Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Please log in to reply
1663 replies to this topic

Buzz

Buzz

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Királyok vagytok!

1. Az egész alapjában véve pozitív volt!
2. Ha hagyományteremtõ lesz a dolog, akkor ez az elsõ, ebbõl kell tanulni
3. Minden évben kell egy ilyen! DE!
Egyre több városban kell megrendezni! A veszprémi szervezésbe beszállok!
5. Az egész PR dolgot profin kell kezelni

Szóval mindenkinek gratulálok aki ott volt és aki szervezett. Ebbõl nagyon nagyszabású dolog lehet majd pár év múlva! Akkor a megmozdulásnak ténylegesen lemérhetõ ereje is lehet!

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Fiúk!

Ha gondoljátok, akkor jövõre besegíthetek egy kicsit a szervezésben, egy kis háttér munkában, mert túl sok szabad idõm ugyan nincs! Az adatok az adatlapon, így könnyebb. Mint cégvez. elég nagy az ismeretségi köröm és a saját korombelieknek is felhívom a figyelmét erre. Aláírásokat pedig az ügyfélkörben is lehet találni. Ha kell nyomtatványokban is segíthetek. Egyébként van egykét kerékpár szervízes ismerõsöm õket is fel lehet kérni a segítségre (reklám, stb.) A honlapomom pedig van még elég hely, ahoz, hogy infókat, képeket stb feltegyek. Úgyis kialakítás alatt van. Üdv. Zoli

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Szerintem tökjó volt ez a kis felvonulgatás. Célt szerintem nem érünk el vele, de legalább tisztelegtünk társain elõtt, akik balesetet szenvedtek, találkoztunk sok új arccal (legalábbis én) és jól szórakoztunk.

Jó volt a rendezõség, megfelelõen végezték a munkájukat (fõleg Jorus, Begbie, és Palmer :) ).
Az Erzsébet téren meg picit mókás volt a "maga most engem felvesz" jelenet a riporterrel, kamerával, vagy mittudomén.

UI:kamatozott a pólóbarnaságunk :) Legközelebb a hátamra írom naptejjel hogy JACKASS, és úgy bicózok.

pedálkirály

pedálkirály

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hali!
Ász volt a felvonulás. A (2) és az egyébb média nem is tudja, hogy mmi volt a lényeg az égészben. Nem is foglalkoztat a korlátoltságuk.
Ha lesznek képek, kérlek dobjatok egy mailt.
Köszi.

Pedálkirály

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
Hi

Az aláírásgyûjtés kudarca részben a segítõk, nagy részben a boltosok és persze azért a lelkes támogatók kis számának rovására írható.

Mi is szerettünk volna közlekedési miniszter kezébe nyomni valami papírost, de hát így alakult.

Az, hogy a TV2 így kiforgatta a helyzetet az várható volt.
Próbáltam elébe menni azzal, hogy beismerjük hibáinkat és lista is készült arról, mely hiányosságainkat kell pótolni! (pl.: bukósisak)

Sajnos nem én választottam ki a riportalanyokat, de ajánlásokat azért tettem a hölgynek, persze, hgy nem fogadta meg. A srác aki a lámpájáról "mesélt" legalább olyan zavarban volt mint én, készületlenül érte a riport. Persze, hogy azt kellett volna mondania, nappal van, minek a lámpa....elég a macskaszem. (az volt nála asszem) De ez mindegy!!

A végsõ móka amgyy is este a vágószobában dõlt el. hogy kik lesznek azok akik bekerülhetnek a híradóba...így alakult...életemben elõször szerveztem ilyen felvonulást.
Sokat tanultam belõle, JÖVÕRE JOBB LESZ!! :)

És még egyszer KÖSZÖNJÜK SZÉPEN a, hogy ennyien voltunk és ,hogy ilyen kultúráltan vonultunk.

ui.: Jorus!! én dudáltam rád du. 6 körül!! :))

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
;D ;D ;D
Nahát errõl van szó! Ezért nem gyûltek össze. Elvileg a felvonulásról szóló felhívás mellé volt csatolva, amiket bringaboltokban helyeztünk (volna) ki. Én a sulimból gyûjtöttem aláírásokat, de ott is csak olyan 30-at szedtem öszze kínkeservesen... Szóval ezt majd meg kell gondolni, hogy mi módon lehet ez sikeresen kivitelezni.

