Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Iden telen mar en is futottam, nem nagyon akarodzott az elejen, de a vegere egeszen megkedveltem. Lehet zenet hallgatni, sot, segit jo utemet tartani.
Mondjuk hidegben en igazan szeretek semmit se csinalni, abszolut meleg kedvelo vagyok. :) Hehe, ez jo, megyek majd a szivarvanyos felvonalasra is! :D

Gorgozes alatt sem unatkoztam, megneztem az osszes Csengetett Mylordot, 1 gorgozes kb. 1.5 resz.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

A Tacx-hoz (a satorihoz gyárilag) van egy mûanyag emelõ ami akár még a felniig is képes felemelni a szerkezetet. Ha épphogy eléri akkor csúszik rajta , legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom.

Nektek milyen görgõtök van basszus? Kb 5 éve vettem egy ELITE-t a decatlonban vagy 20k-ért, egy baromi erõs rugó nyomja a gumihoz a görgõfelületet - 3 bar alatti gumit feltolja a felniig, és minden típust elér. Szinte bármilyen gyorsszárat bele tudsz rakni és mágnes fékes (gyk.: két mágneses tányér távolságával tudod az ellenállást szabályozni).
Persze ez is megeszi a gumidat, emlékeim nem csalnak Michelin bácsi árul görgõzéshez peremes gumit.
minden ilyen jellegû edzés szétcseszi a vázad - folyamatosan csavargatja - függetlenül az anyagától.
Szabad görgõ jobb választás, ha komolyan gondolod. de arról baromi nagyot lehet esni.
Egyébként meg télen crossfutás, teljesítménytúra, úszás, síelés, snowboard... és már márciusban letéped a láncot... a görgõzés teljesen megöli a bringázást, vagy veszel egy 300k-s TACX rendszert, de az is unalmas egy idõ után (én konkrétan már a boltban meguntam)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A Tacx-hoz (a satorihoz gyárilag) van egy mûanyag emelõ ami akár még a felniig is képes felemelni a szerkezetet. Ha épphogy eléri akkor csúszik rajta , legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom.

na akkor ennek alaposan utána kell majd nézni rendelés elõtt. thx

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

A morcos.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

annál pedig figyelj rá , hogy olyan görgõt válassz hozzá ami el is éri a gumit , az olcsóbbak nem feltétlenül alkalmasak erre (26x1.15' gumival próbáltam anno)
Ezen okokból kifolyólag kötöttem ki végül a Satorinál.

Az általam linkelt görgõt használtam 26-os kerékkel is, 1,25-ös slick gumival, épp hogy elérte, de használható volt.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
annál pedig figyelj rá , hogy olyan görgõt válassz hozzá ami el is éri a gumit , az olcsóbbak nem feltétlenül alkalmasak erre (26x1.15' gumival próbáltam anno)
Ezen okokból kifolyólag kötöttem ki végül a Satorinál.

A morcos.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
akkor kizárólag az edzõmontim fogom erre a célre használni. köszi srácok.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Vázfüggõ , acél vázaknál kevésbé kártékony. Két fix ponton van megfogva a bringa , ennél terheled , más erõhatások érik ilyenkor mint amire a tervezõk gondoltak.

A morcos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
szerintem érdemes valami hulladék csótány bringát venni vagy applikálni akár nagyrészt elhullott alkatrészekbõl görgõzéshez.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nem olyan mint egy szobakerékpár , eleve a saját bringád megszokott üléspozíciójában használod. A hátsó kereket fékezi mind , tehát a hajtásod kopik a használatával , a gumid is kopik a használatával. Hegymenetet tökéletesen nem tudsz szimulálni , de a terhelést igen , a dõlésszögeket és a kerékpár dõlését , valamint a kiállva tekerésnél jobbra-balra billegtetést elfelejtheted (hacsak nem néhány millióért veszel görgõt ami ezt is tudja) , de a váltóddal és a görgõ ellenállás szabályzójával a terhelést elég jól be lehet lõni. A gõrgõ ellenállásának változtatására az alap megoldás , hogy erõsebben nyomja a gumihoz a görgõt , ezt egyrészt egy csavarral tudod szabályozni , másrészt a normálisabb görgõkhöz van távirányító amivel a kormányról tudod szabályozni.
Én egy Tacx Satorit használok , elég fárasztó , sokkal jobban megterhel mint a kinti bringázás , de haszna is van - tavasszal nem az elejérõl kezded az egész felkészülést.
Fontos még , hogy a görgõhöz kapott gyorszárat kell használnod , hiszen csak ezt tudja megfelelõen befogni a görgõ.

köszi szépen! de azért lehet kiállva tekerni, vagy nagyon nem tesz jót a bringának?

