Milyen nagy a váz? Csak nagyobb vázaknál sokan nem is szeretik az SL-t, inkább Cromor, vagy akkor SLX esetleg SP. Egyik sem kályhacsõ, tömegben nagy eltérések nem lesznek..
Bár fogalmam sincs, mennyire számít pl. a muffolás minõsége, esetleg az, mennyit futott már az adott váz. : )
Igen, a váz nagy, 60-as vagy még nagyobb. Régen azért nem volt akkora választék mint manapság. Ezt valaki megrendelte akkoriban, majd nem kellett neki, így került hozzám töredék áron. A Csepel Apollohoz képest egy megváltás volt.
Mai fejjel persze sok mindent másképp látok mint 20+ éve. Most már tudom, hogy nekem 56-os váz bõven elég nagy.
A vázban nincs sok, olyan 5000-7000 kilométer lehet.
Akkor valószínûleg tényleg a váz rugalmassága okozza, persze ha rendesen be van állítva a váltó.
A váltó jól van beállítva, mert ez még fokozatmentesen állítható. Normál tekerésnél jó, csak mikor kiállva, vicsorogva tekerek hallom hogy súrlódik. Ilyenkor az ember nem szokott lenyúlkálni a váltóhoz, hogy utána állítson. A legnagyobb bajom az, hogy nem csak a legalsó hátsó fog esetén ér bele, hanem felette kettõvel is. A legerõsebb áttételen, ha jól láttam, az átdobó mind a két oldalához hozzáér a lánc.
lehet hogy elfáradt a váz,ezért vesztett a merevségébõl(persze ehez évekig kell nyüstölni) az a shimano hajtokar azért elég "merev" de lehet hogy csak a tengely van oda.
Egy 105-ös középrész csak erõsebb mint egy mûanyag házas monoblokk. Szerintem 99% hogy a váz gyenge. Már új korában is beleért, akkoriban azt hittem annyira erõs vagyok, hogy el tudom hajlítani a hajtókart.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére