Jelentkezz be Regisztrálj

Bicikliszállítás vonaton
Írta 2006. augusztus 21. - 16:28

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. augusztus 21. - 16:26

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/
Írta 2006. augusztus 21. - 15:39

Tegyük hozzá, hogy ez csak a 'marhavagon' (=nem fülkés) esetén mûködik, mert a fülkés tárolója túl keskeny. Szemeim szerint.Mi így szoktuk szállítani kerót Debrecenbõl Miskolcra:Leszedjük a kerekeket, a váz egyik háromszögéhez az egyik, másik háromszögéhez a másik kereket fektetjük, 1 gumipókkal lefixálva.A másik gumipókkal pedig a tárolón rögzítjük a bringákat úgy hogy a két kerék legyen a váz és a rácsok között és, így csak a gumikon támaszkodik a gép súlya.De ha nincs megfelelõ tároló akkor csak simán lerakjuk az ûlések közé mint egy méretesebb bõröndöt.
Írta 2006. augusztus 21. - 15:35

Írta 2006. augusztus 21. - 14:44

http://www.mav.hu/belso.php?kat=2416
Írta 2006. augusztus 12. - 20:33

Írta 2006. augusztus 12. - 17:17

Az szinte biztos, hogy szezonban a 944-es nemzetközi gyorsvonattal (Lökösháza-) Budapesttõl (12:05) Pozsonyig (15:05) egészben levihetitek a bicajaitokat a kijelölt kocsikban.
Innen van egy vonat (R376), sajna éjjel (22:32 ind. Pozsony hl.st - 03:44 érk.Prága), de írja, hogy van lehetõség kerékpárszállításra. (Még nem próbáltam.)
Az viszont nyilvánvaló, hogy kényelmesebb lenne, ha a közvetlen járatokon problémamentesen szállíthatóak lennének a gépek, bármilyen formában.
Mi még sajnos nem tartunk ott. Vagy tévedek?
Sok sikert a kijutáshoz!
Írta 2006. augusztus 12. - 13:37

Írta 2006. augusztus 12. - 12:28

Ja és nem széles az a valami, a fél méter az a maximum (szerintem).
Írta 2006. augusztus 11. - 22:35

Azért szerintetek beszolnának ha egy fülkébe a tárolorészre felraknánk a vázakat a villával, a kerekeket rá, pedál meg a táskában?
Nem tudom milyen széles a fenti tárolo, de a vázák csak elférnek rajta nem? egy fél méter széles azért meglehet...?
Írta 2006. augusztus 08. - 17:33

de az orient biztos kivétel meg az ilyen nagyobb expresszvonatok, mert hát elvégre európa felé haladnak

Írta 2006. augusztus 08. - 00:49

Csak akkor, ha van kedvetek velem a fekete erdöben velem tekerni:cheers:
Írta 2006. július 28. - 19:01

tiszafüred-gyöngyös utazás. felszállok a vonatra a bicóval, a kaller nem ugat, de hát ez természetes. átszállok a pesti vonatra, ahol hétköznap lévén, szintén felfértem, és egyedül voltam bicóval, és kál-kápolna után kicsivel a kaller kezeli a jegyemet, majd kinyit valami budiból átalakitott egész kultúrált kis szolgálati helyiséget, és mondja h üljek le nyugodtan. mondom kössz szépen és leülök. (na ez olyan ritkaság h hú. szerintem a MÁV történelmében nem sok ilyen gesztus volt bicajosok felé.) leszállok vámosgyörkön, és ugyanaz a kalaj mint vasárnap, aki kiküldött minket a bicajos részbõl, h az levelezõ v mi, erre ma kinyitja nekem a szállitó rész ajtaját, és segit feltenni a bicót. ilyen se volt még.
jövök hazafelé, a csávó gyöngyösön lusta volt egyáltalán kinyitni az ajtót is, így a peronon utaztam, met azt mondta h "jóu van a ott haccsak". mondom ha neked jó, akor nekem is. elvégre szinte üres volt a vonat. felszállok az egrire, ott nem volt bicajszállitó, de ahol soha nem szokott lenni, azaz füred felé, csodák csodájára volt.
szóval a mai nap folyamán nagyot csalódtam a MÁV-os emberkékben, és magában a MÁV-ban is, szerencsére pozitívan. remélem h ez így is marad még sokáig
Írta 2006. július 24. - 22:26

