Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2151 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

ha meg most biztos vagy benne hogy havi 6-800 km-nél többet fogsz tekerni javarészt terepen akkor ne a salamandert vedd alapnak....

Nna, igen, erre akartam célozni.. :)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Ákos: szerintem leírtuk, hogy mi a vélemány és ha visszalapozgatsz, akkor megtalálod a régi írásainkat is az esetleges, vagy egyedi problémákról.. Ilyenkor mindig felmerül, hogy mire is kell? Mennyit mész vele, milyen terepen, mennyire vagy bevállalós, mennyire tudsz biciklizni, milyened volt eddig, stb..
Szerintem általános használatra egy jó bicikli. Nekem a váza eddig bejött és a többit meg úgyis cserélni fogod egy idõ után, mert vagy elkopik, vagy rájössz, hogy picit más fekszik neked. Nekem ez az elsõ "komoly" bringám (20 évig nem vot alattam kerékpár) és így kezdõ biciklinek, úgy hogy nem vagyok technokrata teljesen megfelel..
A teló a terepezések alkalmával azért megmutatta, hogy mik a hiányosságok. Legalábbis a a Tigger-féle kétszemélyes túrán mentünk egy sík, de baromi köves avarral fedett szakaszon és biztos vagyok, hogy ott egy profibb teló sokat segített volna és nem csak a komfortérzeten..

A lényeg, hogy "tanuló" bringának nekem teljesen jó.. És egy idõ után, ha belekezd az ember, úgysincs ami megállítson a "kell-egy-jobb" lejtõn.. :)

Cuki
: mindegy, csak jobban "mozogjon", mint ez.. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Ezt én is így gondolom arról meg nem is beszélve, hogy én nem õrûlt módon szeretnék lefele DH-zni /csak néha:)/hanem normálisan használni FELFELE TEKERNI A HEGYEN! és aztán majd le :) de mindenképpen azt szeretném, hogy az év bármelyik szakában, minden körülmény között jól fogjon. Nekem a megbízhatóság a lényeg. A telóval kapcsolatban pedig annyit, hogy azzal szembe is hasonló elvárásaim vannak, hasonló helyzetekben.
Szóval, vélemény?

Ákos

még mindig ua... ha azt a tekerést terepen akarod elkövetni, és belefér a keretbe akkor próbáld meg a telót pl egy RS Pilot xc-re cseréltetni...vagy ha belefér és találsz még egy akciós RS Duke-ot akkor arra....többi cuccot ha elkopik, vagy ha megcsíp a bolond darázs...:) ha meg most biztos vagy benne hogy havi 6-800 km-nél többet fogsz tekerni javarészt terepen akkor ne a salamandert vedd alapnak....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

36 K a különbség...nem egy csúcs fék a hayes sole, de a v-fékeket azért jó eséllyel veri....36-ból meg nincs meg a t.fékszett + a tárcsás agyak, valamint a kerekek átfûzése.....az beszámolva is minimum 60 szerintem.....amit cserélni kéne szvsz az a teló-az is csak akkor ha komolyabban akar terepezni-...de ezt má én is meg más is leírtuk

Ezt én is így gondolom arról meg nem is beszélve, hogy én nem õrûlt módon szeretnék lefele DH-zni /csak néha:)/hanem normálisan használni FELFELE TEKERNI A HEGYEN! és aztán majd le :) de mindenképpen azt szeretném, hogy az év bármelyik szakában, minden körülmény között jól fogjon. Nekem a megbízhatóság a lényeg. A telóval kapcsolatban pedig annyit, hogy azzal szembe is hasonló elvárásaim vannak, hasonló helyzetekben.
Szóval, vélemény?

Ákos

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

Köszi, hogy összefoglaltad. Így kerek a dolog. A telót szerintem is érdemes cserélni, írtam is. (Mikor lesz már pénzem rá? :( Hmm, meg egy csomó minden másra..)

Milyenre cserélnéd?:)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Köszi, hogy összefoglaltad. Így kerek a dolog. A telót szerintem is érdemes cserélni, írtam is. (Mikor lesz már pénzem rá? :( Hmm, meg egy csomó minden másra..)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Még egy a Salamanderhez. Nincs idõm megnézni, hogy a disces az milyen tárcsaféket is tartalmaz, de azon talán érdemes elgondolkodni, hogy azért az ár különbségért megéri-e? Mert, ha nem egy nagy szám, de a különbség ahhoz képest nem kicsi, akkor jobb lenne simát venni, és ha mindenképpen kell a tárcsafék, akkor csere egy jobbra, akár egybõl mondjuk beszámítással..

