Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Van olyan topic, amiben kezdo orszaguti edzesrol tudnek kerdezni?

SzuMe

vendég_hasosz_*

vendég_hasosz_*
  • vendég
mit tudsz a tuhanyi verseny terepérõl??
néztem a tavlyi eredményeket az eldõ és az utolso között csak 2 perc volt és sok igazolt versenyzõ indult.te voltáél tavaly t president?
amugy azt akartam kérdezni hogy te pestrõl mész le?
én is menni akarok csak egyedül kicssit költséges koscsival lemenni.ha gondolod menjünk együtt.
ideiroma számom:06204454550 és az emailem silu8@freemail.hu.
ha van kedved szolj rám vagy irj és emgdumáljuk
csao

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Barátságos lesz ez a Békás II: ford.

Én a Hétvégén megyek a Tihanyi mezõnyversenyre...az se lesz akármi.
Balatonparton ugye van 1 kis szél is, Tihany éskörnyéke pedig nem síkvidék :-)))
Köv. hétvégén Tatabánya - idõfutam, utánna hétvége Békás II. ford.
Izgalmas hetek következnek.

Megnéztem a végeredményeket, 28:01-et futottam, ami a 33. helyre lett elég.

Más:

Tatabányai idõfutam:

Nevezési díj: 800 Ft. /ha minden jól megy, a befutónal kapsz érte 1 pólót).
Nevezés isõpontja: 30-án vasárnap reggel 8:00-9:45ig.
FIGYELJETEK AZ ÓRAÁLLÍTÁSRA ! ! !
Elsõ induló rajta 10:00.
Az út minõsége néhol kifogásolható, de bukást eredményezõ kráter NINCs az úton.
Azért érdemes odafigyelni.
Az emelkedõk miatt nagyon jó mutívációt ad, hogy a könyebben elfáradó kerekesekat utol lehet érni, Ergo az ad motivációt, hogy az elõtted 2-3-500méterre látható versenyzõt beérd.

A 20km-es távból 6-7km a sunyin emelkedõ(1-2-3%) út, 4km az igazi emelkedõ(4-10%), a többi vízszintes v. enyhén lejtõs terep.
Több információ asszem' nem jut eszembe, ha kérdésetek van, bátram tegyétek fel, szívesen válazolok, ill. aki vonattal érkezne, tudjuk fogadni, és a verseny helyszínére "kísérni".
Bp-rõl akár személy, akár gyorsvonattal lehet eljutni Tatabányára, a személyvonattól 6-800m a rajt, a gyorsvonat csak a városközpontban áll meg, onnan 5km a verseny helyszíne.

Ha idõben jelzitek, hogy mikor érkeztek, várunk benneteket az állomáson.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
szóval akkor azt mondod, hogy a 38km-bõl 21 emelkedõ :D kezd tetszeni ez a békás II futam

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
2,5 kör, mert a cél odafent van.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Akkor két kör van? 2*15, és mindkét 15-bõl 7km emelkedõ? Az király lenne :D

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
A Skanzentõl enyhén sík az út vezet egészen az erdõs szakasz kezdetéig. Az utolsó ház után kb 50m után vigyázni kell, mert vízelvezetõ rács van keresztben az úton, amibe szerintem befér egy vékony kerék. Nemsokára sorompó, ami remélhetõleg fel lesz majd nyitva, itt kezdõdik az
emelkedõ. A Pap-rétig vezetõ szakaszon szerintem az elsõ 500m a legmeredekebb, és talán az utolsó pár száz méter. De nem vészesek, szerintem messze nincs 10% egyik sem. Ezen a szakaszon van egy pár hely, ahol sík az út, itt lehet repeszteni. Paprétnél éles balkanyar, majd kb 1 km enyhe emelkedõ, és a Békás III céljánál érünk ki Hegytetõre, (ismét sorompó) ahol balra fordulva az országúton lehet zúzni Szentendre felé. Ha lenne 12-es (11-es) fogaskerekem, akkor itt ugye 70 felett lehetne tekerni. Nem tudom, vissza kell-e menni a Skanzenig, mert nem voltam még ezen a futamon. Mindenesetre egy kör kb 14-15 km.

