Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kelly's

- - - - -

• Please log in to reply
2151 replies to this topic

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

Nah sziasztok Kelly's-ek!

Én kérdezdtem azokat melyekre bikebuddha válaszolt. Kösz! Viszonylag kielégítõ választ kaptam. És már el is döntötem hogy holnap bemegyek megnézegetem s hétvégén meg is fogom venni. A meridát csak azért hoztam fel mert a boltban ugyanannyiért lehet kapni mint az Imagine -t, és ha összehasonlítjuk akkor is viszonylag ugyanazt tudják. De az Imagine jobban tetszik. Mint mondtam holnap megnézem és elmondom milyen majd ha hétvégén jó idõ lessz meg is teszem vele az elsõ tízkilómétereket. Még egy kérdés: hogy szolgál az Clipless pedál vagy lecserélted?

Üdv.: kmax

Üdv.

A Meridánál lehet azt is meg kell fizetni, amit a Kellysnél nem. Bár ahogy olvastuk, jövöre már neki is rosszabb lesz az ár/érték aránya.

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts
Nah sziasztok Kelly's-ek!

Én kérdezdtem azokat melyekre bikebuddha válaszolt. Kösz! Viszonylag kielégítõ választ kaptam. És már el is döntötem hogy holnap bemegyek megnézegetem s hétvégén meg is fogom venni. A meridát csak azért hoztam fel mert a boltban ugyanannyiért lehet kapni mint az Imagine -t, és ha összehasonlítjuk akkor is viszonylag ugyanazt tudják. De az Imagine jobban tetszik. Mint mondtam holnap megnézem és elmondom milyen majd ha hétvégén jó idõ lessz meg is teszem vele az elsõ tízkilómétereket. Még egy kérdés: hogy szolgál az Clipless pedál vagy lecserélted?

Üdv.: kmax
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
kmax:

- Én a szezon végi leárazáskor 40e Ft-al az eredeti ár alatt tudtam szert tenni rá.
Ennyiért sztem nagyon megéri.

- Kedvenc alkatrészem rajta a '05-ös LX hajtómû (hollowtech, csõtengely), ami tényleg brutál merev és gyönyörû. Tény azonban, hogy a Q faktora nagyobb az általam eddig használtakénál. Ez a különbség érezhetõ is, nem csupán mérhetõ. Én speciel nem érzem kényelmetlennek, hogy kissé "terpeszben" tekerek, de ha neked vannak ezzel szemben aggályaid vagy kellemetlen tapasztalataid, akkor jobb, ha tudsz róla.

A KBIX cuccok közül a nyereg pozitív csalódás, magasan veri a Konámon lévõ Lookin-t. Ezen a seggem zsibbad kissé, a másikon a pöcsöm zsibbadt, de nagyon.
A kormány- és nyeregszár betölti funkcióját, semmi bajom velük. A külsejük kissé bazári szerintem. Maga a kormány az általam megszokottnál nagyobb szögben hajlik hátra, ami azt eredményezte, hogy az eddigi kedvenc markolatom (Author ergonomikus) kissé kényelmetlen rajta.

A lockoutos Manitou teló a maga air assist-jével szépen dolgozik, bár vannak itt a fórumon, akik még csak telónak sem neveznék... Nekem megfelel. (CC-re)

- Összességében szeretem a gépet, bár a szezonvégi vásárlásból adódóan túl sokat még nem hajtottam. Mászáskor kissé emeli az elejét, igaz a kormánystucni szögét negatívból pozitívba fordítottam vásárláskor. Talán ezért. Nekem ez idáig a legmagasabb kategóriás gépem, nem csalódtam benne. Meridát nem használtam, ezért inkább nem mondanék róla semmit. A márkát kissé szürkének, jellegtelennek tartom.
A Kelly's-t azért mertem megvenni, mert jónéhányat összeraktam már a cimbimék boltjában, és még az alsóbb kategóriákat igényesnek és megbízhatónak találtam a maguk szintjén. (Nem úgy pl. a bukóikat...)

