Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.432 hozzászólás

Egy barátom bringaboltjába bevittek egyszer egy ilyen technológiával készült régi karbon vázat, az nem Giant volt, talán Marcuso volt ráírva, de ez csak egy tipp.
Lényeg az, hogy elment vele az ismerõsöm Dobogókõre de lefelé szabályosan félt rajta, annyira hajlongott. Nem véletlen, hogy anno nem terjedt el ez a technológia. Én maradnék az acélnál, esetleg barátnõnek megvenném, õ úgysem száguld és neki fõ a kényelem.

nem ültem még ilyen gépen. nem tudom mennyire hajlik. a másik,h ez egy 20 éves konstrukció. nem tudhatjuk hogyan bírják a ragasztások,és váz anyagok. sztem 1ikünknek sincs túl sok tapasztalata ilyen "öreg" alu/karbon vázzal. acéllal nem volna gond. ott még lenne 20 év a vázban.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.432 hozzászólás
én max külsõt cserélnék,de nekem nem kéne fék/váltó kar.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ha 55ös lenne akkor komolyan gondolkoznék azon, hogy megveszem, de így valószínû, hogy kicsi lenne. Az 53as felsõcsõ még nem lenne akkora gond, mert egy 110-120as stucnival ott lenne a kormányom, mint most, és a fejcsõ rövidsége sem okozna problémát, mert most is alacsonyan van a kormányom, de attól tartok, hogy könnyen beleérne a lábam az elsõkerékbe.
Állandóan piszkálnak, hogy " ugye, idén nem a vasbiciklivel fogsz versenyezni?", nekik jó válasz lenne, ha ezt használnám idén :) , persze a fékváltókarok, a hajtómû és a kerekek átkerülnének a puchról.

ezek szerint érdemes is lehet egy ilyen régebbi bringát megvenni 60-70ezer forintért? mennyit kellene még egy ilyenre költeni? ez a Giant nekem is nagyon tetszik. edzegetni jó lenne, én úgyse versenyzek, a súlya sem számítana.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Egy barátom bringaboltjába bevittek egyszer egy ilyen technológiával készült régi karbon vázat, az nem Giant volt, talán Marcuso volt ráírva, de ez csak egy tipp.
Lényeg az, hogy elment vele az ismerõsöm Dobogókõre de lefelé szabályosan félt rajta, annyira hajlongott. Nem véletlen, hogy anno nem terjedt el ez a technológia. Én maradnék az acélnál, esetleg barátnõnek megvenném, õ úgysem száguld és neki fõ a kényelem.

idõfutam bringának neked simán jó lehetne sztem. igazából lenne rá pénzem,de még nem tudom mit hoz az idei év,és nem szeretném lenullázni magam.
jó az a "vasbicikli". fõleg ha lenyomod vele az ellenfeleid. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.432 hozzászólás
idõfutam bringának neked simán jó lehetne sztem. igazából lenne rá pénzem,de még nem tudom mit hoz az idei év,és nem szeretném lenullázni magam.
jó az a "vasbicikli". fõleg ha lenyomod vele az ellenfeleid. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nagyon faja kis bringa ez. sztem elég könnyû is lehet. modolo stucni,talán a kormány is, miche nyeregcsõ,teljes 105ös szett. talán kell rá új külsõ,de nagyon egyben van. ennyiért meg fõleg.

innen meg lehetne mazsolázni: Campagnolo « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása :)

Ha 55ös lenne akkor komolyan gondolkoznék azon, hogy megveszem, de így valószínû, hogy kicsi lenne. Az 53as felsõcsõ még nem lenne akkora gond, mert egy 110-120as stucnival ott lenne a kormányom, mint most, és a fejcsõ rövidsége sem okozna problémát, mert most is alacsonyan van a kormányom, de attól tartok, hogy könnyen beleérne a lábam az elsõkerékbe.
Állandóan piszkálnak, hogy " ugye, idén nem a vasbiciklivel fogsz versenyezni?", nekik jó válasz lenne, ha ezt használnám idén :) , persze a fékváltókarok, a hajtómû és a kerekek átkerülnének a puchról.

A sebesség mindent megold.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Milyen oúti külsõt ajánlotok sport célra 700x23-mas méretben, max 5000ft/db áron?Lugano esetleg?Köszönöm!

unimog

unimog

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Akkor így rendben van... Köszönöm!