Adatok (egy sráctól, aki talán az elsõ 10-ben szerepelt anno):
Táv: 37,0 km (kiírás szerint 38km)
Szintemelkedés 1020 m
Max seb.: 79 km/ó

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Szia!

Elmondanád részeletesen, hogy milyen a pálya?
Milyen meredekek azok az emelkedõk? Akkor két emelkedõ van?

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
[Teleholdas HHH]
-tibi- avagy multitronic nem volt rest és a munkábajárós bringájával csatlakozott az összejövetelhez. Dumáltunk egy sort. Utána én még kimentem két szigetkörre.

[Békás II]
Hétvégén megtekintettem a Skanzen-Paprét-Hegytetõ-Skanzen útvonalat. A Papréthez vezetõ aszfaltos emelkedõn (kb 6-7 km) van egy nem kifejezetten országuti kerekekhez illõ szakasz, ami szerintem nem is lesz eltakarítva: favágás, szálkák, fûrészpor, sárfelhordás. Kellemetlen. Máskülönben az útminõség az elérhetõ felfelé sebességhez mérten tûrhetõ. Pap-rét után Hegytetõig még kb. 1 km-es enyhe emelkedõ van (aki még nem ismerné).

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Talán mert ma van telehold ;)
Aki útjára indította ezt a hagyományt (Fishtax - KT2.0, de asszem már itt is regisztrálta magát), határozza meg az idõpontot. Ha nem ér rá, akkor tolódik pár nappal. Nyáron már elég késõn szokott kezdõdni, volt, hogy a Kolosy-téri pékség éjszakai mûszakjától szereztünk friss pogácsát visszafele. Utána még ízlés szerint ki-ki leruccanhat a Margitszigetre.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Banyek, hogy az ilyenkor értesülök róla. Azon kivül, hogy elfoglalt vagyok, nincs itt a bringám, egyik lámpámban sincsen elem.

ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Ez pedig mekkora királyság lehet Hogy lehet ilyet a hét közepére megszervezni >:( MÉg a cangárért csak fel tudnék rohanni, de NEM ÉREK RÁ

:'(((((((((((((((((((((((((((((((((((((

ut.: a topicról nem tudtam, bocsi

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
[programajánlat]
22. telehódas HHH
Dátum: 2003. március 18. (kedd)
Idõpont: 18:00
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyõgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): talán nyitva lesz a Rekettyés. Talán.
Ajánlott kiegészítõk: bukó, lámpa, pulóver

Megj.:
Általában még negyed órát várunk a "késõkre".

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
csak halkan mondom, hogy az egy másik (index.hu-s) topik...

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Örömmel láttam, hogy a Békás kupán Kerékpáros TOPIK nevet írtál be csapatnévnek. Nem rossz ötlet! Reklámozzuk csak magunkat. De mondjuk lehet ne talán konkrétabb is BikeMag topicosok, vagy ilyesmi, ezt kitalálhatnánk, aztán mindenki beírhatná. :D

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Hello!

Azért tavaly a Békás III se volt az a laza tekerés. viszont király volt úgy menni egy bolyban, hogy dumálok másokkal, éppen aki ott volt, lazulok, és semmi erõltetés nélkül mentük 45-el. Persze ezt szegény Béla haverom szívta meg, aki elõl húzta a sort, dehát mégis ez volt az elsõ versenyem. És az utolsó 10km emelkedõn belehúztam, és a 30-as bolyból ha jól emlékszem másodiknak értem fel a hely tetejére, és még vagy 8 embert a bolyon kivül is megelõztem. Ezt azért nem nevezném laza tekerésnek! olyan 84. helyen értem be (12-vel utánad), úgy hogy az volt az elsõ versenyem, és úgy hogy május végén mûtöttek térszallagpótlással, és 2 hónapig nem tudtam tekerni még utána.

Bolyozni idõfutamon nem tudsz!!!!!!!

A montimaratonomon se lazásztam, viszont nem tekertem mint az õrült, akinek az az egy célja van, hogy elsõ legyen. És így pont jó volt. Nem tötyögtünk, de a Pilist is megcsodáltam közben.

