Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

Henger: a terep inkább dombosnak mondható, a 4 óra simán menni fog, fõleg ha kifogsz egy megfelelõ bolyt. A teljesítménytúra elméletileg nem verseny, de általában az összejövõ társaság egy része annak fogja fel, ezekkel nem ajánlom hogy el próbálj menni. Biztos lesznek olyanok is akik nem nyomják, itt a kellemes tekerés a lényeg. A bolyban hajtásra figyelj, komoly fékezés, nagyobb oldalmozgások kerülendõk. Edzésben inkább a hosszabb (pl. 70-80km, hétvége 100-130km) egyenletes tempójú tekerést ajánlom mintegy alapozásként (ha tényleg kezdõ vagy). Bele lehet tenni élénkítésként 200-400m beleerõsítéseket (ilyenekkel szoktak játszani versenyeen is).

Micsoda? Bolyban menni? Az milyen? :) Életemben nem tekertem még csapatban, az elsõ alkalom a 26. HHH Telehódas volt. Tetszett, nagyon! Egy Meridás srácot vezettem fel, keményen, 39-28-al :)
Nyugi, el fogom kerülni majd a profikat. Messze elõre (há'ppeeersze:) )
A bolyban sztem örülni fogok, ha benne tudok maradni. Ma, a friss bringa örömére beletekertem 77km-t. 3:47 perc. Monti. HHH, Margitsziget idõre (gyenge lett, még Manka is megelõz), aztán pihi és vacsora után Citadella, és Vár. Próbáltam elkerülni a húzódást pörgetéssel, de hazafelé úgy beleállt a görcs... 2km-t jöttem így. Nem ajánlom senkinek! Szóval ennyit tudok. De a nyereg baromira dõl hátrafelé, ezt meg kell oldanom, minél elõbb.
Köszi az edzéstippeket! Csak most a szüret miatt kiesnek a hétvégék :(
Merre menjek? Esetleg Dunakanyar? Mert az elég sík terep. A sprintek meg úgyis tetszenek, abban vagyok még a legjobb. 10 éve biciklizem, de gyorsan rájöttem, ez annyit ér, mint az NB1.

endorfin

13-a sajnos elég szüretgyanús. Egyet már kihagyok, még egy.... dráma lesz. Kinéztem egy outit, arra kell összekaparnom a fennmaradó részt. Nem várok sokat magamtól, 60km-re legyen mondjuk 2,5 óra. Ezzel elégedett lennék. (Ajka-Tapolca-Zánka 65km, dombos, és már sikerült) Hogy szokjam a környezetet, a légkört, maga a verseny láza. Szal már outival megyek, ha sikerül. De a 20-át már megbeszéltem otthon.

A jövõ szerdai HHH-n nagy valószínûséggel ott leszek- ha nincs meló-, ott beszélgethetünk, esetleg lehet engem alázni:)

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
igen Bapu, ezek az infók vannak csak, + az útvonal amit már írtam
ez a weboldalon lévõ infóval ellentétben tehát nem fehérvárról indul, és annyi csalogató van még, hogy
"minden résztvevõ megkapja a rendezvény egyenpolóját..."

tehát:
2003 09 13, 16h, agárd, park kemping (chernel i. u.3)
16 év alatt 500ft, felett 1000ft
nevezés a rajt elõtt fél órával, a verseny helyszínén

Bapu

Bapu

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Én postán kaptam egy meghívót a Vitál Club-tól:
MTB verseny:12 km,Pákozd,ált.iskola,10.00 óra
Sprint " : 3 km,Gárdony,Bóné K.u.14. 15.00
Túra verseny:60 km,Agárd,Park kemping, 16.00
Nevezés félórával a rajt elõtt, 1000 Ft/futam
Infó: 06-20-980-6181

És ha ez így van,akkor ,hogy indul az orsz.uti verseny Sz.fehérvárról???? ???

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

Endorfin: a Vital club versenyérõl jó lenne több infó, mivel nincs benne a Versenynaptárban. A mezõnyverseny 14h vagy 16h?

a mezõnyverseny 16 kor kezdõdik, elõtte 14 kor egy "sprint" verseny lesz egy parkolóban
500 ft versenyenként a nevezés
az iskola pontos címét és megy mobilszámot, amin lehet érdeklõdni, majd otthon beírok

Pinyo remélem jössz!
(még nem köszöntem meg a v10-en nyújtott segítségedet! :)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Valóban. Vak vagyok.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

Ha van valahol, akkor
http://www.vitalclub...veny/index.html
De itt nem látom az országuti részt.

Ez itt az:
Országúti mezõnyverseny: Szfvár , Kisfalud ,Pákozd, Sukoró , Nadap ,Lovasberény, Vereb, Kápolnásnyék, Sukoró- Pákozd, Szfvár
Információ: Varga István,Vitál Club SE, Szfvár, Királysor 58-60. tel:22-500-977,

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Ha van valahol, akkor
http://www.vitalclub...veny/index.html
De itt nem látom az országuti részt.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Endorfin: a Vital club versenyérõl jó lenne több infó, mivel nincs benne a Versenynaptárban. A mezõnyverseny 14h vagy 16h?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Szerintem nyugodtan írjál még több infót a TT-rõl, ha tudsz. Tényleg du. lenne a verseny, a mezõny 14 vagy 16h?

