.ebay.com/...d-/252261724728

Akkut külön kell venni hozzá.

Balu1 módosította - 2017. január 14. - 13:44

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Valahogy jobb választásnak éreztem az USB-s villogókhoz képest. Amellett hogy sokkal drágábbak, azokra sokkal rövidebb üzemidőket írnak, én nem akarok ezen izgulni állandóan, hogy fel legyen töltve. Ezekkel az AA aksikkal 4 hétig bírja a lámpa. (napi 1 óra villogás) 

A Li-ion akkuknál én is észrevettem ezt a jelenséget. Már csak a hidegtől a felére esik a kapacitása, de már fagypont körül !

Nyáron melegben az USB-s tölthető lámpák is egészen használhatók, de csak az az igazán korlátok nélküli, amelyikre menet közben is rá lehet dugni egy powerbankot, mert arról korlátlanul hosszú ideg használható. Csak a powerbak kapacitása lehet a korlát.

Már volt aki szóvá tette, "..de hova tegyem a powerbankot?"

A kis powercsomag könnyen elfér a kormánycső és a váz találkozásánál felcsatolt kicsi zsebszerű váztáskában.

Annyi szerintem senkit nem szabad, hogy zavarjon, mert hasonló mint a bowdenek a biciklin. Egy szükséges kellék a hosszabb világítási idő érdekében. Sokan talán még nem jöttek rá erre a lehetőségre, pedig tényleg praktikus.

Balu1 módosította - 2017. január 12. - 12:22

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

OFF Kínafóbiáról eddig még nem hallottam - de úgy látom létezik. Ha valaki azt nem érti meg, hogy a hirtelen (2-3 évtized alatti) megugrott urbanizáció és iparosodás sajnos mindig a környezetvédelem hatására megy, azon én nem tudok segíteni. Kínában is észreveszik a szmogot de azt mondják, a kb éhezésből, munkanélküli nyomorból a világ vezető gazdasági hatalmává előlépni, százmillióknak!!! munkát és előrelépést biztosítani sehogy máshogy nem ment volna. Biztosíthatlak, a németeknek, más fejlett nyugatiaknak sem !

De ezt miért nem hagyod meg az ő problémájuknak ? Miért zavar ez téged itt a kristálytiszta levegőjű Pannóniában ? Légy boldog, hogy itt élsz !

A Gangeszban az EU határérték 10.000szerese a szennyezés. És ??? Vidáman fürdenek benne évente millióan.

Afrikában, ázsiában százmilliók éheznek és nem ismerik a tiszta ivóvizet, amit a fegyverre elköltött pénz 1-2%-ból felszámolhatnának. Ez szerintem nagyobb problémája a világnak, mint a pekingi szmog.

ON

Néhány éve Aldis tölthető AA aksikkal jártam. Nagyon sokáig bírták de +8-10 fok alatt elkezdett gyengülni, behalt. Melegben megint normálisan működött. Azt hittem minden tölthető akku ilyen. Haver hatására áttértem Eneloop aksikra a bringás villogómban, lazán működnek a mostani hidegben is. Mondjuk az is lehet, hogy bármelyik másik aksi is működne a hidegben. (azon az Aldison kívül) Valahogy jobb választásnak éreztem az USB-s villogókhoz képest. Amellett hogy sokkal drágábbak, azokra sokkal rövidebb üzemidőket írnak, én nem akarok ezen izgulni állandóan, hogy fel legyen töltve. Ezekkel az AA aksikkal 4 hétig bírja a lámpa. (napi 1 óra villogás)

marton módosította - 2017. január 12. - 01:14

Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ezek nagyon jók végső tartaléknak, amikor korábbra tervezed a hazatérést és közben rád sötétedik, vagy ha megállít a rendőr és kéri a lámpát, akkor ott van és világít, ha kéri a próbát, mert amikor éjszakára tervezel, akkor viszel tartósan arra való lámpát és nem ezt kell használni rendszeresen. Gondolom úgy is terveztél vele. 

Nekem is mindig van a biciklin hasonló tartalék fényforrás elöl-hátul ami legalább a "látszani" feltételnek megelel.

Sőt az utcai kabátom zsebében is van egy Lidl-es sárga szlikon villogó, amit este az átkeléseknél szoktam bekapcsolni és a közeledő jármű felé fordítom. Lehet látni a hatását! Fokozott figyelemmel, nagyon lelassítva közelít meg az autós.

Akkor használom még, amikor a kivilágítatlan kerékpár úton gyalog megyek.

