Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Egy ilyen jól felragasztott szingónál,mik a lehetõségek egy mégis defektnél ami azért még messze van otthonról?Én ma kaptam elõször defektet 2év után,mióta újra elkezdtem az országútizást,ami azért már érett ennyi idõ után.Nem voltam túl messze otthonról(kb:15km),kicseréltem belsõt kb:5perc és suhantam tovább,de már azzal a gondolattal,hogy mi van ha jõ mégeggy,mert akkor tolás hazáig.

Mikor uj gumit ragasztok fel, a gumit amit leszedtem, kikenem egy reteggel es a raganyos reszevel egymasnak fektetve osszehajtom, es tudom magammal vinni. Egy szingot kb 1-2 perc alatt az ember letep a felnirol, es akkor az elore osszekeszitett gumit egyszeruen felrakja, Co2 patron, aztan mehet haza. Nyilvan utana nem 70el bombaz lefele kanyarban az ember, de arra boven jo hogy hazaerjen az ember. Aztan otthon tud rendesen felragasztani gumit. Persze igy egy komplett gumit kell vinni nem csak belsot, de hat..megmondom oszinten nem erdekel :) Nem mindig viszem el amugy...Ami pedig szerintem nem mind1, hogy pinch flat szingonal kizarva, illetoleg a ragasztas miatt a gumi nem tud leugrani a felnirol, kenyelmesen meg lehet allni vele, nem a felnin teker az ember. Egyesek szerint defektes szingoval meg haza is lehet tekerni ha nincs mas megoldas. Nem tudok ilyenrol beszamolni, nem volt meg defektem. Remelem nem is lesz...amit tegnap felraktam Veloflex Criterium 2009 decembereben lett legyartva, elvileg minel idosebb annal jobban defektallo. Ez gyartasi proceduratol is fugg. Mikor megkerdeztem a Veloflexet hogy ez miert van, akkor mondtak, hogy azert mert ok ugy csinaljak a gumikat hogy a vulkanizacio nem fejezodik be teljesen. Legyen igazuk, sokan tamogatjak ezt a nezopontot. Van egy video youtube-n ahol Lance szerelojenek pincejet mutatjak be, 5-6 eves szingok elore bekeszitve az adott szezon versenyeire :)

Azt meg hozzatennem az elozoekhez, hogy azert erdemes igazan nagyon jo szingot venni, mert az tudja hozni az elobb leirtakat...
Nyilvan egy Tufo szingo az olyan lesz mint egy kertislag, tul sok oromet nem fog okozni a hasznalojanak, vagy egy Sprinter Gatorskin sem. Alacsony kategorias szingo helyett akkor mar az ember inkabb menjen peremessel, jobban jar.
Viszont egy Vittoria EVO Corsa SC, vagy plane a Veloflexek mint ahogy vegre szamomra is kiderult ma olyat tudnak amit a legjobb peremesek sem, de az alacsonyabb kategorias szingok sem.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Egy ilyen jól felragasztott szingónál,mik a lehetõségek egy mégis defektnél ami azért még messze van otthonról?Én ma kaptam elõször defektet 2év után,mióta újra elkezdtem az országútizást,ami azért már érett ennyi idõ után.Nem voltam túl messze otthonról(kb:15km),kicseréltem belsõt kb:5perc és suhantam tovább,de már azzal a gondolattal,hogy mi van ha jõ mégeggy,mert akkor tolás hazáig.
GT-Atee

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Ha volna pénzem, vennék egy 50mm-es Easton EC90-et. De használtan, jó áron, csak szingós van. Azzal meg nem vagyok elõbbre. (mondjuk sose volt még szingós kerekem, de annyi hátrányát hallottam/olvastam már a dolognak, hogy teljesen elvette a kedvem tõle)

De ha van jobb ajánlatotok peremes, aero felnire, max 700 Euroig. (lehet használt is!), akkor ne tartsátok magatokba! :)

Ami szerintem nagyon jo szett lehet, az a Fulcrum Red Wind 50, vagy Campagnolo Bullet 50..igaz ez 799 euro :S Viszont a Mavicnal biztos h kategoriakkal jobb agyakat hasznal..alom ahogy futnak a Campa meg Fulcrum kerekek.

