referencianak a 700asat hasznaljak, az egyetlen dolog, amiert a dragabbat valasztottam, hogy hasonlo fenyeronel tovabb birja.
700 - @400 lumen 3h
1100 - @450 lumen 4h30
varosba szvsz eleg lesz a 15-150 lumenes mod (78h-10h), varoson kivul meglatjuk.
referencianak a 700asat hasznaljak, az egyetlen dolog, amiert a dragabbat valasztottam, hogy hasonlo fenyeronel tovabb birja.
700 - @400 lumen 3h
1100 - @450 lumen 4h30
varosba szvsz eleg lesz a 15-150 lumenes mod (78h-10h), varoson kivul meglatjuk.
ha vegignezed azt a listat, nem igazan talalsz ennel homogenebb es laposabb gorbet, plane nem ebben az arkategoriaban. a userek visszajelzesei is sokkal pozitivabbak, mint a ixonnal.
autouton nem igazan fogom hasznalni, becsben dedikalt bringautak vannak varoson kivul is.
az ixon premiumrol beszelek - minel tobbet olvastam utana, annal negativabb lett. mindenutt kiemeltek, hogy jo a vetitett kep, de a kivitelezes minosege messze van az artol, sok a problema vele.
milyen apro foltrol irsz?
Nem mondom, hogy nem lehetne jobb a rögzítése, eddig a célnak megfelelt.
Apró folt: A korrekt összehasonlítós oldalon én ezt láttam:

A sugáralak meg elég ratyi, ha nem direkt irányítják jobbra az erős fényt ![]()
Ha csak a fényt nézzük, akkor lehet, hogy a Magicshine MJ900 jobb lett volna:

Másik dolog meg, hogy a felső kép alapján, amit linkeltél, ez kb az autók távfényének felel meg, amiért tuti fognak pára morogni, akik szemből jönnek, pont, mintha a szöegegyszerű kínai lámpákat néznénk.
Mindegy, remélem, jó szolgálatot fog tenni! Jó éjszakai tekerést hozzá ![]()
Ez egy apró foltot világít az orrod elé... Ráadásul a tesztelt darabnál nem sikerült a tükör közepébe tenni a ledet?
Az B+M Ixon Premiummal nekem nincs gondom, pedig már két éve megvan. A sima Ixonhoz képest nem tudom, jobb-e vagy rosszabb a minősége.
az ixon premiumrol beszelek - minel tobbet olvastam utana, annal negativabb lett. mindenutt kiemeltek, hogy jo a vetitett kep, de a kivitelezes minosege messze van az artol, sok a problema vele.
milyen apro foltrol irsz? ![]()

arn módosította - 2017. november 07. - 10:24
lezyne 1100xl lett vegul (65 eur), nem mertem az ixont bevallalni, nagyon negativ kritikak voltak a minoseget illetoen.
Ez egy apró foltot világít az orrod elé... Ráadásul a tesztelt darabnál nem sikerült a tükör közepébe tenni a ledet?
Az B+M Ixon Premiummal nekem nincs gondom, pedig már két éve megvan. A sima Ixonhoz képest nem tudom, jobb-e vagy rosszabb a minősége.
lezyne 1100xl lett vegul (65 eur), nem mertem az ixont bevallalni, nagyon negativ kritikak voltak a minoseget illetoen.
hu ez korrekt osszehasonlitas (arak, fenyero, milyen a gyakorlatban, etc):
http://road.cc/conte...arison-plus-how

blash módosította - 2017. november 02. - 18:18
Igen, tényleg jobb az alsó, a B&M a kép szerint.