Ha be tudsz még idén szerezni egyet, akkor hajrá! Jövõre úgy tûnik, romlik az ár/érték arányuk. Véget ért a piacra való bevezetés (mézesmadzagolás) korszaka. Most jön a profit realizálás...

A témában találsz még néhány érdekes postot, ha visszaolvasol.

Üdv!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Próbálkoztam, de én sem találtam. Talán keresned kellene egy hasonló kategóriájú Kelly's-t. (Hasonló árú, más modellek.) Aztán leméred, vagy kipróbálod. A szürke változat egész jól néz ki. Az a kékes (pigeon) viszont nem bírt bejönni... Majd dobj egy postot a tapasztalataidról, ha megvetted és bejárattad!

Üdv!

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Üdvözlet mindenkinek,
segítséget kérnék.Nekem nem sikerült megtalálnom hálón,ill a kereskedõk sem tudták megmondani,hogy a 2005/2006-os scarpe modell 21.5 colos váz felsõ csõ hossza mekkora.Már egy tucat gépet kipróbáltam ami raktáron volt a boltokban,de vagy rövid vagy eleve kicsi a váz.A scarpe az ami még megfizethetõ számomra,meg tetszik is,de ha nincs legalább 60 cm hosszú,(a ~56 cm-t rövidnek éreztem,nyeregcsõ fullon kihúzva,majom a köszörûkövön érzés )akkor felejtõs,így nem is várnék mire hoznak egy akkora gépet.
Linket,méretet ,segítõ szándékot elõre is köszönök :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Pl. De az ez utan jovo hozzaszolasokban boseggel targyaltuk ki a modelleket. A salamander az egyetlen ami jobb lett, ha jol emlekszem.

Atneztem a kinalatot... A hasznalhato suntour telok helyett RS judy-kat pakolnak (ami pedig az egyetlen gagyi RS telo), de a tobbi modellnel is gyengebb telo kerult a '06-os modellekbe. A sram 950-es koszoruk helyett deore (ez is gyengebb) szereles van. Nemely LX cucc helyett deore kerult bringakra. Minden modell nehezebb is, mint az idei.
Es a tetejebe minden modell 10-20e forintal dragabb. Szoval aki Kelly's-re vagyakozik az szerintem meg most menjen vasarolni, mert a '06-os modellekkel rosszabbul fog jarni, mind arban, mind ertekben.
Szereny velemenyem szerint ez itthon a Magellan es az Author (ok is dragitanak minden modellen, de jobb cuccokat es jobb anyagbol keszult vazakat adnak cserebe) markakat fogja erositeni.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Olvass vissza. Anno mar ertekeztem errol amikor bejott az arlista. Minden dragabb lett es egy kivetellel gyengebb felszereltseget kapott az osszes modell. Szoval aki Kelly's-t akar, jobban teszi ha '05-os modellt vesz, mert jobban jar.

Thx!

csak sebtiben néztem végig, a képek igen szépek, de ebben egy kis photoshop is benne van, na majd meglátjuk élõben:) amúgy árban jó helyen vannak, az ideihez képest arányos a felszereltség emelése az áremelkedéshez képest...

Enyim Paripa

Let the people speak

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Thx!

csak sebtiben néztem végig, a képek igen szépek, de ebben egy kis photoshop is benne van, na majd meglátjuk élõben:) amúgy árban jó helyen vannak, az ideihez képest arányos a felszereltség emelése az áremelkedéshez képest...
...And Justice For All

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Egy ideje... Lap aljan kezdodik es a kovetkezo ket oldalon folytatodik.
http://kerekpar.hu/termekek/mtb?pid=3

Ha nem akarsz tárcsára költeni pluszban, a V-féktõl sem kell félni, a Tektro fékek meglepõen jól fognak, kis utánállítással, bármikor blokkolhatóak a kerekek, nem az lesz a szûk keresztmetszet. Ja és én mindig két ujjal fékezek...
mindamellett elismerem, h a tárcsa dokkal jobb, ezt csak arra írom, h nem olyan durva kompromisszum a V-fék sem. Akkor már inkább egy jobb teló... DE AZ AJÁNLOTT!!!

edit: vannak már 2006-os modellek is? merre? kiváncsivá tettetek...

