Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Végre elkészült életem elsõ karbonvázas bicaja. A 0 fokos levegõ sem tartott vissza attól hogy menjek egy 30 km-es próbát. Szépen teszi a dolgát. de a hajtómû irányából pedálfordulatonként egy-egy finom kis kattogó hangot hallok. Ha nehezebb áttételre váltok és neki feszülök a pedálnak, vagy nyeregbõl kiállva ke4ményebben talpalok a hang eltûnik. Ha viszont teljes súlyommal az ülésen vagyok és lazán tekerek ismét jelentkezik a hang. Lehet hogy nem is a hajtómû adja, hanem a nyeregcsõ? Azt hallottam karbon nyeregcsövet nem szabad zsírozni. Mert a "karbonos" kis nyomatékkal meghúzott bilincs egy bezsírozott csövet nem képes visszatartani a becsúszástól. Igaz ez? Mi a teendõ? Segítsetek! Míg kedvenc járgányom fura hangokat ad, forgolódok álmomban.

és végül milyen váz lett? (ha jól emlékszem, a kelly's 5.0-ás is felmerült 1-2 hónapja)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ave épülj fel mihamarabb! Hasonlóképen jártam kb másfél évvel ezelõtt. Védett úton haladtam. Az autó oldalról jött, egészen belassított, mintha észrevett volna. Aztán vissza kettõ padló gáz és fellökött. Majdnem megléptem elõle csak a hátsó gumimat érintette. de a finom lökés elég volt az eséshez. Horzsolások zúzódások, semmi komoly. szerencsém volt. Az autót vezetõ csajszi azt mondta nem tudja honnan kerültem elõ. Csak akkor látott amikor már repültem. Ja ez fényes nappal volt és a legfeltünõbb papagájzöld bringás pólómban voltam, hogy az autósok könnyen észrevegyenek. Autóvezetõként tapasztaltam ilyen helyzetekben a legközelebbi ponttól távolba induló pásztázó szemmozgásokat kell csinálni, különben egy olyan gyorsan mozgó kis pont mint egy "versenybringás" könnyen kieshet a látómezõbõl. Ott a helyszínen kitöltöttünk egy betétlapot. Az autós kötelezõ biztosítása érvényesítve lett. A bringaszervízben a kárszakértõ negyedmilióra becsülte a kárt. Aszittem az ügy lezárult néhány napon belül fizetnek és ismét nyeregbe pattanhatok. Ehelyett egy hónapokig tartó levelezés kezdõdött. Részletekben lehetett igényelni kárelõleg folyósítást amibõl megkezdhetem a javíttatást. Amikor már jópár hónap eltelt és még mindig csak néhány tízezrest hozott a postás (gondolták már elvesztettema türelmemet)valami titkos számról felhívott a biztosító embere, aki egy piaci kupec módjára ajánlott peren kívüli egyeszséget, azzal hogy most azonnal kifizetik a kárösszeg felét, de akkor mondjak le minden további követelésemrõl. Azt mondta így járok a legjobban, mert ellenkezõ esetben ki tudja hány hónap múlva jutok az összeghez. Nem fogadtam el. Teltek a hónapok kitartóan zaklattam õket a leveleimmel és szép lassan becsordogált a teljes kárösszeg. Szóval több mint fél éves huzavona után elkészült a bicaj.

ilyen esetben érdemes küldeni egy levelet mondjuk a homár blogra

nekem egy örökösödési perem volt egy bankkal, mikor beírtam a sztorit, akkor még aznap megkerestek a PR osztályról, meg az ügyvéd is, hogy egyezkedjünk, eddigre mondjuk már peresítve volt a dolog, de el is bukták a bíróságon

