Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
[...] ki tud hullani az a nyomorék csavar, és nem árt ránézni néha, [...]

E lánckerékrögzítõ csavarokat Loctite 243 (vagy egyéb hasonló) menetrögzítõvel érdemes kezelni és nyomatékkulccsal meghúzni, lehetõleg a gyártó elõírása szerint; ha utóbbi ismeretlen, akkor ld. pl.:
Park Tool Co. ParkTool Blog Torque Specifications and Concepts.
Emellett részvétem, sõt nagyobb baj is történhetett volna.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

hogy milyen érzés, amikor kiszakad egy darab a lánctányérból? - szar, azt hittem az egész bicaj szétesett alattam.
egy keresztezõdésen akartam átkelni, kis áttételen, de kiállva elindultam, hogy gyorsan átsuhanjak, azt hittem a lánc szakadt el, amikor szalajtott egy kurvanagyot (szerencsére nem jött még akkor kocsi, és nem is estem el)
aztán 10 percig ácsorogtam, mire a kiszakadt részt megtaláltam és forgalommenters lett az út, de sajna az egyik csavar és az anya kompletten eltûnt, ebbõl arra következtettem, hogy valószínûleg hamarabb el volt tûnve, és pont rossz helyen kapta a kraftot. a tanulság, hogy ki tud hullani az a nyomorék csavar, és nem árt ránézni néha, hogy meg van-e, rutinosabbak gondolom szokták is, ezentúl én is így teszek. természetesen a rövid edzésbõl csak annyi jött össze, hogy habár bringázni csak 5 prcet tudtam, mire hazaértem a melegtõl meg az idegtõl a ruhámat sikerült összeizzadni, és még én lehetek hálás, hogy nem a világvégén történt, és haza tudtam tekerni, mert így még hajtható volt (a láncvilla gondolom máshogy vélekedne, de ott egye meg fene az egészet!)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Olvasásra fel!==> Egy magyar cserediák az USA-ban :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

nincs szükséged 6500 db ultegra átdobóra? :-)

Hát ekkora tételben nem gondolkodtam a vásárlásban, de ha eladó egy darab is, dobj egy mailt :) kiskubai(kukac)gmail(pont)com

ps.: :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Áh, most nincs "kedvem" (pénzem) :) Egyelõre össze szeretném rakni az új bicót (A régi merida ujjászületik 6500as ultegra szettel, Orbea marad itthon a pincében letakarva), aztán ilyen "extrákat" majd veszek ha megvan az elsõ fizu :D

nincs szükséged 6500 db ultegra átdobóra? :-)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Már többször volt róla szó
és mindig az lett a vége, hogy nagyon bevállt:)
de ilyet itthon is lehet venni, még utazás elõtt.

Áh, most nincs "kedvem" (pénzem) :) Egyelõre össze szeretném rakni az új bicót (A régi merida ujjászületik 6500as ultegra szettel, Orbea marad itthon a pincében letakarva), aztán ilyen "extrákat" majd veszek ha megvan az elsõ fizu :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
tegnap megvolt idei utolsó, de talán legkeményebb túrám, bár csak itt a környéken ténferegtem..
140KM-2415m-5h
ez alatt elfogyasztottam 2l Poweradet(1,5l a kulacsokban és mégy 1 flakon a zsebemben), kb 1l vizet innen-onnan kutakból, meg nyilvános wc-k kézmosójából(osztrákoknál az is igényes és tiszta), és ettem kb 6 szem szõlõcukrot is, mert nem akartam külön kólát is vinni.
indulás elõtt 1 órával ettem nem sok müzlit(Aldis gyümölcsös 1KG-s csomagban lehet kapni, teljes kiõrlésû gabonákból, és aszalt gyümikbõl).
Én azt mondom, hogy bringán minél kisebb a gyomrod, annál könnyebben vagy.Tehát lehetõleg nem eszek szilárdat, mert ahhoz sok folyadék kell.
20percenkét iszok 2 kortyot(kb 1,5deci), hosszú emelkedõn 10percenkét 1 kortyot.ezt a keveset még magas pulzuson is fel tudja dolgozni a szervezetem.
hazaérve kapásból fél liter ásványvíz a biztonság kedvéért, aztán nem túl zsíros sült disznóhús nagy adag rizzsel, salátával, pár alma, meg a jól meg érdelet étcsoki..:)
útvonal: Route: The BurgenTrip__2011.09.10. | Bikemap.net
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Szerintem annal tobbet, hogy elozo nap amennyire csak lehet feltoltod a szenhidrat raktarakat, nem nagyon lehet csinalni, meghat bazi reggeli! Vagy vigyel magaddal glukagon injekciot, az szepen kizavarja a majadbol a cukrot :)

pár éve volt olyan edzésem, hogy a "kócs" megdícsért amikor görcsölt a májam :-) én nem voltam boldog

