Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Ez a szép az egészben, ha az ember nem kérdez körbe ezerrel hogy mikor milyen verseny, akkor csak utólag tudja meg. És még csodálkoznak hogy kevés a versenyzõ. Én szerencsére tudtam róla és nagyan jó volt már ami a profit érinti- a fradi elég erõs volt, de azért Árvaival sprintelhettem egyet (milyen meglepõ - gyorsabb volt).

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Tbike: voltál vele orvosnál?, mert lehet komoly gerincbántalom, de lehet, hogy "csak" felfáztál, bár ezt sem szabad elhanyagolni: létezik valamiféle gerincideg-gyulladás, amibõl elég súlyos dolgok lehetnek. Még gerincsérvvel is lehet bicajozni, de: nem oúti geometriában és nem is olyan terheléssel. Az esõs, hideg és szeles idõt mindenesetre kerüld.
Ezzel kapcsolatban: elõtérbe kellene kerülni az edzés elõtti gimnasztikának, amiben a hát, derék bemelegítése is benne van, sõt (gerinc)masszázs. Mintha errõl a kerósok teljesen megfeledkeznének, aztán sérülés, meg a többi.
Más: az erdõkertesi nem pusztán elírás, ugyanis majd egy éve így van fent, csak a rendezõt, meg a honlap fenntartóját egyáltalában nem érdekli, és egyébként sincs semmi a kiírásban. A tamási verseny tényleg úgy nézett ki, mintha az amatõrfutamot szégyellték volna: kis rossz utcákon vitték ki, aztán meg még a város elõtt megállítottak mindenkit, mondván itt a vége, Gemenc ugyanez: valahol a városban integet néhány ember: álljunk már meg, ugyan hova rohanunk! ;D

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Hogy beindult itt az élet!
Nyári csomagos túrák és montis maratonok után én is rákészültem a békás kupa 3. futamára, ami aztán nagyon jól esett (fõleg az esõ :(). De két napra rá idegbecsípõdésem lett (gerincben). (Ismerõsõk szerint az az esõben való tekerés is ludas lehet a dologban.) Mindenesetre azóta sem tudok bringára ülni, mert a bal lábam kissé le van bénulva. Azért is mondom ezt el, mert kiváncsi lennék arra, hogy eztán hogyan és fõleg mikor tudok én még tekerni? Valaki tud errõl mondani valamit?
Mivel gerinces a téma, állítólag a bringázás az gázos lesz. Igaz ez? Ugye nem kell lemondanom errõl a hobbimról? Kissé el vagyok szontyolodva...

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
A másik bringás újságban benne volt. (Nem nagy vigasz)

Örülj, hogy 1000 Ft-rt nem a kertek alatt küldtek el versenyezni (lsd Tamási )

Igen a sífutáshoz hó (+pálya) és cucc is kell. A felszerelés nem egy észvesztõ összeg, ha van hó Bp és környékén van pálya. Pl Margitszigen is kivilágítva!!

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Állítólag a neten is fent van valahol, de ott is csak a jövõ heti dátum. ;D de nem vagyok benne biztos hogy a szervezõk szurták volna el. szerintem sajtó hiba lehetett a jövõ heti dátum.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Én is ott voltam, én sem láttam semmiféle cetlit. Elég kopár dolog az internet korában így ani hírt... :(

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Mint mondtam szerintem érdemes télen 25-el tekerni.

erdõkertesen pedig nekünk amatõröknek 2 kör volt a profiknak meg 4. Szerintem is jobban jártál volna ;D ;D Én is csak vasárnap reggel tudtam meg. Állítólag a Mátra körön osztogattak valami cetlit. mondjuk én ott voltam de sehol sem jött szembe cetli. ???

