Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

elnezest a kerdesert de lehet 1" fejcsovu vazba valami atalakitassal 1 1/8 os fejcsovu villat tenni?legbelul tudom a valaszt csak megnyugtataskepp.csak mert villatcserelnek.de ha nincs atjaras akkor offolom

nem.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Hétvégén vettem át az új bringát (Wilier La Triestina) Veloce szettel. Csodálkozva tapasztaltam, hogy lefelé lehet vele egyszerre ötöt váltani, és persze fölfelé hármat. Lehet, hogy félreértettem valamit a Campa honlapján, de mintha ott azt írnák, hogy lefelé csak egyet tud egyszerre váltani. Kellemes meglepetés volt! :)

A másik meglepetésem a bringával kapcsolatban, hogy a Veloce szettbe becsúszott valahogy egy Miche fogaskeréksor és lánc. Szerintetek ezek minõsége hogy viszonyul a Velocéhez?

vmi kavarás ott is volt ultrashift és powershift témában. nehéz követni õket. sõt én a QS (quick shift)-rõl hittem hogy ez jelöli a lefele egyesével váltást. de ez is téves mert record-ban is van QS feliratú fvkar, ott meg nem hiszem hogy lebutultak

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Integráltat?

Igen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Úgy néz ki valamilyen átok súlythat minket: én tegnap mentem fel egy nagyon meredek dombon és megugrott a lánc (kereket cseréltem, vagy nem állítottam be rendesen a váltót, vagy kopottabb volt a fogsor) és egy hatalmasat tapostam a hajtómûbe, ahogy újra megakadt a lánc. Átnéztem, hogy történt-e komolyabb baj és azt láttam, hogy megforgatva a hajtókart, az elsõ lánckerekek ide-oda járnak, úgyhogy úgy néz ki, hogy elhajlítottam a hajtómûtengelyt.

Integráltat?

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
elnezest a kerdesert de lehet 1" fejcsovu vazba valami atalakitassal 1 1/8 os fejcsovu villat tenni?legbelul tudom a valaszt csak megnyugtataskepp.csak mert villatcserelnek.de ha nincs atjaras akkor offolom

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

A 8-as Athenás gépemmel én is jól elvagyok, túrázni jó. A mindennapi biciklimen meg 8-as 105-ös van, s a vicc az, hogy a 8-as Campa és Shimano fogsorok (pontosabban -al szerelt kerekek, maguk a fogsorok persze nem) papíron nem, de valójában cserélhetõk. A váltók tûrésén belül van ui. a kis különbség, azaz nem zavaró. Számomra ennek azért volt jelentõsége, mert defekt esetére van egy 8-as Campa cserekerem, de az (ugyanazaz a Campa sor) elmegy a 105-össel is. Vagy egy-két éve azonban a mindennapi (amúgy kõnehéz, de ez a defektállóság ára) Schwalbe Marathon Plus nem akar kilyukadni, országúti túrán sem szokott a másik, úgyhogy a pótkeréknek nincs dolga.
Emellett egy 11-es Chorust valamikor szívesen fogadnék, az kb. elég is lenne (karbantartva, cserélgetve a kopó részeket). Az Athena is kísért, mert majdnem teljesen jó, de egyelõre zavar ez a „béna” egyenkénti leváltás, ilyen erõvel akár Ultegrát vagy Rivalt is vehetnék :). Valamikor kiskubai írta, hogy egy újabb Campa ergonómikusabb, mint a régi; az Athena fékváltókarok tekintetében bizony igaza volt: a régi (8-as) sem rossz, de az új (11) sokkal jobb fogású is és könnyebb is a váltás vele.

Hétvégén vettem át az új bringát (Wilier La Triestina) Veloce szettel. Csodálkozva tapasztaltam, hogy lefelé lehet vele egyszerre ötöt váltani, és persze fölfelé hármat. Lehet, hogy félreértettem valamit a Campa honlapján, de mintha ott azt írnák, hogy lefelé csak egyet tud egyszerre váltani. Kellemes meglepetés volt! :)