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Végre elkészült életem elsõ karbonvázas bicaja. A 0 fokos levegõ sem tartott vissza attól hogy menjek egy 30 km-es próbát. Szépen teszi a dolgát. de a hajtómû irányából pedálfordulatonként egy-egy finom kis kattogó hangot hallok. Ha nehezebb áttételre váltok és neki feszülök a pedálnak, vagy nyeregbõl kiállva ke4ményebben talpalok a hang eltûnik. Ha viszont teljes súlyommal az ülésen vagyok és lazán tekerek ismét jelentkezik a hang. Lehet hogy nem is a hajtómû adja, hanem a nyeregcsõ? Azt hallottam karbon nyeregcsövet nem szabad zsírozni. Mert a "karbonos" kis nyomatékkal meghúzott bilincs egy bezsírozott csövet nem képes visszatartani a becsúszástól. Igaz ez? Mi a teendõ? Segítsetek! Míg kedvenc járgányom fura hangokat ad, forgolódok álmomban.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Ave épülj fel mihamarabb! Hasonlóképen jártam kb másfél évvel ezelõtt. Védett úton haladtam. Az autó oldalról jött, egészen belassított, mintha észrevett volna. Aztán vissza kettõ padló gáz és fellökött. Majdnem megléptem elõle csak a hátsó gumimat érintette. de a finom lökés elég volt az eséshez. Horzsolások zúzódások, semmi komoly. szerencsém volt. Az autót vezetõ csajszi azt mondta nem tudja honnan kerültem elõ. Csak akkor látott amikor már repültem. Ja ez fényes nappal volt és a legfeltünõbb papagájzöld bringás pólómban voltam, hogy az autósok könnyen észrevegyenek. Autóvezetõként tapasztaltam ilyen helyzetekben a legközelebbi ponttól távolba induló pásztázó szemmozgásokat kell csinálni, különben egy olyan gyorsan mozgó kis pont mint egy "versenybringás" könnyen kieshet a látómezõbõl. Ott a helyszínen kitöltöttünk egy betétlapot. Az autós kötelezõ biztosítása érvényesítve lett. A bringaszervízben a kárszakértõ negyedmilióra becsülte a kárt. Aszittem az ügy lezárult néhány napon belül fizetnek és ismét nyeregbe pattanhatok. Ehelyett egy hónapokig tartó levelezés kezdõdött. Részletekben lehetett igényelni kárelõleg folyósítást amibõl megkezdhetem a javíttatást. Amikor már jópár hónap eltelt és még mindig csak néhány tízezrest hozott a postás (gondolták már elvesztettema türelmemet)valami titkos számról felhívott a biztosító embere, aki egy piaci kupec módjára ajánlott peren kívüli egyeszséget, azzal hogy most azonnal kifizetik a kárösszeg felét, de akkor mondjak le minden további követelésemrõl. Azt mondta így járok a legjobban, mert ellenkezõ esetben ki tudja hány hónap múlva jutok az összeghez. Nem fogadtam el. Teltek a hónapok kitartóan zaklattam õket a leveleimmel és szép lassan becsordogált a teljes kárösszeg. Szóval több mint fél éves huzavona után elkészült a bicaj.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Bíróság, ügyvédek, stb? Felmérik egy boltban a kárát (kb az egész bringa cserés lesz) és megkapja a teljes összeget. Ennyi lesz.

A sebesség mindent megold.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Bizom benne, hogy sima ugy lesz, de ha kell, akkor ugyveddel megyunk birosagra.

Igazából - szerintem - felesleges elõre a legrosszabbra felkészülni. Jó esély van rá, hogy minden rendben zajlik. Persze végül úgyis az összeg ahtározza majd meg az elégedettségi fokot, szóval ezen lehet majd vitatkozni, ha érdemes. (érdemes = van akkora eltérés a reálishoz, hogy megérje a ráfordított idõt, hiszen ez hónapok, de akár egy év is lehet, ismerve a bírósági ügymenet gyorsaságát.)

Mindenesetre jobbulást neked! Én is voltam már hasonló helyzetben, tudom, milyen szar. (Nekem mondjuk meg se állt az autós, így semmi esélyem sem volt a kártérítésre)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Azért mielõtt a bíróságra mentek, menjetek el elõtte a helyi illetékes békéltetõ testülethez. Ide nem kell sem ügyvéd sem bíró sem pénz, tök ingyenes és ugyanúgy egy bizottság határoz hogy mi történt, csak az nem jogerõs. Azonban az õ döntésük nagyjából tükrözi a hivatalos bíróság döntését is, így elképzelhetõ, hogy bíróság nélkül is hozzájutsz a kárösszeghez. A békéltetõi tárgyaláson aztán elõ lehet húzni olyan adukat, hogy az ügyvédi költséget, perköltséget, illetékeket is ráterheled a károkozóra, meg a kiesett munka stbstb erre általában mindenki enyhülni szokott.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

de ha kell, akkor ugyveddel megyunk birosagra.

csakis azzal...
szerintem ilyen esetekben "megtérül a befektetés".
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
A nem életszerût a céges autóra írtam, arra mondták. Pedig ott is össze van törve a felépítmény.
Idáig arról volt szó, hogy nem volt fényvisszaverõ ruházat, most meg kiderült, hogy mégis. Így már más a helyzet, de szakjogásszal sikerdíjban megállapodva sokkal jobbak az esélyek, akár az anyagi kárt meghaladó kártérítésre is.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Bocs, a helyszínt nem néztem meg, azt hittem lakott terület. De ha volt rajta fényvisszaverõ, akkor igazából ez minegy is.
A kár pedig nagyonis életszerû, meg lehet nézni a kerékpárt.

