Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
..nem találok közöttük télit!! :D
Ultimate Shoes

Ridley Noah Fast 

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Tavaly télen még javában erõemeltem, de hiányzott a bringázás. Megpróbáltam a teremben egy elég jó szobabiciklin, de sajnos az is olyan unalmas volt, hogy csak 2X30 percet mentem, és már az is mazochizmus volt :D Idén szerintem úszni fogok, mert nekünk a suliban egy ezres a bérlet egy hónapra :) Görgõzni nem fogok, mert ráunnék hamar, de ha nem lesz annyira durva hideg, kimerészkedek az országútra bringával.
Akik télen is kint tolják (már ha vannak köztetek ilyenek), milyen ruházat javasolt? Október 3-6 között megyünk ki Aradra biciklivel, nem tudom, milyen ruhákat kellene venni. Most csak rövid mezem és nadrágom van, úgy gondolom az édes kevés, ha csak nem lesz 25 fok :D

Kell egy drága Ultimate télicipõ, ez az alap!
Kell egy softshell kabát, ez is alap.
Kell egy megbízható -5°C ig kellemes nadrág, ez még mindig alap.
Azt hiszem egyértelmû egy min. szélálló de lehet vízálló is télikesztyû.
Ezek mellé érdemes:
termó mez(ek),
melegítõs aláöltözet(ek) felsõ és nadrág,
bukó alá húzható termósapka, ami alá nagy hidegben én fülmelegítõs termó fejpántot szoktam venni(snowboardos bukóalá fejpántnak is hívják)
Az ultimate télicipõ miatt nincs szükség télizoknira, amúgy is csak beleizzadna a lábad :)

én ezeket kombinálom a hõmérséklet függvényében.

120-150E Ft-ra szükség lesz! :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

mateetam

mateetam

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Üdvözlet!
KeletPest-Gödöllõ-Dány-stb környékén szokott országútizni valaki?:)
Az idei szezonból már nem sok van, de ha valaki jár errefelé írjon légyszi!
Köszi!

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Tavaly télen még javában erõemeltem, de hiányzott a bringázás. Megpróbáltam a teremben egy elég jó szobabiciklin, de sajnos az is olyan unalmas volt, hogy csak 2X30 percet mentem, és már az is mazochizmus volt :D Idén szerintem úszni fogok, mert nekünk a suliban egy ezres a bérlet egy hónapra :) Görgõzni nem fogok, mert ráunnék hamar, de ha nem lesz annyira durva hideg, kimerészkedek az országútra bringával.
Akik télen is kint tolják (már ha vannak köztetek ilyenek), milyen ruházat javasolt? Október 3-6 között megyünk ki Aradra biciklivel, nem tudom, milyen ruhákat kellene venni. Most csak rövid mezem és nadrágom van, úgy gondolom az édes kevés, ha csak nem lesz 25 fok :D

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Én hiába lakom vidéken, a futás a sok kutya miatt elég körülményes. No meg idõnkét a kéményekbõl áradó füstöt sem igazán szeretem. Elõször vettem egy futópadot, de annyira szar volt rajta már az utóbbi idõben, h túladtam rajta. Tavaly vettem egy komolyabb evezõpadot, no az zsír! :D Közben én is TV-t nézek így egy óra 80 perc nem olyan gáz. Heti pár alkalom és teljesen összeszed. Kerékpáros szezonban is szoktam idõnként használni, nekem teljesen bejött. Érdemes kipróbálni egy edzõteremben, nem nagyon van olyan testrész amit nem mozgat át.

