A Goldonisnál szvsz helybiztosítás nélküli IC pótjegyre gondolhattak, az 350 Ft, embernek legalábbis. Ez még nem olyan sok.
De normál vonatokon igazán sûríthetnék a bicajszállító vagonokat, mert ez így tragikus. Bp-Szeged között pl. szinte mindig van jópár bicaj, kerékpárszállító meg nuku, legalábbis hivatalos menetrend szerint. És életem elsõ mávos kerószállításakor (egynapos bicajjal)
két db 1. osztályú vagon volt a vonaton - egy az elején, másik a hátulján. Thx, máv... :mad: Szerencsére nagyon rendes kaller volt, így egy ideig az utolsó 2. osztályú végén álltam vele, aztán mert kevesen voltak, bevihettem az 1. osztály folyósójára , sõt le is ültem ott, meg beszélgettünk a kallerral. Nem egyszerû meló az övék sem... Aztán Kecskeméttõl Szegedig pakoltak egy 2. osztályút a végére, oda átcipeltem, kalauz meg bezárta nekem a leghátsó ajtót, hogy ne is jöhessen fel senki.

Aztán a másik kalauzzal együtt õk is odaültek az út hátralévõ részére, szóval tkp díszkísérettel utaztattam a kerót... Na ez az ezerbõl egy eset.