Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

gondolom a Kismaros,és Nagymaros közti betonlapokból álló "út" is tökéletes minõségû szerinted. régen napi szinten tekertem arra,de ma már csak 1-2 alkalommal évente. Szobig kb 60 km az út oda-vissza,de a kerékpárúton 1 rémálom. kirázza a fogtömésem is,mert annyira ráz az egész. arról már ne is beszéljünk,hogy nyáron kerülgetheted a turistákat,kutyasétáltatókat,és hagy ne soroljam. tedd a szívedre a kezed,és mond azt,hogy aki 1 kicsit is komolyan foglalkozik ezzel a sporttal,annak ez nem megoldás. nem ott lenne a helye még 1 amatõr sportolónak sem,mert veszélyes. ezen kéne leginkább változtatni.

Bp - Vác: Komoly résztávos edzés míg kiérsz, ha nyomni akarod és ha nem gáncsolnak el közben... Én kb bemelegítek ott (25km - 1,5h) és utánna tekerek rendesen Vác -> Rád...
Szob - Vác: Ha nagyon szét vagyok esve, akkor rámegyek a bringaútra Nagymaros magasságban, az a betonból kirakott rész meg klasszisokkal jobb mint sok más helyen a bringaút v az országút, a szutyok az amikor keringõzöl benn a 100 fõs falvakban, utánnuk az ilyen poénból kijelölt széttört járdán próbálsz virsligumival balettozni. Egyébként idén kb 6x jártam arra úgy, hogy nem a bringa úton mentem, 2x láttam rendõrt de rám se hederintett (mondjuk akkor hátszélben 40 környékén szaladtam)

Szentendrén amikor meg akartak büntetni a 11-en mert a Dunakorzótól felmentem 1 utcát, akkor a fakabát azt mondta, hogy lehet kérni útvonal engedélyt, ezt kellene kideríteni... mert BP -> Vác ígyis úgyis kb 4-5 helyen belefutsz behajtani tilosban. Bp -> Visegrád itt is van vagy 6-7 tábla...
(egyébként meg büntetés 3k ha kötsög akkor 10k; kerék centírozás, már ha lehet 3k, új kerék 100k ... el van döntve.)

ui.: Látom Stellaz is hallota

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezt spec nem hallottam , de az sem épelméjû aki ezt így ki bírta ötleni. akkor már sokkal inkább kötném kresz vizsgához.

de lehet azzal keverem csak a dolgokat, hogy lehet útvonal engedélyt kérni kerékpárra, sportcélú edzéshez

mintha Káldy Attilának lenne ilyen a 71-es fõútra a balcsi körül

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én már voltam rajta, attól függ hogyan nyomod. Az eleje elstartol az elsõ lehetséges idõpontban, a vége meg szállingózik szépen lassan. Itt azért alapvetõen nem a helyezésekre megy ki a dolog.

Egyszer csak el kéne menni egy ilyenre - mondjuk erre.
Valaki esetleg volt ezen - mármint a mostanin. Mennyire "túra" vagy "verseny" ez? Gondolom az elején megy a tempó rendesen

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tegnap mentem egy karikát a Pilisben és feltûnt, hogy sokan gurultak lefelé Dobogókõrõl Pomáz felé és a Kétbükkfánál láttam, hogy ellenörzõpont van. Onnan könnyen összeraktam, hogy akkor biztosan ma van az a teljesítménytúra amin gondolkodtam, hogy elindulok, csak, hogy lássak ilyet is.
Kíváncsiságból rákerestem, hogy milyen itt a tempó és ezt találtam (2011-es eredmények)

http://www.bvkk.hu/c.../11_osz_120.pdf

Azért ez nem gyenge, 120 km 3:13 alatt , ez kb. 37-es átlag heggyel. ráadásul 7 perces elõnnyel "da solo" hazaérni sem rossz.

