Kartársak, lehet még szabad szemmel érzékelhető értéke egy Hozé 1,0 ás lámpának, töltővel, akkuval (a kisebb li pakk) ? kb nem volt használva összesen 10 órát.
kösz
engem lehet érdekelne a cucc. az akku milyen állapotban van?
Kartársak, lehet még szabad szemmel érzékelhető értéke egy Hozé 1,0 ás lámpának, töltővel, akkuval (a kisebb li pakk) ? kb nem volt használva összesen 10 órát.
kösz
engem lehet érdekelne a cucc. az akku milyen állapotban van?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
kösz
Ilyen Lidl-es lámpát a nagyfényerejű szórtabb mellé szoktam bekapcsolni távolabbi fénynek, de általában mindig rádugok menet közben egy powerbankot, ami a kormány csőnél egy váz táskában van, és azzal nyilván annak a kapacitásától függően akár végtelenségig működhet vele, addig amíg a powerbank még bírja, mert működés közben is kap folyamatosan töltést a lámpa. Így több éjszakát is átvilágíthat egyfolytában. Egyébként a saját akkuról is tovább működik egy óránál. ha jól emlékszen 4 órát írtak rajta úgy megában, de arra nem emlékszem melyik fokozaton.
Viszont ha 1Wattos a led akkor az 350 mA körül vesz lel áramot, ami 1400mAh. Az akku pedig 1300mAh-ás.
Ráadásul mivel kapcsló üzemű a táp vezérlője, ezért a magasabb feszültségből kisebb áramot használ, és ahogy csökken az akku kapacitása, a szinten tartáshoz egyre nagyobb árammal terheli a cellát. Ha de ennyire nem akartam bele mélyedni, mert a lényeg a 4 óra körüli üzemidő külső akku nélkül és 10 Celziusz fölötti hőmérsékleten.
Balu1 módosította - 2017. március 07. - 21:52
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Kössz, már látom. Ez tényleg annak a jól bevált vetítésűnek látszik amelyik elosztja közelre is és távolra is.
Épp kerestem a Lidl ajánlataiban és csak 6.-áig látom a kínálatot. Te hol láttad?
https://www.lidl.hu/...ujsagok-827.htm
Épp kerestem a Lidl ajánlataiban és csak 6.-áig látom a kínálatot. Te hol láttad?
Mindenkinek, akit illet: március 9-től a Lidl-ben újra lesz lámpa szett 4000 pénzért. Kevés jobb van ennyiért.
Esetleg egy lámpa a főútvonalon közlekedőknek..?
. . . . . . . . . . . . . . . na jó, nem épp oda ..
http://www.traumflie...hop/::1736.html
Ez nem igazán kerékpárra való, de azért érdekességnek feltettem, hogy mik vannak.
Ez már tényleg "jesszusmária!' kategória.
Balu1 módosította - 2017. február 23. - 03:47
ÜDV
Csak erősen barkácskedvűeknek : http://www.instructa...ike-Rear-Light/
Összeszedtem a dolgokat a hátsó lámpáról amit csináltam nemrég.
ÜDV JG
nekem sajna az X2 akksija a ráirt 7200al szemben tudott 700at... de csak 17 dolcsi volt.
ugyhogy rendeltem minőségi akkupakkot nagykeráron 10ezerért
Ezért javaslom mindenkinek az én lámpám, mert ott nem rizikó az aksi.
Igen, az akku pakk jelenti ezeknél a legnagyobb rizikót.
Demo cellákat tesznek bele ami arra való, hogy eladják vele a lámpát.
Az eredeti cella kapacitása 2500mAh lenne de
helyette csak 500 mAh-s akkukat pakolnak bele többnyire.
Akkuból tényleg érdemes eredetit venni, mert az a legnagyobb kockázat az egészben.
Ezeket az olcsó lámpákat akku nélkül árulják ez még jó is ebből a szempontból, mert olyan akkut vehetünk hozzá ami biztosabban teljes kapacitású. Azt szerintem árban is látszik és ezt már érdemes kicsit jobban megfizetni.
nekem sajna az X2 akksija a ráirt 7200al szemben tudott 700at... de csak 17 dolcsi volt.
ugyhogy rendeltem minőségi akkupakkot nagykeráron 10ezerért
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
New Yorkban ilyen kis lézerjellel jelzik a közösségi bringák, hogy elsuhannának még előtted:
http://urbanplayer.h...ak-meg-elotted/
Még az is kérdés, hogy 500mAh-s (kínai demo) cellákból áll az a pakk,
vagy 2500mAh-s normális, reálisan elérhető kapacitásúakból.
Ha kibírja azt az egy-másfél órát, amit ilyenkor hajlandó vagyok tekerni, akkor pont nem érdekel
Ha meg tényle LiIon, akkor később javítható rendes akkukkal. Szerintem.
RelakS módosította - 2017. január 14. - 14:22
Még az is kérdés, hogy 500mAh-s (kínai demo) cellákból áll az a pakk,
vagy 2500mAh-s normális, reálisan elérhető kapacitásúakból.
Akkut külön kell venni hozzá.
És úgy már nem is feltétlenül olyan olcsó, ha nincs akkupakkod.
Ez viszont pakk-al, meg 3 leddel sem vág földhöz. Kíváncsi vagyok, hogy hogy fog üzemelni
Sőt, van még annál is olcsóbb, persze ha nem akarjuk a vállunkra venni a világ összes bűnét és baját, amit a mi pénztárcánkból kellene megoldani, akkor lehet, hogy jó vétel ez is :
http://www.ebay.com/...d-/252261724728
Akkut külön kell venni hozzá.
Balu1 módosította - 2017. január 14. - 13:44
Valahogy jobb választásnak éreztem az USB-s villogókhoz képest. Amellett hogy sokkal drágábbak, azokra sokkal rövidebb üzemidőket írnak, én nem akarok ezen izgulni állandóan, hogy fel legyen töltve. Ezekkel az AA aksikkal 4 hétig bírja a lámpa. (napi 1 óra villogás)
A Li-ion akkuknál én is észrevettem ezt a jelenséget. Már csak a hidegtől a felére esik a kapacitása, de már fagypont körül !
Nyáron melegben az USB-s tölthető lámpák is egészen használhatók, de csak az az igazán korlátok nélküli, amelyikre menet közben is rá lehet dugni egy powerbankot, mert arról korlátlanul hosszú ideg használható. Csak a powerbak kapacitása lehet a korlát.
Már volt aki szóvá tette, "..de hova tegyem a powerbankot?"
A kis powercsomag könnyen elfér a kormánycső és a váz találkozásánál felcsatolt kicsi zsebszerű váztáskában.
Annyi szerintem senkit nem szabad, hogy zavarjon, mert hasonló mint a bowdenek a biciklin. Egy szükséges kellék a hosszabb világítási idő érdekében. Sokan talán még nem jöttek rá erre a lehetőségre, pedig tényleg praktikus.
Balu1 módosította - 2017. január 12. - 12:22
OFF Kínafóbiáról eddig még nem hallottam - de úgy látom létezik. Ha valaki azt nem érti meg, hogy a hirtelen (2-3 évtized alatti) megugrott urbanizáció és iparosodás sajnos mindig a környezetvédelem hatására megy, azon én nem tudok segíteni. Kínában is észreveszik a szmogot de azt mondják, a kb éhezésből, munkanélküli nyomorból a világ vezető gazdasági hatalmává előlépni, százmillióknak!!! munkát és előrelépést biztosítani sehogy máshogy nem ment volna. Biztosíthatlak, a németeknek, más fejlett nyugatiaknak sem !
De ezt miért nem hagyod meg az ő problémájuknak ? Miért zavar ez téged itt a kristálytiszta levegőjű Pannóniában ? Légy boldog, hogy itt élsz !
A Gangeszban az EU határérték 10.000szerese a szennyezés. És ??? Vidáman fürdenek benne évente millióan.
Afrikában, ázsiában százmilliók éheznek és nem ismerik a tiszta ivóvizet, amit a fegyverre elköltött pénz 1-2%-ból felszámolhatnának. Ez szerintem nagyobb problémája a világnak, mint a pekingi szmog.
ON
Néhány éve Aldis tölthető AA aksikkal jártam. Nagyon sokáig bírták de +8-10 fok alatt elkezdett gyengülni, behalt. Melegben megint normálisan működött. Azt hittem minden tölthető akku ilyen. Haver hatására áttértem Eneloop aksikra a bringás villogómban, lazán működnek a mostani hidegben is. Mondjuk az is lehet, hogy bármelyik másik aksi is működne a hidegben. (azon az Aldison kívül) Valahogy jobb választásnak éreztem az USB-s villogókhoz képest. Amellett hogy sokkal drágábbak, azokra sokkal rövidebb üzemidőket írnak, én nem akarok ezen izgulni állandóan, hogy fel legyen töltve. Ezekkel az AA aksikkal 4 hétig bírja a lámpa. (napi 1 óra villogás)
marton módosította - 2017. január 12. - 01:14