Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Hajtott már valaki Mavic Cosmic Carbon SL kerekekkel? Gondolkodom egy ilyen vásárlásán, de egyrészt tartok egy kicsit a súlyától 20 dkg-al nehezebb a mostaninál, másrészt nem tudom, mennyire bírná el az én súlyomat (93 kg körül vagyok).

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
A régebbi országútimra akarok új féket venni (a nagyobb benyúlású kell rá). Miche Performance-t néztem ki, ennek a benyúlása 41-57 mm. De egyik fórumban találtam egy ilyen kommentet:

"A Miche Performance tényleg ugyanaz mint a Tektro / Saccon (az öntvényben lévõ 510-es szám elárulja :-) ), mondjuk árban is minimálisan több csak. Fékpofa ezeken alapból cserés."

A Tektro 510AFR olcsóbb lenne, és van az ebike-nál (rendelni akarok több cuccot is, és így csak egy postaköltséget kéne fizetnem). Viszont ahol találtam benyúlást a Tektro-ra, ott 39-49 mm-t írnak. Képeket nézegettem, nekem ugyanakkorának tûnik, mint a Miche. Most akkor vagy el van írva azon az oldalon, vagy ennyire csalóka a fénykép?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Az exapander legaljában lévõ csavar magát az expandert szorítja bele a villaszárba. Ha az expandert ki akarod szedni akkor ezt elég csak fellazítani de ne tekerd ki teljesen mert ez egy felfelé szûkülõ kúpos elembe csatlakozik. Ha kitekered a csavart akkor a kúp beesik a villába.

a szerelés menete:
1 beteszed az expandert és meghúzod ezt az alsó csavart
2 felteszed a stucnit és a hézagolókat és a felsõ kupakot
3 a kupakon keresztül menõ csavarral beállítod a csapágy elõfeszítést (ne kotyogjon de ne is szoruljon)
4 meghúzod a stucni csavarjait és kész

köszi. akkor ha jól értem, a belsõ 5-ös imbusz csak rögzíti az expandert a villaszárba, a felsõ (6-os) pedig a csapágyat állítja

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Az exapander legaljában lévõ csavar magát az expandert szorítja bele a villaszárba. Ha az expandert ki akarod szedni akkor ezt elég csak fellazítani de ne tekerd ki teljesen mert ez egy felfelé szûkülõ kúpos elembe csatlakozik. Ha kitekered a csavart akkor a kúp beesik a villába.

a szerelés menete:
1 beteszed az expandert és meghúzod ezt az alsó csavart
2 felteszed a stucnit és a hézagolókat és a felsõ kupakot
3 a kupakon keresztül menõ csavarral beállítod a csapágy elõfeszítést (ne kotyogjon de ne is szoruljon)
4 meghúzod a stucni csavarjait és kész

igen. de az expanderben van egy 5-ös imbuszcsavar és a zárókupakján egy hatos. szóval a 6-ost mikor érdemes?

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

igen. de az expanderben van egy 5-ös imbuszcsavar és a zárókupakján egy hatos. szóval a 6-ost mikor érdemes?

azt hiszem, nem a kérdésedre válaszoltam, én a-head-es kormánycsapágyra/stucnira gondoltam.
az expandert nem tudom hova tenni....

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

elõtte. a felsõ imbusszal húzod össze/lövöd be a kormánycsapágyat, hogy szépen forogjon, ne szoruljon, ne kotyogjon, utána a stucnival fixálod.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

csak annyi bajunk legyen,h mindannyiunknak legalább ilyen kerékpárja legyen. http://a2.sphotos.ak...829044792_n.jpg természetesen mindenkinek a méretében.

A nyereg stimmel :):)

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

valaki pls magyarázza el nekem, mi a helyes sorrend a kormánycsapágy beállításnál, ha expander (záródugó) van a villaszárban. azt vágom hogy elõbb állítjuk a csapágyat, utána húzzuk a stucnit. ami nem világos hogy az expanderben lévõ külsõ (6-os imbusz) csavart mikor kell meghúzni. a stucni rögzítése elõtt, vagy után?

elõtte. a felsõ imbusszal húzod össze/lövöd be a kormánycsapágyat, hogy szépen forogjon, ne szoruljon, ne kotyogjon, utána a stucnival fixálod.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
valaki pls magyarázza el nekem, mi a helyes sorrend a kormánycsapágy beállításnál, ha expander (záródugó) van a villaszárban. azt vágom hogy elõbb állítjuk a csapágyat, utána húzzuk a stucnit. ami nem világos hogy az expanderben lévõ külsõ (6-os imbusz) csavart mikor kell meghúzni. a stucni rögzítése elõtt, vagy után?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

csak annyi bajunk legyen,h mindannyiunknak legalább ilyen kerékpárja legyen. http://a2.sphotos.ak...829044792_n.jpg természetesen mindenkinek a méretében.

ez ugye Ballan biciklije? csak még nem rakta be a 90 cm-s nyeregcsövet és a 35 cm-s stucnit :-))

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Én se... a bringát ismertem meg :) Ez egy most is kapható modell.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Master.

Master | Colnago

Gyári kivitel szerintem szebb.

Soha nem olvastam volna azt a feliratot master-nek.

A sebesség mindent megold.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Master.

Master | Colnago

Gyári kivitel szerintem szebb.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez egy Colnago mi?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.475 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szeirntem kapupánt csavar. A csavarfej alatt van egy kis 4szöges rész, nem?

Az. (közben én is utánajártam)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Apám csavaros dobozában találtam olyan csavart, amit nem kell átalakítani. Ötletem sincs, hogy mire való lehet, mert kerek a feje és nincs rajta nyílás.

szeirntem kapupánt csavar. A csavarfej alatt van egy kis 4szöges rész, nem?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nem egy könnyû tengely, de legalább jó merev :). Korábban is már olvastam olyanról, hogy vagy a nyeregvázcsõbe, vagy a Dura Ace üreges tengelybe raktak ballasztot, hogy meglegyen a min. súly. Az átdobókalickát, még a váltófület is gyakran acélosítják, állítólag jobban vált.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Acél tengelyt szerintem, nem gyûrût.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Steel Is Real. Here, Sagan Has A 400g Steel Spindle To Make His Total Bike Weight Race Legal. Also, His SRAM Red Derailleur Has A SRAM Force Steel Cage Branded Red Photos | Cyclingnews.com

400 grammos acélgyûrût tettek a hajtómûre, hogy meglegyen a 6,8 kg :-) + az átdobókalitkát is acélosítani kellett.