Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

32-es gumi simán elég. Az a határ a versenyeken is, de ez mellékes.
A Garmin kütyürõl már én is tudok mesélni. ;) (Edge 705)
Király egy cucc. Mondjuk én azért is vettem, mert untam már, hogy a Polart meg a Cycleops computert is kell használnom, hogy nyugodtan résztávozzak, ne kelljen számolgatnom edzés közben...
Meg persze a GPS is. Nagyon zsír az egész cucc. Mindenféle résztávos edzéseket meg tudsz tervezni rajta, mindenféle határokkal, a képernyõt (akár a résztávos képernyõnézetet külön) tudod állítani, mit mutasson, stb. stb.

Ave, honnan tudok ingyen szerezni USA térképet? Az az alap kicsit (nagyon) gagyi...

Ilyen szinten meg lehet benne tervezni az edzéseket, hogy akkor most x-x tartományban még x:xx ideig, aztán x pihenõ...stb?! Az elég király, lehet jobban megérné ebbe ruházni mint egy új polárba...

gren_tamas: Végülis ez is megtenné. Ha otthon leszek, nekifutok egyszer a dolognak a mûhelyben aztán ha nem játszik a sufnituning, akkor kereslek :)
Ave: Zajszintrõl beszámolok majd, ha hangos akkor szerzek egy gumilapot+szõnyeget.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Kérdés: 35-ös gumi nagy valószínûséggel elférne a Merida road 880-as vázamban, ugye?

Ave: Mesélj már nekem légyszi errõl a Garmin kütyürõl, amelyik neked van...

32-es gumi simán elég. Az a határ a versenyeken is, de ez mellékes.
A Garmin kütyürõl már én is tudok mesélni. ;) (Edge 705)
Király egy cucc. Mondjuk én azért is vettem, mert untam már, hogy a Polart meg a Cycleops computert is kell használnom, hogy nyugodtan résztávozzak, ne kelljen számolgatnom edzés közben...
Meg persze a GPS is. Nagyon zsír az egész cucc. Mindenféle résztávos edzéseket meg tudsz tervezni rajta, mindenféle határokkal, a képernyõt (akár a résztávos képernyõnézetet külön) tudod állítani, mit mutasson, stb. stb.

Ave, honnan tudok ingyen szerezni USA térképet? Az az alap kicsit (nagyon) gagyi...

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] a meridához meg veszek egy cyclocross villát-fékeket-gumikat. Hátulra meg csinálok egy sufnituning canti-fék rögzítést. Egy régi fékmerevítõhöz hasonló U alakú dologra gondoltam a két féktüskével, megfelelõ mennyiségû és méretû kábelkötegelõvel rögzítve :D Najó, fém bilinccsel. [...]

Naív kérdés következik, egy Mafac Racer-szerû középhúzós fék nem tenné-e meg erre a célra? Ilyet használok a mindennapi biciklimen, 60-al is szoktam vele gurulni (még megpakolva is), onnan is lefékez rendesen. A konzolos fék (cantilever) miben más? Ha megtenné, van ilyenem tartalékban, jelentkezhetsz rá. A pofákat persze maira kell cserélni (kapható):
Feltöltött kép
Ld még: Mafac Brake parts from Harris Cyclery

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Egy régi fékmerevítõhöz hasonló U alakú dologra gondoltam a két féktüskével, megfelelõ mennyiségû és méretû kábelkötegelõvel rögzítve :D Najó, fém bilinccsel.

A Magura gyárt(ott?) ilyen u alakú bigyulát, amivel kantifékesre alakíthatod a vázad, még a régi HS fékekhez passzolt, amivel a trekking gépeket lehetett magurásítani, az országúti féknek fúrt lyukhoz kellett odacsavarozni. Ebayon szokott felbukkanni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Penteken voltam megnit teljesitmeny teszten, nem tudom az milyen gorgo, de sokkal jobb, mint a sajat magneses Tacxom, az biztos.
Csak sajnos az elkepesztoen hangos, otthon nem dijjaznak a szomszedok, pedig az enyem is eleg hangos.
Ez amit vettel eleg akciosnak tunik ennyiert, lehet beujjitok en is, bar elotte probalni azert szerencses lenne.
Tudja valaki, lehet valahol ezeket rendesen probalni BP-n, sajat bicoval csendes/nyugodt kornyezetben?

A Garmin kapcsan mire vagy kivancsi? Az egyik legjobb dolog, amiert penzt adtam bringa temaban.
Jokat lehet elemezgetni. Pl. ugyanazon a versenyen tavalyhoz kepest hogy mentem, egy bizonyos emelkedon hogy mentem, stb.
Edzesen vannak 2 eves adataim is, az idei csucsformam alatt vicces volt nezni, ahogy 2 eve ugyanott, ugyanazzal a tempoval majd egy tizessel magasabb pulzussal mentem.
Jovore szerintem megveszem hozza a Garmin eromero pedalszettet is.
Amiben viszonylag gyenge az a terkepes navigacio. Tul lassu a procija, tul kicsi a felbontasa. (Ez a 705-re vonatkozik, 800-ast nem hasznaltam meg)
Szoval egy mai Android Google Mapsahoz kepest problemas. De otthon megtervezett utvonalon szepen vegigvezet, es azert ha nehezen is de segitett mar BP-n is megtalalni eldugott helyeket.
En mondjuk opensource terkepeket hasznalok, lehet ezek benabbak, mint a Garmine, nem tudom.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Ha ez segít, a Tacx nem gyorszáras oldala 14 mm hosszú és 17 mm átmérõjû, a gyorszáras oldalon pedig 6 mm van a gyorszárig, átmérõ szintén 17 mm.

Köszönöm az infót!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Visszatérve a wattmérõs görgõ dologra, végülis a Tacx flow T-1680at választottam, mert utánaolvastam a tacx fórumon, és az 1680 és a 2200 között semmi különbség nincs a színen, és 20 eurón kívül. a Bike24-tõl rendeltem, mert innen volt a legolcsóbb...250 euró volt, elvileg jövõhéten érkezik valamikor. Majd ha megérkezik írok róla :)
Feltöltött kép

Más: Tervezgettem hogy veszek egy montit, de rájöttem hogy az itteni ösvényekre elég egy cyclocross is. Februárban mikor visszajövök Angliába (lesz egy 1hónapos szünetem Januárban), kihozom az Orbeát is, a meridához meg veszek egy cyclocross villát-fékeket-gumikat. Hátulra meg csinálok egy sufnituning canti-fék rögzítést. Egy régi fékmerevítõhöz hasonló U alakú dologra gondoltam a két féktüskével, megfelelõ mennyiségû és méretû kábelkötegelõvel rögzítve :D Najó, fém bilinccsel.

Kérdés: 35-ös gumi nagy valószínûséggel elférne a Merida road 880-as vázamban, ugye?

Ave: Mesélj már nekem légyszi errõl a Garmin kütyürõl, amelyik neked van...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Valaki erre tud megoldást?

Ha ez segít, a Tacx nem gyorszáras oldala 14 mm hosszú és 17 mm átmérõjû, a gyorszáras oldalon pedig 6 mm van a gyorszárig, átmérõ szintén 17 mm.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Valaki erre tud megoldást?

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
ha már (fel)szerelés....említettem régebben, hogy kap az outi egy crud roadracer2-t. tegnap végre felraktam, mentem vele ~35 km-t, hát.... mit mondjak.
az elsõ nagyon nem stabil, idõnként hozzáér a gumihoz, ez persze lehet amiatt is, hogy az aero keresztmetszetû elsõ villára nem fekszik fel igazán a mûanyag idom. talán orvosolható valahogy, alá kell tennem valamit (belsõdarabot, gyufaszálat, etc.) és nem leng annyira a sárvédõ
a hátsó ilyen szempontból megfelelõ, itt mindössze annyi a bibi, hogy az a rész, ami a nyeregcsõ és a kerék közé kerülne, nem fér el. egyrészt a villában nincs elég hely, hogy kompletten fel lehessen rakni a hátsó sárvédõt (ez mondjuk nem a crudék hibája) másrészt maga sárvédõ sem fér el a váltókonzol miatt.
erre is ki kell majd találni valamit, mert ez a rész olyan kialakítású, hogy védené az elsõ váltót a kerékrõl odafröcsögõ víztõl, szóval azért jó lenne, ha a helyén lenne.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Van esetleg valamilyen ötletetek, hogy "új fajta" országúti vázra, miként-hogyan lehet csomagtartót szerelni? Egy több napos túra készülünk és egy 3 részes nagy táskát szeretnék felrakni rá.

http://forum.bikemag...lszereles-5004/

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Sziasztok!

Van esetleg valamilyen ötletetek, hogy "új fajta" országúti vázra, miként-hogyan lehet csomagtartót szerelni? Egy több napos túra készülünk és egy 3 részes nagy táskát szeretnék felrakni rá.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.394 hozzászólás
áááááá. én nem kavarnék bele. tudom,h jó rá,de nekem így is jó lenne. igazából mind1,mert a bringát csak példának hoztam fel. nekem 2 db "retro" bringa kéne: 1. 92es recordal,delta fékekkel ; 2. 93as dura ace-el. most vettem észre,h bilibe lóg a kezem. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sajna ez csak 7es,úh ez így jó ahogy van.

Arra is jó a fékváltókar.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.394 hozzászólás
sajna ez csak 7es,úh ez így jó ahogy van.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
nem csak te vagy.
egy fékváltókarral megtuningolva tökéletes lenne.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.394 hozzászólás
biztos csak én vagyok ilyen hüle,de nekem még mindig jobban bejönnek ezek a bringák: PEUGEOT-full Ultegra 600-Reynolds 531-hasznaltbiciklik.hu « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

ebben a bringában mondjuk nagy az érzelmi faktor is miután az 1. komolyabb bringám is 1 peugeot volt. kék,lila színekben pompázott,shimano exage keverékkel. 400as,és 500as cuccok voltak rajta. mavic felnikkel. mondjuk akkor nem tudtam semmit a vázméretekrõl,így nem is volt jó a mérete. de jó kis bringa volt. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Értettem így is. :)

Ti már félszavakból is... :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezt jól megasszontam. :) "nem rossz óra,de nem kódolatlan" nem rossz óra,de nem kódolt. így helyes. remélem nem vezetett félre a bakim senkit.

Értettem így is. :)

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.394 hozzászólás

a kerékrõl érkezõ jelet eddig nem zavarta semmi. a pulzusmérõ része nem kódolt,v mi. azt zavarja a magasfeszkó. mondjuk tud olyat,h monitor,v tv mellé rakod az órát akkor még álló helyzetben is tudsz 100al menni. :) a megoldás? ne rakd tv mellé. :) nem a saját mellkasi övével használom. az csak 1 lidl pulzusmérõ óráé. lehet hozzá kapni pedálfordulat mérõ jeladót is. nem rossz óra,de nem kódolatlan. aránylag jó árban lehet hozzájutni. engem nem zavarnak a hibái. nem készülök versenyre,úh nekem elég a tudása bõven.

ezt jól megasszontam. :) "nem rossz óra,de nem kódolatlan" nem rossz óra,de nem kódolt. így helyes. remélem nem vezetett félre a bakim senkit.