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Hol kellet volna aláírni? Errõl nem szóltatok, vagy nem figyeltünk eléggé?

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
Ja, és azért nem mentünk a Parlament elé, mert nem adtunk át petíciót, mivel nem gyûlt össze elég aláírás. Jövõre ezen is javíthatunk, mert azért ez egy jelentõs momentum lenne a célok elérése érdekében.

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
Sziasztok!

A felvonulás tényleg jól sikerült szerintem, a bringások is nagyon fegyelmezetten haladtak, úgyhogy nem nagyon volt szükség a rendezõsködésre. A Hõsök terén volt egy kis kavar, meg beszólások ("és ha nem megyek fel a járdára, akkor mi lesz bazze"), de amúgy korrekten zajlott. Nagy meglepetés volt, hogy az Andrássy úton egy autó állt csak az úton, azis csak a kerekeit tette be.

A TV2-s riport elég negatívan kommentálta a felvonulást, nem hiszem, hogy ez a mi javunkra szolgált volna... Sajnos más tévén nem láttam semmi hírt errõl, pedig néztem a híradókat este. Az MTV1-en pl. a kajakos tüntetést a legfontosabb belföldi hírek közt is megemlítették, rólunk meg egy büdös szó sem esett... Pedig õk kb. hatodannyian voltak, mint mi.

Szóval ezek is arra ösztönöznek minket, hogy jövõre is megrendezzük a felvonulást, még jobban, még nagyobb visszhanggal és még hatalmasabb résztvevõtáborral!

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Nem akarok túlságosan sokat szerepelni, de lenne néhány gondolat, amit azért elmondanék még. Nézegettem a résztvevõket és a meglátásom az volt, hogy igen kevés az idõsebb 35-ön túli résztvevõ, pedig ezek az emberkék is valamikor karikáztak, vagy karikáznak. Nos ha sokat szeretnétek tenni az ügy érdekében, akkor az lenne a gondolatom, hogy a majdani gyermekeitekkel próbáljatok együtt gurulni, megtanítani õket mindenre amit Ti már tudtok. Ez jó lessz arra is, hogy ne váljon a mai kerekezõbõl olyan autós, akik ellen a mai nap is szólt. Én nem tartom magam öregnek, de sokat számít, hogy nem csak kocsival, de ha tehetem, akkor drótszamárral járok mindenhová. Az elmúlt évek alatt nem volt túl sok lehetõségem erre, és néha én is okoztam bosszúságot egy-két bicajosnak, fõleg éjszaka országúton a refi fentfeljtésével. Városban igyekeztem segíteni ahol tudtam, de bevallom õszintén elõfordult, hogy miattam nem tudott elmenni, mert nagyon lehúzodtam, egy dugóban, pedig fiatalabb koromban én nem ismertem a BKV és a kocsi fogalmát mert még a w...-re is biciklivel mentem. Most már mikor a lányommal is lehet kerekzni rájöttem, hogy a munka, egzisztencia stb. nem jelenthet semmit, ha akiért mindezt csinálja a szülõ, veszélyben van mert a másik oldalra meg nem figyel. Próbáljatok meg több idõt tölteni a gyerekkel, megtanítani a közlekedésre, hogy magatok is visszaemlékezhesetek arra, amiért a mai napon kint voltatok. Akkor lesz teljes a siker, ha majd mind a két fél kulturáltan tud egymás mellet közlekedni, egymást segítve és nem akadályozva, veszélyeztetve. Ha az autós is megtanul vezetni és nem csak beülni és nyomni a nyomnivalókat, akkor kevesebb lessz a baleset. Ezekre a napokra emlékezzetek akkor is, majd amikor Ti lesztek a volán mögött, idegesen, fáradtan, gondterhelten, a marha melegben és elröppen egy bicajos melleted vigyorogva, nem haragszol rá, csak b....a az agyadat, hogy elõbb ér oda mint Te, nem beszélve arról, mikor már a hatodik zöldnél sem tudsz átmenni a keresztezõdésben és látod, hogy a kerékpáros huss a piroson is átszalad na majd ekkor önti el a sza.. az agyad, és ekkor kezdet szidni a felmenõjét minden kerékpárosnak. A szabályokat mindenkinek meg kellene tanulni, aki közlekedni akar. Erre akár már az iskolában is lehet idõt ejteni, és nem csak olyanokal tömni a fejeket, hogy kivolt X.Y és mit csinált, hanem azt is megkéne tanítani, ha közlekedsz akkor mit tarts be. És ha már szabályok, akkor az sem lenne baj, ha KRESZ-ben lenne egy kis módosítás. Az egyméteres keékpársáv igaz volt egy Csepelre, de a mai gyors gépeknél ez már messze nem járható, ezenkívül az sem lenne baj, ha nem a szántón lenne ez az út.Lenne pár javaslat, de a Belügy úgysem olvassa ezeket a sorokat. A közterületesek, ha már úgy is kint vannak, akkor arra is figyelhetnének, hogy ki hol áll meg, és ha kerékpár sávot fog el, akkor a bünti nekik is menjen. Majd leszokmának a parkolásról. Na ennyit, és bocsi, ha valakit untattam, de ezek a gondolatok még bent ragadtak.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
Sikerült rávennem a barátnõmet, hogy mi is végig "kullogjuk" És nagyon tetszett neki is és nekem is. Csak azt nem értettük, hogy miért nem a Parlament elé érkeztünk, ahogy az eredeti terv szerint volt. Egyébként köszönet a rendezõknek, a rendõrségnek és mindeniken aki ott volt.