Valaki esetleg volt ezen - mármint a mostanin. Mennyire "túra" vagy "verseny" ez? Gondolom az elején megy a tempó rendesen

A kérdés az, hogy mennyire pontos a táv és az idõmérés, mert ezeken a tt-ken +-10km a távban teljesen átlagos.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

mondjuk a tiltást én sem tenném ki mindenhová

de valahol mintha fel is merült volna már, hogy a bringaút használata nem kötelezõ (vagy ne legyen kötelezõ) 11 kiló alatti kerékpárokkal rendelkezõk sportcélú tekeréséhez

ezt spec nem hallottam , de az sem épelméjû aki ezt így ki bírta ötleni. akkor már sokkal inkább kötném kresz vizsgához.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Tegnap mentem egy karikát a Pilisben és feltûnt, hogy sokan gurultak lefelé Dobogókõrõl Pomáz felé és a Kétbükkfánál láttam, hogy ellenörzõpont van. Onnan könnyen összeraktam, hogy akkor biztosan ma van az a teljesítménytúra amin gondolkodtam, hogy elindulok, csak, hogy lássak ilyet is.
Kíváncsiságból rákerestem, hogy milyen itt a tempó és ezt találtam (2011-es eredmények)

http://www.bvkk.hu/c.../11_osz_120.pdf

Azért ez nem gyenge, 120 km 3:13 alatt , ez kb. 37-es átlag heggyel. ráadásul 7 perces elõnnyel "da solo" hazaérni sem rossz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
mondjuk a tiltást én sem tenném ki mindenhová

de valahol mintha fel is merült volna már, hogy a bringaút használata nem kötelezõ (vagy ne legyen kötelezõ) 11 kiló alatti kerékpárokkal rendelkezõk sportcélú tekeréséhez

mondjuk a 23 mm gumi szerintem nem túl optimális választás edzeni, aki mégis vállalja, az szenvedjen mosolyogva. Lehet ütni :D

amúgy ilyen tekeréshez egy tipp:

Bécs - Komárom közötti gát szakasz, 170 km, ebbõl úgy 130-140 aszfaltozott (komáromnál lévõ szakasz murva, de fõúton, a falvakban kerülhetõ, aki országutizik), szó szerint 0 autóforgalom, csak a természet, több tíz km nyílegyenes szakaszok, jó minõségû, széles aszfalt, csodaszép táj, stb

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én részemrõl teszek a tiltásokra, ha nincsen értelmes alternatíva. Ha pont ott áll a yard és megbüntet, akkor így jártam.
A 11-es sem olyan rossz egyébként, csak reggel hatkor kell indulni Visegrád felé :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Onnantól, hogy ki kell hagynom, netalán a fékhez kell érnem a kerékpárúton a kanyar vagy a forgalom miatt, míg az úton nem, onnantól számomra alkalmatlan sportcélú kerékpározásra.

ennyi. tök igaz. ezért nem kellene kötelezõvé tenni a használatukat. az a vicc,h olimpiai sportág,de az ilyen dolgok miatt eleve hátrányban vannak a sportolók. erre kellene vlmi szervezet aki foglalkozna a dologgal. kresz módosítás kéne erre,de nem olyan,h tekerhetsz ittasan is.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

azok a betonlapok szerintem rendben vannak, nem éreztem különösebben rossznak õket, városi slic gumival nem rázott agyon sehol, nem is értem, hogy mire gondolsz

a kevesebb veszélyforrást sem értem, a bringa úton most voltunk kétszer is, és nem volt gond sem turistákkal, sem kutyasétáltatókkal, nincs rosszul megtervezve, nincs benne veszélyes lehajtó, stb, viszont kifejezetten erõs kerékpárforgalom volt

kicsit most a semmi sem lehet elég jó dolgot látom ebben

jó lenne minden,ha nem kéne használni kötelezõ jelleggel a kerékpárutakat. vissza az eredeti témára: kerékpárral behajtani tilos táblák,sztem indokolatlan kihelyezése. pl.: Kismaros után kb 1 km után el lehet fordulni Kóspallag felé. odafelé,nincs tiltó tábla. visszafelé,ugyanerre a szakaszra már kitették. minek? le lehet menni a bringaútra visszafelé,de 1 földúton kéne menni országuti bringával. na ezek azok a dolgok amiket nem szabadna megtenni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