Dicserik meg a Soul 4.0 szettjet, errol nem tudok nyilatkozni.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

monsjuk más elõnyét én nem látom a szingósnak amúgy sem, csak totál paragép, hogy mikor ugrik le, defekt egy rémálom, gumiválaszték itthon alig van és az is aranyáron, gurulni meg nem gurul jobban és nem is kényelmesebb szerintem

Megint csak a sajat velemenyem es tapasztalatom...
1. Mikor ugrik le...Nem ugrik le, tudni kell ragasztani, ami gyakorlast igenyel, en speciel imadom. Megint csak.. Hogy egy Vittoria Mastik One-al jol megragasztott gumi nem ugrik le az hetszentseg.
2. Defekt egy remalom...Meg nem volt szingoval defektem, pedig egyaltalan nem kimelem, tudni kell banni a gumival, nyomassal.
3. Aranyar...szingobol nem is erdemes olcsoval kisleretezni, nem eri meg.
4. Nem gurul jobban...Velemenyem szerint de. Es itt nem a gordulesi ellenallasra gondolok, hanem, hogy jobb vele menni, kanyarokban kivaltkepp.
5. Nem kenyelmesebb...Pont 5 perce tertem vissza egy tekeresbol egy tegnap felragasztott Veloflex Criterium gumival...mint egy varazsszonyeg olyan..ezt aki nem veszi eszre, plane szar uton, az semmit nem fog. Egeszen elkepeszto modon kenyelmes...A peremes szettemen Michelin Pro3 Race + Michelin latex kombot hasznaltam, ami szerintem az egyik legkenyelmesebb amit peremesbol ki lehet hozni, es a koszos nyomaba nem er ennek. Arra is most fog menni egy par Veloflex..

Az egesz tema idoigenyes, de nem mondanam kifejezetten macerasnak, en erdekes modon ahogy irtam imadom ezt az egesz procedurat ami vele jar..azert annyira nem veszes..
Ha mondjuk hetfo este leulok felkenni egy reteget a felnire, masnap reggel megint egyet a felnire, egyet a gumira, aznap este egy harmadikat a felnire, majd egybol gumi fel, akkor szerda delutan mar tekerek vele. Nekem a fent emlitett meglatasaim miatt messzemenoen megeri.
Tokeletesen megertem azt aki ebben az egeszben nem lat tul sok oromet, es kizarolag peremessel teker, de erdemes legalabb egyszer kiprobalni...lehet hogy nem lesz visszaut :) Ez a Veloflex amit tegnap felraktam pl csak meg jobban elmelyitette ezt a szerelmet...:)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Ha volna pénzem, vennék egy 50mm-es Easton EC90-et. De használtan, jó áron, csak szingós van. Azzal meg nem vagyok elõbbre. (mondjuk sose volt még szingós kerekem, de annyi hátrányát hallottam/olvastam már a dolognak, hogy teljesen elvette a kedvem tõle)

De ha van jobb ajánlatotok peremes, aero felnire, max 700 Euroig. (lehet használt is!), akkor ne tartsátok magatokba! :)

biker24

biker24

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Üdv minden fórumozónak!
Új vagyok itt, remélem jó helyre irok! :D

Szóval mindjárt az elején kérdeznék tõletek!

Országúti kerékpár párti vagyok, lenne egy vétel és érdekelne kinek mi a véleménye a következõ géprõl, árban mennyit ér meg egy ilyen? Amúgy szép állapotban van, nincs leütve, nem karcos.

Amint a képeken látszik full 105-el van szerelve, Müsing 64-es alu váz.

http://www.kephost.c...e1dpoyaod55.jpg

http://www.kephost.c...e9pb6l08bjn.jpg

http://www.kephost.c...9brlvcm5iej.jpg

http://www.kephost.c...khbriixiuej.jpg

http://www.kephost.c...bztq9givn3f.jpg

http://www.kephost.c...ba1fw6b5so8.jpg

http://www.kephost.c...nnsmg057dd2.jpg

illetve egy pedál is érdekelne, erre is dobjatok kérlek egy árat:

Shimano VP-161-es pedál:

http://www.kephost.c...hy8q8s8iopq.jpg

Elõre is köszönöm!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
tudja fene, mostanában meg nem mondtam egy gumimról sem érzésre, hogy 500 vagy 700 grammos (nem országuti gumi, nyilván)

de tény, hogy miután a szingós kerekemet peremesre cseréltem, akkor az általános szívások elmaradása mellett azt is észrevettem, hogy azért nem olyan robbanékony a bringa lámpától való rajtolásnál, pedig akkor még nem foglalkoztam a kerék súlyával semennyit, sõt, mikor ezt felvetettem ismerõsnek, õ mondta, hogy mer a szingós az könnyebb volt és azóta tudom ezt a dolgot :)

monsjuk más elõnyét én nem látom a szingósnak amúgy sem, csak totál paragép, hogy mikor ugrik le, defekt egy rémálom, gumiválaszték itthon alig van és az is aranyáron, gurulni meg nem gurul jobban és nem is kényelmesebb szerintem

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

A kerek forgo tomeg, ott erezni 200 grammot, foleg, hogy a kulonbseg a vernehez felnibol adodik.
Biztos velem van a gond, de egyszeruen keptelen lennek kiadni 200 rugot egy 1800 grammos szettert megha aramvonalasnak is van kikialtva..plane nem Mavicot :) 300ert mar 1300 grammos full karbon szetteket lehet venni, igaz szingos, es exCat mondta, hogy nem komazza, de azt mar inkabb lehet upgradenek nevezni.