Liet

Liet

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
sziasztok!

Várakozásaimon felül sikerült a mai nap. köszönet a szervezõknek. szép dolog hogy ennyien eljöttünk.a rendõrség teljesítménye teljesen korrekt volt. eleinte énis úgy hittem, hogy az úton megyünk végig (bár az utvonaltervbõl gondolhattam volna) de végülis igazatok volt. kicsit szomorú, hogy a fõváros kerékpárút hálózatát kb félig bejártuk ezzel a mai körrel. egyedül az andrásy út végén kellett volna kimenni az útra. tudom, hogy örülni kéne annak a kevés bicigliútnak ami van de én általában nem szoktam használni azt a vékony sávot a járda mellett. ha éppen nem parkolnak rajta legalább hárman akkor valaki lelép a járdáról vagy pedig rádnyitják az ajtót. szóval mindenképp veszélyesebb mint a szélsõ sáv. ezzel talán jelezhettük volna, hogy ha esetleg az kerékpárút hálózat bõvítésére adják a fejüket akkor kicsit figyelhetnének a minõségre is.

akkor mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánok és jövõre is jövünk!

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Bocsi Korte, nem a nõket akartam cikizni. A feleségem is vezet, nem is rosszul, ezenkívûl nem vagyok nõ gyülölõ, csak nem tartom korrektnek, amikor olyan valaki ad riportot amirõl halvány gõze sincs, ez kiderült a kérdéseibõl is. Mégegyszer bocsi

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 posts
Maci, azért ne essünk túlzásokba. :) Ha vacak lesz a felvétel, használhatatlan az anyag, és mi sem vagyunk a tívíben. ;D
A kereskedelmi tévék szenzációkeresésérõl már igen sok szó esett. Ebben azt tartom szomorúnak, hogy nekik nem jelentett ez az egész semmit, csak plusz két percet a híradó mûsoridejében.
Úgy láttam nem csak mi vonultunk ma, eveztek a Római partért, és volt egy motoros megmozdulás is.

