Én uezt tapasztalom az aluvázas/nyeregcsöves Merida 904-esnél. A megoldás az lett nálam, hogy ilyenkor kiszedem a nyeregcsövet, megtisztogatom, áttörölgetek mindent, ahol érintkezik egymással a csõ és a váz és kész. Visszaszerelés után nincs több hangja egy jó ideig. Úgy gondolom esetemben a por az, ami valahogy beszivárog és emiatt "kattog" (engem mondjuk baromira zavar)
Nálad azért kevés az esély erre, hiszen most raktad össze a bicót.
Más: Aluvázba karbon nyeregcsõ, mûködõ kombináció lehet?
A nyeregcsövet kihúztam a helyérõl. Tiszta nedves ronggyal portalanítottam.Majd egy jó hosszú fakanálnyélre tekertem a rongyot és elvégeztem a manõvert a vázcsõben is. Semmi zsír! Aztán a nyereg mûanyag dísz karosszériaelemeit lecsavaroztam és ahol az ülõfelülettel talákozik fültisztitóval adtam neki egy vékony réteg zsírt. amennyire lehet meghúztam a hátsó gyorszáramat is. Hétközben mire hazaérek már sötét van. Csak egy háztömb körüli próbakört tudtam menni. De hétvégén világosban megyek egy nagyobb karikát. Akkor majd meglátjuk mi lesz akkor.
Nekem a zsír-kenés-csúszás rokon fogalmak, lehet abban bármennyi szemcse. Gondolatban lejátszottam ahogy jól bekarbonzsírozom nyeregszárat, aztán hiába szorítom a bilincset az csak csúszkál. Bepipulok és húzok még egyet a bilincsen és már rottyan is az anyag. Ha pedig olyan szerencsém van hogy nem szakítottam meg a vázat, az életben ki nem tisztítom belõle a trutyit. Szóval marad vizes rongyos portalanítás.
Hajdanán a kollégiumi posztereket ragasztottunk falra fogkrémmel. Jó kis anyag. Tömít, ragaszt, de ha kell enged is.