Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2011. november 12. - 19:24

Írta 2011. november 12. - 18:17

nekem volt XL-es 2010-es 905-öm, ami szerintem pont ugyanaz, mint a mostani 904 (talán még az akkorival is megegyezik). 1400gramm körül van.
Írta 2011. november 12. - 17:31

Ha már Merida-nál tartunk,nincs valakinek infó,hogy mi súlyban lehet egy Road Race 904 2011 v 2012-es vázszett(váz+villa,kormcs.-nyeregcsõbilincs) L-es(56) méretben?
nekem volt XL-es 2010-es 905-öm, ami szerintem pont ugyanaz, mint a mostani 904 (talán még az akkorival is megegyezik). 1400gramm körül van.
Írta 2011. november 12. - 10:32

Írta 2011. november 12. - 09:58

Valószínûleg igen, de a mérték a nem mindegy, ami nyugat felé haladva azért csak csökken, nem mindegy, hogy Kelet-, Közép- vagy Nyugat-Európáról beszélünk.
De hogy viszonylag ontopik is legyek: szereltek gyárilag 2010-es Merida Cyclocross 4-est Campa szettel is? Mert én csak a japánok százötös szettjével szerelt gépeket látok, az apróban viszont Campa szettes Merida van.
a merida gyárilag sohasem szerelt campával semmit.
Írta 2011. november 11. - 23:45

A ház biciklitárolójában hasonló kérdést tettek föl, a lakóbizottság tagjai rámmeredtek, amikor hétre jelentkeztem (négy ki volt mentve, hogy ne tûnjön olyan soknak, ebbõl kettõ az erkélyen stb.). Amúgy azért kérdezték, mert a gazdátlan bicikliket megjelölik, mindenkinek levelet írnak, s ha mégsem jön a tulaj, odaadják - épp a klubomnak, ahonnan alkatrészeket válogatok (mármint ami nem kapható, pl. francia 6-os sor, meg középrész vagy 24 mm-es üléscsõ régi Peugeot-hoz). Ez elég szokásos Fro-ban, ezekbõl új biciklit tesznek össze vagy fölújítják és az egyetemistáknak (vagy bárkinek) 40-120 € körül eladják (e városban, de másutt is van hasonló). Néha csodálatos vázakat lehet(ne) találni, pl. nõi Peugeot-k, ráadásul nagyon jól is mennek, lányom rendszeresen (és nagyon) lehagyott egy ilyenen egy atléta fiút, aki nem értette, hogy ez a régi vacak hogy mehet jobban mint az õ új Go Sport hegyibiciklije. Azok a régi kónuszos agyak, ha jók, forognak szépen, Mavic M4 kerekek, itt a válasz.Egy külön szobád van a bringáknak vagy hogyan oldod meg ilyen sok bringa tárolását?
Az erkélyünk nagy, sajnos azonban sok a szerszám is, évek óta nem lehet kiülni reggelizni... mea culpa, polcokat kéne gyártanom.
Írta 2011. november 11. - 22:46

Valószínûleg igen, de a mérték a nem mindegy, ami nyugat felé haladva azért csak csökken.
Erre én azért nem fogadnék nagy összegben (természetesen "kis hazánk" viszonylatában értem)

Írta 2011. november 11. - 22:44

Nálunk nem így van?
Valószínûleg igen, de a mérték a nem mindegy, ami nyugat felé haladva azért csak csökken, nem mindegy, hogy Kelet-, Közép- vagy Nyugat-Európáról beszélünk.
De hogy viszonylag ontopik is legyek: szereltek gyárilag 2010-es Merida Cyclocross 4-est Campa szettel is? Mert én csak a japánok százötös szettjével szerelt gépeket látok, az apróban viszont Campa szettes Merida van.
Írta 2011. november 11. - 22:39

Romániában csak konkrét termékeket lopnak ki raktárból, gyártósorról, ahonnan csak lehet.
Nálunk nem így van?
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. november 11. - 22:34

Romániában csak konkrét termékeket lopnak ki raktárból, gyártósorról, ahonnan csak lehet.
Ez nem romániai sajátosság.
Több más márka is jelen van Romániban (gyártás viszonylatában).
Írta 2011. november 11. - 22:32

A Campagnolo Slatinában megnyitotta második romániai gyárát, melyben a hat évvel ezelõtt Pitestiben indítotthoz hasonlóan - ami egyébként a hat év alatt alapterületét tekintve tízszeresére növekedett - karbon kerekeket és alkatrészeket állítanak elõ, valamint az új elektromos váltórendszer összeszerelését fogják végezni. A román és az olasz munkabérköltségek között három és félszerelés differencia van. Ez, illetve a viszonylagos közelség indokolta a gyártás kihelyezést; mivel Ázsiában igen "sérülékeny a szellemi tulajdon" (konkrétan lopnak és másolnak szinte minden szellemi terméket), ez kizárta a távol-keleti terjeszkedést (gyártás tekintetében).

Írta 2011. november 11. - 22:27

Egy klassz videó az új Campáról. 1:17 nél van a lényeg, azért elég imponáló a gyorsasága.
Írta 2011. november 11. - 22:20

Írta 2011. november 11. - 22:02

Most épp egy Centaur tízest barkácsolok magamnak Mo-n (már amikor ott vagyok, nagyrészt nem), ami még teljes sort is képes leváltani egyetlen nyomásra (még ha mártíromságot is kell viselnem az ötletért), azaz nem a legújabb Centaur, hanem 2-3 éves a fvk. (meg a többi alkatrész is, de amúgy új). A tiszta alu Chorus tényleg nagyon tetszene. Mint többször írtam, a 11-es Athena is tetszik, szvsz van értelme a 11-nek (így egyetlen hátsókerék kerék elég síkra és hegyre is
), emellett nekem bõven jó a 10-es (még a Veloce is, amivel pont e héten is mentem egy jót). Ha eladom 4-5 nem használt biciklim, fölemelem végre fejem, s a Chorus fele tekintek.
Egy külön szobád van a bringáknak vagy hogyan oldod meg ilyen sok bringa tárolását?
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. november 11. - 21:15

Most épp egy Centaur tízest barkácsolok magamnak Mo-n (már amikor ott vagyok, nagyrészt nem), ami még teljes sort is képes leváltani egyetlen nyomásra (még ha mártíromságot is kell viselnem az ötletért), azaz nem a legújabb Centaur, hanem 2-3 éves a fvk. (meg a többi alkatrész is, de amúgy új). A tiszta alu Chorus tényleg nagyon tetszene. Mint többször írtam, a 11-es Athena is tetszik, szvsz van értelme a 11-nek (így egyetlen hátsókerék kerék elég síkra és hegyre is[...] ha neked elég a 10es cucc,akkor a 2000es chorus teljesen alu volt. van elég sok ötletem hogyan lehetne 10es,11es teljesen alu szettet összerakni campából. igaz némelyik ötlet kicsit meredeknek tûnik. lenne némi barkácsolás is benne.

Írta 2011. november 11. - 20:07

....1 piros pólós srác guggol 1 bringa mellett. sztem az lehetett az 1ik elsõ elektromos campa. a sorozat az eps prezentációról van.
92-ben még használtak olyan egyenes vállú elsõ villát? Ez az outi ipar mindig meglep.

Írta 2011. november 11. - 19:14

Írta 2011. november 11. - 18:56

Írta 2011. november 11. - 17:03

Írta 2011. november 11. - 15:44

váz: fingunk sincs. akinek van ötlete ne tartsa magában. de szerintem az elektromos ultegra kipróblására tökéletesen mindegy is
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.