OFF Kínafóbiáról eddig még nem hallottam - de úgy látom létezik. Ha valaki azt nem érti meg, hogy a hirtelen (2-3 évtized alatti) megugrott urbanizáció és iparosodás sajnos mindig a környezetvédelem hatására megy, azon én nem tudok segíteni. Kínában is észreveszik a szmogot de azt mondják, a kb éhezésből, munkanélküli nyomorból a világ vezető gazdasági hatalmává előlépni, százmillióknak!!! munkát és előrelépést biztosítani sehogy máshogy nem ment volna. Biztosíthatlak, a németeknek, más fejlett nyugatiaknak sem !
De ezt miért nem hagyod meg az ő problémájuknak ? Miért zavar ez téged itt a kristálytiszta levegőjű Pannóniában ? Légy boldog, hogy itt élsz !
A Gangeszban az EU határérték 10.000szerese a szennyezés. És ??? Vidáman fürdenek benne évente millióan.
Afrikában, ázsiában százmilliók éheznek és nem ismerik a tiszta ivóvizet, amit a fegyverre elköltött pénz 1-2%-ból felszámolhatnának. Ez szerintem nagyobb problémája a világnak, mint a pekingi szmog.
ON
Néhány éve Aldis tölthető AA aksikkal jártam. Nagyon sokáig bírták de +8-10 fok alatt elkezdett gyengülni, behalt. Melegben megint normálisan működött. Azt hittem minden tölthető akku ilyen. Haver hatására áttértem Eneloop aksikra a bringás villogómban, lazán működnek a mostani hidegben is. Mondjuk az is lehet, hogy bármelyik másik aksi is működne a hidegben. (azon az Aldison kívül) Valahogy jobb választásnak éreztem az USB-s villogókhoz képest. Amellett hogy sokkal drágábbak, azokra sokkal rövidebb üzemidőket írnak, én nem akarok ezen izgulni állandóan, hogy fel legyen töltve. Ezekkel az AA aksikkal 4 hétig bírja a lámpa. (napi 1 óra villogás)
marton módosította - 2017. január 12. - 01:14