Sok bringásnak csak a "látszani" fénye van (ami több a semminél) de akkor nagyon jó ha időben észrevesznek.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Na tessék, mennek le az árak!

Már kétezerért is adják.

Igaz, legfeljebb csak legfeljebb 1800 lumen az a "8000" de az is elég, sőt a fele is jó ennyiért.

Egy márkásabb piros villogót nem adnak ennyiért még szilikonban sem!

http://www.ebay.com/...t-/282163015541

Ez így van. Most rendeltem pirosban és fehérben ilyet (praktikus, mert szinte mindenre fel lehet csattintani):

https://www.bike24.c...=1400,1410,1414

És ez 2x10 EUR-ba fájt (plusz szállítás, de amúgy is rendeltem mást is, szóval vegyük a szállítást 0-nak).

De az OBI-ban vettem nemrég egy ultragagyi hátsó villogót (hirtelen kellett) és az is 1200 pénz volt - plusz az elem.

Szóval ennyiért ez a kínai nem drága és iszonyatos fénye van (szembejövőket kicsit gáz lehet, jól kell irányítani).

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Na tessék, mennek le az árak!

Már kétezerért is adják.

Igaz, legfeljebb csak legfeljebb 1800 lumen az a "8000" de az is elég, sőt a fele is jó ennyiért.

Egy márkásabb piros villogót nem adnak ennyiért még szilikonban sem!

http://www.ebay.com/...t-/282163015541 

Balu1 módosította - 2017. január 11. - 13:37

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Milyen szerencse, hogy mi csak világítani akarunk a biciklin és nem Kínát kell megmentenünk, legfeljebb a saját kicsi országunkat a környező világtól, mert farkas törvények uralkodnak. Amíg van a szűk környezetünkben is miben rendet tenni, addig ne akarjuk a korlátozott lehetőségeinket eltapsolni mások megélhetéséért, hiszen másoktól mi se kapunk semmit ingyen. Mit ad azért Kína, de akár Németország, hogy mi a pénzünket költsük rájuk, a több pénzbe kerülő termékeikre, amit drágábban adnak?

Kína olcsó lámpát ad, amik egyre jobban működnek és

Németország drága lámpát, amivel állítólag megválthatjuk a világot. Ez vicc.

Az meg egészen más dolog, hogy hol mekkora a szmog. 

Itt Magyarországon tényleg hatalmas a szmog télen, amikor falvak között tekersz és a faluhoz közeledsz. 

majdnem meg lehet fulladni, az ember már várja, hogy kijusson onnan.

Az megint csak itthon a mi dolgunk, ki mivel tüzel, de Kína már nem a mi felelősségünk.

Azt az adott ország vezetésének kell különböző intézkedésekkel rendbe tenni a saját országának a levegőjét !  Kínáért már ne nekünk kelljen "szociális adót" fizetni a magasabb árú nyugati lámpák árában. Ha én elpocsékolnám, a pénzem a drága nyugati lámpára, akkor is eladják a kínaiak a tömeg termékeiket az elmaradottabb országokban is. Arra a termékre mindig lesz vevő a világban bárhol, amiért kevesebb pénzt kell kifizetni! Pont én (Te ő) vegyük meg drágán mert meg kell menteni kínaiak tüdejét? Épp mi tegyünk áldozatot értük? legfeljebb 30-40 év múlva, amikorra Magyarország is remélhetőleg kicsit összeszedi magát és eléri azt a jövedelmi szintet. Majd ha mindenki megengedheti, akkor vehetnek az unokáink kicsivel jobbat sokkal többért.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Off.

Tekergek, a mérési adatok mellett túl már picit vad dolgokat írogatsz. A Levegő Munkacsoport méréseit csak annyira fogadnám kétkedve az állami döntéshozók helyében, hogy hatására rendszeresen indítanék téli napokon, több hullámban egy-egy országos mérést ennek hatására, a mérési standardok betartása mellett. Tudjuk, ez nem fog megtörténni, és nem csak azért, mert nem lehet rászórni EU-s meg állami (adófizetői) százmilliókat, milliárdokat, mint bizonyos... De erről inkább nem írok többet.

http://magyarnarancs...eszelyes-101923

http://index.hu/tudo...g_szmog_levego/

erről egy másik topikban tovább, akit érdekel a téma?

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ez mennyire igaz. Tekeregtél ilyenkor falvakon át? Messziről már érzed amikor faluhoz közeledsz.  Amikor beérsz alig kapsz levegőt. Nincs ezen magyarázni való. A bringás érzi meg leghamarabb a levegő szennyezettségét, nem kínában, itt nálunk ebben a téli időben!