De, nem fizet, mert a szerintük nem életszerû a kár.
Lakott területen belül valóban nem kell, de megmondanád, hogy az melyik lakott terület táblán belül van?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A szabaly nem konkretan kukas mellenyt ir elo, fenyvisszavero pedig van a kabatomon.
De erre nehez lenne is lenne a biztositonak a birosagon apellalni, leven ha nem vilagitott ram, milyen fenyt vert volna vissza?
A lampat kellett volna latnia. Majd csinalok azert probat, ha felepulok mennyire latszik onnan, ha jon a bringas, de ez olyan fenyes lampa, hogy a szembejovok neha ramvillantanak.
Bizom benne, hogy sima ugy lesz, de ha kell, akkor ugyveddel megyunk birosagra.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

A 6700-as nagyon szuper fék, sajnos én csak kölcsönben használtam, de valami brutális amit fog. Egyébként a baj a fékéezésnél az, hogy a szûk keresztmetszet egy tisztességes fékkel az út-gumi közötti súrlódási együttható országúton, persze minél nagyobb a sebesség ez annál kevésbé igaz, 70-nel már nem igazán lehet blokkolóra fékezni (meg nem is túl jó ötlet:)) Shimanohoz azért nem szerencsés a campa féktest, mert a campának a fvkaron van a gyorskioldó, a sh-nak meg a féktesten, és ha campát raksz fel sh-hoz, akkor nem lesz gyorskioldód...

Igen, azt tudom, hogy nem lehet kombinálni a két gyártó szettjét, úgyhogy ilyenbe nem is gondolkodok. Igazából a Campa mellett - tapasztalat híjján - a "szerelem" szól, ami kizárólag a design-nak köszönhetõ. Az Ultegra viszont logikusabb lépés lenne, fõleg talán olcsóbb is.

A fékkel kapcsolatos megjegyzéseket köszi! Sejtettem én, hogy sokkal elõbbre nem leszek semmivel se. (egyébként volt már szerencsém 60 környékén nagyot fékezni, amikor egy haver esett elõttem a Kékesrõl lefele, marha mázlim volt, hogy én megúsztam- neki meg még nagyobb, hogy némi horzsoláson kívül semmi baja sem lett)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
De, nem fizet, mert a szerintük nem életszerû a kár.
Lakott területen belül valóban nem kell, de megmondanád, hogy az melyik lakott terület táblán belül van?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
"de nem fizet, mert csak"
Azért ez nem így megy. Jogállamban élünk (elvileg). Egyébként lakott területen belül nem kötelezõ a láthatósági mellény, innentõl kezdve nincs mirõl beszélni, a biztosítónak fizetnie KELL. Persze õk probálkoznak, hogy lehet kibújni a fizetés alól, sajnos akkor lehet bíróságra járkálni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.277 hozzászólás
jobbulást
amúgy meg csúnya dolog, de az eddigi biztos0tós tapasztalatom (bár nem közlekedés) hogy 10% beígérve a kárbecslõnek (vagy ami most van) és sima az ügyintézés meg én olyan 25-30%-al szoktam többet kapni mint ami kárigényem volt meg számlám róla.

vita meg nem kell belõle, én se vagyok rá büszke de kb ez van/volt/lesz a realitás itt errefelé.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Jobbulást Ave! Jó, hogy rendõrségi ügy lett belõle, így minden esélyed megvan rá, hogy kártérítést kapjál. A szituáció a stoptáblával egyértelû is, nincs szükség arra, hogy beismerje, anélkül is jó vagy. Esetleg megpróbálhatsz vele peren kívül megegyezni, van egy ilyen megoldás is, ha pedig nem fedezi a károdat szerinted, akkor lehet további vinni hivatalosan az ügyet. Sajnos át tudom érezni a helyzeted.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Kukas mellenyem az nem volt ez igaz, csak egy "900" Lumenes lampam, plusz egy fenyvisszaveros csikokkal ellatott felsom.
A rendorok megneztek a helyszinen mennyire fenyes a lampa, a faszi megis allitja, hogy nem vilagitott.
Az azert megiscsak nonszensz lenne, hogy van ilyen lampam, es nem hasznalom a sotetben, ezt csak nem veszi be senki.