Írta 2006. július 24. - 21:19

Írta 2006. július 24. - 19:07

sajnos az eddigi 2 év alatt nekem is szinte csak negatív élményeim voltak a mávval kapcsolatban ilyen téren de mióta kicsi terõszakosabban és nagyobb lendülettel teszem fel a bicót oda ahova kell, csak úgy röppennek szét a f@rok utasok. de ha látom rajtuk h korrektek akkor én is úgy állok hozzá, meg elõször szépen kérem és csak utána jön a nagy lendület.
mostanában nem csak elöl v hátul viszem a bicót, hanem akármelyik peronon (termes kocsik esetében) úgy rakom be a bicót h az egyik ajtót elfoglalja, azt lezárom, át is lehet járni a két kocsi közt meg a másik oldal rendeltetésszerûen használható.
ha meg van bringaszállitó, csak át van keresztelve másnak, akkor a százas hatalmas erejét vesszük igénybe (vagy a tömeg erejét

a bmx-ek viszont nagyon jól elférnek a fülkés kocsik kézmosójában, mert oda nem megy senki, csak a budira fõleg h vízzel sincs feltöltve a kézmosó általában...
Írta 2006. július 03. - 11:56

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. július 03. - 10:57

Nemzetközi vonaton hogyan lehet szállítani bicajt? Pl Olaszországba nem tudja vki? Mennyit kell fizetni? Vagy külön kell feladni a bicajt? Totál nem tudom, ha vki igen, megköszönném a segítséget...
A pontos szabályozást nem tudom, de azzal a vonattal amivel általában járok ki bécsbe (Bartók Eurocity) minden nem fülkés vagon mindkét végén, bent a vagonban azaz jól látható helyen van bringaszállításra alkalmas kampó. Ide szerintem (nem próbáltam) 2 bringát el lehet helyezni úgy, hogy a falnak döntve felállítod ööket a hátsó kerékre. Ennek ellenére lehet, hogy a MAV szerint nem alkalmasak kerékpárszállításra. Másfél éve legalábbis még nem voltak alkalmasak, emiatt kellett a kedvesemnek egy nappal késööbbi vonattal mennie. Ugyanis az aznapi egyetlen bringaszállításra alkalmas vonat már megtelt.

Utánanéztem: "Kerékpár 1. o. kocsikban és kerékpárszállító kocsi nélkül közlekedõ pót- és/vagy helyjegyköteles vonatokon (EC, EN, ICR, IC, Ex, IP) nem szállítható."
innen idéztem:http://www.mav.hu/belso.php?kat=3176
Ez jó nagy butaság. Az osztrák vonatok ugyanis alkalmasak bicikliszállításra, szerintem ott lehet is szállítani. Ugyanezzel a vagonnal magyarországon már nem lehet.
Azaz ha külföldrööl jössz hazafelé, akkor valószinüüleg felszállhatsz a vonatra, de kifelé ugyanarra már nem.
Írta 2006. július 01. - 02:46

Díjfizetés nélkül szállítható 2.osztályú személykocsiban:
* 2 db kis énekes madár
* 2 db törpepapagáj
* 2 db tyúk
* 1 csomag naposcsibe
* 2 db ékszerteknõs, tengerimalac, aranyhörcsög
* egy tartály díszhal vagy kistestû kétéltû.
Egy élõállat viteldíj megfizetésével vihetõ be alkalmas tartóban 2.osztályú személykocsiba:
* 2 db macska
* 2 db házinyúl
* 2 db papagáj
* 2 db vadászsólyom
* 2 db, egészségügyi vizsgálat nélkül szállítható hasonló kis élõ állat
* egy tartály élõ hal.
A pórázzal és szájkosárral ellátott kutya fülkés kocsiba az útitársak beleegyezésével vihetõ be. Egy fülkében legfeljebb két utas szállíthatja a kutyáját. Nagytestû, 20 kg-nál nehezebb kutya csak a 2.osztályú személykocsi peronján szállítható. Három hónaposnál idõsebb kutyák utazásakor érvényes veszettség elleni oltási bizonyítvány szükséges (ennek hiányában a vasút az utast kutyájával együtt a vonatról leszállítja).
Vakvezetõ kutya az 1. és 2.osztályú és az étkezõkocsiba is bevihetõ díjfizetés nélkül az ott utazók egyetértésének kikérése nélkül.
Kedvezményeinkrõl bõvebb felvilágosítást, személypénztárainkban kaphatnak."
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. június 07. - 22:19

Ellenõr: - A metrón kerékpár nem szállítható. (egyik kezemben elsõ kerék nélküli bringa zacsizva kormányból egy darab kilóg, másikban elsõkerék szintúgy zacsizva)
Büdösbunkóender: - Önnek van érettségie?
Ellenõr: - Van de ez hogy jön ide? Üljé fel szépen a kerékpárodra osztán menjé!
Büdösbunkóender: - Ha önnek van érettségie miért nem tudja értelmezni a kerékpár szót?
utána hazamehettem....