A másik meglepetésem a bringával kapcsolatban, hogy a Veloce szettbe becsúszott valahogy egy Miche fogaskeréksor és lánc. Szerintetek ezek minõsége hogy viszonyul a Velocéhez?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Úgy néz ki valamilyen átok súlythat minket: én tegnap mentem fel egy nagyon meredek dombon és megugrott a lánc (kereket cseréltem, vagy nem állítottam be rendesen a váltót, vagy kopottabb volt a fogsor) és egy hatalmasat tapostam a hajtómûbe, ahogy újra megakadt a lánc. Átnéztem, hogy történt-e komolyabb baj és azt láttam, hogy megforgatva a hajtókart, az elsõ lánckerekek ide-oda járnak, úgyhogy úgy néz ki, hogy elhajlítottam a hajtómûtengelyt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ehhehehehe. A mai edzésemen a következõkön estem túl: 40. percnél a hátsó váltó bowdene elszakadt, így a következõ majd' két órát 39-11-gyel, illetve 53-11-gyel abszolváltam.
Voltak érdekes -pedálfordulat nullához közeli- pillanataim... már az országúton is... de! Amikor fel kellett másznom a házhoz egy eléggé montis jellegû földúton 39-11-gyel, az volt ám az igazi! De hát, nincs mese... "a karbon talpat már csak nem karcolom össze" jelszóval felküszködtem magam az igencsak meredek részeken is, és nem szálltam le egyszer sem! :D
Itt talán jobban látszik... a végén, illetve a bowdenszakadásnál (harmincvalahányadik percnél) elfelejtettem leállítani... csak ezért mutat síkot. :D

Végállító csavarral be tudtál volna könnyebb áttételt is állítani vagy beköthetted volna feljebb a bowdent újra úgy, hogy nem lett volna mondjuk az alsó 3 lánckereked.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Ugyanakkor ma kiderült, hogy az országúti kerékpár remekül alkalmas lájtosabb monti ösvények felfedezésére is :)
btw, kiköltöztem Angliába.

Ehhehehehe. A mai edzésemen a következõkön estem túl: 40. percnél a hátsó váltó bowdene elszakadt, így a következõ majd' két órát 39-11-gyel, illetve 53-11-gyel abszolváltam.
Voltak érdekes -pedálfordulat nullához közeli- pillanataim... már az országúton is... de! Amikor fel kellett másznom a házhoz egy eléggé montis jellegû földúton 39-11-gyel, az volt ám az igazi! De hát, nincs mese... "a karbon talpat már csak nem karcolom össze" jelszóval felküszködtem magam az igencsak meredek részeken is, és nem szálltam le egyszer sem! :D
Itt talán jobban látszik... a végén, illetve a bowdenszakadásnál (harmincvalahányadik percnél) elfelejtettem leállítani... csak ezért mutat síkot. :D

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Lehet segít, de vegyél egy minimum Chorus fékváltókart és akkor hátha megy a váltás gyorsabban

A 8-as Athenás gépemmel én is jól elvagyok, túrázni jó. A mindennapi biciklimen meg 8-as 105-ös van, s a vicc az, hogy a 8-as Campa és Shimano fogsorok (pontosabban -al szerelt kerekek, maguk a fogsorok persze nem) papíron nem, de valójában cserélhetõk. A váltók tûrésén belül van ui. a kis különbség, azaz nem zavaró. Számomra ennek azért volt jelentõsége, mert defekt esetére van egy 8-as Campa cserekerem, de az (ugyanazaz a Campa sor) elmegy a 105-össel is. Vagy egy-két éve azonban a mindennapi (amúgy kõnehéz, de ez a defektállóság ára) Schwalbe Marathon Plus nem akar kilyukadni, országúti túrán sem szokott a másik, úgyhogy a pótkeréknek nincs dolga.
Emellett egy 11-es Chorust valamikor szívesen fogadnék, az kb. elég is lenne (karbantartva, cserélgetve a kopó részeket). Az Athena is kísért, mert majdnem teljesen jó, de egyelõre zavar ez a „béna” egyenkénti leváltás, ilyen erõvel akár Ultegrát vagy Rivalt is vehetnék :). Valamikor kiskubai írta, hogy egy újabb Campa ergonómikusabb, mint a régi; az Athena fékváltókarok tekintetében bizony igaza volt: a régi (8-as) sem rossz, de az új (11) sokkal jobb fogású is és könnyebb is a váltás vele.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

20 éve még a favoritom is ékes hmûvel volt, pedig azért nem volt ruszki kacat

http://media.topapro...jpg?ctnetwork=1

Ez alapján a kép alapján tényleg lehetséges, hogy Favorit.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Sokkal nagyobb az esélye hogy egy ruszki kacat van Shimano-nak címkézve. A ruszki kacatok 20éve is ékesek voltak. :)

20 éve még a favoritom is ékes hmûvel volt, pedig azért nem volt ruszki kacat
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sokkal nagyobb az esélye hogy egy ruszki kacat van Shimano-nak címkézve. A ruszki kacatok 20éve is ékesek voltak. :)

Ugyanakkor ma kiderült, hogy az országúti kerékpár remekül alkalmas lájtosabb monti ösvények felfedezésére is :)
.

:(

Mekkora kulaccsal jársz Te? Angliáig kerékpáron mentél utántöltés nélkül? :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Buta kérdés: egyszer használatosak ezek a tapaszok?

Ma megpróbáltam mégegyszer feltenni, de nem sokáig bírta, úgyhogy igen, egyszer használatos. Viszont már gondolkozom olcsó, házi megoldáson. Csak egy leukoplast csík kell és rá kell ragasztani két megfelelõen rugalmas mûanyag szálat.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Köszi, ez nekem így már elég. Szóval nem valami ruszki kacatra rakott a srác fiatalkorában shimano matricát, hanem valami nyugati vázat (még ha nem is valami különlegest) címkéztek gyárilag shimano-nak. Majd megnézem a méreteit pontosan, meg megpróbálom kideríteni hogy olasz, angol vagy milyen menet van a középcsapágynál aztán lehet elhozom.
Ez az ún. "ékes" hajtómû van most benne. Ami campingeknél meg nagyon régi városi bringákon gyakori. Ezért is csodálkoznék ha csak 20 éves lenne a bringa.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

btw, kiköltöztem Angliába.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
csak hogy tovább borzoljam az ivós-kedélyeket. ma nyomtam egy kékes oda visszát(220/1850) két 750-s kulaccsal és pont elég lett.mondjuk az utolsó órában csak 2x tudtam inni a 3 helyett.1-1,5 óránként kellett technikai szünetet tartani.
közben eszembe jutott a téma.
2 dolgot vettem észre 1. nem köpködök feleslegesen.2 igyekszem csukott szájjal menni(nyilván GA1ben).
mindkét tényezõ jelentõsen befolyásolja a folyadékháztartást!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Azért ezt még ne vedd készpénznek. Emlékszem a 90-es években minden "montenbájk" vázra rá volt téve egy szép nagy Shimano (és kisebb betükkel: Equipped) matrica. Ha nem lakkozás alatt van a matrica, akkor fõleg bizalmatlan lennék.

Értem. Na majd megvizslatom a vázat, hátha van rajta valami jelzés.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egyszer használatos, gyógyszertárban vettem, Respir' Activ a neve. A dobozon made in USA, a belsõ csomagoláson már made in UK :) (van még több kapaható márka, neten ennél csak drágábbat találtam)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

A múltkor kérdeztem, hogy vajon egy légzéskönnyítõ orrtapasz segítene-e azon a problémámom, hogy nem nagyon szelel az orrom. A héten vettem egy csomaggal és határozottan segít. Eddig mindig úgy éreztem, mintha be lenne dugulva az orrom és ettõl elmúlt. Sõt, mint kiderült, az a gondom is megszûnt ettõl, amit pár napja írtam, hogy evés-ivás után rettenetesen zihálok. Most minden gond nélkül veszem tele szájjal is a levegõt. Egy 10-es csomag 1000 ft, így nem fogom minden alkalommal használni, de mindenesetre mûködik.

Tavasszal az allergia miatt elõjön az orrpolipom, akkor az én orrom sem szelel túl jól...szerintem ki fogom próbálni jövõre
gyógyszertárban vetted?
szerintem nem reklám, ha beírod hogy milyet...;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

A múltkor kérdeztem, hogy vajon egy légzéskönnyítõ orrtapasz segítene-e azon a problémámom, hogy nem nagyon szelel az orrom. A héten vettem egy csomaggal és határozottan segít. Eddig mindig úgy éreztem, mintha be lenne dugulva az orrom és ettõl elmúlt. Sõt, mint kiderült, az a gondom is megszûnt ettõl, amit pár napja írtam, hogy evés-ivás után rettenetesen zihálok. Most minden gond nélkül veszem tele szájjal is a levegõt. Egy 10-es csomag 1000 ft, így nem fogom minden alkalommal használni, de mindenesetre mûködik.

Buta kérdés: egyszer használatosak ezek a tapaszok?