Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csepel Ringo néven találtam. 36 lyukas, de elég erõsnek tûnik, én lehet bevállalnám 18 küllõvel fûzve. Van egy hasonló, Mach1 felnivel (igaz, az 571-es kerék) készült kerekem, apám használja a 100 kg körüli súlyával és az csak 16 küllõs.

A 36 lyukast szerintem nem lehet 18küllõvel keresztre fûzni, mert páratlan számú küllõ lesz oldalanként (meg 32-es agyam van hozzá). Közben találtam egy rodi airline 4-et és egy altrix spider-t, spiderrõl nincs adatom, de az egyik helyi boltban azt hiszem van és lemérem.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a weight weeniest nézegetve versenyre, pl erre Pilis Kupasorozat II. forduló mekkora okosság lenne a:

record agy (220gr),
2/1,5/2 küllõk, alu niplik (140gr),
vmi elfelejtett szingofelni: mavic Champion du Monde de l'Heure (268gr)
és egy 20mm-s szingo (153gr)

más alkalmakra inkább csak garázsdísz :-)

Jó lesz rá, mondjuk az elsõ harmada sík, ott kicsit hátrány.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Olcsó (lehet kõnehéz is) aero felnibõl mit lehet kapni itthon? Építenék egy síkidõfutam kerékszettet.

Nem lehet, hogy az az elsõ kerék volt? :)

a weight weeniest nézegetve versenyre, pl erre Pilis Kupasorozat II. forduló mekkora okosság lenne a:

record agy (220gr),
2/1,5/2 küllõk, alu niplik (140gr),
vmi elfelejtett szingofelni: mavic Champion du Monde de l'Heure (268gr)
és egy 20mm-s szingo (153gr)

más alkalmakra inkább csak garázsdísz :-)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Olcsó (lehet kõnehéz is) aero felnibõl mit lehet kapni itthon? Építenék egy síkidõfutam kerékszettet.

Csepel Ringo néven találtam. 36 lyukas, de elég erõsnek tûnik, én lehet bevállalnám 18 küllõvel fûzve. Van egy hasonló, Mach1 felnivel (igaz, az 571-es kerék) készült kerekem, apám használja a 100 kg körüli súlyával és az csak 16 küllõs.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
bizonyára nem tudom megkülönböztetni az elsõt a hátsótól.......... B) max a mérleg lehet rossz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

"Szerintem a te kerekednél ez a súly kizárt. Felni 425g (de ez már nagyon minimum), küllõk+niplik 165g, hátsóagy biztos nem 160g."

digitális mérleggel mértem. nem adtam össze õket darabra sohasem. azt hiszem 754 grammot mutatott a ketyere.

Nem lehet, hogy az az elsõ kerék volt? :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Igy van, versenyen siman be lehetne, ahogy a radiot is mar betiltottak a 2 osztalytol lefele.
Persze marketing szemponbol nem orulne az SRM es a tobbi kutyugyarto.
Meg nem is valtozna nagyjabol semmi. De vegulis a radio tiltas is hasonlo celt szolgal.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ennyi erõvel betilthatnák a pulzus és sebességmérõt is. a pedálcsapásszám mérõrõl nem is beszélve.

Nem azt mondta, hogy maskor nem nezi a powert!
A lenyeg az volt, hogy nem volt radioja, tehat onalloan dontotte el, hogy mennyire tolja. Azert egy kituzott atlagpower cel tobbfelekeppen is osszejohet egy koron.

Egyebkent nem volna rossz, ha verseny kozben tilos lenne az eromerok hasznalata. Loggolni lehessen, persze, de ne lassa.
Sokat nem valtoztatna az eredmenyeken, szerintem, es mennyivel tisztabb dolog, sajat erobol, sajat fejbol menni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem azt mondta, hogy maskor nem nezi a powert!
A lenyeg az volt, hogy nem volt radioja, tehat onalloan dontotte el, hogy mennyire tolja. Azert egy kituzott atlagpower cel tobbfelekeppen is osszejohet egy koron.

Egyebkent nem volna rossz, ha verseny kozben tilos lenne az eromerok hasznalata. Loggolni lehessen, persze, de ne lassa.
Sokat nem valtoztatna az eredmenyeken, szerintem, es mennyivel tisztabb dolog, sajat erobol, sajat fejbol menni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A couple of the time trials I’ve done recently I’ve gone out way too hard and paid the price in the second half so I decided today that we’d just pick a power. We’d try an average power for the first lap and then just raise it in the second half

Ez meglep. Azt gondoltam, hogy ez már hosszú évek óta alap, hogy erõ alapján mennek és nem holmi oldschool módon, érzésre.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
"Szerintem a te kerekednél ez a súly kizárt. Felni 425g (de ez már nagyon minimum), küllõk+niplik 165g, hátsóagy biztos nem 160g."

digitális mérleggel mértem. nem adtam össze õket darabra sohasem. azt hiszem 754 grammot mutatott a ketyere.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Akkor kb. 139+230+430=799 g (küllõ, agy, ráf) + ?? anyák.
Drága, könnyû küllõt és agyat vettél, hozzá egy robusztus, terepre meg Paris-Roubaix-ra való ráfot. Miért :)? Miért ne, tudom, de ehhez a ráfhoz nem lett volna elég (ill. jobb) DT competition például?

Robosztus, megbizhato felni =/ Paris-Roubaix-only :) Amikor elkezdtem szingo temaban kutakodni, hamar bizonyossa valt, hogy vagyalmom lesz egy Nemesis-Record kombinacio, plane kezdesnek, ha meg mar exkluzivitas, miert ne CX-Ray vagy mint ahogy a sors hozta Aerolite..azt azert nem gondolom, hogy a legkisebb mertekben is tulzas lenne ez a szett, altalaban igy szokott megepulni ez a kombinacio! Valoszinuleg a Crono F20 is jol szolgalt volna alattam, de soha nem lehet tudni, akkor lenne egy 1340 grammos szettem, most viszont van egy kb 1520 grammos " tankom " ami mindent ki fog birni :) 230 grammos Veloflex fog ramenni, ugyhogy a peremes szettemhez+gumihoz kepest, ha ez lesz belecsapva a vazba, igy is kb 170 gramm minuszrol beszelunk forgo tomegben, ugy, hogy ez sosem volt szempont :) ( 170 = 1590-ca. 1520 + (280*2) - (230*2 ) ) Az egyszeruseg kedveert a ragasztot es a szalagot egyenlo tomegunek vettem.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

... csak h beleszagoljak a szingoba, ezek nem konnyu felnik sot :) Az agyakat lemertem, 116g elol, 230g hatul!

Akkor kb. 139+230+430=799 g (küllõ, agy, ráf) + ?? anyák.
Drága, könnyû küllõt és agyat vettél, hozzá egy robusztus, terepre meg Paris-Roubaix-ra való ráfot. Miért :)? Miért ne, tudom, de ehhez a ráfhoz nem lett volna elég (ill. jobb) DT competition például?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor ha jól számolom csak a küllõ 60.000 Ft. :kidülledõszemûszmájli:

Ezért kérdeztem az árát.
Pont ezen a héten beszéltünk a keréképítés topikban errõl, 1600grammos kerékszettet (ami aerodinamikailag nem túl jó) legolcsóbban 55eft-ból lehet megépíteni, de 20eft-ért meg már lehet szerezni 1800grammos gyári shimano kerékszettet., amiben kardküllõk vannak és a felni sem lapos. Nem egyszerû dolog ez, hegyi kereket talán még megéri építeni, de síkra nagyon nem tudom.

alu küllõanyával van fûzve? sztem 800g alatt lesz. nekem mavic open pro,alu nipli,dt 2-1,5-2es küllõ,3kereszt,record agy 750g környéke. hátsó kerék.

Szerintem a te kerekednél ez a súly kizárt. Felni 425g (de ez már nagyon minimum), küllõk+niplik 165g, hátsóagy biztos nem 160g.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Sajnos azt nem tudom megmondani, itt Pesten csak furdoszobamerlegem van..hetvegen felhozok egy konyhamerleget, de amugy biztosan konnyebbek mint a peremes kerekeim ( 2011es Fulcrum R3, papiron 1555g, ami nyilvan barokkos, olaszos tulzas, valosagban olyan 1590 lehet ), de itt ennel a projectnel nem is a suly volt a lenyeg, csak h beleszagoljak a szingoba, ezek nem konnyu felnik sot :) Az agyakat lemertem, 116g elol, 230g hatul!

alu küllõanyával van fûzve? sztem 800g alatt lesz. nekem mavic open pro,alu nipli,dt 2-1,5-2es küllõ,3kereszt,record agy 750g környéke. hátsó kerék.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

és milyen súlyban vannak a kerekek?

Sajnos azt nem tudom megmondani, itt Pesten csak furdoszobamerlegem van..hetvegen felhozok egy konyhamerleget, de amugy biztosan konnyebbek mint a peremes kerekeim ( 2011es Fulcrum R3, papiron 1555g, ami nyilvan barokkos, olaszos tulzas, valosagban olyan 1590 lehet ), de itt ennel a projectnel nem is a suly volt a lenyeg, csak h beleszagoljak a szingoba, ezek nem konnyu felnik sot :) Az agyakat lemertem, 116g elol, 230g hatul!

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
és milyen súlyban vannak a kerekek?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

3 ajro volt darabja..Sapimmal volt megalmodva a project, de pindurkat nehezen beszerezhetonek bizonyult! Bar allitolag nincs igazabol kulonbseg a ketto kozott, en ezt valoszinuleg soha nem fogom megtudni! :)

Akkor ha jól számolom csak a küllõ 60.000 Ft. :kidülledõszemûszmájli:

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Értem. Nem sértettél meg, csak azt hittem burkolt apróhirdetés. :)
A küllõk mennyibe kerültek?

3 ajro volt darabja..Sapimmal volt megalmodva a project, de pindurkat nehezen beszerezhetonek bizonyult! Bar allitolag nincs igazabol kulonbseg a ketto kozott, en ezt valoszinuleg soha nem fogom megtudni! :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak annyi, hogy elso epitett szettem, azon belul is elso szingos szettem, es szerintem szep lett, gondoltam megosztom, ne haragudj ha megsertettelek :))

Értem. Nem sértettél meg, csak azt hittem burkolt apróhirdetés. :)
A küllõk mennyibe kerültek?