36 K a különbség...nem egy csúcs fék a hayes sole, de a v-fékeket azért jó eséllyel veri....36-ból meg nincs meg a t.fékszett + a tárcsás agyak, valamint a kerekek átfûzése.....az beszámolva is minimum 60 szerintem.....amit cserélni kéne szvsz az a teló-az is csak akkor ha komolyabban akar terepezni-...de ezt má én is meg más is leírtuk
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

Még egy a Salamanderhez. Nincs idõm megnézni, hogy a disces az milyen tárcsaféket is tartalmaz, de azon talán érdemes elgondolkodni, hogy azért az ár különbségért megéri-e? Mert, ha nem egy nagy szám, de a különbség ahhoz képest nem kicsi, akkor jobb lenne simát venni, és ha mindenképpen kell a tárcsafék, akkor csere egy jobbra, akár egybõl mondjuk beszámítással..

Szerintem is inkább egy jobb V, mint közepes tárcsa...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Ha jól emlékszem, Balatonfüreden a Tempo 21-ben láttam leárazva egy példányt. Elérhetõk: www.kerekparkolcsonzes.hu

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Kellys Salamander DSC-t /2005-ös/ és érdekelne, hogy van-e itt valaki aki esetleg többet is tud errõl a géprõl? A telóról alkotott véleményetek is érdekelne: RST Gila Plus SL, 100mm, coil spring + MCU / hydraulic CNL Lockout

Köszönöm!
Ákos

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Akit akarnak, megtalálnak. De ha már a prizma miatt kezdenek kötekedni akkor tényleg szégyellhetik magukat! Egyébként sok múlik a hozzáálláson is.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Ha jól tudom, Tin is Salamanderrel nyomul.

Igen, nekem ugyanolyan van, mint Raycoon-nak, csak narancs. Azokban még RST Gila T4 van, nekem nem volt vele gondom, talán a súlyom miatt elég jól csillapít, bár nincs összehasonlítási alapom.
Tényleg, vettem rá sárvédõt, és csak úgy fér fel, ha leveszem a prizmákat. Nem fognak ebbe belekötni? Lámpám van, és talán a hátsó prizma maradhat.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Ha jól tudom, Tin is Salamanderrel nyomul.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Na igen. A teló eléggé felejtõs.. És nem önmagában azért, mert szétmegy.. Nekem "mûködik". De õszintén szólva nem nyel el semmit, van mozgása, de nagyon kemény..

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Kellys Salamander DSC-t /2005-ös/ és érdekelne, hogy van-e itt valaki aki esetleg többet is tud errõl a géprõl? A telóról alkotott véleményetek is érdekelne: RST Gila Plus SL, 100mm, coil spring + MCU / hydraulic CNL Lockout

Köszönöm!
Ákos

Nekem a disc nélküli változat van , igaz már jocskán átlett épitve.Ha kicsit visszaolvasol, ott irtam is véleményt róla. Ancitrusnak amúgy pont disc-es van, õ biztos tud neked majd írni valami hasznosat.
A telo az attól függ mire használnád, nekem pl. pont az ment szét. Azóta RS van benne, szerintem jobb.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziasztok!

Köszönöm!
Ákos

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Kiindulva abból, hogy az Imagine-emet szeptember végén 40.000 Ft kedvezménnyel vásárolhattam meg a szezonvégi leárazás miatt: A türelem tényleg rózsát terem!!!

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég

Ezekez MO-n lehet már kapni?

Mikor már neten voltak képek a 2006os modellekrõl, akkor azt mondták nekem egy boltban h ha minden jól megy akkor már a fa alatt lehet 2006os kelly's bikeom. Hát ja ha lenne pénzem talán lenne is, na mindegy... Csak érdeklõdtem h valaki látott-e már valahol mert elméletben karácsony elõttre igérték h lesznek.

goldlion

goldlion

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Látott már vki élõben 2006os csodát??

Ezekez MO-n lehet már kapni?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás