Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Ha már nyereg témánál tartunk nekem is lenne egy kis gondom.
100km-en túli tekerés után iszonyatosan kidörzsölõdik a lágyékhajlatom. Gyári Wilier Salle Italia nyergem van amúgy. Van valakinek valami tippje vagy hasonló tapasztalata?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a nyeregcso rugalmassagaban az anyag es az atmero szerintem nagyobb szerepet jatszik mint a hatranyulas.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

tehát ha arányaiban hosszú a lábad, ezért arányaiban rövid a felsõtested, akkor a nyereg hátratolás...... ?

mivel csak a nyereg vízszintes irányú mozgatásával tudod a kérdéses beállítást változtatni (térdkalács-pedáltengely) és ha a nyerget már nem tudod a (gyártó által) meghatározott lehetõségen belül hátratolni akkor jönnek a különbözõ hátranyúlással rendelkezõ nyeregcsövek. a rövid felsõtestért/karokért a kormányszár a "felelõs"... szerintem...

az elöl megfogott nyereg (számomra nem kérdés) tényleg nem rugózik semmit elöl. ellenben egy hátranyúlással rendelkezõ nyeregszár(mert errõl volt szó) már (még ha minimálisan is) valamennyire jobban "hajlik" mint egy hátranyúlás nélküli. már csak az erõkar miatt is.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

mert mondjuk ha azt veszed alapul, hogy egy nyereg beállításánál a térdkalács vonala a pedáltengellyel kell egybeessen és az illetõnek rövidebb vagy hosszabb a combja (az átlagosnál) akkor már meg is van a válasz a kérdésre...
a te felvetésed akkor lenne jogos ha mindenki méretre készíttetné a vázat és a csõhosszok pont úgy lennének kialakítva, hogy az elsõ mondatban vázolt beállítás "alap" legyen.
ja és mondjuk egy hátranyúlós nyeregcsõ egy picit többet tud "tompítani" a rezgésekbõl...

tehát ha arányaiban hosszú a lábad, ezért arányaiban rövid a felsõtested, akkor a nyereg hátratolás...... ?

az elöl megfogott nyereg meg nem elöl nem rugózik semmit, ellenben hátrafelé meg lehajlik

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

a nyeregtest rugalmassága is elveszhet ennyire a tövénél megfogatva, ill. szerintem el is görbüleht

amúgy egy normális méretû vázon mi szükség lenne egy hátrahajló nyeregcsõre? Szerintem az olyan mintha, telejesen más meredekségû nyeregvázcsõ lenne a bringán, így a pedál is elõrébb kerül a törzshöz képest, mint egy nagyfater bringán. Extrém rövid kialakítású hátsó villával rendelkezõ vázakon kívül nehéz elképzelni, hogy nem valami méretezési vagy tervezési hibát akarnak vele kompenzálni.

mert mondjuk ha azt veszed alapul, hogy egy nyereg beállításánál a térdkalács vonala a pedáltengellyel kell egybeessen és az illetõnek rövidebb vagy hosszabb a combja (az átlagosnál) akkor már meg is van a válasz a kérdésre...
a te felvetésed akkor lenne jogos ha mindenki méretre készíttetné a vázat és a csõhosszok pont úgy lennének kialakítva, hogy az elsõ mondatban vázolt beállítás "alap" legyen.
ja és mondjuk egy hátranyúlós nyeregcsõ egy picit többet tud "tompítani" a rezgésekbõl...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
a nyeregtest rugalmassága is elveszhet ennyire a tövénél megfogatva, ill. szerintem el is görbüleht

amúgy egy normális méretû vázon mi szükség lenne egy hátrahajló nyeregcsõre? Szerintem az olyan mintha, telejesen más meredekségû nyeregvázcsõ lenne a bringán, így a pedál is elõrébb kerül a törzshöz képest, mint egy nagyfater bringán. Extrém rövid kialakítású hátsó villával rendelkezõ vázakon kívül nehéz elképzelni, hogy nem valami méretezési vagy tervezési hibát akarnak vele kompenzálni.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Akkor a nyegcsõvel van baj, érdemes kicserélni, minthogy az összes nadrágod tönkre tedd.
Nekem volt problémám a 3T nyeregcsõval, ami szedte szét a nadrágom, le kellett cserélnem..