azok a betonlapok szerintem rendben vannak, nem éreztem különösebben rossznak õket, városi slic gumival nem rázott agyon sehol, nem is értem, hogy mire gondolsz

a kevesebb veszélyforrást sem értem, a bringa úton most voltunk kétszer is, és nem volt gond sem turistákkal, sem kutyasétáltatókkal, nincs rosszul megtervezve, nincs benne veszélyes lehajtó, stb, viszont kifejezetten erõs kerékpárforgalom volt

de az még mindig nem 8 barra fújt 23-as gumi pl.
én pl kifejezetten szeretem azt a kerékpárutat , családi túrákra, 14 centi rugóúttal a seggem alatt. edzés célú kerékpározásnál (attól független hogy legelborultabb pillanatomban sem vennék 32-esnél csirkébb gumi fogadására alkalmas eszközt) viszont halálra idegsítene hogy -soxor nehezen is követhetõen- kanyarog öszze vissza picsa mellékutcákon mint az ökörvizelet...ráadásul szvsz a 12-es útról semmi nem indokolja a bringások letiltátását.
a szembeni -bár hazai pálya- oldali 11-es utat viszont szívbõl gyûlölöm.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Onnantól, hogy ki kell hagynom, netalán a fékhez kell érnem a kerékpárúton a kanyar vagy a forgalom miatt, míg az úton nem, onnantól számomra alkalmatlan sportcélú kerékpározásra.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hat nem kotelezo. ;)
De erosen ajanlott valami konnyu konyoklo legalabb, a tav fele kozel sik.

Bike Ride Profile | Pilis time trial #2 2011 near Esztergom | Times and Records | Strava

Akkor ki kell számolni, hogy mi éri meg. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

gondolom a Kismaros,és Nagymaros közti betonlapokból álló "út" is tökéletes minõségû szerinted. régen napi szinten tekertem arra,de ma már csak 1-2 alkalommal évente. Szobig kb 60 km az út oda-vissza,de a kerékpárúton 1 rémálom. kirázza a fogtömésem is,mert annyira ráz az egész. arról már ne is beszéljünk,hogy nyáron kerülgetheted a turistákat,kutyasétáltatókat,és hagy ne soroljam. tedd a szívedre a kezed,és mond azt,hogy aki 1 kicsit is komolyan foglalkozik ezzel a sporttal,annak ez nem megoldás. nem ott lenne a helye még 1 amatõr sportolónak sem,mert veszélyes. ezen kéne leginkább változtatni.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

még ha jó a minõség, én sehogysem tudom azt a tempót tartani mint a mellette lévõ országúton

régen lazán lehetett menni 2 órát erre a Szob-Vác-Szob útvonalra. kerékpárút használat nélkül természetesen. sokkal kevesebb veszélyforrással. mostanság,ha kijönne rá a 25-ös átlag,akkor már jól ment a dolog. nem az erõ hiánya miatt lenne ennyi. aránylag sík a terep,ezért sztem elég gáz a 25 körüli átlag oda. tényleg nem lehet tartani ugyanazt a tempót,mint a sima úton.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

nem akarok kötözködni, de most szerintem nincs igazad

Vác és Szob között pont szombaton voltunk, és egy 50 m-es szakaszt kivéve teljesen jó minõségû és használható a kerékpárút

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat nem kotelezo. ;)
De erosen ajanlott valami konnyu konyoklo legalabb, a tav fele kozel sik.

Bike Ride Profile | Pilis time trial #2 2011 near Esztergom | Times and Records | Strava

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
II. Pilisi idõfutamra nem igazán kell idõfutambringa sem könyöklõ, igaz?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

még ha jó a minõség, én sehogysem tudom azt a tempót tartani mint a mellette lévõ országúton

Én mentem nemrég a Duna másik oldalán végig a 11-es úton, és ahhoz képest a Szobig vezetõ rész egy leányálom.

Persze minden nem lehet tökéletes, de szerintem nem azon kéne panaszkodni, hogy országutival kicsit lassabb az amúgy tényleg kifogástalan kerékpárúton menni, mint az autók között.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás