Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
megint spinaci-k: Cinelli Spinaci kollekció! « kormányzás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
ezt most bolt árulja,meglepõen jó áron.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ismertettem nemrég (http://forum.revomag...ndpost__p__1167) a nagy gyártók, Campagnolo, Shimano és Sram...
...
Pár forrás:
Shimano DI2 vélemény (hátul lassú, elöl a legjobb valamennyi közt): http://triathlete-eu...no-ultegra-di2/
Sram Force és Ultegra 6700: http://www.bicycling...-and-sram-force
Sram sor: http://www.rouesarti...e-16212356.html, http://www.sram.com/...g-1090-cassette
Le cycle francia folyóirat 2011-es számai, különösen június, augusztus, november.

Helyesbítés - javított linkek:
Ennek az üzenetnek a linkjeit javítom:
2. rész: Országútikról mindent #17039

Eredeti másutt:
1. rész: Országúti topik - RevoMag Fórum - oldal 3
2. rész: Országúti topik - RevoMag Fórum - oldal 2

Pár forrás:
Review & Gallery: Shimano Ultegra Di2
2010 Ultegra and SRAM Force | Bicycling Magazine
SRAM RED – Cassette | Roues Artisanales
SRAM OG 1090 Cassette | SRAM

Magyarázkodás:
A hibát én követtem el, máshonnan másoltam ide egy cikket, ott a linkek mûködtek, s amikor itt nem (a fent idézett részben sem), titokzatos erõket képzeltem, amik elrontották... panaszkodtam, választ kaptam; elnézést kérek minden félrevezetettõl, most mûködnek (a javított) linkek. Tanulság: nem szabad sietve másolni stb.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

micsoda gyöngyszemeket találtam :D VeloBase.com - Component: Favorit SpecialVeloBase.com - Bicycle ModelVeloBase.com - Component: Favorit alloy & steel stem

Holnap hozom el a komplett Favoritot. A shimano matricásat, amirõl szó volt itt néhány hete.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

azt kifelejtettem, hogy az enyém még egy forgáspontos fék.

csak a lényeget hagytad ki :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
micsoda gyöngyszemeket találtam :D VeloBase.com - Component: Favorit SpecialVeloBase.com - Bicycle ModelVeloBase.com - Component: Favorit alloy & steel stem

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
azt kifelejtettem, hogy az enyém még egy forgáspontos fék.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Fekero elteres: En 6400 vs 7800 viszonylatban nem tudok drasztikus kulonbsegrol beszamolni. Lehet van kulonbseg, de egyszeruen nem tunik fel.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
tesóm bringájára tettünk 600-as fékváltókart. persze nem a saját cuccait kezeli, a váltó egy õs 105-ös, a lánc, sor meg 8-as sram. nem rossz de nem az igazi, többször nekifeszültem beállítani de egykét fokozaton hangos és van hogy nem vált elsõ klikkre. 9-es 105-össel tudnám összehasonlítani és gondolom nem meglepõ de többet kell tolni a karokon a váltáshoz (mivel több mm-t húz a bowdenen mint a kilences)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Most vettem egy 600as szettel szerelt bringát. 95ben vettem meg anno a 600ast még a vázváltókaros verziót, mert a fékváltókart nem tudtam kigazdálkodni. :) lehet mondani, hogy visszatértem a gyökerekhez. A váltás teljesítménye nem sokban marad el a mai szettektõl, sõt meg merem kockáztatni, hogy halkabb a régi 600as mint a mostaniak. (gondolom a kevesebb fokozat miatt könnyebb a beállítása) A fékerõ viszont drasztikusan rosszabb, jóval hosszabb féktávokat kell vennem, de imádom a retro érzést ismét.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nem hiszem, hogy baj az neki, hogy a tizenéves szettjei még mindig használhatóak.
jó lehet, hogy nem egybõl rohanok új szettet venni, de ha majd veszek, és addig meg voltam elégedve vele, akkor valószínûleg utána is azt veszek alapon.

Örülök, hogy nem csak én tapasztaltam ezt. (Szegény rob most mit gondol magában... :D ).

Értem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát az bizony könnyen elõfordulhat.

én most ugyanennek a 9-esnek a tiagrájából és rx100-ból mixeltem össze egy téli bringát. tragikus állapotban volt a komplett kerékpár amikor megkaptam, iszonyat leharcolt, több gazdás, soha karban nem tartott vas volt. Szépen kipucoltam, újrakentem mindent az utolsó csavarig, és azt kell mondanom, hogy meglepõdtem rajta milyen jó cucc, pedig ez még a régi 9-es tiagra.

Örülök, hogy nem csak én tapasztaltam ezt. (Szegény rob most mit gondol magában... :D ).

Jobb sokkal, bár az "eredmények" nem tükrözik, mert idén sokat küszködtem betegséggel, és emiatt leves volt az egész év, de gyakorlatilag idén nem került nekem pénzbe a kerékpározás (nem is lett volna rá keret). És ott voltunk gyakorlatilag minden lényeges hazai versenyen, belekóstoltam a pályába, ciklokrosszra is lenne lehetõség, ha lenne rá idõm... Szó se róla, én jól éreztem magam a gyömrõben is, de sok-sok dilemma után úgy döntöttem (meg még egy páran), hogy váltani kell. Nem bántam (bántuk) meg.

Értem.

A sebesség mindent megold.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Egyébként a Postásnál jobb?

Jobb sokkal, bár az "eredmények" nem tükrözik, mert idén sokat küszködtem betegséggel, és emiatt leves volt az egész év, de gyakorlatilag idén nem került nekem pénzbe a kerékpározás (nem is lett volna rá keret). És ott voltunk gyakorlatilag minden lényeges hazai versenyen, belekóstoltam a pályába, ciklokrosszra is lenne lehetõség, ha lenne rá idõm... Szó se róla, én jól éreztem magam a gyömrõben is, de sok-sok dilemma után úgy döntöttem (meg még egy páran), hogy váltani kell. Nem bántam (bántuk) meg.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Ha azt vesszük, hogy a shimano mit mond akkor sok ezer százalékkal marad el a váltásteljesítménye a maiaktól. :)
Ha viszont a valóságot nézzük, lehet jobban vált a régi ultegra, mint az új?

én most ugyanennek a 9-esnek a tiagrájából és rx100-ból mixeltem össze egy téli bringát. tragikus állapotban volt a komplett kerékpár amikor megkaptam, iszonyat leharcolt, több gazdás, soha karban nem tartott vas volt. Szépen kipucoltam, újrakentem mindent az utolsó csavarig, és azt kell mondanom, hogy meglepõdtem rajta milyen jó cucc, pedig ez még a régi 9-es tiagra.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Hát az bizony könnyen elõfordulhat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az az Ultegra szett 1998-ban jelent meg, csak mondom szólok ;) csodaszép, de ne várjunk tõle mai technikai szintnek megfelelõ mûködést.

Ha azt vesszük, hogy a shimano mit mond akkor sok ezer százalékkal marad el a váltásteljesítménye a maiaktól. :)
Ha viszont a valóságot nézzük, lehet jobban vált a régi ultegra, mint az új?

A sebesség mindent megold.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Köszi mind2töknek!Asszem várok még az igazira!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az az Ultegra szett 1998-ban jelent meg, csak mondom szólok ;) csodaszép, de ne várjunk tõle mai technikai szintnek megfelelõ mûködést.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Van valakinek esetleg tapasztalata DMT országúti cpõvel? Szemezgetek egy DMT Ultimax RSX Carbon cipõvel, ami egy felpróbálás és szemrevételezés alapján jónak tûnik, de más bringás fórumokon kicsit lehúzták tartósság terén, ezért elbizonytalanodtam. Ez lenne a 3. bringás cipõm. Az elsõnél teljesen tapasztalatlanul olyan jól beleválasztottam, hogy hosszú évekig megelégedéssel használtam. Tavaly lecseréltem egy másikra, de csúnyán benéztem a méretet, egy kicsit nagy, és zavaróan nem tart rendesen. Van valami tuti módszer a választáshoz?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
ennyiért nem rossz cucc sztem. kicsit több infó kellene. pl.: milyen csõkészletbõl készült a váz? ha vlmi középkategóriás,v jobb akkor érdemes rajta elgondolkodni. sztem lehetne fejleszteni késõbb,ha kicsit komolyabb a váz.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Errõl mi a véleményetek?
DACCORDI 56 cm-es alumínium vázas újszerû országúti kerékpár eladó - eladó - Országúti kerékpár | Expressz.hu
Az újszerû persze túlzás.