Ismerem a problémát, de még komolyabban nem foglalkoztam vele ...
Az az emlegetett 3 fok diffi azért nem jellemzõ általában, a legtöbb gyártónál inkább inkább 1.5 - 2 fok szokott lenni, pl. a Storcknál 75 fok (47-es váz) - 73.5 fok (55-63-as vázméretek) között változik, tehát csak a kicsiknél kompenzálnak. Az is érdekes, hogy az idézett Canyon Ultimate CF esetén valóban 75-72 fok között váltakozik a szög, de a fölé pozícionált Aeroad CF esetén fix 73.5, ki érti ezt. Lehet hogy ez az új trend, már nem sz*roznak ilyesmivel. Vázcserénél okozhat meglepetést ha valaki csak mondjuk csak a felsõcsõ és fejcsõhosszt nézi meg vásárlás elõtt, és nem M-es a mérete...
Az én esetem mondjuk elég extrém, a 170-es magasságomhoz "M-es" felsõtest és "S-es" lábhossz tartozik, tehát nekem az (arányaiban) hosszú de alacsony (slopingos) váz való, meredek nyeregvázcsõszöggel, átlagos fejcsõhosszal. Mikor eldöntöttem, hogy karbonra váltok, végigkutattam a fél világot de egész egyszerûen
nem találtam minden szempontból jó geót. Még a Storck volt a legközelebb, azért választottam végül azt, mivel az 50cm-es nyeregvázcsõhöz jó hosszú, 54,8 cm eff. felsõcsõ tartozik, ez 10,5 cm-es kormányszárral tökéletes (az általános panasz a Storckra hogy túl hosszú, nálam pont elõny). A 74 fokos nyeregvázcsõ lehetne még meredekebb, ezt hátranyúlás nélküli nyeregcsõvel kompenzálom. A 11,5 cm-es fejcsõ viszont extrém rövid, 2 cm spacert kellett applikálnom, ettõl még stabil, de nem szép megoldás... szóval aki nem konfekcióméret nincs könnyû élete...