Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Minek akarsz annyit fékezni?

:D Jogos! De néha kell és néha jól jöhet, ha van benne több lehetõség. (sajna elég gyakran kell vész fékezni figyelmetlen jármûvezetõk miatt)

De ahogy írtam is, ez csak a kezdeti elképzelés volt, aztán innen léptem tovább arra a gondolatsorra, hogy teljes csere legyen. De tekintve a forint jelenlegi helyzetét, lehet nem lesz ebbõl semmi se a végén.

Nézegetem egyébként az ebay-t folyamatosan, de nem túl sok jó aukciót látok, mert ami jó, arra elég sokan harapnak, így nem lesz olcsó(?) végül a se. Persze annyira nem sürgõs a dolog, mert elleszek a meglevõ 105-össel is jövõre gond nélkül, csak mozgatja a fantáziámat a campagnolo. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.423 hozzászólás

Az egész dolog onnan indult, hogy kitaláltam, teszek valami jobb féket a 105-ösök helyett... most ott tartok, hogy Ultegra 6700 vagy Campagnolo szettre cseréljem a meglevõt? :)

Nem akarok egy Campa vs Shimano vitát, így csak fék kérdésben érdeklõdnék, hogy a Campa fékjei a Shimanohoz képest jobbak/gyengébbek/kb. ugyanolyanok? Egy csomó tesztet elolvasva csak arra jöttem rá, hogy akárki is tesztelte, az vagy az egyiket, vagy a másikat preferálta alapban is, így általában az volt a jobb, amit amúgy is szeretett.

Nekem szerencsére nincsenek ilyen irányú berögzõdéseim. Ugyanúgy megfelelne egy Ultegra 6700 (vagy DA 7900) mint a Campa Chorus vagy Record. Ami ez utóbbi mellett szól az - próba lehetõség híján - a design. Számomra valami gyönyörûség a 11-es Record szett.

Tehát a kérdés az, hogy fékerõben/hatásban mennyivel lennék elõbbre/hátrébb, ha Campát vennék Shimano helyett? Van errõl esetleg vmi teszt valahol?

Ill. még annyi, hogy új Record fékváltókarért jó vagy rossz ár a 230 Eur? (bár most az euro....)

sztem fékek közt nincsen akkora különbség. a felni fékpofa kombináció sokkal többet számít. nekem csak rx100as fékeim voltak régen,utána váltottam recordra,de nagy változás nem lett. az is jó volt,meg most ez is.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Minek akarsz annyit fékezni?

:))

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Minek akarsz annyit fékezni? Én még csak Shimanot használtam, de abból mindenfélét, nekem jó volt a 105ös is, pedig jöttem már le magas hegyrõl is. érzékelhetõ változást hoz egyébként, ha DA fékbetétet teszel bele. Ha meg szettet veszel, akkor szerintem vagy legyél türelmes, és az ebayrõl egyenként hónapok alatt szépen össze lehet vadászni, vagy egyben kell megvenni. Én ennyi pénzt egyébként nem adnék fékváltókarért

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Az egész dolog onnan indult, hogy kitaláltam, teszek valami jobb féket a 105-ösök helyett... most ott tartok, hogy Ultegra 6700 vagy Campagnolo szettre cseréljem a meglevõt? :)

Nem akarok egy Campa vs Shimano vitát, így csak fék kérdésben érdeklõdnék, hogy a Campa fékjei a Shimanohoz képest jobbak/gyengébbek/kb. ugyanolyanok? Egy csomó tesztet elolvasva csak arra jöttem rá, hogy akárki is tesztelte, az vagy az egyiket, vagy a másikat preferálta alapban is, így általában az volt a jobb, amit amúgy is szeretett.

Nekem szerencsére nincsenek ilyen irányú berögzõdéseim. Ugyanúgy megfelelne egy Ultegra 6700 (vagy DA 7900) mint a Campa Chorus vagy Record. Ami ez utóbbi mellett szól az - próba lehetõség híján - a design. Számomra valami gyönyörûség a 11-es Record szett.

Tehát a kérdés az, hogy fékerõben/hatásban mennyivel lennék elõbbre/hátrébb, ha Campát vennék Shimano helyett? Van errõl esetleg vmi teszt valahol?

Ill. még annyi, hogy új Record fékváltókarért jó vagy rossz ár a 230 Eur? (bár most az euro....)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

ez esetben remélem az utolsó forintot is legombolod róla..

ez egy igazi õsember hozzáállás. csak annyit gomboljon, amennyi jár

nem a Suzukisról gombolja, hanem a biztosítóról. azokat meg annyira azért ne sajnáljuk ;)

így van, a biztosítókat nem sajnáljuk!
És mivel Ave fájdalom díjat max a saját biztosításából remélhet, ezért a minimum, hogy az anyagi kárt megtérítik az utolsó fillérig.
Tényleg Ave, ilyen közúti balesetre fizet a saját biztosítód?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ma a rendor azt mondta, hogy a helyszinen az autos elismerte a felelosseget.
Allitolag ezt meg visszavonhatja, de miert tenne.

Csekely 2-3 honap atfutas varhato...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
MA engem is majdnem elcsapott egy autós, de valami 6. érzékkel láttam, hogy nem fog megállni, ezért korábban elkezdtem fékezni és így sikerült vagy 10cm rel az autó orra elõtt megállni. A sofõr is sokkot kapott mert ahogy észlelt egybõl satufék, de nem rajta múlt..

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

nem a Suzukisról gombolja, hanem a biztosítóról. azokat meg annyira azért ne sajnáljuk ;)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ave, remélem, minél elõbb rendbe jössz!!!
Ez a Bia, és térsége... tavaly Szalontay Bence elé fordultak ki...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.423 hozzászólás
mielõbbi felépülést kívánok ave.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jobbulast. lenyeg hogy egyben vagy. aztan remelem hogy sikerul az okozott kart is kifizettetni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Kukas mellenyem az nem volt ez igaz, csak egy "900" Lumenes lampam, plusz egy fenyvisszaveros csikokkal ellatott felsom.
A rendorok megneztek a helyszinen mennyire fenyes a lampa, a faszi megis allitja, hogy nem vilagitott.
Az azert megiscsak nonszensz lenne, hogy van ilyen lampam, es nem hasznalom a sotetben, ezt csak nem veszi be senki.

A fenyvisszaverok nem segitettek semmit, hiszen nem ram vilagitott, hanem keresztbe az uton. Szerintem valoszinuleg mar jobbra nezett, hogy onnan jonnek-e, mielott gazt adott.

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Javulást Ave!! Rádjár a rúd az utóbbi idõkben..

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Én is jobbulást kívánok!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Kukas mellenyem az nem volt ez igaz, csak egy "900" Lumenes lampam, plusz egy fenyvisszaveros csikokkal ellatott felsom.
A rendorok megneztek a helyszinen mennyire fenyes a lampa, a faszi megis allitja, hogy nem vilagitott.
Az azert megiscsak nonszensz lenne, hogy van ilyen lampam, es nem hasznalom a sotetben, ezt csak nem veszi be senki.

A fenyvisszaverok nem segitettek semmit, hiszen nem ram vilagitott, hanem keresztbe az uton. Szerintem valoszinuleg mar jobbra nezett, hogy onnan jonnek-e, mielott gazt adott.

Majd meglatjuk holnap mit mond a rendor.
Tanum nincs, akik mogottem jottek, szepen megneztek, es mentek tovabb. Persze nem tudom mennyivel jottek mogottem, en mar csak allva realizaltam oket.

A karfelmeros tippeket koszi, szerintem elso korben a LOOK forgalmazo bikeart-ot keresem meg.

A MALI meg felkesz, nem hasznalhato.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sajnálom Ave, jobbulást!
Az autós legfõbb védekezése úgy is az lesz, hogy nem volt rajtad mellény, ami ugye mint tudjuk, egy f@$zság...de tuti hogy azt fogja mondani.
Az a baj, hogy nagyobb a károd mint amit az õ autója ér, de lehet hogy kártérítést se kapsz...
Minden esetre sok sikert, drukkolok!

jah és nézd a jó oldalát: ha márciusban ütnek el, akkor az egész szezonnak annyi....

Mindegy mennyit ér az autója, a biztosító fog fizetni.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Akkor jól emlékeztem,pedig már rég jöttem ki onnét.
GT-Atee

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Elég átváltani a térképet mûhold nézetre, szép nagy betûkkel ott van a stop.