Jelentkezz be Regisztrálj
BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák
Posted 2007. March 24. - 22:05
Posted 2007. March 24. - 21:59
van egyébként néhány kijelölét erdei kerékpárút a budai hg-ben és a pilisben, meg a bükkben persze nem sok....Törökbálintró tekertem ma át János hegyre Budaörsön keresztül és ott történt ez a kis afférom az erdészekkel/természetvédõkkel.
Aki ismeri az utat az tudni fogja, hogy mi hol van.
Nem tudom, hogy tudjátok e, de Magyarországon törvény szerint csak ott lehet erdõben tekerni, ahol kilyelölt bicikliút van. Na ugye ilyen sehol sincs, és a turistaösvényeken elméletileg nem szabad.
Szitu:
Áttekertem Törökbálintról Budaörsre és ott mentem föl domb utcán.(ajánlom mindenkinek ezt az utcát szép hosszú és baromi meredek jó kis kistányéros mászás) Átmegyek a sorompó mellet beérek a természetvédelmi területre ahol egy terpjáróban ül két természetõr. Biccentek, õk is. Megyek tovább a meredek rész elött újabb terepjáró, és elött áll két egyenruhás. Megállítanak, és közlik, hogy tudom e, hogy védett területen megyek, és ezen az úton szabad mennem, de nehogy letérjek róla, mert azt már tilos. Mondom nekik, hogy persze, és megegyezünk abban, hogy nem megyek be az erdõbe a kis ösvényekre .
Megyek tovább feltekerek a meredeken és persze, hogy elmegyek jobbra a repülésemlékmû mellett a zögykölõdõs úton(aszem piros ösvény), ahol kicsit haladva ismét két ûrge áll a terepjáró elõtt. Megállítanak mondják, hogy szabályt sértek, és itt nem szabad tekernem. Kérdem, hogy miért? Erre elmondják a törvényt. Mondom nekik, hogy nem teszek én nagyobb kárt, mint egy gyalogos, meg ugyis csak ide megyek a Jánoshegyre, meg hogy a kollegáik mondták, hogy erre mehetek(pont azt mondták, hogy nem, de mindegy:)).
Mondják, hogy hát jó, de ne járjak erre, mert letaposom a növényeket. Nézek bután,mert ugye az úton nincsenek növények, az ösvényrõl meg nem térek le, de beleegyezünk, hogy nem fogok erre biciklizni többet:D.
Utánna még kb 3-4 terepjáróval találkoztam, amiben ültek, de azok nem állítottak meg.
Nem tudom mi lehetett, mert míóta bringázok még sose láttam ilyen természetõröket, vagy erdészeket, vagy hogy is hivják õket. Most meg egy csomót egyszerre. Biztos valami razzia van a ilegális fakitermelõk, meg a hóvirágszedõk ellen. Mondjuk nem is bánom, mert azokat én is utálom.
Utólag végigondolva õk kb 1000szer több kárt tettek a terepjáróikkal amikor bejöttem a védett területre, mint én a biciklimmel.
amúgy általában nem jellemzõ hogy szólnának, én soxor el szoktam velük beszélgetni ha összefutunk....nagyjából az az álláspontjuk hogy amig normálisan viselkedünk addig hagyják....
1ébként sztem inkább quadosokra, cm-esekre szoktak ilyen "nagy erõkkel" kivonulni....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. March 24. - 21:19
Aki ismeri az utat az tudni fogja, hogy mi hol van.
Nem tudom, hogy tudjátok e, de Magyarországon törvény szerint csak ott lehet erdõben tekerni, ahol kilyelölt bicikliút van. Na ugye ilyen sehol sincs, és a turistaösvényeken elméletileg nem szabad.
Szitu:
Áttekertem Törökbálintról Budaörsre és ott mentem föl domb utcán.(ajánlom mindenkinek ezt az utcát szép hosszú és baromi meredek jó kis kistányéros mászás) Átmegyek a sorompó mellet beérek a természetvédelmi területre ahol egy terpjáróban ül két természetõr. Biccentek, õk is. Megyek tovább a meredek rész elött újabb terepjáró, és elött áll két egyenruhás. Megállítanak, és közlik, hogy tudom e, hogy védett területen megyek, és ezen az úton szabad mennem, de nehogy letérjek róla, mert azt már tilos. Mondom nekik, hogy persze, és megegyezünk abban, hogy nem megyek be az erdõbe a kis ösvényekre .
Megyek tovább feltekerek a meredeken és persze, hogy elmegyek jobbra a repülésemlékmû mellett a zögykölõdõs úton(aszem piros ösvény), ahol kicsit haladva ismét két ûrge áll a terepjáró elõtt. Megállítanak mondják, hogy szabályt sértek, és itt nem szabad tekernem. Kérdem, hogy miért? Erre elmondják a törvényt. Mondom nekik, hogy nem teszek én nagyobb kárt, mint egy gyalogos, meg ugyis csak ide megyek a Jánoshegyre, meg hogy a kollegáik mondták, hogy erre mehetek(pont azt mondták, hogy nem, de mindegy:)).
Mondják, hogy hát jó, de ne járjak erre, mert letaposom a növényeket. Nézek bután,mert ugye az úton nincsenek növények, az ösvényrõl meg nem térek le, de beleegyezünk, hogy nem fogok erre biciklizni többet:D.
Utánna még kb 3-4 terepjáróval találkoztam, amiben ültek, de azok nem állítottak meg.