Ridley Noah Fast 

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Én télen akkor is a terep futásra esküszöm - síkot és betont kerülök.. az nem vicces, mondjuk asszony ki is dobna a lakásból ha beüzemelném a fúrógépet, mert az enyém azért hangos. Mondjuk olyan akkus csavarhúzó hangja van ha megtekered, egyébként csak olyan duruzsoló mosógép.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Iden telen mar en is futottam, nem nagyon akarodzott az elejen, de a vegere egeszen megkedveltem. Lehet zenet hallgatni, sot, segit jo utemet tartani.
Mondjuk hidegben en igazan szeretek semmit se csinalni, abszolut meleg kedvelo vagyok. :) Hehe, ez jo, megyek majd a szivarvanyos felvonalasra is! :D

Gorgozes alatt sem unatkoztam, megneztem az osszes Csengetett Mylordot, 1 gorgozes kb. 1.5 resz.

nekem a bringa csak kiegészítõ edzés a futás mellé, így én télen sem hagyom abba a futást, csak lassab tempóra váltok. szépen kocogni a gáton 20-30kilit vasárnaponlént igazán kellemes idõtöltés :) a görgõt sztem nem fogom unni, majd hallgatok zenét, országúton azt úgysem tehetem, montizás közben meg az erdõt hallgatom inkább.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Iden telen mar en is futottam, nem nagyon akarodzott az elejen, de a vegere egeszen megkedveltem. Lehet zenet hallgatni, sot, segit jo utemet tartani.
Mondjuk hidegben en igazan szeretek semmit se csinalni, abszolut meleg kedvelo vagyok. :) Hehe, ez jo, megyek majd a szivarvanyos felvonalasra is! :D

Gorgozes alatt sem unatkoztam, megneztem az osszes Csengetett Mylordot, 1 gorgozes kb. 1.5 resz.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

A Tacx-hoz (a satorihoz gyárilag) van egy mûanyag emelõ ami akár még a felniig is képes felemelni a szerkezetet. Ha épphogy eléri akkor csúszik rajta , legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom.

Nektek milyen görgõtök van basszus? Kb 5 éve vettem egy ELITE-t a decatlonban vagy 20k-ért, egy baromi erõs rugó nyomja a gumihoz a görgõfelületet - 3 bar alatti gumit feltolja a felniig, és minden típust elér. Szinte bármilyen gyorsszárat bele tudsz rakni és mágnes fékes (gyk.: két mágneses tányér távolságával tudod az ellenállást szabályozni).
Persze ez is megeszi a gumidat, emlékeim nem csalnak Michelin bácsi árul görgõzéshez peremes gumit.
minden ilyen jellegû edzés szétcseszi a vázad - folyamatosan csavargatja - függetlenül az anyagától.
Szabad görgõ jobb választás, ha komolyan gondolod. de arról baromi nagyot lehet esni.
Egyébként meg télen crossfutás, teljesítménytúra, úszás, síelés, snowboard... és már márciusban letéped a láncot... a görgõzés teljesen megöli a bringázást, vagy veszel egy 300k-s TACX rendszert, de az is unalmas egy idõ után (én konkrétan már a boltban meguntam)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

A Tacx-hoz (a satorihoz gyárilag) van egy mûanyag emelõ ami akár még a felniig is képes felemelni a szerkezetet. Ha épphogy eléri akkor csúszik rajta , legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom.

na akkor ennek alaposan utána kell majd nézni rendelés elõtt. thx

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

A morcos.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

annál pedig figyelj rá , hogy olyan görgõt válassz hozzá ami el is éri a gumit , az olcsóbbak nem feltétlenül alkalmasak erre (26x1.15' gumival próbáltam anno)
Ezen okokból kifolyólag kötöttem ki végül a Satorinál.

Az általam linkelt görgõt használtam 26-os kerékkel is, 1,25-ös slick gumival, épp hogy elérte, de használható volt.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
annál pedig figyelj rá , hogy olyan görgõt válassz hozzá ami el is éri a gumit , az olcsóbbak nem feltétlenül alkalmasak erre (26x1.15' gumival próbáltam anno)
Ezen okokból kifolyólag kötöttem ki végül a Satorinál.

A morcos.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
akkor kizárólag az edzõmontim fogom erre a célre használni. köszi srácok.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Vázfüggõ , acél vázaknál kevésbé kártékony. Két fix ponton van megfogva a bringa , ennél terheled , más erõhatások érik ilyenkor mint amire a tervezõk gondoltak.

