Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szingo ügyben gondolom a súly is erõs vonzalmat jelent. egy százassal könnyebbek a szingofelnik, mint a top peremesek, emellett nincs belsõ+felniszalag (összesen újabb 110-120 gramm)

egy elméleti hátsókerék:

felni: zipp 250 (279 gr)
küllõk: sapim cx-ray (139gr)
nipplik: alu (10 gr)
agy: amclass rd-205 (210 gr)
szingo: veloflex pave (196 gr)

össz: 834 gr menetkészen, (gyz nélkül)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Nem vagyok ugyan sokat látott bringás, fõleg nem országúton, de szingó ügyben az alábbi megállapításokat tudom tenni:

- amíg jó, addig nagyon jó, de ha gond van vele...

- Utóbbi két szingóm nem defekt miatt halt meg, hanem az oldalfal elöregedése, szálszakadás miatt. Az egyiknél persze kibújt rajta a belsõ is, és kipukkadt, de a másikból kivágtam, és egy darabig még használtam pótbelsõnek. Ezek elég régi darabok voltak már. Azt nem mondanám, hogy sokat is futottak, utóbbi idõben keveset használtam ezt a biciklit.

- Volt persze defekt is. Olyankor biza kölcsönautóval haza másik kerékért, és azzal folytattam a túrát...

- Olyan nem volt, hogy lefordult volna a felnirõl. Fel kell rendesen ragasztani. Sõt, még felragasztás nélkül is el lehet vele jutni a szervízig, nagyon-nagyon óvatosan...

- Nem a felragasztás a gáz, hanem az elõzõ ragasztó maradékát lemosni, levakargatni a felnirõl...

- Egy olyan bringára, amit 16500Ft-ért vettél anno, a legolcsóbb, jelenleg 5400Ft-os Vittoria szingó is nagyon tud fájni... Ami itt többek szerint sz...t sem ér, ugye.

- Utóbbi kettõ miatt a legutóbb már elkezdtem nézegetni a peremes kerékszetteket az apróban, hogy akkor áttérek arra. Ami visszatart, az az, hogy az országúti egysebis "futár" bringámban peremes kerekek vannak, és meglehetõs gyakorisággal kapok rá felütéses defektet. Úgyhogy mégiscsak megvettem azt a Vittoriát megint...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Igen, ezt láttam. De hogy lehet két ennyiféle különbözõ papuccsal ugyanazon típusú vázat gyártani? :confused:

Szerintem azért - de ez csak tipp - mert a Gios Evolution és a Gios Compact Pro vázakat körülbelül 20 éven keresztül gyártották és közben változtattak a csõ-beszállítón. Volt Colombus és Dedacciai is. Ez az állítható dropout lehet hogy nem volt alkalmazható az épp aktuális Colombus láncvilla csövekhez. Szépen néz ki, de felesleges grammokat dob a vázra. Nekem volt Evolution (ugyanúgy néz ki mint a compact pro, ugyanúgy muffos, csak valamiben más volt a hegesztési eljárás) 1940 gramm volt, ilyen állítható papuccsal, 54-es felsõcsõvel, 55-ös c-c nyeregvázcsõvel. Nagyon szép váz, de valahogy lomhának tûnt a túlméretes csövekbõl készült nivacrom Coppihoz képest. Hülyeség volt eladni. Itt a bikemagon azért olcsó volt az amit 40ért hirdettek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>vagy kérdezz meg róla pár sokat megélt bringást.

Jah. Lasd velo-n a szingo/tomlos "blog". :)
Tufo, mert az jobb, mint minden mas, es persze Palmatex, mert az is jobb. ;)

A velo-n minden technikai hozzászólás hülyeség.

A sebesség mindent megold.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

nem. erre: http://lh3.ggpht.com...8k/DSC01005.JPG

Igen, ezt láttam. De hogy lehet két ennyiféle különbözõ papuccsal ugyanazon típusú vázat gyártani? :confused:

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Erre az állítható papucsra gondoltál?

nem. erre: http://lh3.ggpht.com...8k/DSC01005.JPG

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Jo kep!! Ki nyert? :) Az baj, ha a gumit nezik! :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Igen, néztem közben én is. Csak az SLR verzió az, ami könnyebb. (cserébe viszont jóval drágább is)

Ezzel együtt is azt mondjátok, hogy ez a jó választás peremes aero felni esetében?

+1: szingónál lehet (érdemes?) defektgátló folyadékot használni?

