Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Milyen markolatot?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
529 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Urak!
ERGON markolatok áráért tartós minõséget kaptok. Nekem három bicómon is ilyen markolatok vannak. (Egy városi cirkáló, egy mounti, és egy túragép.)
Kényelmes, megbízható, könnyen beállítható a megfelelõ pozícióba. A tartósságáról pedig Valeria Victrix barátom gyõzött meg, mert õ már évek óta használja, és nem "kopott" szét, nem szakadt le róla semmi - pedig nem egyszer esett vele - és nem is szeretné lecserélni másra.
Persze vannak más, vagy hasonló megoldások is. Jó válogatást! :)

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

en epp forditva gondolom, a tenyernel legyen kenyelmes, es az ujjvegek kapaszkodjanak a bordakba. feher markolat, kek bilincsek.

majd meglatjuk... ha kenyelmetlen lesz akkor csavar ki, átfordít, csavar be.. :)

Az szép lesz, majd kérünk képet, hogy hogy mutat a cangán... :)
Don't try this at home!

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Nekem most szakadt le a szivacs a lockolható Ritchey WCS ergo markolatomról. Alig használtam pedig (talán 10x). Ráadásul sokkal kényelmetlenebb volt, mint a sima szivacsos. Utoljára vettem ilyen drága ipari hulladékot. Lehet, hogy visszaküldetem a Bikefunnak, mert felháborítóan szar.

Ehelyett inkább felraktam egy sima kraton Kellyst kb. 900 Ft-ért (hajlakkal).

Nekem sima van (és tetszik, és kényelmes, és...), mert az ergo cuccok nem az én világom. Az "ergo" rész is ugyanolyan szivacsból van vagy valami más anyag (zselé, cement, bármi) van ott?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en epp forditva gondolom, a tenyernel legyen kenyelmes, es az ujjvegek kapaszkodjanak a bordakba. feher markolat, kek bilincsek.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

en is epp tegnap rendeltem :) igaz a szine miatt is. de igy kell ezt feltenni? azt hittem az ujjresznel van a borda.

Hát gondolom, ki parasztilogikáztam... hogy a bordák megtámasszák a tenyeremet, meghogy a logó a kiváncsi tekintetek felé mutasson.. :)

Te milyen színût rendeltél?
Don't try this at home!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok!

Megjött a piros Superstar markolatom, és nagyon meg vagyok vele elégedve!

így néz ki:

Jah, az ergo markolatra visszatérve, õk árulnak ilyen markolatokat is! és egész korrekt áron! (és nem mellesleg nagyon olcsó a szállítás!)

Itt találjátok õket:
Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

en is epp tegnap rendeltem :) igaz a szine miatt is. de igy kell ezt feltenni? azt hittem az ujjresznel van a borda.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Szia,

Nyugodtan vedd meg! Én tavaly óta használom az Ergon GC2 markolatot és nagyon elégedett vagyok vele. Azonnal megszûntek az 1-2 órás bringázás után érzett csukló / alkar fájdalmak. Nagyságrendekkel javult a bringázási konfort. A végén lévõ kis szarv pedig pont elég a mászáshoz. A Kékes déli sípálya pedig elég hosszú felfelé... :o)

Itt egy link hozzá: Ergon GC2 - Ker

Ez meg a másolt verzija: Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

viszont csak 6700 ft szállítási díjjal együtt...

Kiváncsi lennék élõben milyen lehet...
Don't try this at home!

Sledge

Sledge

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Köszönöm, én is azért érdeklõdöm mert sokszor piszkosul el tud fáradni a csuklóm és olyankor csak tegergetem jobbra balra....:)

Szia,

Nyugodtan vedd meg! Én tavaly óta használom az Ergon GC2 markolatot és nagyon elégedett vagyok vele. Azonnal megszûntek az 1-2 órás bringázás után érzett csukló / alkar fájdalmak. Nagyságrendekkel javult a bringázási konfort. A végén lévõ kis szarv pedig pont elég a mászáshoz. A Kékes déli sípálya pedig elég hosszú felfelé... :o)

Itt egy link hozzá: Ergon GC2 - Ker
Ahol akarat van, ott út is van... Hajrá Csömör!!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nekem most szakadt le a szivacs a lockolható Ritchey WCS ergo markolatomról. Alig használtam pedig (talán 10x). Ráadásul sokkal kényelmetlenebb volt, mint a sima szivacsos. Utoljára vettem ilyen drága ipari hulladékot. Lehet, hogy visszaküldetem a Bikefunnak, mert felháborítóan szar.

