Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8747 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Ezek az akció kamerák éjszaka sajnos nagyon gyengén érzékelik a fényt. Nem is tudom, van-e fényérzékenyebb egyáltalán. Az enyém Garmin Virb Elite, de a sok mindenféle szenzoron kívül nincs más extra benne. Gyenge fény viszonyok között kb. ugyanilyen képet készít az is. 

Ezért használom a mobilt, mert annak viszont hihetetlenül érzékeny a kamerája a megfelelő beállítás mellett.  Ez egy régebbi Samsung S4-es ami nekem van, viszont kevés fény mellett is jobb képet lehet vele készíteni, mint ahogy szemmel látunk. Igaz akkor kezd zajosodni. Azért ajánlottam a mobilt hozzá. Hitelesebb eredményt adna.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Azok a képeid milyen kamerával készültek? Vagy a beállítása nem volt jó, vagy nem elég fényérzékeny. 

SJCAM SJ7 Star, FullHD 30FPS videó ...

Legközelebb viszek fotómasinát, mert én sem vagyok lenyűgözve az eredménytől. A fényeket legalább egymással össze lehet hasonlítani. Már amelyik látszik :D

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

RelakS, szerintem ha van a mobilodon olyan fotó funkció, hogy "HDR" vagy "árnylatgazdag", esetleg éjszakai.

Azzal még a holdfényt is le lehet fotózni a földre vetülve. Próbáld inkább valami ilyen megoldással fotózni, hogy látsszon is valami belőle a végén. Különben képszerkesztővel lehet csak kicsalni a valósághoz legalább közeli eredményt. 

Azok a képeid milyen kamerával készültek? Vagy a beállítása nem volt jó, vagy nem elég fényérzékeny. 

ss8.png

Edited by Balu1, 2017. November 12. - 04:14.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Csináltam pár lámpa tesztképet. Mondjuk akció kamerával, és videózva, szóval olyan is lett :D

Erre tessék, ha magyarázat kell, írok valamit.
A képek nevében van, hogy melyik lámpa a tettes, azt meg az "i"nformáció ikonra kattintva lehet előhozni.

Mindenesetre a tapasztalatom az, hogy inkább a B+M nagy területre szétszórt fényét használom, mint a 3 lámpás kínai csodáét. Azt ha normálisan beállítom, elvakítja a szemből jövőt, ha meg úgy állítom be, hogy ne vakítson annyira, az én orrom előtt van egy nagy fényes paca. Valamennyit segítene a helyzeten, ha a kínaiak függőleges bordával legalább széltében széthúznák a fényt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nah igy teriti a fenyt, ez a harmadik fokozat, ez valt be.

CIaLwSa.jpg

vXBEDiw.jpg

Edited by arn, 2017. November 10. - 21:18.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Az B+M Ixon Premiummal nekem nincs gondom, pedig már két éve megvan. A sima Ixonhoz képest nem tudom, jobb-e vagy rosszabb a minősége.

+1 a B+M ixon premiumnak. Nálam is teljesen jól muzsikál.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

referencianak a 700asat hasznaljak, az egyetlen dolog, amiert a dragabbat valasztottam, hogy hasonlo fenyeronel tovabb birja.

700 - @400 lumen 3h

1100 - @450 lumen 4h30

varosba szvsz eleg lesz a 15-150 lumenes mod (78h-10h), varoson kivul meglatjuk.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ha vegignezed azt a listat, nem igazan talalsz ennel homogenebb es laposabb gorbet, plane nem ebben az arkategoriaban. a userek visszajelzesei is sokkal pozitivabbak, mint a ixonnal.

autouton nem igazan fogom hasznalni, becsben dedikalt bringautak vannak varoson kivul is.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

az ixon premiumrol beszelek - minel tobbet olvastam utana, annal negativabb lett. mindenutt kiemeltek, hogy jo a vetitett kep, de a kivitelezes minosege messze van az artol, sok a problema vele.

milyen apro foltrol irsz? :)

Nem mondom, hogy nem lehetne jobb a rögzítése, eddig a célnak megfelelt.

Apró folt: A korrekt összehasonlítós oldalon én ezt láttam:

201732.jpg

A sugáralak meg elég ratyi, ha nem direkt irányítják jobbra az erős fényt :D

Ha csak a fényt nézzük, akkor lehet, hogy a Magicshine MJ900 jobb lett volna:

201736.jpg

Másik dolog meg, hogy a felső kép alapján, amit linkeltél, ez kb az autók távfényének felel meg, amiért tuti fognak pára morogni, akik szemből jönnek, pont, mintha a szöegegyszerű kínai lámpákat néznénk.

Mindegy, remélem, jó szolgálatot fog tenni! Jó éjszakai tekerést hozzá :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ez egy apró foltot világít az orrod elé... Ráadásul a tesztelt darabnál nem sikerült a tükör közepébe tenni a ledet?