Szeretném megköszönni, hogy veletek tekerhettem! Nagyszerû érzés volt, hogy nem csak beszélünk arról, hogy mi járna nekünk az utakon, hanem tettünk is érte valamit. Azért örülök annak is, hogy mégis vannak médiákok, hiszen így jövõre valószínûleg még többen leszünk. Elismerésem és szívbõl jövõ gratuláció Flame kollegának, hogy nem hagyta magát lenyomni a témában, és a kezdeti gyér lelkesedés ellenére véghezvitte a tervét. 8) A hangosítás pedig egyszerûen zseniális volt! :D
A motoros és bringás rendõrök a szokásos profizmussal biztosítottak. Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a magyar motoros rendõrök minden egyes alkalommal dobogós helyen végeznek a nemzetközi ügyességi és túraversenyen.

A résztvevõk egyébként meglepõen kulturáltan viselkedtek, talán kétszer kellett rászólni ugyanarra a srácra, hogy ugyan ne egykerekezzen már a tömegben... egy esés volt, a hölggyel hazafelé összefutottam, azt mondta bepánikolt a tömegben, ráfékezett, és kiment alóla a bicikli. A Stefánián volt egy kis ereszd el a hajamat, és a Városligetben is volt száguldozás. Ezen kívül semmi vészes.

Hazafelé az Andrássy úton kiosztottam a nálam lévõ mikuláscsomagot... nem fogjátok kitalálni, egy Merci volt a nyertes ;D

Éljen a két kerék! :)
Körte

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
A médiáról csak annyit, hogy a riporterek nagyrésze azt sem tudja mirõl kell mûsort készíteni. Van egy cím, egy kis idõ, hogy átolvassa, megcsinálja a nyersanyagot, bemegy és mire odajut, hogy hír lesz belõle már azt sem tudja mi volt. A kerákpárról meg annyit tudnak (bocsi a kivételnek) hogy két kerék közé szorult egy fém darab. Egyébként is a legfonosabb problámája fényes nappal, mikor nap is ezerrel tûzött, hogy hol a lámpa. Na ennyit errõl. Egyébként a mûszak után eltudom képzelni, hogy beül a kocsijába, nézegeti magát a belsõ tükörben és centizi a többi közúti résztvevõt, addig míg egyszer belõle is egy hír lesz.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Buzz!

Arról már nem mi tehetünk, hogy a médiának ez volt a szenzáció, hogy a hibákat emelje ki!

A csajt tényleg jó lenne elvinni egy körre, mondjuk egy olyan helyen, ahol tuti biztos a satufék, árokbaugrás! Kíváncsi lennék, hogy állna a szája!

A TV2 nálam levizsgázott!
Osztályzat: elégtelen.

Buzz

Buzz

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
most néztem a tv2-n a riportot.

Hát nemtom.

Természetesen az egész arról szólt, hogy

- nem mindíg az autósok a hibásak
- mutattak pár bicajost, akik a piroson mentek át
- önkritikát kell gyakorolni a kerékpárosoknak
- a csávónak nem volt lámpája, mert épp itt lakik nem messze, de azért be kell rakni a mûsorba, hogy lám nincs lámpája

Szóval a média apró csúsztatásai....

Gratulálok mindenkinek aki ott volt, mert tényleg kell ilyen! Az A5.hu, Vezess.hu is cikkezett a dologról.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Hááát ez elég karcsú volt!
Az egész egy perc és benne sem voltam, pedíg engem is kérdezgetett a csajos! :( :(

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Majd javítok Flame!

Én is köszö9nöm mindenkinek, hogy kultúráltan, a kérésünknek megfelelõen vitte véghez a felvonulást!
Szerintem is jól sikerült, gratula és köszönet mindenkinek!

Én is izgulok Findli!

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
hali!

Köszönet mindenkinek aki eljött!!
Teljesen fegyelmezetten és összeszedetten történt minden szerintem, a rendõrség részérõl is pozítivan csalódtam, mert nagyon jól álltak hozzá.
Többen a tömegben kérdezgették miért nem megyünk úgy, hogy lefotglalunk egy sávot, hogy jobban felfigyeljenek ránk, de én mindenkinek azt mondtam, hogy ennek pont így van lényege, mert az a baj, hogy a kijelõlt részen sem vagyunk mindig biztonságban. Szerintem pont jó volt itt, és tényleg lehetne jövõre is.

Mingyá lesz a tényekben, úgy izgulok!!!!!!!!!!!!!