Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1663 hozzászólás a témában

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Szerintem is a pozitiv hangvételû figyelemfelkeltés a fontos.
Minél több hír, cikk, hogy a kerékpáros közlekedés is létezik - környezetbarát, gyors stb... Ismerjék meg az autósok. Minél többet ismételjék a KRESZ szabályait a médiákban (és itt akár a szövetségesünk is lehet, ne haragítsuk magunkra), azok is ismerjék meg az újabbakat is, akik régen szerezték meg a jogosítványukat.
Mellesleg szerintem egyre reménytelenebb a helyzet, mert egyre több az autó Bp-en és ez óhatatlanul feszültséget kelt. Talán csak enyhíteni lehet a helyzetet, csodát nem várhatunk.

Buzz

Buzz

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Igen...

Én is azt mondom, hogy

1. Lassú víz partot mos
2. Minden kezdet nehéz
3. Sok lúd disznót(kat) gyõz
4. Nem mind arany ami fénylik ;D ;D ;D

Szal örülök, hogy pozitív a visszhang és a topic is megy nagyon. A weblapot én is javaslom, korrekt összeszedett írásokkal, információkkal járuljon hozzá a kerékpáros biztonság növeléséhez, békés együttmûködéssel az autósokkal.

Úgy látom, hogy az autós portálok nyitottak, némi együttmûködésre is lenne lehetõség, hogy az autósok számára is publikálva legyenek a dolgok. Autós magazinokba is kellene cikkezni, a közlekedési kutúra fejlõdését szolgálandó.

De a nyilvános szereplésre, tömegmegmozdulásokra van a legnagyobb szükség. Valamint a fiatalok megmozgatására. Az általános-közép iskolákkal karöltve kerékpáros közlekedési oktatás, verseny stb. Ha ezeknek a fiataloknak jogosítványuk lesz, akkor már esetleg hajlamosabbak lesznek körültekintõen partnernek tekinteni a bringásokat.

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
Én nem írnék levelet a tv2-nek.
Egyrészt azért, mert biztos, hogy a kis hengeres irattartóban fog landolni, másrészt pedig azért, mertha mégsem ott landol, akkor valóban esetleg ronthat a megítélésünkön. Erre egyébként mostantól - ahogy eddig is kellett volna - nagyon kell ügyelni.
Azt hiszem kereskedelmi tévétõl nem szabad többet várni, én részemrõl örülök, hogy egyáltalán ennyire futotta, hiszen aki most késõn értesült a rendezvényrõl, az lehet, hogy jövõre keresni fogja magától.

Részemrõl szeretnék ezek után elõre tekinteni, és inkább a jövõ évi felvonulással foglalkozni.
Mit gondoltok, jó ötlet volna szponzort keresni, és a résztvevõknek nevezési díj ellenében pólót osztani? Mint mondjuk az Öbölátúszáson... jó, úszósapkát azért nem kapnának. :D Persze elõre regisztrálnának, így könnyebb számolni a résztvevõkkel. Vagy ez hülye ötlet? Csak azért jutott eszembe, mert az idén se nagyon volt visszajelzés, és csak találgatni tudtuk, hogy több szervezõ lesz-e, mint résztvevõ. ;D

Körte

cAb

cAb

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Most néztem meg a tv2 riportját...

nos, a helyzet az, hogy, mig rtl-ék lemondták a riportot, tv2-ék legalább leközöltek valamit. Nem pont azt és nem pont úgy, ahogy mi azt szerettük volna, de azért felsorolták az igényeinket is. A lényeg, hogy mi tudjuk, miért voltunk ott, mi tudjuk, hogy milyen veszélyes, és azt is tudjuk, hogy kivülrõl ez teljesen másképp látszik.. tv2 nem hódolt be nekünk, na bumm.. szerintem ez senkinek a hozzáállásán nem változtatott negatív irányban a biciklisiket illetõen.
Findli jól mondta, ez folyamat... ahol az ellentéteket kell elsímítani... ehhez nagyon jó lépés, ha mi teszünk kezdõ lépéseket..

cAb

cAb

cAb

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Hahó,

ha a Budapesti Nap cikkét bescannelné valaki, annak nagyon hálás volnék..

cAb

Mad002

Mad002

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Halihóóó!