Enyim Paripa

Let the people speak

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 posts

Nekem ez az elsõ tárcsás gépem ('05 Majestic), és megkérdeztem sok mindenkit a vétel elõtt. Volt aki azt mondta, hogy fölösleges és én is erre hajlottam, de egy egy ex elit versenyzõ cimborám javasolta, hogy ha tehetem próbáljam ki a tárcsát, mert nagyságrendi különbség van. Nem csak sárban, (ott is, mert nem csökken a fékhatás, illetve nem gyüjti össze a sarat), de pl lefelé menetben, terepen, amikor marhára számít, hány ujjadat tudot a kormányon tartani, és mennyi erõt kell a fékezésre fordítani és hogy tudod adagolni. Vagyis a Hayes 9 fékem 1 ujjas, bármilyen nehéz a terep (pl a Mátra hosszú, köves lejtõi). Még egy dolog, amire nem gondoltam, hogy nem kopik el a felni. Szóval ha most kéne döntenem, akkor:
1. hidraulikus tárcsa (jó féle)
2. XT, vagy XTR v fék (ezek tudják MAJDNEM azt, mint egy jó tárcsa),
és a mechanikus tárcsa csak ez után.
Ha meg csak könnyû földúton, aszfalton teker az ember, akkor csak dizájn, amire, ha van lé az klassz, de ha nincs, szerintem nem erre kell költeni, megteszi egy akármilyen V fék is.

Ha nem akarsz tárcsára költeni pluszban, a V-féktõl sem kell félni, a Tektro fékek meglepõen jól fognak, kis utánállítással, bármikor blokkolhatóak a kerekek, nem az lesz a szûk keresztmetszet. Ja és én mindig két ujjal fékezek...
mindamellett elismerem, h a tárcsa dokkal jobb, ezt csak arra írom, h nem olyan durva kompromisszum a V-fék sem. Akkor már inkább egy jobb teló... DE AZ AJÁNLOTT!!!

edit: vannak már 2006-os modellek is? merre? kiváncsivá tettetek...
...And Justice For All

Gada

Gada

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Nekem ez az elsõ tárcsás gépem ('05 Majestic), és megkérdeztem sok mindenkit a vétel elõtt. Volt aki azt mondta, hogy fölösleges és én is erre hajlottam, de egy egy ex elit versenyzõ cimborám javasolta, hogy ha tehetem próbáljam ki a tárcsát, mert nagyságrendi különbség van. Nem csak sárban, (ott is, mert nem csökken a fékhatás, illetve nem gyüjti össze a sarat), de pl lefelé menetben, terepen, amikor marhára számít, hány ujjadat tudot a kormányon tartani, és mennyi erõt kell a fékezésre fordítani és hogy tudod adagolni. Vagyis a Hayes 9 fékem 1 ujjas, bármilyen nehéz a terep (pl a Mátra hosszú, köves lejtõi). Még egy dolog, amire nem gondoltam, hogy nem kopik el a felni. Szóval ha most kéne döntenem, akkor:
1. hidraulikus tárcsa (jó féle)
2. XT, vagy XTR v fék (ezek tudják MAJDNEM azt, mint egy jó tárcsa),
és a mechanikus tárcsa csak ez után.
Ha meg csak könnyû földúton, aszfalton teker az ember, akkor csak dizájn, amire, ha van lé az klassz, de ha nincs, szerintem nem erre kell költeni, megteszi egy akármilyen V fék is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Igazából megfordult a fejemben egy bovdenes tárcsa, de nem tudom, hogy lecseréljem e?

NE..ha cserélni akarod akkor beszámítattva egy hayes hfx 9-re , pár ezer ft a különbség...a tárcsa tán maradhat is.....