Szeretném én a szingósat is, ha nem félnék attól, hogy havonta ki kell dobnom egy gumit defekt miatt. Ahhoz sajnos túl drága egy szingós gumi. Pedig abból jóval kedvezõbb súly aránnyal tudnék vásárolni, csak baromira félek 15-18e ft-ot kidobálni az ablakon defektenként. (az idén eddig volt kettõ, pedig még hol van még a szezon vége...)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
80e-bõl összehoztam egy 1520g-os kerékszettet és 32küllõs.
GT-Atee

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
azért kiváncsi lennék, egy "vaktesztben" lenne e mérhetõ különbség.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Csak placebo.

Nem :) En is azt hittem sokaig, de aztan egyszer kiprobaltam a sajat bringamban ( meg mikor volt XC bringam ) egy ZTR Race 7000 + DT 190 kombinaciot, amikor meg az egesz tomeg kerdeskor nem is erdekelt, egyszeruen csak ki akartam probalni a DT agyakat...hat addig a napig voltam ketelkedo...:) Amig az ember ilyet nem tapasztal meg addig nem tudhatja! Egy Fulcrum Red Metal 5 kerekszettem volt addig a bringaban! Es ez egy terep bringa volt..
Orszagutiban meg latvanyosabb is lehet a kulonbseg, bar az orszagutimban meg nem volt lehetosegem igazan konnyu ( 1000 g ) szettet probalni, bar en a 1200-1300g koruli karbon szingos szettben gondolkodok amugyis, hogy a gyorsithatosag es a sebessegtartasa is jo legyen a szettnek! De ezt majd csak jovore..addig oriasi penzkidobas lenne :))

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A kerek forgo tomeg, ott erezni 200 grammot, foleg, hogy a kulonbseg a vernehez felnibol adodik.

Csak placebo.

A sebesség mindent megold.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

200 grammot inkább csak a lépcsõn emelgetésnél lehet észrevenni .
de ha még nem tetted meg: vágd méretre a villaszárat és a nyeregcsövet, kompenzációként :-)

Biztos velem van a gond, de egyszeruen keptelen lennek kiadni 200 rugot egy 1800 grammos szettert megha aramvonalasnak is van kikialtva..plane nem Mavicot :) 300ert mar 1300 grammos full karbon szetteket lehet venni, igaz szingos, es exCat mondta, hogy nem komazza, de azt mar inkabb lehet upgradenek nevezni.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
200 grammot inkább csak a lépcsõn emelgetésnél lehet észrevenni .
de ha még nem tetted meg: vágd méretre a villaszárat és a nyeregcsövet, kompenzációként :-)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En is nehezitek iden, de az aero felni mindig nehezebb, mint a nem aero. De legalabb jol neznek ki. :)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
A jelenlegi (Easton EA90) jóval olcsóbb volt használtan, mint a Mavic lenne. Ennél nem is gondolkodtam ezen a kérdésen - csak utólag jutott eszembe. Azt viszont nem szeretném, hogy kiadok 200e ft-ot egy pár kerékre, aztán összefakad alattam.

De ha úgy van, ahogy ave írja, akkor nem lesz ezzel gond. Már csak azt kell feldolgoznia az agyamnak, hogy 200g-ot rápakolok a gépre. :) Habár azt gondolom, a 93kg-om mellett ez elhanyagolható tényezõ.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
NIncs suly korlatozas, nem veletlen.
A felni az baromi eros, a kulloszam miatt sem aggodnek.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Ha nehezebb kereket veszel, akkor nem a jelenlegi kerék a para a 93 kg miatt?

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Hajtott már valaki Mavic Cosmic Carbon SL kerekekkel? Gondolkodom egy ilyen vásárlásán, de egyrészt tartok egy kicsit a súlyától 20 dkg-al nehezebb a mostaninál, másrészt nem tudom, mennyire bírná el az én súlyomat (93 kg körül vagyok).

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
A régebbi országútimra akarok új féket venni (a nagyobb benyúlású kell rá). Miche Performance-t néztem ki, ennek a benyúlása 41-57 mm. De egyik fórumban találtam egy ilyen kommentet:

"A Miche Performance tényleg ugyanaz mint a Tektro / Saccon (az öntvényben lévõ 510-es szám elárulja :-) ), mondjuk árban is minimálisan több csak. Fékpofa ezeken alapból cserés."

A Tektro 510AFR olcsóbb lenne, és van az ebike-nál (rendelni akarok több cuccot is, és így csak egy postaköltséget kéne fizetnem). Viszont ahol találtam benyúlást a Tektro-ra, ott 39-49 mm-t írnak. Képeket nézegettem, nekem ugyanakkorának tûnik, mint a Miche. Most akkor vagy el van írva azon az oldalon, vagy ennyire csalóka a fénykép?