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
az útvonalról:
a nadapi emelkedõ, lovasberény felõl, nem annyira vészes, kb 4 km, majd gurulás szintén 4 km, majd az északi part, ami dimbes dombos, de jó miknõségû az út, egészen pákozdig.. onnan tök sík lesz mintegy 60 km , le sárosdig, majd pusztaszabolscon kereszült be velencére, itt pedig pázmánd felé vissza
verebnél lesz még egy emelkdõ, a falu végén, az még érdekes lehet, de nem olyan hosszú

egy másik program:
szeptember 13, vitál club kerékpáros nap
lesz egy sprint verseny, majd egy oúti mezõnyvereseny, a rajt helye agárd, az általános iskola
14 ill 16 óra rajt, ha jól tudom
(ha érdekel valakit , pontosabb is lehetek , csak nincs itt a papír :)
a mezõnyverseny útvonala: agárd, velence, pázmánd, lovasberény, sukoró, pákozd , agárd
ez kb 60km
és henger ide is nyugodtan jöhetsz túrabringával, elég sokan lesznek szerintem, bár az eleje menni fog ,az biztos

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Henger: a terep inkább dombosnak mondható, a 4 óra simán menni fog, fõleg ha kifogsz egy megfelelõ bolyt. A teljesítménytúra elméletileg nem verseny, de általában az összejövõ társaság egy része annak fogja fel, ezekkel nem ajánlom hogy el próbálj menni. Biztos lesznek olyanok is akik nem nyomják, itt a kellemes tekerés a lényeg. A bolyban hajtásra figyelj, komoly fékezés, nagyobb oldalmozgások kerülendõk. Edzésben inkább a hosszabb (pl. 70-80km, hétvége 100-130km) egyenletes tempójú tekerést ajánlom mintegy alapozásként (ha tényleg kezdõ vagy). Bele lehet tenni élénkítésként 200-400m beleerõsítéseket (ilyenekkel szoktak játszani versenyeen is).

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Szeptember 20-án Lovasberény 100, 50, 30. Teljesítménytúrának hirdetik, és szeretnék indulni rajta (életem elsõ versenye!). Mit tanácsoltok, hogyan készüljek rá, mind lelkiekben, és fizikálisan? Tudom, már nagyon kevés az idõ, de igazából nem célom nyerni- nem is lehet. Csak az elégedett célba érkezés. 100km, 500 m szint, részben a Velencei tó körül. Olyan 4-5, de inkább 5 órára gondoltam teljesíteni. Az 50 megy majdnem 2 óra alatt a Bakonyban (túrabringa), valami olyasmi lehet a 'terep'?
Teljesen kezdõ vagyok, esetleg valakivel tarthatnék, vagy nem is tudom.
Szal elsõsorban mit erõltessek ebben a bõ 2 hétben? Montival, mert az outi még nem lesz most az enyém, várni kell kicsit rá.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Az én véleményem a Csobánkáról:

Szerencsére a rajthoz szólításnál én odaálltam a felvezetõ kocsi mögé (vayg nem annyira a szerencse döntött de én idõben ott voltam) szóval ráraktam az elsõ kerekem a puntó lökhárítójára és vártam a lassú rajtot ami szerintem lassú is volt és mint már mondtam az éles rajt Csobánka közepén a fõtéren volt nem pedig a hegytetõn. És mivel végig az élmezõnyben igyekeztem maradni ezért nem volt 198-sem a pulzusom és nem kellett felzárkóznom sehova.
Nekem különben nagyon tetszett a verseny és a rajtot pedig a körülményekhez képest a lehetõ legjobban oldották meg, sajnos sehol sincs 300 méter széles út, hogy mindenki az elsõ sorból induljon. A befutóhoz sem tudok hozzá szólni mert én meg se álltam hanem egybõl gurultam tovább egyenesen. majd kicsit lejebb megfordultam és 39-23-al vissza mentem a célhoz.

Sajnos az üvöltözés szerintem elkerülhetetlen hiszen õk nem tudhatják, hogy kibõl mennyit vett ki a verseny és ha te éppen ájuláshatáron kóvájogsz az autó elõtt és mondjuk szólnak neked, hogy "elnézést ne haragudj, hogy megszólítalak de esetleg nem kéne az út közepén megállni, hogy egyél mert esetleg elõfordulhat ..." szóval amig ezt elmondja addig már át is hajtott rajtad a volánbusz ;D

