Ultimate Shoes
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2012. September 15. - 15:31
Posted 2012. September 15. - 13:01
Tavaly télen még javában erõemeltem, de hiányzott a bringázás. Megpróbáltam a teremben egy elég jó szobabiciklin, de sajnos az is olyan unalmas volt, hogy csak 2X30 percet mentem, és már az is mazochizmus volt
Idén szerintem úszni fogok, mert nekünk a suliban egy ezres a bérlet egy hónapra
Görgõzni nem fogok, mert ráunnék hamar, de ha nem lesz annyira durva hideg, kimerészkedek az országútra bringával.
Akik télen is kint tolják (már ha vannak köztetek ilyenek), milyen ruházat javasolt? Október 3-6 között megyünk ki Aradra biciklivel, nem tudom, milyen ruhákat kellene venni. Most csak rövid mezem és nadrágom van, úgy gondolom az édes kevés, ha csak nem lesz 25 fok
Kell egy drága Ultimate télicipõ, ez az alap!
Kell egy softshell kabát, ez is alap.
Kell egy megbízható -5°C ig kellemes nadrág, ez még mindig alap.
Azt hiszem egyértelmû egy min. szélálló de lehet vízálló is télikesztyû.
Ezek mellé érdemes:
termó mez(ek),
melegítõs aláöltözet(ek) felsõ és nadrág,
bukó alá húzható termósapka, ami alá nagy hidegben én fülmelegítõs termó fejpántot szoktam venni(snowboardos bukóalá fejpántnak is hívják)
Az ultimate télicipõ miatt nincs szükség télizoknira, amúgy is csak beleizzadna a lábad
én ezeket kombinálom a hõmérséklet függvényében.
120-150E Ft-ra szükség lesz!
Flickr
Posted 2012. September 15. - 11:18
KeletPest-Gödöllõ-Dány-stb környékén szokott országútizni valaki?
Az idei szezonból már nem sok van, de ha valaki jár errefelé írjon légyszi!
Köszi!
Posted 2012. September 15. - 10:15
Akik télen is kint tolják (már ha vannak köztetek ilyenek), milyen ruházat javasolt? Október 3-6 között megyünk ki Aradra biciklivel, nem tudom, milyen ruhákat kellene venni. Most csak rövid mezem és nadrágom van, úgy gondolom az édes kevés, ha csak nem lesz 25 fok
Posted 2012. September 15. - 07:40
Ridley Noah Fast
Posted 2012. September 14. - 17:50
Posted 2012. September 14. - 14:36
Iden telen mar en is futottam, nem nagyon akarodzott az elejen, de a vegere egeszen megkedveltem. Lehet zenet hallgatni, sot, segit jo utemet tartani.
Mondjuk hidegben en igazan szeretek semmit se csinalni, abszolut meleg kedvelo vagyok.Hehe, ez jo, megyek majd a szivarvanyos felvonalasra is!
Gorgozes alatt sem unatkoztam, megneztem az osszes Csengetett Mylordot, 1 gorgozes kb. 1.5 resz.
nekem a bringa csak kiegészítõ edzés a futás mellé, így én télen sem hagyom abba a futást, csak lassab tempóra váltok. szépen kocogni a gáton 20-30kilit vasárnaponlént igazán kellemes idõtöltés
Posted 2012. September 14. - 12:10
Mondjuk hidegben en igazan szeretek semmit se csinalni, abszolut meleg kedvelo vagyok.
Gorgozes alatt sem unatkoztam, megneztem az osszes Csengetett Mylordot, 1 gorgozes kb. 1.5 resz.
Posted 2012. September 14. - 07:50
A Tacx-hoz (a satorihoz gyárilag) van egy mûanyag emelõ ami akár még a felniig is képes felemelni a szerkezetet. Ha épphogy eléri akkor csúszik rajta , legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom.
Nektek milyen görgõtök van basszus? Kb 5 éve vettem egy ELITE-t a decatlonban vagy 20k-ért, egy baromi erõs rugó nyomja a gumihoz a görgõfelületet - 3 bar alatti gumit feltolja a felniig, és minden típust elér. Szinte bármilyen gyorsszárat bele tudsz rakni és mágnes fékes (gyk.: két mágneses tányér távolságával tudod az ellenállást szabályozni).
Persze ez is megeszi a gumidat, emlékeim nem csalnak Michelin bácsi árul görgõzéshez peremes gumit.
minden ilyen jellegû edzés szétcseszi a vázad - folyamatosan csavargatja - függetlenül az anyagától.
Szabad görgõ jobb választás, ha komolyan gondolod. de arról baromi nagyot lehet esni.