CUKI ...nagyobb fékerõ, idõjárásfüggetlenség, ..egy komolyabb esõs, havas, saras etapon egy garnitúra v-fékpofa simán el tud fogyni, ráadásul olyan körülmények közt a vfék-nek nagyjából "meg is szûnik a fékhatása."..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
A Salamandernél szerintem a gyengepont a középcsapágy, a legtöbb embernek tönkre ment. Nekem is most cserélték mert kotyogot mint állat. Vásárlásnál lehet érdemes kicseréltetni.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 posts

A V fék vs tárcsafék kérdésben sztem fontos szempont az idõjárásfüggõséged. Ha vizes, esõs, taknyos idõben nem igazán bringázol, jobb döntés lehet a V.

Ez így igaz! :)

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 posts
Köszi az ötleteket és hozzászólásokat! Elgondolkodtam azokon amiket mondtatok... figyelni fogok. Az az igazság, hogy nem vagyok kezdõ:) csak eddíg még nem volt se Kellys-em sem pedig ilyen telóm:) és még mielõtt fizetnék szerettem volna kikérni a véleményeteket. Ami a havi 6-800km-t illeti, hát nem tudom, ez csak azon múlik, hogy mennyi idõm van, de nem hinném, hogy elérném ezt a számot. Ami viszont kételyeket ébresztett bennem /még mielõtt írtam volna:)/ az az, hogy én igazából mindenféle idõben és körülmények között szeretek menni és ha lehet meg is teszem. Éppen ezért nehéz "kategorizálni" engem /és mást :) /. Igazából megfordult a fejemben egy bovdenes tárcsa, de nem tudom, hogy lecseréljem e? A V fék is jó, nekem bejött! még az is lehet, hogy az lesz! Én egyébként vigyázok a dolgaimra és ápolom is õket de ez nem azt jelenti, hogy kímélem! Szeretek akár szélsõséges körülmények között is menni.

Köszönök mindent!
Ákos

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

A V fék vs tárcsafék kérdésben sztem fontos szempont az idõjárásfüggõséged. Ha vizes, esõs, taknyos idõben nem igazán bringázol, jobb döntés lehet a V.

Essõben a tárcsa jobban fogna? Vagy nem kopik annyira? Ez tényleg érdekelne. Én bringázom esõben is, tektro V hamar lekopik azt tudom, a tárcsáról meg nincs ismeretem.:chin:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

miért is ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Nna, igen a festés az eléggé ízlés kérdése. Nekem pl nem nagyon jön be az új design. Annyi helyen hírdeti már magát, mint egy réklám autó.. Valami 13 helyen van rajta, hogy Kelly's.. Ettõl még syép is lehet, de valahogy az elõzõ letisztultabbnak tûnt.. Látni kellene élõben..

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

Ákos: szerintem leírtuk, hogy mi a vélemány és ha visszalapozgatsz, akkor megtalálod a régi írásainkat is az esetleges, vagy egyedi problémákról.. Ilyenkor mindig felmerül, hogy mire is kell? Mennyit mész vele, milyen terepen, mennyire vagy bevállalós, mennyire tudsz biciklizni, milyened volt eddig, stb..
Szerintem általános használatra egy jó bicikli. Nekem a váza eddig bejött és a többit meg úgyis cserélni fogod egy idõ után, mert vagy elkopik, vagy rájössz, hogy picit más fekszik neked. Nekem ez az elsõ "komoly" bringám (20 évig nem vot alattam kerékpár) és így kezdõ biciklinek, úgy hogy nem vagyok technokrata teljesen megfelel..
A teló a terepezések alkalmával azért megmutatta, hogy mik a hiányosságok. Legalábbis a a Tigger-féle kétszemélyes túrán mentünk egy sík, de baromi köves avarral fedett szakaszon és biztos vagyok, hogy ott egy profibb teló sokat segített volna és nem csak a komfortérzeten..

:)

Sok terepen szerintem is kevés lenne, viszont az õrség óta, terepen nem is voltam vele. Így meg teljesen jó.
Az RS telo nekem nagyon bevált, sokkal puhább mint az RST, jobban szeretem.
A váza tényleg jó, eddig nagyon bevált. Bááár, a 2006-os színösszeállítás szerintem szép/szebb.