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

edzéssel kapcsolatban engem inkább ez érdekelne: 60-70 km-t elmegyek akár minimális vízzel, kaja nélkül is

ha viszont egy 100-120-as körre csak 2 szelet energiát viszek, rendszerint kevés és meg kell állnom igénytelenkedni, azaz útszéli körtét és vadmálnát zabálni és 20-as átlaggal hazavergõdni

szóval a magic kérdés az, hogyan lehet kitolni a kaja nélkül letolt km mennyiséget? reggelizzek fél kg tésztát?

Kitolni? Reggel mész bringázni és nem eszel semmit elõtte, sõt késõ este sem. Ezt folyamatosan csinálod és szépen megtanulja a szervezet a zsírból menést, ha van rajtad, (meg le is bontja magát).
2. Eszel 100g zabpelyhet (nem müzlit!) 1,5órával bringázás elõtt, elég lassan szívódik.

Ha elkezdesz enni edzés közben, onnantól kb fél óránként enned kell.
A legjobb ha viszel több kaját és rendesen eszel edzés közben.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem egyszerûbb többet/gyakrabban táplálkozni a bringán?

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

edzéssel kapcsolatban engem inkább ez érdekelne: 60-70 km-t elmegyek akár minimális vízzel, kaja nélkül is

ha viszont egy 100-120-as körre csak 2 szelet energiát viszek, rendszerint kevés és meg kell állnom igénytelenkedni, azaz útszéli körtét és vadmálnát zabálni és 20-as átlaggal hazavergõdni

szóval a magic kérdés az, hogyan lehet kitolni a kaja nélkül letolt km mennyiséget? reggelizzek fél kg tésztát?

Szerintem annal tobbet, hogy elozo nap amennyire csak lehet feltoltod a szenhidrat raktarakat, nem nagyon lehet csinalni, meghat bazi reggeli! Vagy vigyel magaddal glukagon injekciot, az szepen kizavarja a majadbol a cukrot :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

kolbászos szenyó remek sportolni, különösen amikor még egy óra múlva is azt böfögöm fel :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

én amikor elkezdek éhezni, általában a füstölt kolbászt és füstölt szalonnát kívánom legjobban meg a sört, a kolbászos szendvics szerintem nem rossz, azt a nyeregben is meg lehet enni és az edés gejleknél jobban esik, azt nem tudom, hogy ha nagyon nyomja az ember, akkor mennyire hatásos, de a sporttúra kategóriában el lehet vele lenni. egy rendes tekerés végén egy egész füstölt disznót meg tudnék enni.

kolbászos szenyó remek sportolni, különösen amikor még egy óra múlva is azt böfögöm fel :)

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
én amikor elkezdek éhezni, általában a füstölt kolbászt és füstölt szalonnát kívánom legjobban meg a sört, a kolbászos szendvics szerintem nem rossz, azt a nyeregben is meg lehet enni és az edés gejleknél jobban esik, azt nem tudom, hogy ha nagyon nyomja az ember, akkor mennyire hatásos, de a sporttúra kategóriában el lehet vele lenni. egy rendes tekerés végén egy egész füstölt disznót meg tudnék enni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
28 helyett 23

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Másik téma. Kíváncsivagyok ki hopgy vélekedi az alábbi kérdésrõl. Könnyû gyors suhanás szempontjából melyik tényezõ a döntõbb:

28mm helyett 23 mm gumi

avagy

1,5 kg-al könnyebb bicaj jobb geometriával és a gumi marad 28 mm-es

tudom vékony gumi és pöpec bicaj....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
2kulcs/80km az en fogyasztasom is, legalabb. Szvsz nem veletlen, hogy a legtobb amator verseny is 80km korul van.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

szõlõcukor!

A legnagyobb a glikaemias indexe, inkabb akkor kapok be parat, ha edzes utan erzem h leesne a cukrom! Jobb szeretem ezeket, amiknek kozepes az indexuk, tartosabb szintet tudok fenntartani! Kisebb az eselye az " elehezesnek "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szõlõcukor!

Azt amit csak legvégsõ esetben!

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only