A felvonulás nagyon jó, nyugis volt.
Szerintem egyértelmüen jó volt, hogy a kerékpárutakat használtuk, legalább (az arrajáró) autósokban egy kicsit tudatosítottuk, hogy mi is van ott... A szervezöknek gratulálok, nagyon profin összehozták
Hogy a média mit ír? Kb. amit akar. Amennyire látom, öket legkevésbé a tények érdeklik (csatornától függetlenül),ezen kár bárkinek fölhúznia magát
Ötlet a következöre:
Ha sikerül hasonló útbiztosítást lezsírozni, lehet, hogy a várakozó autósoknak kellene osztogatni szórólapokat. (hátha nem hiába)
Mégegyszer köszi mindent: Mad

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sziasztok!
Persze én is egy normális tényfeltáró levélre gondoltam, névvel,telefonszámmal.Nem az anyázás a célom, mert az többet árt,mint használ.Sõt egyáltalán nem használ!!
Üdv:Thy

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Most vettem észre, hogy a Budapesti Nap címlapján vezércikként szerepel a felvonulás, és végigolvasva a cikket asszem mondhatjuk, hogy ez az érdekeinkent úgy képviseli, ahogyan mi azt elképzeltük (nem úgy, mint a tv2).

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Flame!

A visszhang pozitív volt, legalábbis az én ismeretségi és ismerõsi körömben. Sok komoly üzletembertõl hallotam elismerõ szavakat a megmozdulásról. Ezek az emberek komoly kapcsolatokkal rendelkeznek mint gazdasági mint politikai területen. Hidd el õszinte volt a reakciójuk, ami nagyon jól esett. Tettszett nekik, hogy egy maréknyi fiatal milyen gondosan fogta meg a szervezést és lebonyolítást. Volt olyan aki miattunk várt a lezárásban!

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Sziasztok

Sajnos a mai hozzászólásokat nem volt és már nem is lesz idõm végigolvasni.

Pár dolog amit láttam:

Kérlek benneteket, ne fogalmazzatok semmiféle levelet, vagy ha igen precízen írjátok alá.
Név és hogy ott voltatok és nem tetszett ez és az.
De ne a megmozdulás nevében hõbörögjetek.

Olyan lett a visszhang amilyet csináltunk.
Aki benne volt az gyakorolhat önkritikát, és meghallgathatja a véleményeteket. Nekem is elég szar érzés, hogy nem teljesen az jött ki a dologból amit szerettünk volna.
Legközelebb jobban fel kell készülni akor talán nem hárman dolgozunk rajta.
Nekem pl. pont az elõrehozott vizsgaidõszakomba esett a médiamunka, ezért örülök, hogy egyáltalán ilyen lett.

Köszi.
Flame

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
A WEB lap mindenképpen kéne. Az sem lenne baj, ha lenne ún. fekete oldal is, persze nem túl csöpögõs, betartva személyiségi jogokat és esetleg a család gyászát, de lehetõleg mindenki lássa is ami ellen-és mellet kiáll ez a csapat. Az is elférne, ha tanácsokat lehetne kérni egy egy védelmi eszközrõl (bukó, szemüveg, stb.) mit hogyan válasszon aki venni akar, mert nem biztos, hogy elsõre mindenki megtalálja az alkalmasat. Egyébként nem minden a bringaút, a szemlélet és az egyéni felelõség érzet fontosabb, és a tudat, hogy másféltonna vasat nem kéne felelõtlenûl hajtani.

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Szerintem senki sem várta azt, hogy a felvonulás hatására több száz km bringautat építenek majd, vagy hogy azonnali változtatásokat hajtanak végre a KRESZben, hanem inkább azt, hogy talán ennek hatására elindul egy folyamat (ami nem máról holnapra fog végbe menni) annak rádöbbentésére, hogy ez így nem mehet tovább. Azt hiszem, hogy ez indításnak nem is rossz, és támogatom a továbbiakra szõtt terveket (transzparens, média...). Én még mindig azt mondom, hogy kéne csinálni egy weblapot, amin lehetnének akár konkrétumok is ezzel kapcsolatban, és meg lehetne nézni a szombaton készült fotókat, videókat.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Komolyan nem értelek titeket.
Összehoztatok egy demonstrációt amivel nem kevés bringást tudtatok megmozgatni.....legközelebb tuti több is lesz.... ,elértétek, hogy a média is foglalkozzon az esemánnyel és ne csak azt szajkózzák, hogy ki hagyta el a bigbrádör házat. Aki viszont arra számitott, hogy a vonulás után roham munkával elkezdenek bringautakat késziteni az nagyot tévedett, ez egy baromi hosszú folyamat amit lehet, hogy csak kölkeink fognak megtapasztalni.....a lényeg, hogy elinditottatok valamit és ha ez folytatódik akkor biztos meg lesz a gyümölcse....de csak szép lassan, lápásrõl lépésre.............