Balu1 módosította - 2017. november 02. - 17:27
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Akkor meg is van a teszt !
Ha nem felejtem el, megnézem az online képeimet otthonról, mert szerintem valahova tesztet is felraktam. Talán Terminálon meg is osztottam.
Hopp, PH-ra töltöttem fel:
Link, mert 800*900-as "naykép"
RelakS módosította - 2017. november 02. - 17:03
Akkor meg is van a teszt ! ![]()
Én mondjuk 2 aldis és 1 lidlis (vagy 2 lidlis és 1 aldis?
) lámpát cseréltem le egy B+M-re
A központi fény kb ugyanaz, viszont nagyobb szórás az aszfalton, és kevesebb helyigény.
A 3 lámpát amúgy 3, egymástól kissé eltérő pontra lőttem be, hogy nagyobb területet világítsanak meg.
Ezek kb az elmúlt három év "Aldis" lámpák fényét hozzák. ha ennél jobb kell, akkor mást kell venni, de a távolsági fényük az kiváló és közelre is szépen de nem túl erősen világítanak, amennyire kell egy nem terep úton, pl. aszfalton a minimális tájékozódáshoz, annyi fényt garantáltan ad.
hat 4-5x aron lehet jobbak
monitnal maradnek a napfenynel, csak a cx bringara menne (aszfalt + sotter), hogy tudjak egyet edzeni munka utan.
Az Aldiban vagy az Auchanban (inkább ott) láthattam belső akkus kerékpár lámpát 3-4ezer Ft-ért, ami mindössze 1 Wattos, de a fény eloszlása használhatóvá teszi kerékpár úton.
Nem tudom, hogy a mostani Aldis Auchanos lámpáknak milyen a fénye, de az enyémek a B+M premium lámpáihoz képest kis vacak fényfoltot világítanak meg.
arn
Igen, B+M-éknél már tuti van jobb IQ-X SPEED illetve elvileg kisebb méretben az IXON Space ugyanazt tudja. (ha nem lennék így is tele lámpával, tuti megpróbálnám
)
Igaz, ez külső akkus, de ha a marketingesek keze nincs benne, akkor tényleg sokkal jobban látni vele, mint az IQ Speed/IXON IQ Premiumokkal.
Azt még hozzátenném, hogy ezek szigorúan útra való lámpák, erdőben tekeréshez egy kínai sokledes lóxarpörkölő jobb, mert azokkal azt is látod, mit fogsz lefejelni, nem csak azt, hogy mibe fogsz beletekerni. Cserébe kiégeti a szemből jövők szemét.
Más gyártókat nem néztem, de lehet, hogy azoknál is van már erősebb/jobban terítő lámpa.
RelakS módosította - 2017. november 02. - 15:27
Az Aldiban vagy az Auchanban (inkább ott) láthattam belső akkus kerékpár lámpát 3-4ezer Ft-ért, ami mindössze 1 Wattos, de a fény eloszlása használhatóvá teszi kerékpár úton. Az kb 4 óra üzemidőre készült a nyári melegben, viszont télen hamarabb merül minden litium ion akku, ezért érdmes egy legalább 10Ah-s akku pakkot (powerbaNKOT IS FELCSATOLNI AZ ELSŐ VÁZHÁROMSZÖGBE MINDEN BRINGÁN KÖNNYEN FELCSATOLHATÓ KIS TATYÓBA ÉS EGY MIKRO usb KÁBELLEL ÖSSZE LEHET KÖTNI A LÁMPA ELEJÉN AZ ALUL LÉVŐ CSATLAKOZÓ-n keresztül. aKKOR EGY ÉJSZAKÁT ÁTTEKERHETSZ VELE NYUGODTAN, DE AKÁR TÖBBET IS.)
Most nézem, hogy benyomódott a caps/lock, de hadd nem írjam újra.
Balu1 módosította - 2017. november 02. - 15:14
korabban dicsertetek a bumm ixon iq premiumot. meg mindig jo, vagy meghaladta a vilag? ![]()
most kb 75 euroert lehet kapni elso-hatso szettben toltovel mindennel... par eve volt vmi akkor meno lampam, kulso akkuval, de sose hasznaltam, csak teszteltem. itt becsben viszont rengeteg elkulonitett kerekparut van, vilagitas nelkul. autok nem veszelyeztetnek, de tenyleg csak a lampan mulik, hogy mit latok. most vagy csak hetvegen tekerek, vagy megint eloszedem a temat.
van ennek jobb alternativaja? olyat keresek, amit egyszeru a bringak kozott valtogatni (egyszeru le es felrakni), nincs kulso akkuja. meg nem art, ha elemes lehetoseg is van, hatha elfelejtem tolteni.
Convoy S2+-ból a melegebb és legerősebb fényű: 7135 x 8 XM - L2 T6 4C (4300 - 4500 K)
www.gearbest.com/led-flashlights/pp_232308.html?lkid=10940207
még 10 napig 13 dollár, sauce: budgetlightforum.com/comment/1201164#comment-1201164
Csak most latom, hogy van az S2+-ból XPL-HI változat, 20 dollárért barna vagy ezüst színben: elemlampablog.hu/convoy-s2-xpl-hi-ujabb-plussz/
Tetszik, ahogy világít:

Convoy S2+-ból a melegebb és legerősebb fényű: 7135 x 8 XM - L2 T6 4C (4300 - 4500 K)
www.gearbest.com/led-flashlights/pp_232308.html?lkid=10940207
Még 10 napig 13 dollár, sauce: budgetlightforum.com/comment/1201164#comment-1201164
blash módosította - 2017. október 11. - 00:33