A lámpát egy gumi pánttal, egy mozdulattal lehet föltenni kormányra. Az az érzésem, hogy ha normálisan teszem föl, akkor elrázódott, elbillent volna, mert nem tart eléggé ez a pánt. Szerencsére a Garminom miatt nem fért föl ahogy elsőre tenné az ember, ezért a kormány alá, fejjel lefelé lógatva pattintottam föl - igy teljesen stabil volt. (És iigy a Garmin mászás közben ki is kitakarta - mert különben azt hiszem a meredek fölfeléken, beleláttam volna a fényébe.)
Egyébként a http://mandmsport.hu/-n vettem. Az elég érdekes volt, hogy végül nem Force Shark 1000-est kaptam, hanem egy 700-ast. A boltos a telefonban erősen bizonygatta, hogy 1000-es már nem is létezik, az is csak 700 lumenes volt, a 700-as az újabb, és ez viszont tényleg 700 lumen, sőt, jobb a fényforrása. (Ennek ellenére még mindig ott az 1000-es a webshopban.) Khm. Lehet, hogy igazat mond, nem balhéztam, de azért most máshonnan megpróbálok venni még egy 1000-est (négyen bringázunk a családban), aztán ha kapok, összenézem a fényüket. Majd tudósítok arról is.
Ezt a gumipántos rögzítésűt kerülném terepre, de erre már rá is jöttél. Inkább nem próbálkoznék a helyedben ezzel az 1000-sel sem.
És tegnap ideért a Lumintop C01. Meglepett a másfél hetes szállítás, az ekkor rendelt többi bizbasz biztos nem ér majd ide ilyen hamar...
Hát nem lepett meg. Nekem túl keskeny a fénye, de magassága is, vagyis nem tudtam úgy beállítani, hogy rögtön a kerék elé is világítson meg távolabbra is. Városban elmegy, de tök sötét utakra nem ezzel mennék. Kár, hogy már arra bekapcsol, ha benyomom a gombot, el sem kell ehhez engedni. Azért nem tetszik ez, mert nagyon könnyen bekapcsolható véletlenül. Inkább lenne hosszabb lenyomással bekapcsolható, de a legjobb a dupla lenyomás lenne, vagy valami kis plusz (tolható) gomb. Tényleg világít töltés közben, így rá lehet dugni powerbankot menetközben, ha nem volt idő feltölteni, bár nem árt hozzá egy feltöltött powerbank sem (: A villogni sehogy sem tud, legalábbis négy másodpercig le kell nyomni ehhez a manuál szerint, ha be van kapcsolva, de a kikapcsoláshoz meg két másodpercig kell lenyomva tartani, szóval simán kikapcsol. Na mindegy, nekem úgy sem hiányozna a villogás. Városban használt bringára kerül, oda elmegy.
Szóval ezzel lámpával is az a bajom, mint a Balu által dicsérgetett lild/aldi lámpával, hogy túl kis terültet világít meg, éles kontraszttal a szélén, ráadásul a lidl/aldis még túl gyengén is, túl hideg fénnyel. A C01 fénye legalább nem hideg. így ezzel elégedett voltam, de erre már számítottam. Ezt írják a bennelévő led-re: Cree XP-G3 LED, Neutral White. A Skilhunt H03 lámpámra is neutral white-ot írtak (árulnak hidegebb fényűt is ebből), elég hasonló a színhőmérsékletük.
Aszem nézek valamit, aminek lehet cserélni az optikáját, és próbálkozok majd a csereberével...
blash módosította - 2019. november 20. - 02:24