Egyébként meg télen crossfutás, teljesítménytúra, úszás, síelés, snowboard... és már márciusban letéped a láncot... a görgõzés teljesen megöli a bringázást, vagy veszel egy 300k-s TACX rendszert, de az is unalmas egy idõ után (én konkrétan már a boltban meguntam)
Posted 2012. September 14. - 06:48
A Tacx-hoz (a satorihoz gyárilag) van egy mûanyag emelõ ami akár még a felniig is képes felemelni a szerkezetet. Ha épphogy eléri akkor csúszik rajta , legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom.
na akkor ennek alaposan utána kell majd nézni rendelés elõtt. thx
Posted 2012. September 14. - 02:35
A morcos.
Posted 2012. September 13. - 23:25
annál pedig figyelj rá , hogy olyan görgõt válassz hozzá ami el is éri a gumit , az olcsóbbak nem feltétlenül alkalmasak erre (26x1.15' gumival próbáltam anno)
Ezen okokból kifolyólag kötöttem ki végül a Satorinál.
Az általam linkelt görgõt használtam 26-os kerékkel is, 1,25-ös slick gumival, épp hogy elérte, de használható volt.
Posted 2012. September 13. - 23:05
Ezen okokból kifolyólag kötöttem ki végül a Satorinál.
A morcos.
Posted 2012. September 13. - 22:35
Posted 2012. September 13. - 22:10
A morcos.
Posted 2012. September 13. - 22:03
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. September 13. - 20:42
Nem olyan mint egy szobakerékpár , eleve a saját bringád megszokott üléspozíciójában használod. A hátsó kereket fékezi mind , tehát a hajtásod kopik a használatával , a gumid is kopik a használatával. Hegymenetet tökéletesen nem tudsz szimulálni , de a terhelést igen , a dõlésszögeket és a kerékpár dõlését , valamint a kiállva tekerésnél jobbra-balra billegtetést elfelejtheted (hacsak nem néhány millióért veszel görgõt ami ezt is tudja) , de a váltóddal és a görgõ ellenállás szabályzójával a terhelést elég jól be lehet lõni. A gõrgõ ellenállásának változtatására az alap megoldás , hogy erõsebben nyomja a gumihoz a görgõt , ezt egyrészt egy csavarral tudod szabályozni , másrészt a normálisabb görgõkhöz van távirányító amivel a kormányról tudod szabályozni.
Én egy Tacx Satorit használok , elég fárasztó , sokkal jobban megterhel mint a kinti bringázás , de haszna is van - tavasszal nem az elejérõl kezded az egész felkészülést.
Fontos még , hogy a görgõhöz kapott gyorszárat kell használnod , hiszen csak ezt tudja megfelelõen befogni a görgõ.
köszi szépen! de azért lehet kiállva tekerni, vagy nagyon nem tesz jót a bringának?
Posted 2012. September 13. - 20:30
hogy mûködik egy ilyen görgõ? annyit tud, mint egy szobakerékpár, vagy ez máshogy mûxik? lehet vele szimulálni tökéletesen a hegymenetet? lehet közben használni a váltót is, vagy csak a görgõ állítóját használom? elõre is köszönöm, ha vki egy mondatban válaszol. sajnos nem vagyok egy technikai zseni
Nem olyan mint egy szobakerékpár , eleve a saját bringád megszokott üléspozíciójában használod. A hátsó kereket fékezi mind , tehát a hajtásod kopik a használatával , a gumid is kopik a használatával. Hegymenetet tökéletesen nem tudsz szimulálni , de a terhelést igen , a dõlésszögeket és a kerékpár dõlését , valamint a kiállva tekerésnél jobbra-balra billegtetést elfelejtheted (hacsak nem néhány millióért veszel görgõt ami ezt is tudja) , de a váltóddal és a görgõ ellenállás szabályzójával a terhelést elég jól be lehet lõni. A gõrgõ ellenállásának változtatására az alap megoldás , hogy erõsebben nyomja a gumihoz a görgõt , ezt egyrészt egy csavarral tudod szabályozni , másrészt a normálisabb görgõkhöz van távirányító amivel a kormányról tudod szabályozni.
Én egy Tacx Satorit használok , elég fárasztó , sokkal jobban megterhel mint a kinti bringázás , de haszna is van - tavasszal nem az elejérõl kezded az egész felkészülést.
Fontos még , hogy a görgõhöz kapott gyorszárat kell használnod , hiszen csak ezt tudja megfelelõen befogni a görgõ.
A morcos.
Posted 2012. September 13. - 20:18
Hat ja, egy napra elromlik az ido, es egybol panik van!
De en is erzem, hogy ennek az evadnak is annyi mar. Pedig meg 2 honap azert van, amig szep idok lehetnek.
Már nyáron a 40fokban is gondolkoztam ezen. 25fok alatt minden hideg.
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. September 13. - 18:52
még egy (hülye) kérdés:
hogy mûködik egy ilyen görgõ? annyit tud, mint egy szobakerékpár, vagy ez máshogy mûxik? lehet vele szimulálni tökéletesen a hegymenetet? lehet közben használni a váltót is, vagy csak a görgõ állítóját használom? elõre is köszönöm, ha vki egy mondatban válaszol. sajnos nem vagyok egy technikai zseni

Sign In
Create Account

Back to top