Akkor maradunk az értetlenségnél, ahol próbáltam elmagyarázni hogy a sok plusz amit ráraknak nem csak rablás, hanem szabályozás, helyi munkabér, (elvileg) rendes garancia stb. Mintha úgy emlékeznék bringaboltban vagy valamiféle hasonló értékesítési területen dolgozol, téged nem ebből fizetnek véletlen? Szerintem még a legelején elhangzott hogy egy nagyker és a szabályok aminek ennek meg kéne felelnie, illetve a törvényhozás ami ezt elvileg szorgalmazza felülről (akiket te választasz) több nyomást tudnak gyakorolni a Kínai piacra mint ha mindenki ügyeskedik és kikerüli az egészet, nagy ívben lesz*rva a saját jövőjét is.
Nem kereskedelemben dolgozom de sok nagykeres ismerősöm van/volt és láttam elég nagykeres árlistát. A "drágamárkás" ára súrolja az én kínaimét. A "nem akarom az új házát,kocsiját fizetni" meg konkrét példa, látom a csókán milyen brutálisan szép bevételt hoz a nagyker. (jóóóó, tudom, miért nem csinálok én is egy nagykert.....blabla..)
A garis ügyben sincs teljesen igazad, nagyon sok a rossz példa, hogy addig vagy jó ember, míg megveszed a cuccot de problémánál már nehezen akarnak szóba állni veled. (persze van sok pozitív eset is.
Egyébként milyen szabályt sértek a kínai vásárlásommal ? Semmi sem tiltja. Milyen ügyeskedésről beszélsz ???
Ha meg a kínai lámpám nem tetszik, akkor megsúgom, hogy tonnaszámra rendelünk Németországból cuccokat. Azt már szabad szerinted ? Vagy azzal is rossz ember vagyok ? Az az EU. Tudom, éhen hal a magyar kereskedő....de ugye te sem mindent itthon vásárolsz.
De azt is mondtam, sok bennfentes infóm van Kínáról, mivel haveromék kínai cégeknek könyvelnek. Ők sokat tudnak az ottani viszonyokról, kína ügyében neki jobban hiszek. A szmog egy dolog, hidd el, hogy meg fogják oldani. Az ár meg, ami neked hihetetlen tényleg annyi. A mi európai agyunknak kb felfoghatatlan összegből legyártanak neked egy terméket.
Ha tényleg őszintén aggódni akarsz valakiért, akkor kezd Afrikával ! (Ne a dollárban ezermilliárdos Kínával) Ha sajnálni való milliókat keresel magadnak, ott megtalálod.