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A fenébe, inkább mentem volna Erdõkertesre, közelebb is van, vonatozni sem kellett volna, meg egyébként is ott edzek ;D. Egyébként ez a erdõkertesi dolog a versenynaptárba 09. 21.-re van kiírva, úgy hogy magamtól nem is mehettem volna. Végül is mennyi volt a táv/kör? A magyar kerékpáros élet színes: nemcsak erõbõl kell tekerni, hanem fifikából és ügyességbõl, tudni mikor lesz valami és kerülgetni a gödröket a úton! ;)
Téli bringázás: teljesen igaz: azért sem jó tekerni télen mert nagyon bele lehet unni + kimerülsz. A nyugis tekerésnek nincs sok értelme, hidegben kb 25km/h elviselhetõ a lég, ennyivel meg nem érdemes tekerni.

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
tényleg sok volt az az 1000 ft, engem is zavar a dolog... a végén kaphattál volna egy nagyon gagyi pólót pcycle, és láttál volna egy vicces eredményhirdetést.... vagyis nem maradtál le semmirõl
tavaly azért más volt, nem volt nevezési díj, volt viszont több fazék tészta, több liter üdítõ, és szintén poló + tombola a végén
hiába no, haldni kell a korral :-\

viszont most hétvégén lovasberénybõl indul egy tt, allítólag nagyon szép idõ lesz, az út is nagyon kellemes, és kb 400 résztvevõre számítanak :D

valaki esetleg?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

A rendezõ szerint csak az elsõ hármat nézték, verseny után meg még víz sem volt 1000 Ft-ért (de még a környéken sem egy csap)!

Sziasztok !

Tudom azt mondtam, hogy nem megyek hétvégén versenyezni,de vasárnap elmentem edzésre és mondták, hogy Erdõkertesen van verseny és induljunk el ott. Persze szombaton jól kihajtottam magam szóval gondoltam edzés jelleggel csak el üldögélek a mezõnyben.
Amikor a nevezéshez értünk teljesen ledöbbentem (persze pozitívan) ugyanis a nevezés 200ft-volt . Külön rendeztek versenyt a profiknak amatõröknek, korosztályonkánt külön indítással egy kb 26km-es körpályán kellett kõrözni.

A második pozitívum az volt, hogy befutó után a rajtszámért cserébe visszaadták a 200 ft + mindenki kapott egy literes gyümölcslevet. Szóval le a kalappal a rendezõk elõtt illyennek kéne lennie minden versenynek, egyébként a lezárással sem volt gondom.

A végeredmény a profiknál (csak ezt jegyeztem meg)
I. Ivanics Gergely FTC
II. Garemszegi László FTC
III. Árvai Attila

Arany Gábor eléggé kihajthatta magát szombaton mivel a 3. kör után feladta a versenyt.
Lengyel Tamás kb 80km -es egyedüli elmenés után az utolsó nagy dombnál egy görcs miatt sajnos feladni kényszerült a versenyt. Egyébként nagyon látványos verseny volt csak kár , hogy nincs még kb 50 profi és akkor még brutálabb lenne, hogy nem 15-20 ember jön hanem mondjuk 70-80 ;D ;D De nekem így is tetszett.

Téli bringázás:
Télen szerintem felesleg 40,50,60-al menni, hegyi edzéseket csinálni. A tél az inkább arról szól, hogy a kövekezõ évi szezonra alap állóképességet szerezz (tornaterem, síkon bringázán kb 90-es lábfordulattal) ennél több edzésmunkát felesleges végezni mivel akkor nyár közepén már lefordulsz a bringáról vagy eleged lesz belõle és beiratkozol inkább sakk szakkörre.
A sok ruha szerintem is felesleges mert akadályozza az embert a mozgásban. ÉN -10°-ben is kimentem tavaly bringázni az se rosszabb mint a 0° -ban csak kicsit jobban fel kell öltözni ha 130-150 es pulzus között mész akkor nem fogsz megvázni afölött memmi meg felesleges.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Az izületek védelme tényleg nagyon fontos; fõleg miután mostanában az emberek 100 év alatt meg sem akarnak halni, a fiatalkori kerékpározást követheti 50 év izületi szenvedés. Szerintem télen nem tanácsos kerékpározni Windtex ide, Windtex oda, már 10 C alatt kétséges a dolog, számoljuk ki mennyi ez 40, 50, 60 km/h-nál! Ezek a cuccok inkább õszi-tavaszi érvényességûek. VAlóban a futás, erõsítés a legjobb. A sífutáshoz pedig csak annyit, hogy ahhoz hó kell, sõt megfelelõ sífutópálya, + felszerelés!
Endorfin: nem is mondtad, hogy ennyire jó pozícióban voltál (végül 8.?). Egyébként pedig nevetségesek ezek a magyar versenyek, még néhány "profi" is eljön, nyomják tiszta erõbõl, aztán meg... hideg vizet sem kap senki. A rendezõ szerint csak az elsõ hármat nézték, verseny után meg még víz sem volt 1000 Ft-ért (de még a környéken sem egy csap)!

