Jani még valami,
Nálam ez nem teljesül. Nem mintha az UCI versenyen akarnék indulni
, de utánanéztem a szabálynak. Az 5 cm valóban létezõ általános szabály, de az UCI rendelkezik a hozzám hasonló anatómia (gyk. rövid comb) kivételes kezelésérõl, kiemelve a lényeg:
(1) The distances mentioned in footnote (1) to articles 1.3.013 and 1.3.016 above may be reduced
where that is necessary for morphological reasons. By morphological reasons should be understood
everything to do with the size and limb length of the rider.
Any rider who, for these reasons, considers that he needs to use a bicycle of lesser dimensions than
those given shall inform the commissaires' panel to that effect when presenting his licence. In that
case, the panel may conduct the following test. Using a plumb-line, they shall check to see whether,
when pedalling, the point of the rider's knee when at its foremost position passes beyond a vertical
line passing through the pedal spindle (see diagram «Measurements (2)»).
Magyarul kérvényezni kell, ebben az esetben a kötelezõ feltétel, hogy a nyeregorr és a térd nem nyúlhat a középcsapágy elé, ezt kell igazolni. Ezeknek például én is megfelelek.
Hülyeséget írtam, amit akartam: a nyeregorr nem nyúlhat a középcsapágy elé, illetve ebben az elõrébb tolt nyereg pozícióban sem kerülhet a térd a pedálvonal elé. Legalábbis én így értelemezem.
Köszi. Soha nem néztem utána, elhittem amit mások írtak. Pont, ha jól emlékszem Balázs írta, hogy a kis méretû bringások kerülnek ezzel hátrányba, de most majd megírom neki ezt a kivételt.
Én is így értelmezem.
A mostani Storck tulajdonképpen jó leszámítva a fejcsõ hosszt, ami túl rövid ( a dologhoz tartozik, hogy a gyári Storck villák tengely-korona távolsága kb. 0.5-1 cm hosszabb, mint a standard, ami hozzáadódva ugye emelné a fejcsövet, de nekem nem gyári villám van). Szóval: 54-55/13-14/74-74.5 és bár nem kérdezted, de a nyeregvázcsõhossz 50-52cm között (C-T), az alacsony átlépésim meg az optika miatt.
52-es versenygeos váz kell neked. Pl mint az enyém csak eggyel kisebben.
Jani, egy apró kérdés: írtad, hogy kiesett egy kulacs, a nem sztenderd átmérõje miatt.. ilyenkor mennyire fordul meg a fejedben olyan gondolat, hogy a kirepülõ kulacs beakadhatott volna a hátsó kerék-váz közé, vagy a küllõk közé, és elveszted az irányítást? : )
tudom, nagyon alacsony a valószínûsége annak, hogy ez megesik, de hát elõfordult már..
Egyáltalán nem, ez a lehetetlen határát súrolja.
Szerintem sokkal nagyobb az eselye, hogy mas esik el benne, leginkabb ezert kell ez lehetoleg elkerulni.
Vagy ezért kell eldobálni, hogy mások rámenjenek.

Csak viccelek.