Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem tudtam, nekem az alu vilag elegge kimaradt, az elejen meg nem telt ra, aztan jopar evig nem erdekelt, utana meg mar nagyon elterjedt a karbon.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A Klein is mas kategoria? ;) Nem tudom egyebkent mire gondolsz, mitol mas. Szerintem inkabb csak tulaggodtak.

Igen, a Klein is más. Pedig ez köztudott tény, hogy az idõk során ketten tudtak könnyû és tartós alu vázat építeni, ez a Klein és a Cannondale. Jó alapanyag, jó tervezés, jó technológia, ennyi.
Túlaggódták? Hány olyan alu vázat láttál, ami nem törött el 50-75ekm használat után?

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás
ez a bringa megint eladóvá vált? Razesa Shimano 600 Tricolor fékváltóval « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása mintha vlki megvette volna már 1x innen a fórumról. nagyon szép különben.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Klein is mas kategoria? ;) Nem tudom egyebkent mire gondolsz, mitol mas. Szerintem inkabb csak tulaggodtak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ebben biztos vagy?

Csak állóképesség kell hozzá és mentálisan kell nagyon ott lenni. Az állóképesség meg egy nagyon jól fejleszthetõ dolog.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Nem kell hozzá túl nagy tehetség azért népszerû. Ez is a bolondok a játéka.

Ebben biztos vagy?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A Karbon nem oregszik! Ha jo az UV vedelme nem lesz baja "magatol".

Egyebkent alura is mennyire mondtak, hogy 5 ev max, azt tessek, 15 eves Saeco Cannondale-eket lehet venni az aproban mindig.

De az Cannondale, az más kategória.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Karbon nem oregszik! Ha jo az UV vedelme nem lesz baja "magatol".

Egyebkent alura is mennyire mondtak, hogy 5 ev max, azt tessek, 15 eves Saeco Cannondale-eket lehet venni az aproban mindig.

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 hozzászólás

Tegnap mentem egy karikát a Pilisben és feltûnt, hogy sokan gurultak lefelé Dobogókõrõl Pomáz felé és a Kétbükkfánál láttam, hogy ellenörzõpont van. Onnan könnyen összeraktam, hogy akkor biztosan ma van az a teljesítménytúra amin gondolkodtam, hogy elindulok, csak, hogy lássak ilyet is.
Kíváncsiságból rákerestem, hogy milyen itt a tempó és ezt találtam (2011-es eredmények)

http://www.bvkk.hu/c.../11_osz_120.pdf

Azért ez nem gyenge, 120 km 3:13 alatt , ez kb. 37-es átlag heggyel. ráadásul 7 perces elõnnyel "da solo" hazaérni sem rossz.

Egyszer csak el kéne menni egy ilyenre - mondjuk erre.
Valaki esetleg volt ezen - mármint a mostanin. Mennyire "túra" vagy "verseny" ez? Gondolom az elején megy a tempó rendesen

Ez a tegnapi menet :
Keviczky József 120 km teljesítménytúra by namakcs at Garmin Connect - Details
Az elejével mentem kb. 15 voltunk, Esztergomot elhagyva a hegyre fel szakadtunk szét, Kétbükkfától egyedûl mentem , nem tudom mennyivel értek be elöttem, mert még nincsenek fent az idei eredmények, de kb. max 10 percet kaphattam , egyébként jó volt .

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Neviccelj! a monstertruck-on telikerék van! ;)

Feltöltött kép
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

23-sa felni, össztelós montiba? MonsterTruck peres gumival? :D

Tucatszámra vannak 23mm alatti mtb felnik.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

A paraméterek lapján ez akár össztelós monti is lehet.

23-sa felni, össztelós montiba? MonsterTruck peres gumival? :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Eleg nepszeru lett ez a 24orazas, nekem kicsit ufo, hogy miert.
Nem kis teljesitmeny, szo se rola, sok energiat kovetel, de eleg sokaknak sikerul. (nagyjabol akit erdekel annak sikerul)

Nem kell hozzá túl nagy tehetség azért népszerû. Ez is a bolondok a játéka.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

a biciklisekre vonatkozó rendelet 4. paragrafusa kimondja hogy mi az a versenykerékpár:
12kiló alatti, 622nél nagyobbösszkerék átmérõ, 23mmnél szûkebb felni, hajtott kormány
ezekre jó láthatósági viszonyok mellett csak 2 db féket vagy köteles rakni

A paraméterek lapján ez akár össztelós monti is lehet.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Kérdés: aki karbon vázat hajt... ki mennyit rakott már bele? év? km?
Enyém lassan 5 éves, talán van benne 35k de inkább csak 25k km... valahol olvastam hogy 5-7 év után kezdi a karbon megadni magát...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Eleg nepszeru lett ez a 24orazas, nekem kicsit ufo, hogy miert.
Nem kis teljesitmeny, szo se rola, sok energiat kovetel, de eleg sokaknak sikerul. (nagyjabol akit erdekel annak sikerul)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Jövõre? 24 óra bringa | Bírod 24 órán keresztül?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

Az útvonal engedély viszont nem rossz dolog, a sportolónak úgyis mindig fix útvonala van (különben nem sportol, hanem kirándul), viszont ahol van kiépített kerékpárút, valóban rendes minõségben, ott szerintem indokolatlan az autós forgalmat zavarnia minden bringásnak.

az útvonalengedély megoldás 1 olyan dologra,ami nem is létezne,1 normális környezetben. ez a legnagyobb hülyeség. régen nem zavartam az autós forgalmat,most meg vlki kitalálja,h igen? ez vicc. a "bármivel" miatt kellene a szabályzás.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
mondjuk, hogy milyen felszerelés kell egy sport célú kerékpárra az egy dolog

de ahol egy országútival bárkinek fel lehetne menni az útra, oda kb. bármivel

autóból, 90-el nézve nem számít sokat, hogy 22-t, 28-at vagy 37-et teker a bringás

Az útvonal engedély viszont nem rossz dolog, a sportolónak úgyis mindig fix útvonala van (különben nem sportol, hanem kirándul), viszont ahol van kiépített kerékpárút, valóban rendes minõségben, ott szerintem indokolatlan az autós forgalmat zavarnia minden bringásnak.

Más kérdés, hogy pl. a gyalogosokat is kéne a rendõröknek fegyelmezniük, akik csatárláncban kutyát sétáltatnak a bringa úton, stb, stb.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

a helyzetemben nem érezném fernek beleszólni az ilyen jellegû beszélgetésekbe, de azt hiszen tényleg lehetne itthon is valami megkülönböztetés sport célú és közlekedés célú kerékpározás között.
osztrákiában valami ilyesmi a helyzet: (The D-tõl tudom)
a biciklisekre vonatkozó rendelet 4. paragrafusa kimondja hogy mi az a versenykerékpár:
12kiló alatti, 622nél nagyobbösszkerék átmérõ, 23mmnél szûkebb felni, hajtott kormány
ezekre jó láthatósági viszonyok mellett csak 2 db féket vagy köteles rakni

nekem ez is megfelelne,csak történjen már vlmi elõrelépés.