budaybela

budaybela

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Téli öltözködéssel kapcsolatban:

Mindenképpen célszerû egy thermokabát, és ami a legfontosabb, hogy az még ráadásul windtex-es is legyen. Ez azért lényeges, mert nem engedi ez a technológia átfújni a szelet a kabáton. Bármit és bárhányat belõle magadra vehetsz(akárhány réteget), ha a szél átfúj rajta szart se ér. Ha több rétegre felülre vízhatlan kabátot veszel, hogy ne menjen át rajta a szél, akkor meg levegõ se be, se ki, és úgy bedunsztolódsz, hogy ha netán valamiért meg kell állnod, akkor neked annyi (nem termeled a hõt, belül vizes rétegek lehûlnek, és már meg is fagytál)! Én már mindent kipróbáltam, de jelen pillanatban ez a windtex-es thermo cucc a legjobb. Szél befelé nem, izzadtság és levegõ kifelé igen. Én futóedzésre is ezt használom, mert ha szél van oda sem tudsz máshogy öltözni. Futáshoz a legnagyobb hidegben is elég alá egy technikai póló. Bringázáshoz jobban alá lehet öltözni, természetesen alsóruházatban is vannak speckó anyagok, de azoknál már kevésbé számít, a kabát a legfontosabb. Arról nem is beszélve, hogy nagyon kellemes és komfortos érzés ezeknek a cuccoknak a használata, teljesen más érzés bennük edzeni, mint a többréteges pulóver-melegítõfõlsõs kombinációban. Ez az anyagösszetétel létezik természetesen nadrágban is. Lábra neoprén kamásli, ill. ha fázol akkor még egy windtex-es is. Zoknit húzhatsz fel akár tizet is, az se ér semmit, úgy is szétfagy a lábad. Ezek nem olcsó cuccok, de kifizethetõek. Megéri beruházni, mert jó a minõségük és nagyon sok évig tudod õket használni, és ha már mindenképpen akarsz menni télen is, akkor sokkal nagyobb élvezet. És az egészséged is ér ennyit, mert a sok hidegben való cirkulálás nem ma vagy holnap, hanem évek múlva fog érzõdni az izületeiden. De akkor nagyon! Kabát 13 000 körül, nadrág szintén, kamásli 3-6 000, sapka 3-5000.

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
hello,

nah, megvolt a vitálos verseny tegnap, én nagyon jól éreztem magam, legalábbis a táv minden métere tetszett, bár ezzel eddig minden rendezvényen így voltam.. :) (kivéve talán a buda maraton, azóta el is adtam azt a montiszerûséget :D )

jó kis mezõny volt, reggel kimentem megnézni a terepversenyt is , mert jött két ismerõsöm, akiket ha már meghívtam, illett is üdvözölni ugye...
vicces volt, ahogy vajda márta és specziár viktor egy ütött kopott trabantból emelték ki a magnéziumvázas merida gépeket, 2 országútit és két montit :) azt hiszem nem nehéz kitalálni, kik nyerték a futamot

délután lekéstem a sprintverenyt, mert megint csak pár embert le kellett lekísérnem agárdra, hiába no, mindenkit elhívtam akit csak tudtam (nem voltam szervezõ :) )

kb 60 ember nevezett a mezõnyversenyre, volt pár monti, és egy arany gábor is többek között, és még egy srác az ftc-ból, mohácsi tibor, mint az eredménylistából kiderült
nagyon szép kerékpárjuk volt egyébként, nem néztem meg közelrõl, de karbon kerekek miegymás...

