Közelről persze minden vakít, de 10m-es nagyságrendű távról már nem akkora vész az a LED a tükör alján.
Közben el is felejtettem, hogy nekem talán nincs is gyári állapotú S2+-m, van egy, amiben SST20 LED van (ez kisebb az XML-nél, tehát ugyanazzal a tükörrel jobban fókuszál), és van egy másik, amit még használok bringára, az meg 8 fokos lencsés.
A gyári állapotú (bár már van többféle leddel gyárilag is, ha jól rémlik) valóban nagyon szélesen terít, jól egybemosódik a hotspot a szórt résszel, de amúgy is fölöslegesen széles a fénye biciklire (nekem mindenesetre). Ha azt akarnám, hogy ne vakítsak vele, akkor kb az első kerekemet látnám vele, mást nem.
A lencsés volt a kedvencem, aztán a kisledes tükrös is meglett, és az jobban tetszik. A lencsével (azzal a konkrét lencsével legalábbis) elég sok fény elveszik a sok belső tükröződés miatt, meg az éleknél is kilép sok fény össze-vissza.
A tükröset is felül leragasztva használom egyébként, csak hogy tényleg ne vakítsak senkit, de pont azért rendeltem egy céleszközt is, mert abban úgy tűnt, minden egyben van, még a hosszú üzemidő is, ha lesz hozzá egy 4800-as vagy 5000-es akksim.
(Balu, szerintem nem nekem szántad, én a Lumintopot vettem)