Amint látod, a nyeregcsõnek nem sok hátranyúlása van. Vesd össze ezzel

Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Valami nem stimmelhet ha ennyrie hátra kell tólni a nyerget.

Amint látod, a nyeregcsõnek nem sok hátranyúlása van. Vesd össze ezzel

Feltöltött kép

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Valami nem stimmelhet ha ennyrie hátra kell tólni a nyerget.

Egy okos megoldás, ha valaki szeretne egy pár milliméter extra hátranyúlást, anélkül, hogy nyeregcsövet kelljen cserélni. Én már le is utánoztam.

Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

és ez mennyire egészséges megoldás élettartam szempontjából?

Majd jelzem.

Ha ennyire hatratolnam a nyerget, a nadragom szanaszet szakadna 1 het alatt. Fizik alol igy kilogna, az biztos. Ezert is tetszik nekem a monolink, ami azonban sajnos nem szabad licenszes, mint pl. a BB30.

A képen is azért van a külsõ rész lereszelve (én is csak kipróbálás után jöttem rá) mert amúgy a sínt nem akadályozná.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha ennyire hatratolnam a nyerget, a nadragom szanaszet szakadna 1 het alatt. Fizik alol igy kilogna, az biztos. Ezert is tetszik nekem a monolink, ami azonban sajnos nem szabad licenszes, mint pl. a BB30.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
és ez mennyire egészséges megoldás élettartam szempontjából?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egy okos megoldás, ha valaki szeretne egy pár milliméter extra hátranyúlást, anélkül, hogy nyeregcsövet kelljen cserélni. Én már le is utánoztam.

Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat, ja, rovid. De a Touron se a leghosszabb szakaszok a legjobbak. ;)

Szimba,
Meg nem reklamaltam, de majd azert megirom nekik, hogy mikor nyomtam meg a start gombot (GPS ido, szoval az tenyleg pontos), hatha segit rajtuk.
Eleg amator hiba, hogy nem tudjak, mikor indult a verseny.

Azt az infot kaptam, hogy a hunrun.com bonyolitotta a merest, csak gondoltam megemlitem referenciakent. :/

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Szia Ave!
Nálam is rossz a "fogaskerekû" eredménye.
Megreklamáltad vagy már eleged lett és hagyod az egészet?
Mintha az indítási idõpont lett volna rosszul meghatározva, nálam kb 1:06-al több lett volna a helyes idõ. Neked is az lett volna reális, nem?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Megvan az elso abszolut top10-es helyezesem! :)
http://www.hegyvidek..._18f ffi(1).pdf

Oke, persze ehhez az kellet, hogy csak 6 igazi versenyzo induljon. :)
Az idoeredmenyeket nem kell nezni, tobb mint 1 perccel elszamoltak... Es ez is 1 hetig tartott!

Jó hosszú verseny volt. :D Szilárd utána jött Veszprémbe C2-es OX versenyre.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Az idoeredmenyeket nem kell nezni, tobb mint 1 perccel elszamoltak... Es ez is 1 hetig tartott!

Az szép idõ. Az utolsóhoz viszonyítva meg fõleg. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szerintem inkább csak a csillagnak lett baja, mert azok a tengelyek az extrémfelhasználást is kibírják.

Nem tudom. Ami azt illeti, olyan szempontból ez is extrém volt, hogy (állítólag) 30%-os emelkedõn voltam, életemben nem paszíroztam még így a pedált, és egyoldalú terhelést kapott. Az biztos, hogy mindkét fogaskeréknek van kitérése (ami tudom, hogy nem mond ellent annak, amit te írtál, csak biztos, hogy nem a fogaskerék görbült).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen.

Szerintem inkább csak a csillagnak lett baja, mert azok a tengelyek az extrémfelhasználást is kibírják.

A sebesség mindent megold.