ja, és üdv pcycle! neked is gyönyörû szép kerékpárod van, örülök, hogy találkoztunk, a gépednél jobban már csak a foglalkozásod irigylem :)

elég lassú tempóban kezdõdött a verseny, 34 es átlag volt az elsõ emelkedõig, ami velencérõl nadapra tartott, és itt 3 srác robbantott is, A. G., S. V. és veingartner balázs, aki egyébként évfolyamtársam volt még anno vp-ben... hát, jól megy a srác! :)
én a magam 30 as tempójával e 3 tag után húztam fel a mezõnyt, jó ez a rész, még épp hogy nagytányéros, ha a szél is úgy akarja :)
nadapon aztán robbantottak a többiek, itt megíjedtem, mert nem tudtam ritmust váltani, bár szerintem nálam nagyon senki sem ment többet arra, tudtam, hogy azért még kell mászni bõven....
van egy nagyon meredek 1 km es rész, ami nagy szenvedések színhelye volt tegnap felfelé... csak azt vettem észre, hogy mire felértem elfogytak elõlem az emberek, lenéztem a pulzusmérõre, és ... 207 volt , kb 20- 30 másodpercig, és ott volt elõttem a 3 srác!
nagyon megnyomtam itt felfelé, és itt egy kisebb black-out , mint részegen még régen, pár kanyar teljesen elfelejtettem, valahogy nem bírok emlékezni rá... utólag ketten mondták, hogy nem semmi volt , amit ott produkáltam :D
fent a tetõn viszont kész voltam, szellemileg elfáradtam , nem volt erõm nagytányérra visszadobni a láncot, 2 en ordibáltak, hogy "tedd már fel és gyere!" kb 10 en lógtak el 100m sík szakaszon, mire én is felvettem a tempót, és irány lefelé.... itt vajda márta mikor már 60 nál jártam és hasaltam a kormányon, bevágott elém és nyomta izomból lefelé... szerencsére beálltam mögé, és pikk pakk beértük az élbolyt, itt egy kis nyugi volt a következõ emekedõig, ami vereb elõtt egy 500 m 10 % rész volt
itt a feléig én vezettem fel, majd visszacsúsztam, de lefelé mindenki felzárkózott, itt is komoly tempó volt egyébként , legalábbis nekem
verebtõl pázmándig felváltva vezettünk kb 5-6 an, a többi 15 meg nézte, én pl egész pázmándon elöl voltam, jobb is volt igy, mert elég rossz az út arra felé, és egy kicsit megnyugodtam, reméltem hogy innen már nem szakadok le...
egy emelkedõ után már csak 30-31 el mentem, de senki sem állt elém akármennyire fékeztem, érdeles volt, majd egy hangos "SZÖKÉÉÉÉS a SZÉLÉÉÉÉN!!! " talán vajda mártitól , elnéztem balra és baromi nagy csattogással kilõtt az arany gábor, rá pár másodpercre meg a többi... de hamar megnyudodtak, volt még pár ilyen, de egészen velencéig együtt maradtunk, majd egy lehajtón egy hosszú s kanyarban kilõtt arany megint, és már senki sem bírta megfogni...
itt a tó déli partján még én is vezettem egy hosszú percig 52-55 el, kicsit el is léptünk, de senki sem állt be elém, úgyhogy visszamentem szépen
a cél elõtt 300 m rel még a 2 voltam kb ,majd egyszerre kb 45 nél elspirintelt mellettem vagy 6-8 ember.... (de csak max egy kerékpárhossz volt a difi, de én ott erre már képtelen lettem volna..)

