Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Lenne egy talan offtopic kerdesem.
Hogyan kezdjek el edzeni orszagutival? Par evvel ezelott (kb 6 eve) versenyeztem utoljara. Akkor is montival. Tehat valahogy nagyon az alapoktol kellene kezdenem. Tud nekem segiteni valaki? Esetleg konyv, link, stb.
Nyar vegen mar szeretnek amator versenyen indulni. Ezt nektek koszonhetem, mert olvasva az elmenybeszamolokat, kedvet kaptam hozza.
A bringamat most kezdtem el osszerakni. Eddig SS-el jartam, de csak meloba(az is 30 km oda-vissza).

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
MaNki:

Ha mégis meggondolnád magad, itt az útvonal info:

A régi 100-as úton(ma már 1-es útnak nevezik) eléred a Tatabánya táblát, onnan még 3km a verseny helyszíne.
Nem kell letérned az útról, az 1-esen haladsz tovább.
Legy 1 híd(közúti), utánna még 1(vasúti), aztán még 1( ez a leghosszabb). Itt már bringásokat fogsz látni, akik mocorognak(ergo melegítenek)
Tehát a harmadik híd után 300m-re lesz a Tarjáni elágazás. Az a rajt!
Valószínûleg észre fogod venni a felhajtást.
A keresztezõdésebe dobsz 1 jobbost, és már parkolhatsz is.

Nem nehéz megtalálni.

Ha v.kinek további info kell, esetleg vonattal jönne:
segítek szívesen.
30-345-2909
Tóth Péter

Várunk mindenkit szeretettel!!!!!!!

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Sziasztok!!!

Aszhem én az e heti verseny kihagyom, a met.hu-n egyre nagyobbak a felhõk vasárnapra. Ugyhogy ugy döntöttem, hogy szombat délelõttre szervezek egy cangázást a Békás II utvonalára. Aki akar jöjjön nyugodtan, a részletekrõl hívjatok, azt eldöntjük, olyan 8 körül már indulni szeretnék, és le szeretném cangázni a 2,5 kört.

Remport Balázs
70/2985098

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Sziasztok!!

Nem tudom ki nézte a met.hu-t, de elég aggasztó. Én nem fogok esõben 20km-ért lemenni Tatabányára. Inkább elmegyek szombaton a ragyogó napsütésben a Pilisbe Békás II-t gyakorolni.

Tpresident: Ha nem bonyolult, egy rövid is eligazítást kérek, hogy ha kocsival megyek, akkor merre menjek Tatabányán belül. A régi fõuton mennék, nem az autópályán, már ha változik az elõrejelzés.

Hi!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Tihanyi események:

Tibi Joe leírásával semmi baj, az edzetségi szintünkben lévõ eltérés végett más a véleményem a hegyekrõl, de ez nem téma.
A lényeg, hogy ez volt életem 1. mezõnyversenye, így aztán nem tudtam 100%-on teljesíteni.
Az élboly a 2. kör végén ketté szakadt, és én sajnos a hátsó, kb. 40 fõs bolyban rekedtem.
1 kör alatt lemorzsológtak tõlünk 1 páran, így kb. 15-20an maradtunk, közte Hegyi roland Komáromi barátom, és: Vajda Márti is.
Ezzel a csapattal vittük végig a maradék 3 kört.
Sajnos ittragadtam, mert a bennem lévõ erõhöz képest alacsony tempót mentünk, de akkora már az élboly annyira leszakított minket, hogy (mivel senki nem jött volna Velem) egyedül nem vállaltam be a lezárkózást. Az utolsó 3 körben 34-35km/h átlagot mentünk, kb. 20%ban én vezettem, ill. a hegyre én húztam fel v.mi rendes átlaggal(20-22km/h) a csapatot.
A tanulság az a bologból, hogy az elején kellett volna jobban odatenni magam, akkor születhetett volna jobb eredmény is.

Végül a befutónál ért még 1 kis meglepetés:

A felhajtónál, ahol letértünk a körpályáról 2-en elszöktek, de elõtte 1 fickó az út szélén aztmondta: "NYOMJAD, MÉG 600m ! ! !"
Hadd menjene, gondoltam, majd elfáradnak, én majd 300m-rõl indítok 1 kemény sprintet.
Elmentünk 2 kanyart(kb. 300m) mikor indítani akarok, látom, hogy elõttem 30m-el ott a cél.
Végül ezen a két fickón kívül az egész "bolyomat" megelõzve értem be, de ha ezt tudom, az a két szökevény is simán meglett volna.

Más!!!

NaMki:

A verseny NEM TATÁN lesz!!!!

Tatabányán!!!

Bármi kérdésetek van, ide tegyétek fél, bár majd csak csütörtökön tudok visszaírni.
Ha sürgõs a dolog, hívjatok fel:
30-345-2909
Tóth Péter

Ha itt Tatabányán nem is, de a Békás II. fordulóján mindenképpen szeretnék összefutni a forumTeam-tagokkal.
Keressük majd 1 mást ! ! !