Egyébként szerintem is jó volt a szervezés bár ezt a felezõ vonal dolgot nem teljesen értettem ...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Az elsõ tíz (sõt a Kopár-csárdáig 13km) mindig a felzárkózásról, adok-kapokról szól a csobánkai verseny, a dombokon mindenki elõzgeti meg beéri a másikat, csak az élboly viselkedik bolyként, a többiek aazt hiszik fel tudnak menni rájuk... Piliscsaba környékén szoktak a sorok összeállni (kb 3-4 boly és köztük a "tévelygõk"). Itt a legvegyesebb a társaság a ful amatõrtõl a csak nevében amatõrig.
Sajnos pont a legjobbak nem értik meg, hogy mi a lassú rajt, fõleg egy olyan veszélyes helyeztben, ami tegnap volt Csobánkán. Szerintem nem volt lassú rajt, ahogy pl. Gemencen sem...
Ha üvöltöznek (mármint a szervezõkre értem) azért teszik, hogy a sok figyelmetlen kerós ne keresztben menjen rögtön a befutó után és higgye el utána is jönnek még versenyzõk.
Az autósok hozzáállása pedig mozdíthatatlan, övék az út , a hatalom és a dicsõség (még vasárnap délelõtt is), ámen.
A nevezés mindenhol lezárul 3/4-kor, akkor is ha például én is lekéstem...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
A rajthozállásnál a mezõny hátsó harmadában helyezkedtem el, részben azért, mert ugye be volt ígérve egy élesrajt is, részben azért, mert nem fogok elõretolakodni,ha nem voltam ott idõben.

Sokan elõrepofátlankodtak, aztán Dorognál már csak apró pontnak látták az élmezõnyt. >:( >:( >:(

A lényeg, h vártam az élesrajtot, de mikor kiértünk Csobánkáról, én is csak néztem az elejét, vagy jó 3-400m-el elõttem.
Az elsõ 10km arról szólt számomra(köszönhetõ ez a szervezõknek), hogy ing-gatya(180-198pulzus!!!) felzárkozzak az elejére.
Istenek hála sikerül, és a mezõny elejében tekertem végig Lepencéig. Elõtte már éreztem,h az az elsõ 10km sokat kivett, megpróbáltam menni az elejével, de végül leszakítottak.
Valahol a 30.hely környékén értem fel.

Sajnálom a szervezõket, mert ennyi embert kordában tartani nehéz, mozgatni a tömeget úgy, hogy autók-forgalom mûködjön még nehezebb, DE:

Nem üvöltözni kellene az emberekkel, fõleg, miután célbaérnek csurom vizesen, és a fülükön is levegõt vennének. És mikor mennék tovább a célon kicsit levezetni, akkor nem a pofámba ordítani, h: "elütteted magad, köcsög!!!" Értve ezt alra, h volt merszem egy elindulásra váró autó elõtt 5-6m-el kikanyarodni.

A nevezéssel kapcsolatban:

150-200fõnél mindig van, aki kicsit késve érkezik, jelen esetben én, mivel A célnál hagytuk az autókat, legurultunk csobánkára, de egy váratlan defekt gyors kicserélése is 6-8percbe tellett.
Kis híján nem tudtm versenyezn, mert 3peccel 9:45 után már minden rajtszám, toll, papír el volt pakolva az egyik autó legmélyére.

A forgalomirányítás viszont 10pontos volt.
Féltem,h Egomon nehéz lesz az átkelés, de nagyot szépen lefogták a forgalmat!!!!

Ehhez gratula nekik.

Ti, hogy látjátok ezeket??????

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Lassú rajt a fõtérig volt ! Fölfelé már ment az adok-kapok ;D ennyi volt a különbség.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ki mit tud a tenapi BVKK-s futam lassú raktjáról meg a távolabbi élesrõl (állítólag Csobánka végén volt?), nekem nem tûnt fel különbség, igaz kicsit késve indultam.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Kedves BVKK !

Sajnálom, hogy magatokra vettétek inkább a versenyzõknek szántam mint nektek, tudom, hogy ti mindent megtesztek amit csak tudtok... Én inkább azoknak akartam célozni akik mégis odamennek és akár álnéven is beneveznek... De azért köszi a gyors reagálást.

Egyébként az összesített listába nem stimmelnek a rajtszámok azzal ami a többi helyen van. vagy legalábbis nálam nem !

Üdv ! És jó versenyt holnap !

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
A 40%-ról annyi a véleményem, hogy pöcs dolog amikor a 40%ba tartozók húznak végig valakit a versenyen...valaki olyat, aki értékelésre kerül.
Az Amatõr verseny szóljon az amatõrökrõl, ne arról, hogy ki-kivel van összecimboráskodva, aztán végigvezetnek neki X km-t.

Bár, errõl az tehet, aki, és nem a szervezõk.

bvkk

bvkk

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Vasárnap én is ott leszek még nem tudom, hogy indulok-e , majd megnézem hány versenyzõ van ott és eldöntöm, hogy kívánok e velük meccselni vagy nem...
Tényleg ! Tud valaki valamit az útvonal változásról ??

Szia Coytone!
Mindig igyekszünk kiszürni a meghatározott %-ba tartozókat, és volt számonkérés a más nevével beállt delikvens esetében. A 40%-ba nem es?ket nincs szándékunkban távol tartani, mégis csak egy Amat?r Futam.
Útvonal-változás nincs, igaz, Csobánkán több helyen félpályás utlezárás van, de ett?l még lehet mez?nyt inditani. (A fél út elég kell, hogy legyen, szembejöv? forg. meg mindig le lett zárva).
Üdv: al_Dhanab