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok!
Fekete színû Campa Scirocco kerékszettbe elképzelhetõ, hogy gyárilag belefûznek egy ezüst színû küllõt? Elvileg új kerékként árulják. A "G3"-ba fûzött hátsó kerék hajtással ellentétes oldalán volt, és kicsit furcsáltam, hogy a fekete kardküllõk között mit keres egy "hagyományos" kör keresztmetszetû ezüst küllõ. Az eladó szerint a szeleplyuk miatti centírozás az oka. (???) Létezhet ez, vagy itt valami alapjáraton nem stimmel?

http://www.campagnol...10-corpetto.jpg

http://luxbikes.lu/i...products_id=398
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

unimog

unimog

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Fekete színû Campa Scirocco kerékszettbe elképzelhetõ, hogy gyárilag belefûznek egy ezüst színû küllõt? Elvileg új kerékként árulják. A "G3"-ba fûzött hátsó kerék hajtással ellentétes oldalán volt, és kicsit furcsáltam, hogy a fekete kardküllõk között mit keres egy "hagyományos" kör keresztmetszetû ezüst küllõ. Az eladó szerint a szeleplyuk miatti centírozás az oka. (???) Létezhet ez, vagy itt valami alapjáraton nem stimmel?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.432 hozzászólás

Donciccio!
Giant Cadex 980C « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
A te méreted.

nagyon faja kis bringa ez. sztem elég könnyû is lehet. modolo stucni,talán a kormány is, miche nyeregcsõ,teljes 105ös szett. talán kell rá új külsõ,de nagyon egyben van. ennyiért meg fõleg.

innen meg lehetne mazsolázni: http://apro.bikemag....olo-l55845.html :)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

lett munkám. ez még jó is lenne,de sajna idõben elég sok tud lenni (túlórák miatt). :( nem tudom így mennyit fogok tudni tekerni.

Majd megtalálod a megfelelõ kompromisszumot, ne aggódj!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.432 hozzászólás
lett munkám. ez még jó is lenne,de sajna idõben elég sok tud lenni (túlórák miatt). :( nem tudom így mennyit fogok tudni tekerni. kicsit elszomorít,így az elsõ hét után a dolog. tudom: ne vonjak le messzemenõ következtetéseket néhány nap után,de sztem nem nagyon fog javulni a helyzet. ebben az évben még nem tudtam menni 1 métert sem. múlt héten beteg voltam,ezen a héten meg már az említett munka miatt. holnap talán tudok tekerni egy kicsit,meg talán szombaton. nem tudom mi lesz,de nem szeretném abbahagyni a kerékpározást egy munka miatt. inkább felmondok. :(

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
... na akkor nekilátok a bandázsolásnak. Majd ha kész lesz teszek fel képet, hogy legyen min mosolyognotok. A Srammal már nemtok mit tenni, fent van a gépen, csak a finomhangolás van hátra. Remélem a minõséggel sem lesz gond, Idáig én is Shimano-t használtam C-re meg nem telik. :-) Talán egyszer. Nem versenyszerûen tekerek, csak kedvtelésbõl teszem, de azt sokat. A puding próbája a zaba, a SRAM-é meg a strapa lesz. :-) Azért jó, hogy Ave kolléga beleverte a csúfot, majd vigyázok rá nagyon. :-))) Azt gondolom, hogy a régi gyártású cuccok sokkal strapabíróbbak voltak az újaknál, ez egy 2011-es gyártású Rival szett, csak reménykedem, hogy valóban teszi a dolgát és nem kell beb@...nom az út menti sövényesbe. Azért köszönöm a reagálásokat.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

57,5 cm hosszú, sztem jó neked.

a magasság 52,5 de ezt szerintem a két csõ keresztezéséig mérték, ami slooping váz miatt nem OK. a villaszár nincs vágva, tehát a magasság beállítható a kormánynál is, a nyeregnél meg csak ki kell húzni a nyeregcsövet

értem. igazából olyan kellene ami tökéletesen passzol. amúgy a bringáról mi a véleményetek? ér ennyit?

találtam még ezt is:

http://apro.bikemag....oss-l38887.html

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
57,5 cm hosszú, sztem jó neked.

a magasság 52,5 de ezt szerintem a két csõ keresztezéséig mérték, ami slooping váz miatt nem OK. a villaszár nincs vágva, tehát a magasság beállítható a kormánynál is, a nyeregnél meg csak ki kell húzni a nyeregcsövet

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

170-175 centis embernek lehet jó, majd a többiek megcáfolnak, ha tévednék.

akkor az kicsi nekem, én 181 vagyok. thx

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

errõl lenne szó. kicsit hadilábon állok a vázméretekkel is. ez milyen magas embernek lenne jó? most inkább ilyen fitnesz bringa kellene, vagy ciklokrossz, amivel ki lehet menni a szar magyar kerékpárutakra is.

170-175 centis embernek lehet jó, majd a többiek megcáfolnak, ha tévednék.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A SRAM s****k a minosegre. Az a lenyeg, hogy minel olcsobban gyartsak, es ha torik valami (valtofulek rendszeresen) vagy elromlik akkor cserelik kerdes nelkul. Amerikaban legalabbis. Idehaza nem tudom mi a helyzet.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok!

akárhogy nézem, csak kell nekem egy országúti edzõbringa, amivel görgõzni is tudok, meg tavasszal-nyáron edzegetni.

kinéztem egyet, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

errõl lenne szó. kicsit hadilábon állok a vázméretekkel is. ez milyen magas embernek lenne jó? most inkább ilyen fitnesz bringa kellene, vagy ciklokrossz, amivel ki lehet menni a szar magyar kerékpárutakra is.