A fenyvisszaverok nem segitettek semmit, hiszen nem ram vilagitott, hanem keresztbe az uton.

Majd meglatjuk holnap mit mond a rendor.

Elõször is jobbulást!
Ne legyen igazam, de a biztosító ezért megtagadhatja a kárrendezést, mondván, hogy egy fontos és a jobb láthatóságot elõsegítõ kötelezõ felszerelés nem volt rajtad. Az, hogy elismerte a felelõsségét és hogy a rendõr mit mond, számukra nem annyira fontos, pont lesz@rják. Folyamatban van a céges autóra egy más által okozott kár rendezése és a biztosító nem akar fizetni, mert neki úgy tetszik. Papírok megvannak, a felelõsséget elismerték, de nem fizet, mert csak. Mint amikor az elõzõ napi buliból marad benned másnap délelõttre a véredben 0,5 ezrelék véralkohol, amit nem is érzel, abszolút nem befolyásol semmiben. Ha fõútvonalon mész 45km/h-val és oldalról, stop táblás mellékutcából beléd rongyolnak, akkor sem fog fizetni, mert volt a véredben alkohol.
Ha mégis fizetnek, akkor viszont mindent vasalj ki belõlük, még a munkaidõ kiesést és a lelki traumát is. Keresd meg azt a szakjogászt.

Ma a rendor azt mondta, hogy a helyszinen az autos elismerte a felelosseget.
Allitolag ezt meg visszavonhatja, de miert tenne.

Miért tenné? Manapság bevett szokás. Mert a sógor, koma, rokon, haver, barát majd rágja a fülét, hogy jövõre 2 bónuszt visszalép, meg plusz rájön a baleseti adó és különben is válság van. A biciglisek meg amúgy is rohadjanak meg, csak a gond van velük.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
A 6700-as nagyon szuper fék, sajnos én csak kölcsönben használtam, de valami brutális amit fog. Egyébként a baj a fékéezésnél az, hogy a szûk keresztmetszet egy tisztességes fékkel az út-gumi közötti súrlódási együttható országúton, persze minél nagyobb a sebesség ez annál kevésbé igaz, 70-nel már nem igazán lehet blokkolóra fékezni (meg nem is túl jó ötlet:)) Shimanohoz azért nem szerencsés a campa féktest, mert a campának a fvkaron van a gyorskioldó, a sh-nak meg a féktesten, és ha campát raksz fel sh-hoz, akkor nem lesz gyorskioldód...

Az egész dolog onnan indult, hogy kitaláltam, teszek valami jobb féket a 105-ösök helyett... most ott tartok, hogy Ultegra 6700 vagy Campagnolo szettre cseréljem a meglevõt? :)

Nem akarok egy Campa vs Shimano vitát, így csak fék kérdésben érdeklõdnék, hogy a Campa fékjei a Shimanohoz képest jobbak/gyengébbek/kb. ugyanolyanok? Egy csomó tesztet elolvasva csak arra jöttem rá, hogy akárki is tesztelte, az vagy az egyiket, vagy a másikat preferálta alapban is, így általában az volt a jobb, amit amúgy is szeretett.

Nekem szerencsére nincsenek ilyen irányú berögzõdéseim. Ugyanúgy megfelelne egy Ultegra 6700 (vagy DA 7900) mint a Campa Chorus vagy Record. Ami ez utóbbi mellett szól az - próba lehetõség híján - a design. Számomra valami gyönyörûség a 11-es Record szett.

Tehát a kérdés az, hogy fékerõben/hatásban mennyivel lennék elõbbre/hátrébb, ha Campát vennék Shimano helyett? Van errõl esetleg vmi teszt valahol?

Ill. még annyi, hogy új Record fékváltókarért jó vagy rossz ár a 230 Eur? (bár most az euro....)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Tényleg Ave, ilyen közúti balesetre fizet a saját biztosítód? Nincs balesetbiztositasom. Elfogadhato havi dij mellett eleg piti osszegeket fizetnek ki, foleg ha nincs tores. Bankkartyamhoz azt hiszem jar valami Biciklit egyszer probaltam biztositani par napra, nem sikerult. Elvileg nem anyagi karteritest is ki lehet hozni az KGFB-re is. Majd meglatjuk.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.423 hozzászólás
10es campa nem érdekel? az olcsóbb sztem most,mint a 11es. talán olcsóbb fenntartani is.