tudom, nem váz, de.. néztem a gruppókat pár napja bike24-en, milyen áron kínálják magukat.. És összehasonlítva ár-tömeg-testreszabhatóság részeket, ami vitte a prímet, az a sram rival volt..
New SRAM Rival 8 Piece Groupset Road Bike Kit | eBay
testreszabhatóság alatt a lánckeréksor-választékot értem, igaz, aminek jó a széle is, és vége is (11-28 kompakthoz) ott pont elvész a síkon a finom emelkedés elõnye.
nem sokkal drágább az apextõl, de jóval könnyebb, ráadásul gondolom, nem a tartósság rovására. sajnos kis hazánkban még mindig sokan idegenkednek a Sramtól, így alig pár embertõl láttam visszajelzéseket (red, apex), azokra egyértelmûen pozitív ment.
...sokáig használtam a RIVAL szettet, sõt a hajtõmû még most is fent van, addig nem cserélem le a RED-re míg használható. Teljesen jól tette a dolgát, bár nálam az elsõ váltó rakoncátlankodott, nem tudtam beállítani. Vagy túldobta, vagy nem akart felváltani. Valszeg én voltam a gyagyás mert az új tulaj imádja és jól mûkszik nála. Beruháztam az új RED-re, de nincs akkora különbség a két szett között mint amekkorát az árkülönbség miatt elvárna az ember. Sõt, a RIVAL fékei olyan brutál, aminek a RED az árnyékában sincs. A tömege sem vészes, és valóban a SRAM sorok nagyon jól variálhatók. Sokan idegenkednek tõle, és az is igaz, a Shimano csendesebb és finomabbnak tûnik, és az is szerintem. Nem oly rég volt nálam egy teszt gép ami új 105-ös szettel volt szerelve, de az olyan finoman csendesen váltott, h idõnként megnéztem, valóban arrébb rakta-e a láncot. Én maradok a SRAM-nál, nekem bejött.