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Szerintem a tv2-nek való levélküldés nem biztos, hogy a legjobb ötlet. A média nagy hatalom! ??? Többet árthat, mint amennyit használ, ha valaki beléjük köt. Ha sikerül egy szerkesztõt magatok mellé állítani, akkor nyert ügyetek van, de ha belemászol az amúgyis kényes lekükbe, akkor úgy eltudnak ásni, hogy csak az archeológusok találnak meg úgy néhány évmillió mulva. Néha a kompromisszum többet segíthet, mint az önérzeten esett csorba kiköszörûlése. Talán, ha több média figyelmét is felhínánk jövõre, vagy egy-egy szakmûsor vezetõjének is eljuttatnánk az eseményt, felhívást akkor jobban reagálnának, nem beszélve, ha konkurencia csatornákat állítannának szembe. Most a tv2 bakot lõt, de volt viszhangja az eseménynek. Ma nagyrész kerékpáros ruhában maradtam a munkahelyemen, és nem hittem a fülemnek, mikor az ügyfeleink megkérdezték, hogy én is voltam szombaton? Megmutattam a fekete szalagot gépemen erre több kérdés is zudúlt felém. Egyébként egy nagy számítógépes cégnél vagyok, a nevüket nem írnám, mert ez reklám lenne, de napi több száz viszonteladó és egyéb ügyfél fordul meg nálunk és javarészük tudta mirõl szólt a szombat. Ezt nevezem én eredménynek. Ja és sokan közölük vidékrõl jár hozzánk. Hát ennyit a szombati híradóról.

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
;D ;D jah, hát én már bölcs vagyok ;D ;D :-*

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Findli!
Teljes mérékben egyetértek Veled! A szervezkedésnek szerintem van alapja, mert egy egyesülettel, alapítvánnyal vagy bármi jogilag megfogható csapattal szemben másképp állnak. A felbuzdulás pedig szerintem érthetõ, már a srácok korára való tekintettel is. Még fiatalok, kevés pofont kaptak az élettõl, a lázadás a feladatuk, de ezért vannak az idõsebbek, hogy néha moderálják õket és atúlzásokra felhívják a figyelmet.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Feltöltött kép

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
Hali!!

Szerintem srácok megint csak túl lõttök a célon ezzel a nagyon nagy felbuzdulással. Ez a szervezkedés is, ha jól emlékszem az elsõ összejövetelekre, azzal kezdõdött, hogy petíciót akarunk benyújtani stb., aztán lett belõle ez a nagyon is szimpatikus és csendes felvonulás. Én kellemesen csalódtam, mind a kerékpárosokban, mind a rendõrökben, mert teljesen normálisan zajlott le. Persze van min javítani jövõre, de hát egyikünk sem csinált még soha ilyet, meg kell tanulnunk. a PR munkában tényleg van mit pótolni...
De, ha már annyira akartok javítani a helyes és biztonságos kerékpározás helyzetén, talán inkább azzal kellene foglalkozni, hogy a felnövekvõ generáció tisztában legyen azzal, mit és hogyan szabad! Sokkal fontosabb és hasznosabb lehet egy megszervezett elõadás iskolákban, mert onnan kerülnek ki a jövõ bringásai, és autósai is, mint egy tüskés hangulatban összerántott szervezet!
SZvsz ennek nem egy háborúnak kell lennie a bringások és nem bringások között, hanem egy folyamatnak, amellyel javítani akarunk a meglévõ helyzeten.
Ez persze csak az én véleményem, sem adatokkal sem már kiforrott tervekkel nem rendelkezem arra vonatkozóan hogyan is kell ezt csinálni.

DANEE

DANEE

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Én most látom elõször ezt a riportot, és
de SZEMÉT >:( volt az a riporter!
"-miért nincs lámpád(((fényes nappal)))?-tehát hiányosságok még vannak."
Na ÉS sz autósok hiányosságai?! >:( Hogy nem teszem ki az indexet?! >:(
"Néhányan szabályosan, néhányan a KRESZt felrúgva..." >:( Itt is jöhetnének az autósok... >:( és õk hogy állnak a KRESZ-el?! >:(
Nem mentség, csak magyarázat: mi van akkor, ha egy bringás nem tartja be a KRESZt? magát veszélyezteti... És ha egy autós nem?! az még haggyán, hogy magát, de másokat is veszélyhelyzetbe hozhat! És az elmúlt fél évben majd' 70 embert hozott is olyan mértékben, hogy meghaltak!! >:( >:( És ezek "csak" a bringások!
Most ez felhúzott egy kicsit!! >:(

Más: nem zászló, hanem matrica...
Lehetne reklámot leadni...sztem nem hülyeség. Ugy mint a "Védekezzen a kullancsok által terjesztett..."
Vagy tavaly voltak ilyen plakátok: "Évente 3300 bringás szenved balesetet...stb"-ezek hova tüntek?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sziasztok!
Asszem holnapra fogalmazok egy levelet a TV2nek,mert ez a riport kissé kritikán aluli volt,talán nem árt nekik egy kis felvilágosítás:(