Mindenki ahoz tud hasonlítani amit tapasztalt. Azért vetemedtem odáig hogy összeszedtem egy pár mérési adatot, hogy tudjunk hasonlítani. Bár a képek szerintem önmagukért beszéltek. Pont ezen röhögtek a GT-on, ragyogó nap, színtiszta kék ég, megis riadó. Minden relatív.

Micsoda magaslabdákat kapok itt ! :D

Magam is alig mondthattam volna jobban :P

A tények:

A nemzeti, tudományos alapú statisztikai átlagok:
PM2,5 (2014): 12-21 µg/m3
PM10 (2015): 18-44 µg/m3
Kína/Peking PM2,5 (2016): ~66 µg/m3

Másnéven nagyjából háromszorosa az éves átlag Pekingben Budapesthez képest. Viszont nálunk nincsenek 700 feletti maximumok, vagy rendszeresen 500 feletti napok.

Maximumok:

Országos maximum most (országszerte maximális fűtőszezon -15 fokokkal): "Az egészségügyi határérték százaléka": maximum 276 (Miskolc környékén, ami nincs messze Arlótól), vagyis 2,76-szor. EU szabványnak megfelelően ez PM2,5 68 µg/m3-nak felelne meg.

Kína már említve forrással: 1400 µg/m3 rekord, ami 56-szorosa az EU határértéknek, vagy 20-szorosa a saját határértékeiknek (és 20-szorosa a mostani Magyar maximumnak..).

Népességek:
Bódvaszilas: 1080
Arló: 3798

Peking: 21.516.000
Tianjin: 15.469.500
Shenyang: 8.106.171

Magyarul ha mindkét oldalon a maximumokat vesszük a Kínai szmog 20-szor olyan sűrű és legalább 9000-szer annyi embert érint. Mert csak a már belinkelt 3 várost vettem, nem a tucatnyi másikat ahol ugyanez van. Kína területe 103-szor akkora és a lakossága 135-ször akkora mint Magyarországé. A 20-szoros szmog viszont annál is két nagyságrenddel több embert érint.

Dekonstruáljuk az origo cikket:

metodológía: pillanatfelvétel, erősen lokalizált , maximum értékek (statisztikailag alaptalan).
részecske kategória: "~PM2-3", mennyiség: "darab részecske" per űrtartalom, több információ nélkül (anyagok fajsúlya) átszámítani nem lehet.

Marad a kijelentésük hogy "néha még Pekingben is jobb a helyzet" [citation needed]. Önmagában ez pont annyit mond hogy Pekingben általában rosszabb a helyzet.
Az hogy felhozzák mint elrettentő példa csak azt illusztrálja hogy mennyire rossz és hogy tudják hogy annyira hírhedt hogy mindenkinek jó összehasonlítási mérce amire lehet építeni az elvárt hatást.

Megjegyzem a nehézipar nem szezonális, a fűtés viszont igen.

Vicces hogy demokrácia terjesztésével vádolsz; akkor nézzük ki az origo "Levegő Munkacsoport"-ja. Van honlapjuk, rólunk, támogatók. Alig merem említeni hogy az etikailag feddhetetlen Soros alapítvány is szerepel  :lol: 

Nem tudom ki ült már tábortűz mellett, ki égetett már a telken gyomot. Ha odaállsz a kupac mellé akkor nagy értékeket fogsz mérni.
Az origo féle cikk kiragadja a javát ebben a szempontból, vegyünk egy völgyet ahol megáll a levegő és egy mélyszegény fűtőszezont PET palackokkal és ruhabálákkal.

Ha beállsz a budiba akkor büdös lesz, ami nem azt jelenti hogy mindenhol büdös van, ahogy ugye Kínában se mindenhol az. A nagy különbség ott van hogy észak kelet Kína több Magyarországnyi terület és egy tucat Magyarország népességével vetélkedő ipar/nagyváros sorra dönti a szennyezési rekordokat, emberek maszkokban járnak mindenhová, 7 éves kislányok tüdőrákot kapnak miközben itthon relatíve szúrja az izlésünket (és meghalnak 9200-an, ott többmilliónyian). A cikk említi hogy a falun kívűl már tiszta a levegő. Képzeld el hogy Svédországik kéne utaznod ezért.

És térjünk vissza a lámpákhoz !

Ja hogy térjünk :) Ezt is együtt kell csinálni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
Vejne, megint csak te érted, amit írtál. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"