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

hogy mûködik egy ilyen görgõ? annyit tud, mint egy szobakerékpár, vagy ez máshogy mûxik? lehet vele szimulálni tökéletesen a hegymenetet? lehet közben használni a váltót is, vagy csak a görgõ állítóját használom? elõre is köszönöm, ha vki egy mondatban válaszol. sajnos nem vagyok egy technikai zseni :(

Nem olyan mint egy szobakerékpár , eleve a saját bringád megszokott üléspozíciójában használod. A hátsó kereket fékezi mind , tehát a hajtásod kopik a használatával , a gumid is kopik a használatával. Hegymenetet tökéletesen nem tudsz szimulálni , de a terhelést igen , a dõlésszögeket és a kerékpár dõlését , valamint a kiállva tekerésnél jobbra-balra billegtetést elfelejtheted (hacsak nem néhány millióért veszel görgõt ami ezt is tudja) , de a váltóddal és a görgõ ellenállás szabályzójával a terhelést elég jól be lehet lõni. A gõrgõ ellenállásának változtatására az alap megoldás , hogy erõsebben nyomja a gumihoz a görgõt , ezt egyrészt egy csavarral tudod szabályozni , másrészt a normálisabb görgõkhöz van távirányító amivel a kormányról tudod szabályozni.
Én egy Tacx Satorit használok , elég fárasztó , sokkal jobban megterhel mint a kinti bringázás , de haszna is van - tavasszal nem az elejérõl kezded az egész felkészülést.
Fontos még , hogy a görgõhöz kapott gyorszárat kell használnod , hiszen csak ezt tudja megfelelõen befogni a görgõ.

A morcos.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hat ja, egy napra elromlik az ido, es egybol panik van! :D

De en is erzem, hogy ennek az evadnak is annyi mar. Pedig meg 2 honap azert van, amig szep idok lehetnek.

Már nyáron a 40fokban is gondolkoztam ezen. 25fok alatt minden hideg.

A sebesség mindent megold.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
áá, pánik az nincs, imádom a hûvös esõs idõt, csak reggelente nekem kényelmesebb lenne inkább görgõzni, aztán meg ha tényleg itt a rossz idõ akkor nyilván csak az marad, meg az esti úszások.

még egy (hülye) kérdés:

hogy mûködik egy ilyen görgõ? annyit tud, mint egy szobakerékpár, vagy ez máshogy mûxik? lehet vele szimulálni tökéletesen a hegymenetet? lehet közben használni a váltót is, vagy csak a görgõ állítóját használom? elõre is köszönöm, ha vki egy mondatban válaszol. sajnos nem vagyok egy technikai zseni :(

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Urak!! 1kis optimizmust bele!! ;) Tavaly novemberben még 13°C is volt. Hát bizakodjunk.

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat ja, egy napra elromlik az ido, es egybol panik van! :D

De en is erzem, hogy ennek az evadnak is annyi mar. Pedig meg 2 honap azert van, amig szep idok lehetnek.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
http://tizona.files....der-welcome.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Görgõ, télicipõ, hideg, ilyenkor gondolkozom el, hogy lehet el kéne költözni Ausztráliába.

A sebesség mindent megold.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ilyenem van, országúti, 23-as gumival szinte hangtalan, feltekerve az ellenállást pedig lehet izzadni rendesen. Nem mintha kisebb ellenálláson pörgetve nem lehetne. :)

ez nagyon jónak tûnik, árban is baráti. köszi! még azért jöhetnek a tippek :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

sziasztok!

lassan itt lesz az ideje beszereznem egy görgõt. mennyit érdemes szánni rá? egy tól-ig intervallum érdekelne, mert nem akarok vmi bazihangos gagyit, de agyatlan luxust sem. ez pl jónak tûnik, ha minden igaz 09.22-tõl lesz is chain reaction-ön. elõre is köszönöm a tippeket.

Ilyenem van, országúti, 23-as gumival szinte hangtalan, feltekerve az ellenállást pedig lehet izzadni rendesen. Nem mintha kisebb ellenálláson pörgetve nem lehetne. :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok!

lassan itt lesz az ideje beszereznem egy görgõt. mennyit érdemes szánni rá? egy tól-ig intervallum érdekelne, mert nem akarok vmi bazihangos gagyit, de agyatlan luxust sem. ez pl jónak tûnik, ha minden igaz 09.22-tõl lesz is chain reaction-ön. elõre is köszönöm a tippeket.