Arról meg, hoyg nem rohan el senki verseny után!? Hát?! A tavalyi Békás III után fél óra múlva már alíg voltak ott.

Nem keverem össze a versenyt a hétvégi lazulással, de a verseny egy jó hely, ami összehozza az embereket. Jóideje próbálkozom, hogy itt is összehozzam a bandát, de mindig vannak kifogások, esetleg nem ér rá.... A versenyre azért viszont eljönnek az emberek.

Azért már egy idõfutamra is kiváncsi vagyok, hogy mennyivel tudok folymatosan menni egyedül. Egyedüli idõrõl csak egyet tudok mondani. Balaton-Budapest 100km érdi helyekkel együtt, egyhe szembeszéllel 33km/h-val mentem le tavaly nyáron. Ez ugyan nem 20km, de egyedül tekertem. Bár idén még nagyon nem tekertem. Már alig várom, hogy 10 fok fölé menjem, és trek2300 haveromat hívom azonnal, és megyünk Pilisbe. (Sajna nincs téli cuccom, meg idõm se :D) Erre ti is jöhettek majd

A tataira megpróbálok elmenni!

Üdvözelettel Remport Balázs

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
MaNKi, te nagyon kevered a versenyt a laza hétvégi tekeréssel és teljesítmény túrákkal. A montis maratonokonat a résztvevõk egy része túrának tekinti. Ennek megfelelõen áll hozzá. Teljesen oké. Más részük (én is) egyéni teljesítmény felmérésnek tekintem. Versenynek. És lenyomom, mint állat.
A Békás és akármilyen kupán is az emberek többsége versenyezni megy. Elõtte és utána pedig találkozik, dumál és nem húz haza. Én sem tettem.
Más kérdés, hogy pl. egy kétórás Békás III mennyire tekinthetõ sprinttávnak.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Szia!

Nem nyerni megyek, hanem cangázni másokkal. És jobb egy 80-100km. Szépen találkozol másokkal közben dumálsz, elvagy mint a befött, és megismersz embereket. Nem ugy mint a sprinttáv. Mindenki odamegy 30 perc alatt lenyomja mint állat, nem figyel semmire, azt húz haza.

A montimaratonokba is az a király, hogy beállsz egy bandába, azt vagy 30-an szenvedtek együtt. Ez a király a versenyekben, nem az, hogy most ki tud 20km-en gyorsabban végigrepülni

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Felhívnám Manki figyelmét, hogy ugyanazon edzéstáv és versenytáv között óriási különbség van!! Azért mert le tudsz tekerni x km-t, versenyen egész más az ábra. A hosszún ugyanúgy otthagynak, sõt jobban, mint a röviden. :-[100km feletti versenyekre nagyon komolyan kell készülni, ha nem pl. 25,45 km átlagot akarunk tekerni. Ezenkívül rendezni is egyszerûbb rövidebbeket. De mint ahogy írták létezik hosszú is (pl. még múlt évben: Velence 10x : 280 km)

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
tpresident: a leírás alapján és ahogy a térképen láttam, nagyon finom falatnak ígérkezik ez a futam. Máris farkaséhes lettem. Addigra talán már az emelkedõket is bírni fogom. Mert eddig még nagyon nyögvenyelõsen megy.

MaNKi: ha km hiányban szenvedsz, akkor figyelmedbe ajánlom az egri oúti maratont, a Mátra Kört ill. jónéhány tt is lesz az idén ahol 100-200, sõt 500 km-t is tekerhetsz. Most éppen márc. 15-én lesz/van a Börzsöny Kör, ami 120 km-es tt/verseny egyben. (Lehet, hogy korábban kellett volna szólnom?) Nézzetek be a "Teljesítménytúrák 2003" topikba, érdemes.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Nézem itt a Békás fordulókat. Mért ilyen rövidek a távok? :'( Inkább lenne mondjuk 80-100km a Mátrában, vagy a Pilisben össze-vissza. Az nekem sokkal jobban bejönne.