Nem tudom mi lehetett, mert míóta bringázok még sose láttam ilyen természetõröket, vagy erdészeket, vagy hogy is hivják õket. Most meg egy csomót egyszerre. Biztos valami razzia van a ilegális fakitermelõk, meg a hóvirágszedõk ellen. Mondjuk nem is bánom, mert azokat én is utálom.
Utólag végigondolva õk kb 1000szer több kárt tettek a terepjáróikkal amikor bejöttem a védett területre, mint én a biciklimmel.
Posted 2007. March 17. - 22:05
Posted 2007. March 17. - 10:43
Különben meg odaszoktak a kerékbilincselõék, minden nap 1-3 autón rajta van Oszt' 16 ezer a helyszínen meg még 4 csekkel.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2007. March 17. - 10:36
Kérlek alássan igazán megtisztelsz, nyitottam egy új topikpot a lokálpatriótáknál V-VI.-ker cím alatt, gyere oda és megdumcsizzukamerikában tilos kiszállni amíg rencsibácsi nem mongya.
itthon nem tilos (nekem még így tanították....), és udvarias is nem az lehúzott ablakon át beszélni.
és lehet hogy a kezében amikor kezett fogott ott figyelt egy szeintistván/deák
boca: merre lax? gépedet látva a tekerõs állatfajhoz tartozol mint jómagam, néha ha gondolod eljöhetnél tekerni
Posted 2007. March 17. - 02:11
osztrákiában is asszem.
mancs a kormányon, oszt heló.
saját ház elött meg bringával is inkább megyek két kört ha nem ottlakó egyed van...
Posted 2007. March 17. - 02:02
itthon nem tilos (nekem még így tanították....), és udvarias is nem az lehúzott ablakon át beszélni.
és lehet hogy a kezében amikor kezett fogott ott figyelt egy szeintistván/deák
boca: merre lax? gépedet látva a tekerõs állatfajhoz tartozol mint jómagam, néha ha gondolod eljöhetnél tekerni
Posted 2007. March 16. - 23:25
másik fórumról:
Estimese:
Yaris megy a körúton...utána a Yard...villogó fel, majd megállnak. Yarisos ombre kipattan (itt mondtam haveromnak, hogy amerikába ezért fegyvertrántanának a fakabátok), kezetfog a kikászálódó két rendõrrel , majd azzal a lendülettel visszaül és elhajt.
Ezt ki fogom próbálni, ha legközelebb igazoltatnak...
Szolgálunk és korruptak vagyunk!
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2007. March 16. - 23:12
Posted 2007. March 16. - 23:09
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. March 16. - 23:02
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Posted 2007. March 16. - 21:20
the_d: hõbörgött a gyerek, hogy ad egy pofont meg ilyesmi, de mikor rákérdeztem, hogy ezt hogy gondolta, amikor a 3 kg-os dobozokat nem bírja bevinni azért kell felállnia a járdára, akkor inkább jött a "megveszlek kilóra" és a "nézd már meg hol laksz prolikám" duma. Erre a szeméberöhögtem, és azt mondtam, hogy milyen butus vagy komám. Az dühítette, hogy nem veszem fel a sértéseit. Ekkor jöttek meg a fakabátok.
Posted 2007. March 16. - 20:43
@boca: én itt lakom melletted (szív aradi sarok), és azért mázlid van hogy helyben nem vertek meg. Mozognak itt olyan arcok hogy ihaj......és nem csak az etnikumról beszélek.
Posted 2007. March 16. - 18:53
Posted 2007. March 16. - 18:46
Sajna a 107 NEM foglalkozik ilyennel, hanem elirányítanak az aktuális rendõrkapitánysághoz(!), akik intézkednek. Sajnos én 10 percet vártam rájuk, és csak azért sikerült a mutatvány, mert a járdán álló autós nem tudott lemenni egy másik szabálytalanul parkoló autó miatt (akit szintén megbüntettek) Amúgy nem tetszett a rendõr hozzáállása sem....De hogy még többet belõle tanuljak, járõrt simán a 108 (vagy mivel) hívtál? Mondtad, hogy egy autós életveszélyesen megfenyegetett?
Vagyis történik az ilyen?
Szóval picit kínos volt, de azóta érdekesen megszûnt ez a probléma, szóval megérte )) Amúgy ez a lakhelyemnél történt a VI.kerben a Csengery u-ban.
Posted 2007. March 16. - 18:15
the_d!
Te nem jártál napközibe?
burce!
Ez magyarul volt?
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2007. March 16. - 18:01
Autó. Azt mondja, tü-tüüü. Ezért hát tütüs.
ezjóóó, elmentem magamnak :D néha a magyarázataidat olvasva eltûnõdöm mit is keresel BMEn
Posted 2007. March 16. - 13:04
Vagyis történik az ilyen?
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2007. March 16. - 12:54
Köszönöm. Azért nem vagyok ilyen feljelentgetõs típus, mert sz.tem mindent meg lehet oldani, csak ahhoz mindkét félnek partnernek kéne lenni. Igazság szerint, nem értem, ha valakit megkérnek valamire, miért kell egybõl rátámadni? Ezek az emberek nem magukat, hanem az édesanyjukat és a neveltetésüket égetik le.
és még mennyivel neveltetõbb hatású is volt amit tettél mintha egyszerüen csak letörted volna a tükrét ugye?
:Grat:!
jól csináltad;)