Az B+M Ixon Premiummal nekem nincs gondom, pedig már két éve megvan. A sima Ixonhoz képest nem tudom, jobb-e vagy rosszabb a minősége.

az ixon premiumrol beszelek - minel tobbet olvastam utana, annal negativabb lett. mindenutt kiemeltek, hogy jo a vetitett kep, de a kivitelezes minosege messze van az artol, sok a problema vele.

milyen apro foltrol irsz? :)

lezyne-macro-drive-1100xl-y11-front-ligh

lezyne_mega_drive-800x533.jpg

Edited by arn, 2017. November 07. - 10:24.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

lezyne 1100xl lett vegul (65 eur), nem mertem az ixont bevallalni, nagyon negativ kritikak voltak a minoseget illetoen.

Ez egy apró foltot világít az orrod elé... Ráadásul a tesztelt darabnál nem sikerült a tükör közepébe tenni a ledet?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

lezyne 1100xl lett vegul (65 eur), nem mertem az ixont bevallalni, nagyon negativ kritikak voltak a minoseget illetoen.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

hu ez korrekt osszehasonlitas (arak, fenyero, milyen a gyakorlatban, etc):

http://road.cc/conte...arison-plus-how

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts
A heten ideert a Skilhunt H03 lampam. A gearbestrol rendeltem, 30 dollar volt, par honapja mar kuponozgatjak. Az 50 akarhany dollart sokalltam, pedig gondolkodtam mar rajta tavasszal is. A 4000-5000 kelvin szinhomersekletu, neutral white-ot valasztottam, igy legalabb nincs nagy kulonbseg a Nitefighter BT40S szinehez kepest. Szelesebb szogben vilagit, mint az S2+, kivancsi vagyok, hogy valik be a sisakon. Szerencsere a villogo modokat nem konnyu elerni, gyorsan haromszor kell megnyomni, ez is tetszett.

Egesz jol sikerult sisakra rogziteni, jobban mint a Convoy S2+-t. A kormanyra is felteheto tepozaras szalaggal es egy kis szivaccsal, a kormanyszar ele meg ket tepozarral. Forgatassal konnyen lehet allitani, hogy milyen szogben vilagitson. Ez a rogzites nem annyira egyszeru, mint a tartokonzolos, bar az is csak akkor, ha mindegyik bringan van konzol. Keresek ala vekonyabb habszivacsot, mert kisse magas, meg az elorebb levo szellozo bizbasznal is oda tudtam fogatni:

7619_skilhunt_h03_sisakon_img_20171031_1

18650-os akkut tettem bele, igy kb. 90 gramm, ami erosen rogzitve nem sok, de a fejpantjaval hasznalva futashoz mar nehez lehet. Lehet rovidebb csovel es 18350-es akkuval is hasznalni, akkor csak 60 grammos: budgetlightforum.com/node/51362

Ennyivel lesz kisebb:

kd08p2.jpg

lumenzilla.com/en/reviews/review-skilhunt-h03-tir-optic.html

elemlampablog.hu/skilhunt-h03-fejlampa-minoseg-jo-aron/

Edited by blash, 2017. November 02. - 18:18.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Igen, tényleg jobb az alsó, a B&M  a kép szerint.

2846_lampateszt.jpg

Edited by Balu1, 2017. November 02. - 17:27.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Akkor meg is van a teszt ! :)

Ha nem felejtem el, megnézem az online képeimet otthonról, mert szerintem valahova tesztet is felraktam. Talán Terminálon meg is osztottam.

Hopp, PH-ra töltöttem fel:

Link, mert 800*900-as "naykép"

Edited by RelakS, 2017. November 02. - 17:03.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Akkor meg is van a teszt ! :)

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Én mondjuk 2 aldis és 1 lidlis (vagy 2 lidlis és 1 aldis? :D ) lámpát cseréltem le egy B+M-re :D A központi fény kb ugyanaz, viszont nagyobb szórás az aszfalton, és kevesebb helyigény.

A 3 lámpát amúgy 3, egymástól kissé eltérő pontra lőttem be, hogy nagyobb területet világítsanak meg.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Ezek kb az elmúlt három év "Aldis" lámpák fényét hozzák. ha ennél jobb kell, akkor mást kell venni, de a távolsági fényük az kiváló és közelre is szépen de nem túl erősen világítanak, amennyire kell egy nem terep úton, pl. aszfalton a minimális tájékozódáshoz, annyi fényt garantáltan ad.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

hat 4-5x aron lehet jobbak :D monitnal maradnek a napfenynel, csak a cx bringara menne (aszfalt + sotter), hogy tudjak egyet edzeni munka utan.