én használtam löttyöt bele és mûködött

Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
(ex)Cat: Szerintem azt vedd, amelyik jobban tetszik.
Ha nem sarga lenne a Mavic, nalam is szoba jott volna.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>vagy kérdezz meg róla pár sokat megélt bringást.

Jah. Lasd velo-n a szingo/tomlos "blog". :)
Tufo, mert az jobb, mint minden mas, es persze Palmatex, mert az is jobb. ;)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Amúgy a Veloce mennyire jó szett? Ebay-en pl. Record szettel láttam, ami azért lényegesen jobb, nem?

1. Épp eléggé:).
2. De.
Veloce-val (ha olaszosan...) hajtok nagyrészt, évek óta (+ Athena 2x8, Centaur 2x10, 105 2x8 és 3x8, Ultegra 2x8), a szintjét egyesek 105-ösnek feleltetik meg, mások jobbnak, biztos vannak egyebek is. Az enyém már sajnos olyan 10-es, ami lefele csak egyet vált (míg a Record max. 5-öt is). Minden jó rajta, de emiatt egyszer tán többre török - az új, 2012-es Campa már majdnem minden igényem kielégíti. Visszatérve a kérdésre, van 13-29 sora is, triplája is, pontos, évek óta jól megy, neked is elég lenne. Az Athena és a Centaur fékkarja mintha egy hajszállal kézbesimulóbb lenne, próbáltam egyszer méregetni az íveket, de nem sokra jutottam.
A Record persze, hogy jobb, de itt is elismétlem, hogy ahhoz jó váz is kell, mert szigorúak a tûrések, pl. homlokmaró ajánlatos hozzá (ha jól tudom, ez a neve, méregdrága, de jó boltnak nem ismeretlen), mármint az Ultra Torque betételéhez (hogy a kívánt párhuzamos felület tényleg || legyen).

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Azért olvasd el elõtte, hogy mit ír Sheldon Brown vagy kérdezz meg róla pár sokat megélt bringást.

Nem fogok csak úgy nekiugrani az biztos. :) Amiért érdekel amúgy a dolog, hogy lenne egy picit sérült Easton EC90 szingós kerék szett 500 Euroért. De az a helyzet, hogy jobban félek a defekt miatti problémáktól, semhogy bele merjek egy ilyenbe vágni.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Fulcrum Red Wind 50 Carbon Laufradsatz Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Mondjuk itt mar egeszen mas tomeget irnak, kb. ugyanazt mint a tobbi alu/karbon 50-esnel.

Igen, néztem közben én is. Csak az SLR verzió az, ami könnyebb. (cserébe viszont jóval drágább is)

Ezzel együtt is azt mondjátok, hogy ez a jó választás peremes aero felni esetében?

+1: szingónál lehet (érdemes?) defektgátló folyadékot használni?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

nem tudom. pár hete volt az apróban Gios váz 40-ért.

Erre az állítható papucsra gondoltál?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Komolyan mondom, hogy már majdnem meggyõztetek, hogy szingóssal hajtsak a jövõben. :)

Azért olvasd el elõtte, hogy mit ír Sheldon Brown vagy kérdezz meg róla pár sokat megélt bringást.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Fulcrum Red Wind 50 Carbon Laufradsatz Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Mondjuk itt mar egeszen mas tomeget irnak, kb. ugyanazt mint a tobbi alu/karbon 50-esnel.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Hol találtál te 800 Euroért Red Wind-et? Én csak 800 GBP-ért láttam, az meg nem ugyanaz sajna...

Egyébként nekem nagyon tetszenek a Campa kerekek. Csak sajna, amit meg tudnék venni az kb. a Shamal szintje. Ami egyébként nem rossz, csak nem aero felni.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Komolyan mondom, hogy már majdnem meggyõztetek, hogy szingóssal hajtsak a jövõben. :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nem tudom. pár hete volt az apróban Gios váz 40-ért.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

szerintem megfontolandó. ez az utolsó compact pro váz, nem a 80-as évekbeli evolution, amit én is gyûrtem egy ideig. mivel a japánok nagyon gyûjtik, ezért 100e ft alatt nem nagyon lehet megvenni a vázszettet az ebayen. hátrány hogy nem látható, mi az az odanemillõ matrica a felsõcsövön, a szignó elõtt és hol van az állítható hátsópapucs.

sztem 140-ért jó a vétel, ha minden kafa a vázzal. mert akkor 40-ért van egy szett, flite, igényes kiegészítõk + a kerék

Amúgy a Veloce mennyire jó szett? Ebay-en pl. Record szettel láttam, ami azért lényegesen jobb, nem?