Béke veletek!

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Sziasztok!!

Csak úgy kiváncsiságból megkérdezhetem, hogy ki megy hétvégén Tatára, és ki hogyan?

Ha nagyapám odaadja a zsigulit :D, akkor én is lemegyek, de vonatozni se pénzem, se kedvem.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
tpresident, nagyon-nagyon jól mentél, gratula!
Gratula illeti továbbá multitronicot is. Õ is bõven körhátrányon belül teljesített. Remélem, jön a beszámoló...

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Tihany kupa eredmények a hunbike-on.
versenynaptár - Tihany kupa - piros pötty

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Lehet egy olyan kerdesem, hogy milyen gepeitek vannak?

SzuMe

Acél Cornielli Bottecchia. Suntour Blaze váltók, 13-23 6-os fogsor, váltó a vázon (feature: pozicionált :), Suntour 52-42 hajtómû, stb. hasonló 10 év körüli termékek. Kivéve az SPD pedált, mert azt átszereltem a montimról és a nyerget, amit újonnan vettem (San Marco Concor Light). Kb 11,5kg :)

BoGar

BoGar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

SzuMe

http://borbi.uw.hu oldalon megnézheted

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Az én paripáimat megnézheted a http://neumanki.fw.hu címen (sõt a Schwinn vázat meg is veheted :D ezek után, hogy van Magellan)

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás

SzuMe

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Vasárnap jobban megnéztem a Szentendre-Pap-rét-Hegytetõ útvonalat.
A Szentendre-P.Szt.László útonalról letérés a 0. km.
0. km: Letérés Pap-rét felé. Enyhe emelkedõ.
800 m: Emelkedõ kezdete, kb 6%
1000 m: sorompó, 200-300 m után 10% egy rövid szakaszon, aztán konstans 3-4% emelkedõ
2500 m: Nagyjából síkvidék, enyhe emelkedõ és lejtõ
4000 m: Ismét emelkedõ 3-5%, néha ennyi sem.
6000 m: Emelkedõ "durvább", zömmel 6, de akár 8% is.
7000 m: Pap-rét, lefordulás Hegytetõ felé. kb 3-5% emelkedõ
9000 m: Lejtõzés kezdete. Jó minõségû út, lehet döngetni.
10000 m: Hegytetõ, sorompó. Innen már rendes országút vezet Szentendre felé.

Innen a Békás III fordított útvonalán lementem Lepencéig, majd haza Bp.
Végül 3:50 perc lett, 100,38 km, 26,3-as átlaggal.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Szerinted 25 evesen elkezdve erdemes versenyeznem?

SzuMe

Hát hogyne. Én 31 évesen kezdtem. Nem csak versenyezni, hanem komolyabban tekerni.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Sziasztok!

Végre sikerült képeket csinálom a cangáimról, ha valakit érdekel, megnézheti:

http://neumanki.fw.hu (www nélkül) - hobbi alatt találhatjátok meg

BoGar

BoGar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Akár hiszitek, akár nem, tegnap nekem is megkezdõdött a szezon. ;D

Tekertem egyet Keresztúrról Pécel vasútállomásra és vissza. Hideg volt, jobb lett volna ma menni, hisz melegebb volt. Igazán csak az alkarom fázott mert oda csak egy réteget vettem fel. Alul aláöltözet és rá hosszú nadrág, felülre rövid poló, hosszú aláöltözet felülre rövid mez. (Kicsit fázos vagyok. :D)

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Még annyit, hogy nem vagy egyedül. Legtöbben közülünk már dolgozó fiatalok

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Attól függ mit értesz versenyzés alatt. Azt hogy a profikkal akarsz versenyezni vagy az, hogy eljössz versenyekre. Az utóbbit kifejezetten ajánlom, az elõbbit már nem annyira

Amikre mi is járunk ezek mind amatör versenyek (bár ott az egész profi mezõny is)

Kérdezz nyugodtan, ha van még kérdésed

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Szerinted 25 evesen elkezdve erdemes versenyeznem?

SzuMe

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Persze!

Itt kérdezhetsz. Bár szerintem nem kell túlbonyolítani a dolgot. Biciklizz, és kész. Mivel országútival sík terepen normál templóval a világból is ki lehet cangázni, ezért keress emelkedõket (pár oldallal ezelõtt írtam, hogy Bp-n mik vannak), vagy pedig mennyit kis távokat baromi gyorsan, ahogy csak bírsz. Nekem az elözõ vált be, mivel kevés idõm van, és szerintem Bp nem olyan terület, ahol megállás nélkül, semmi külsõ hatás nélkül tudsz gyorsan menni. (ez csak városszélén lehetséges szerintem)