Ehelyett inkább felraktam egy sima kraton Kellyst kb. 900 Ft-ért (hajlakkal).

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Sziasztok!

Megjött a piros Superstar markolatom, és nagyon meg vagyok vele elégedve!

így néz ki:

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Jah, az ergo markolatra visszatérve, õk árulnak ilyen markolatokat is! és egész korrekt áron! (és nem mellesleg nagyon olcsó a szállítás!)

Itt találjátok õket:
http://superstar.tib...ex.php?cPath=60
Don't try this at home!

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Köszönöm, én is azért érdeklõdöm mert sokszor piszkosul el tud fáradni a csuklóm és olyankor csak tegergetem jobbra balra....:)

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Én tavaly egész évben használtam a gx2 tipust.Csak jókat tudok róla irni hosszutávu versenyeken hihetetlenül kényelmes és tényleg nem fárad el a csukló ugyhogy csak ajánlani tudom aki ilyet szeretne venni

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

JÓ.Õk találták,ki mi kell más még? Az eredeti.

Oké, és használat közben nincs zavaró körülmény? Mászásnál vagy ereszkedésnél....

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalatai vannak az Ergon markolatokról? Érdekes amit írnak róluk.

JÓ.Õk találták,ki mi kell más még? Az eredeti.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalatai vannak az Ergon markolatokról? Érdekes amit írnak róluk.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a muanyagot sikerult is mindket oldalon lenyuzni... akkorat nyaltam a vizes aszfalton, hogy elrepedt a buko. a hosszu kesztyu jol jott volna, mert minden ujjamat lenyuztam szinte.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

no tekertem egyet a handeezes markolattal. egesz jonak tunik. en vizzel toltam fel, meglatjuk, hogy lemozog e - mindenesetre felrakni is baromi nehez volt.

viszont ezt a szilikonos kesztyut lehet kikukazom a p*csaba, mert nem hogy tompitana, hanem kifejezetten elfarad benne a kezem. hogy folyamatosan a gep elott ulok, lehet tulfejlettek a butykeim :D de mindenesetre ket honap utan sem tudom megszokni, hogy befele billen a kezem. igazabol nekem csak izzadsag ellen kell, tompitani felesleges. idegesito, hogy nem is volt olcso.

par tura utan lecsereltem, csuszni valoban nem csuszik, de egyszeruen elfaradt rajta mindig a kezem. olyan erzes volt, mint amikor az ember egy szetult szivacsu szeken ul.

a penzt meg mindig sajnaltam egy odi markolatra igy kiprobaltam egy rogzitett budget bikepositiveet (clamp). a kov szint vmi ruffian-rip lesz, ha nem jon be (az mas kerdes, hogy mar siman elkoltottem az odi arat probalkozasra) :)

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
no tekertem egyet a handeezes markolattal. egesz jonak tunik. en vizzel toltam fel, meglatjuk, hogy lemozog e - mindenesetre felrakni is baromi nehez volt.

viszont ezt a szilikonos kesztyut lehet kikukazom a p*csaba, mert nem hogy tompitana, hanem kifejezetten elfarad benne a kezem. hogy folyamatosan a gep elott ulok, lehet tulfejlettek a butykeim :D de mindenesetre ket honap utan sem tudom megszokni, hogy befele billen a kezem. igazabol nekem csak izzadsag ellen kell, tompitani felesleges. idegesito, hogy nem is volt olcso.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

990ft és ne akarjunk gyakrabban váltókart cserélni, mint markolatot.

Üdv.

-Háát nemis magamból indúltam ki,aki 5-6 évente cserélek fék vagy váltókart.:wtf::D

-Nekem 4200Ft-os Bontrager Earl Lock csavaros markolatom van.:lick::D
-Valamiért erre nem sajnálom a zsetont.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv mindenkinek.

-Én is a csavar rögzítéses markolatra tenném le a voksot.

-Mert addig oké hogy valahogy felrakom úgy hogy talán sohatöbbet nem tudom leszedni,de mivan akkor ha pld váltó vagy fékkart akarok cserélni....?:chin:

-Szétkell gányolni a markolatot vagyis elvileg 70% hogy kukázható,és vehetek másikat x ezer Ft-ért.:wtf:

-A csavarosnál viszont annyi hogy csavar kilazít,markolat lehúz a kormányról,váltó v fékkart esetleg kormányt lecserél,markolat vissza rak,csavarral rögzit éés kész is.:D

990ft és ne akarjunk gyakrabban váltókart cserélni, mint markolatot.

A sebesség mindent megold.