A morcos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
szerintem érdemes valami hulladék csótány bringát venni vagy applikálni akár nagyrészt elhullott alkatrészekbõl görgõzéshez.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Nem olyan mint egy szobakerékpár , eleve a saját bringád megszokott üléspozíciójában használod. A hátsó kereket fékezi mind , tehát a hajtásod kopik a használatával , a gumid is kopik a használatával. Hegymenetet tökéletesen nem tudsz szimulálni , de a terhelést igen , a dõlésszögeket és a kerékpár dõlését , valamint a kiállva tekerésnél jobbra-balra billegtetést elfelejtheted (hacsak nem néhány millióért veszel görgõt ami ezt is tudja) , de a váltóddal és a görgõ ellenállás szabályzójával a terhelést elég jól be lehet lõni. A gõrgõ ellenállásának változtatására az alap megoldás , hogy erõsebben nyomja a gumihoz a görgõt , ezt egyrészt egy csavarral tudod szabályozni , másrészt a normálisabb görgõkhöz van távirányító amivel a kormányról tudod szabályozni.
Én egy Tacx Satorit használok , elég fárasztó , sokkal jobban megterhel mint a kinti bringázás , de haszna is van - tavasszal nem az elejérõl kezded az egész felkészülést.
Fontos még , hogy a görgõhöz kapott gyorszárat kell használnod , hiszen csak ezt tudja megfelelõen befogni a görgõ.

köszi szépen! de azért lehet kiállva tekerni, vagy nagyon nem tesz jót a bringának?

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

hogy mûködik egy ilyen görgõ? annyit tud, mint egy szobakerékpár, vagy ez máshogy mûxik? lehet vele szimulálni tökéletesen a hegymenetet? lehet közben használni a váltót is, vagy csak a görgõ állítóját használom? elõre is köszönöm, ha vki egy mondatban válaszol. sajnos nem vagyok egy technikai zseni :(

Nem olyan mint egy szobakerékpár , eleve a saját bringád megszokott üléspozíciójában használod. A hátsó kereket fékezi mind , tehát a hajtásod kopik a használatával , a gumid is kopik a használatával. Hegymenetet tökéletesen nem tudsz szimulálni , de a terhelést igen , a dõlésszögeket és a kerékpár dõlését , valamint a kiállva tekerésnél jobbra-balra billegtetést elfelejtheted (hacsak nem néhány millióért veszel görgõt ami ezt is tudja) , de a váltóddal és a görgõ ellenállás szabályzójával a terhelést elég jól be lehet lõni. A gõrgõ ellenállásának változtatására az alap megoldás , hogy erõsebben nyomja a gumihoz a görgõt , ezt egyrészt egy csavarral tudod szabályozni , másrészt a normálisabb görgõkhöz van távirányító amivel a kormányról tudod szabályozni.
Én egy Tacx Satorit használok , elég fárasztó , sokkal jobban megterhel mint a kinti bringázás , de haszna is van - tavasszal nem az elejérõl kezded az egész felkészülést.
Fontos még , hogy a görgõhöz kapott gyorszárat kell használnod , hiszen csak ezt tudja megfelelõen befogni a görgõ.

A morcos.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hat ja, egy napra elromlik az ido, es egybol panik van! :D

De en is erzem, hogy ennek az evadnak is annyi mar. Pedig meg 2 honap azert van, amig szep idok lehetnek.

Már nyáron a 40fokban is gondolkoztam ezen. 25fok alatt minden hideg.

A sebesség mindent megold.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
áá, pánik az nincs, imádom a hûvös esõs idõt, csak reggelente nekem kényelmesebb lenne inkább görgõzni, aztán meg ha tényleg itt a rossz idõ akkor nyilván csak az marad, meg az esti úszások.

még egy (hülye) kérdés:

hogy mûködik egy ilyen görgõ? annyit tud, mint egy szobakerékpár, vagy ez máshogy mûxik? lehet vele szimulálni tökéletesen a hegymenetet? lehet közben használni a váltót is, vagy csak a görgõ állítóját használom? elõre is köszönöm, ha vki egy mondatban válaszol. sajnos nem vagyok egy technikai zseni :(