Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Hát nem tudom,Sramot országútihoz?A montis dolgaik jól mûködnek de az outis nem igazán legalábbis szerintem.Egyébként a 105-öst 140 alatt is meg lehet venni Magyarországon.

pedig nem mindenkinek jon be a Double Tap rendszer (pl nekem sem). Izlesek es pofonok

>Ilyet életembe most olvasok elõször.

Akkor olvass meg. :) Sulyban jok, hogy pozitivat mondjak.

Most igazán felcsigáztatok. :D Írjátok már le kérlek, mi a bajotok a SRAM-al??? Évek óta használom, szeretem, megbízható, jól teljesít. Az, h valakinek nem jön be, az még nem jelenti a, sz@r kategóriás besorolást. :)

Ridley Noah Fast 

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

bébébé?

BBB BHS-12 RoadForce | Kormány | Kormányfej | AHEAD

igaz, most nincs, de ha van a környékeden BBB-t is forgalmazó bolt, lehet, akad majd megfelelõ hosszban (én t'án múlt héten láttam itt a "szomszédban", 90-es 26-os befogójút, de nem esküdöm meg rá)

Köszi közben a bayen találtam eladó syntace F99-eket, most is azt használok csak 105 millisben.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ha találok valahol egy 90-es, 26-os stucnit kipróbálom.
(Van egy nem használt 110-es 26-os Richey Pro stucnim ha valaki csereberélne 90-esre!)

bébébé?

BBB BHS-12 RoadForce | Kormány | Kormányfej | AHEAD

igaz, most nincs, de ha van a környékeden BBB-t is forgalmazó bolt, lehet, akad majd megfelelõ hosszban (én t'án múlt héten láttam itt a "szomszédban", 90-es 26-os befogójút, de nem esküdöm meg rá)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Ilyet életembe most olvasok elõször.

Akkor olvass meg. :) Sulyban jok, hogy pozitivat mondjak.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

A csípõszög változatlan maradna, csak a karod állna kicsit más szögben, használhatnál rövidebb vázat is.

Ha találok valahol egy 90-es, 26-os stucnit kipróbálom.
(Van egy nem használt 110-es 26-os Richey Pro stucnim ha valaki csereberélne 90-esre!)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ilyet életembe most olvasok elõször.

pedig nem mindenkinek jon be a Double Tap rendszer (pl nekem sem). Izlesek es pofonok
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez miért segítene? Nálam az eddigi összes vázamnál mûködött a sokak által kritizált kormány-kitakarja-az-elsõ-agyat szabály, ezt biztosan buknám ezzel a módosítással.

A csípõszög változatlan maradna, csak a karod állna kicsit más szögben, használhatnál rövidebb vázat is.

A sebesség mindent megold.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

inkább vadássz egy saját méretest

a túl kisméretû váz az nagyon szar, akármit csinálsz vele, sosem lesz jó és csak átkozni fogod a napot, mikor megvetted

Arról nem is beszélve, hogy itt outi váz egyeneskormányossá alakításáról van szó ha jól értem.... azaz még rövidebbnek fogja érezni.

Centiként kb fél fokkal.

Uhh kevesebbre gondoltam. Akkor nem érdemes gyári villában gondolkodni. Marad ahogy van, így is szeretem.
Amúgy találtam azóta vázakat számomra jó geóval, pl. Colnago C59 sloping (50s), Speci Tarmac SL4 (54) csak "valahogy" mind a millás kategória :)

Úgy még nem próbáltad, hogy közelebb hozod és lejjebb rakod a kormány? Hátha úgy is kényelmes lenne.

Ez miért segítene? Nálam az eddigi összes vázamnál mûködött a sokak által kritizált kormány-kitakarja-az-elsõ-agyat szabály, ezt biztosan buknám ezzel a módosítással.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Hát nem tudom,Sramot országútihoz?A montis dolgaik jól mûködnek de az outis nem igazán legalábbis szerintem.

Ilyet életembe most olvasok elõször.

derosa

derosa

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

A fulcrum ötös lazán bír... a vázat nem tudom, elég lesz-e, hosszú stucnival talán.. szettbõl meg SRAM Apex vagy Rivál.. nem sokkal drágább a százötöstõl, de könnyebb mindkettõ, egyik sem szr.

Bár szerintem a fulcrum hetessel sem jársz rosszul, az agy talán ugyanaz a két kerékszettnél.. de nézz körül canyonnál, meg esetleg a crc-n, wiggle-ön.. szoktak lenni nagy ákciók, és a Te méretedben MINDIG van diszkontváz.. : )

Hát nem tudom,Sramot országútihoz?A montis dolgaik jól mûködnek de az outis nem igazán legalábbis szerintem.Egyébként a 105-öst 140 alatt is meg lehet venni Magyarországon.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
õket kellene idecsábítani, nem az autógyártókat :-)
Specialized Bicycle Components

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Az országúti kerékpár testre szabása

Most olvastam el ezt a cikket,amiben azt írják,hogy a magasság le van szarva.
Belsõ lábhosszom meg csak 88cm,szal elvileg elég az 58as váz is,max hosszú stucnit bele kell baszni.
De a 60 már bõven elég,ergó nem kell keresni ilyen 61-62es borzadályokat.
http://www.competiti...ALCULATOR_INTRO
De holnap majd ezeket is bemérem rendesen.
Ha tényleg elég lenne egy 58as váz,akkor nagyon nagy király lennék,mert abból sok van.
Csak fura,hogy 2m-hez 88as belsõ lábhosszom van,tuti gnóm vagyok:D

üléspróba azért sosem árt. Építkezés elõtt meg érdemes végiggondolni, hogy a szett-kerékszett-váz egy dolog, a kormány-nyeregszár-nyereg-bandázs-kábelek-külsõ-belsõ gumi meg még egy. :) Mert, hogy utóbbiakon könnyen "túlfut" a költségvetés az elõzetes tervezeten.

lehet, jól járnál, ha megnéznél egy olyan La Triestinát XXL-esben, hátha méreted.

ruki

ruki

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Az országúti kerékpár testre szabása

Most olvastam el ezt a cikket,amiben azt írják,hogy a magasság le van szarva.
Belsõ lábhosszom meg csak 88cm,szal elvileg elég az 58as váz is,max hosszú stucnit bele kell baszni.
De a 60 már bõven elég,ergó nem kell keresni ilyen 61-62es borzadályokat.
http://www.competiti...ALCULATOR_INTRO
De holnap majd ezeket is bemérem rendesen.
Ha tényleg elég lenne egy 58as váz,akkor nagyon nagy király lennék,mert abból sok van.
Csak fura,hogy 2m-hez 88as belsõ lábhosszom van,tuti gnóm vagyok:D

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

másrészt rossz, mert arccal tompított az aszfalton

LoL. :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

mi? ez nekem új. a bringázás fogyaszt?? nálam sajnos az van, hogy a bringázás másnapján minden betolt gramm sokszorosan hasznosul és megy a raktárba :-)

napi 7 étkezés, és a szervezeted megtanulja pazarolni a szenhidrátot. alacsony glikémiás indexû ételeket kell választani. hosszan egyensúlyban tartják a vércukorszinted.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

én közel 100 kiló voltam mikor visszaültem a bringára(csak 170 centivel), a fulcrum 7 kerekek birták, igaz hamar elkezdtek lemászni rólam a tonnák :) igazából én a kormánytól féltem hogy letörik mivel az egy nagyon régi darab.

szomszéd is félt, hogy letörik, vett is egy másikat, aztán nem cserélte ki mégsem

aztán persze letört a dolog, ami egyrészt jó, mert így tudja, hogy mégsem volt felesleges pénz megvenni az újat, másrészt rossz, mert arccal tompított az aszfalton

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

én közel 100 kiló voltam mikor visszaültem a bringára(csak 170 centivel), a fulcrum 7 kerekek birták, igaz hamar elkezdtek lemászni rólam a tonnák :) igazából én a kormánytól féltem hogy letörik mivel az egy nagyon régi darab.

mi? ez nekem új. a bringázás fogyaszt?? nálam sajnos az van, hogy a bringázás másnapján minden betolt gramm sokszorosan hasznosul és megy a raktárba :-)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
A fulcrum ötös lazán bír... a vázat nem tudom, elég lesz-e, hosszú stucnival talán.. szettbõl meg SRAM Apex vagy Rivál.. nem sokkal drágább a százötöstõl, de könnyebb mindkettõ, egyik sem szr.

Bár szerintem a fulcrum hetessel sem jársz rosszul, az agy talán ugyanaz a két kerékszettnél.. de nézz körül canyonnál, meg esetleg a crc-n, wiggle-ön.. szoktak lenni nagy ákciók, és a Te méretedben MINDIG van diszkontváz.. : )

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!
Nagy keresésben vagyok és a tanácsotokat szeretném kérni. Leszûkítettem a potenciális versenyzõket két példányra. Segítenétek dönteni?

Ez lenne az egyes számú.

Tetszik, hogy szinte új, bár a kormányát cserélni kellene (egyenes kormányt szeretnék). Nem tetszik, hogy a felújítása késõbb problémás lehet ritka szabványú részegységek miatt.

Második számú versenyzõ.

Nem annyira az én stílusom, de meg bírnám szokni. Tetszik, hogy láthatóan rendben van tartva (gondos gazda), egy fokkal minõségibb járgány, mint a másik, viszont nyilván nem mai darab.

Ti melyiket választanátok?

ps: Titkolt vágyam ez lenne, de sajna a magasságomhoz (186 cm) ez már túl kicsi. Beszéljetek le róla :)

59-es országúti - shimano szett - fékváltókar - egyenes kormány « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

egyedül a fék felejtõs errõl, mer... "az a régi nagyonhosszúbenyúlásúegyforgáspontos borzalom betonkemény fékbetétekkel", de szerencsére azért elérhetõ elég jó nagyon hosszú benyúlású fék is..

azért linkeltem, mert ha már egyenes kormányozunk, azért a váltást tegyük kéz alá, ne a térdek közé. : ) sõt, ha megveszed, én megveszem a nyerget róla..