51 f Arany Gábor FTC 1:11:05
6 f Specziár Viktor Postás-Merida a.i.
26 f Veingartner Balázs Meditech a.i.

ez a vége, már ami a helyezetteket illeti
én 37,5 átlagot mértem, az elsõ 15 km kb 32 volt...
(az össz táv 44)

nekem nagyon tetszett, jól éreztem magam, bár fájt a hasam a verseny elõtt, de közben ez nem jött elõ... a kerékpárommal minden rendben volt, és tök fura, nem is figyeltem , hogy mit hajtok , teljesen érzésbõl váltottam, szinte végig a többiek megmozdulsásira figyelve, hogy bármikor robbanthatnak megint...
ami szembetûnõ, hogy az éles kanyarokban sokkal jobbak ill. merészebbek nálam, lefelé pedig szintén tolja mindenki ahogy csak bírja, nem elég gurulni...

az elsõ bolyban én voltam egyedül egyesületen kívüli tag, és azt hiszem 1 év bringázás után ennél többet nem is érhttem volna el, hiszen a haverjaim így is legalább 10 percet kaptak tõlem... :)

ja, és pár érdekes adat még:
max pulzus : 207 (az eddigi 204 el szemben, ami spinning teremben született)
átlag pulzus: 188 ... ami baromi magas, igaz? ebbõl látszik, hogy nincs még kellõ erõm ehhez, nincs állóképességem, nem kerékpároztam tudatosan
majd talán jövõre

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Télire javaslom a sífutást. 2 elõnye is van, növeli az állóképességet, segít egyensúlyba tartani az alsótested a felsõtesteddel (amibe egy kicsit lemaradásban vagyunk)

Üdv

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Na, látom nagy party lesz holnap!!!
Ha az idõm engedi, lehet,hogy edzésképpen lenézek arrafelé!!!!

Merre is megya verseny???

Téli öltözet:
1zoknivel használtam a neoprén kamáslit, esõben szinte teljesen véd, -5fokig jó, bár olyan hidegben már nem éri meg tekerni. Nekem a fogaim fáztak meg!!!

Felülre: 1 poló(jó ócska) egy rövid ujjas mez+termo mez(vastag durung anyag). Ez +5fokig melegen tart...sõt.

Én úgy érzem, hogy +5fokig érdemes kerékpárra ülni.
Az alatt inkább futni érdemes menni. Az elmegy -10fokig, csak jól fel kel öltözni...a Tüdõnek is jót tesz egy jó 1-1.5órás kellemes kocogás, egyenletes tempóban.
Nagy hidegben nem lehet komoly érõt igénylõ munkát végezni. Nem is tesz jót.
Állóképességet kell szinten tartani télen, hetente elég 1-2 alkalommal túráztatni a szervezetet.
Egész évben csörtetsz az o.úton...a sazervezetnek is kell pihenés.
Aztán februártól lehet újra felépíteni "magad".

Ennyit akartam mondani.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

...meg két haver tandemmel jön, lesz náluk kosárs is , lesz benne szõlõ is stb :)

end: a Tuor-on a profiknak nincs ilyen kisérete mint neked ;D ;D ;D ;D

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
pcycle!

a kemping a fehérvár felé esõ végén van a települsének, bocsi, ha pontatlan voltam

egyébként én is utlojára hétfõn kerékpároztam, azóta volt egy spinning, de ma sem érek rá >:(

majd végigmegyek a montisokkal, meg két haver tandemmel jön, lesz náluk kosárs is , lesz benne szõlõ is stb :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Részemrõl megyek, persze ha esõ lesz, akkor nem kockáztatok meg egy Mávos tortúrát. Mégegyszer pontosítanám, ha Pest felõl jön az ember a település melyik végén van a kemping (Gárdony felé esõ vagy Szfehérvár irányába)? Átgondoltam és nem volt egészen világos mégsem a leírás. :-\
Az õszt meg ne szidja senki ;D, akárhogy van kellemesebb, mint a 40C árnyékban.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Sajna én sem megyek,suli miatt héten alig ültem bringán...
INkább elmegyek bringázni kicsit ::) ::) ha az idõjárás is úgy akarja :-\ :-\

ENDORF: szerintem ne vegyél fel 2-3 zoknit mert szart se ér inkább dupla kamásli belülre bélelt kívülre meg vízálló és -10-ben sem fog fázni a lábad. nekem tavaly bevállt.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Szombaton Bp-en kell lennem, úgyhogy sajnos kihagyom.