Mondok 2 trükköt. Fogást kell váltani gyakran. Nem úgy kell a kormányra támaszkodni, mint a pultra a kocsmában.
persze, fogast szoktam valtani a korabbi markolatoknal
az ergonon ez kevesbe mukodik...
ill ket fele problemam van (erre az ergon vilagitott ra) a kezemmel, ezt eddig nem valasztottam kette:
* az egyik, az tenyer kozepen vegigfuto idegcsatorna leszoritasa. ez jelentkezik az esti kezzsibbadasnal (mint a kolleganal - en fel szoktam ra ebredni). aki hasonlo problemaval kuszkodik, annak tenyleg megoldas az ergon markolat. ez a problemam meg is szunt a mostani markolattal.
* a masik a tenyer szelen levo butykok nalam eleg eros igenybevetelnek vannak kiteve a munkam miatt (egesz nap gepelek, es tamaszkodok), ezert jol meg vannak erosodve. hosszabb, egyoldalu terhelesre elkezdenek az ujjaim zsibbadni (cangazas kozben). ket helyzetben jon elo: olyan kesztyunel, ami "raerosit" erre a reszre - legyen akar a legpuhabb szilikon - akkor is, ill az ergon markolatnal, mert az ok, hogy szetoszlik a terheles, csak eppen erre az erzekeny pontra.
volt az a fentebb linkelt "tuzes" markolat, ill a legutobbi kesztyum kombinaciojanal ugy emlexem nem volt se esti zsibbadas, se menetkozbeni. minden mas variacional vagy az egyik, vagy a masik elojott. azt hiszem markolatnal arra kell figyelnem, hogy lagyabb legyen a szokasosnal, a kesztyunel pedig, hogy ne legyen kiemelese a butyoknel, hanem lehetoleg egyenletesen parnazott. teszt keppen majd visszaguberom havertol a regi markolatot, es teszek vele egy ujabb probat.