Ma este megvolt az első bevetés, ismert, nagyon könnyű terepen. Végülis jót bringáztunk, de azért határeset a lámpa. Várakozásommal ellentétben nem is a gyors lefeléken volt a gond, hanem a meredek fölfeléken, ahol jobbra-balra billegek, és jobbra-balra fordul a kormány is - ilyenkor a gond az, hogy közvetlenül előttem keskeny a fény-nyaláb. A legrosszabb a Kevélyek oldalában a murvás úton a pocsolyák kerülgetése volt, amikor az út szélén időnként kicsit föl kell hajtani a partoldalban - na akkor semmit sem láttam abból, hova fogok visszakanyarodni. Még az is volt, hogy a fény-nyaláb közepén, ahol azt hittem, tökéletesen látok, nos ott sem tudtam jól megítélni, hogy sáros-csúszós-e a talaj. Szerencsére egy fölfelében csúsztam meg, ugyanott lefelé már nagyon vigyáztam.
Egy cimborámmal voltam, neki egy sokkkal drágábbb Lupine-ja van. Nos, az a lámpa tényleg tud valamit, nem kicsi a különbség a két lámpa fénye között. De azért az nekem túl drága, asszem keresek egy hasonlóan olcsó fejlámpát, hátha a kettő együtt már kiadja.
A terepen szinte végig a teljes fényerőn használtam, akkor tudtam lejjebb kapcsolni, amikor a cimborám fényén potyáztam, illetve a kifejezetten nagyon könnyű és lassú fölfelékben.
Egyébként azt gondolom, hogy országútira, ahol nem kell szűk iivekben kanayrogni, ott tökéletes lenne ez a lámpa.
A lámpát egy gumi pánttal, egy mozdulattal lehet föltenni kormányra. Az az érzésem, hogy ha normálisan teszem föl, akkor elrázódott, elbillent volna, mert nem tart eléggé ez a pánt. Szerencsére a Garminom miatt nem fért föl ahogy elsőre tenné az ember, ezért a kormány alá, fejjel lefelé lógatva pattintottam föl - igy teljesen stabil volt. (És iigy a Garmin mászás közben ki is kitakarta - mert különben azt hiszem a meredek fölfeléken, beleláttam volna a fényébe.)
Egyébként a http://mandmsport.hu/-n vettem. Az elég érdekes volt, hogy végül nem Force Shark 1000-est kaptam, hanem egy 700-ast. A boltos a telefonban erősen bizonygatta, hogy 1000-es már nem is létezik, az is csak 700 lumenes volt, a 700-as az újabb, és ez viszont tényleg 700 lumen, sőt, jobb a fényforrása. (Ennek ellenére még mindig ott az 1000-es a webshopban.) Khm. Lehet, hogy igazat mond, nem balhéztam, de azért most máshonnan megpróbálok venni még egy 1000-est (négyen bringázunk a családban), aztán ha kapok, összenézem a fényüket. Majd tudósítok arról is.
Edited by mephisoft, 2019. November 20. - 00:55.