Jó dolog ez a blog, legalább a zöldülõ fülû is vissza tud olvasni évekre (igaz, fórumon is).. Sajna tény, hogy rengeteg vizet veszít az ember légzéssel, ami meg bringázáskor (vagy bármilyen esetben, mikor fokozott a légzés) még hangsúlyosabb.. Mérlegen jókat lehet "okulni" ebbõl. : -|
A campa-bowdenhez annyit tudok "brummogni", hogy ált. a fejet szokták leköszörülni, és betenni, ami van épp'. De úgy rémlik, a BBB-nek van külön campy-váltóbowdenje is talán.
Ez a fékváltókar-beállítás egyéni lehet, nem? Nekem többször mondták, hogy a csuklóm törik ki, ahogy van, de a legfontosabb szempontnak azt tartottam, hogy a "hüvelykpöcök" elérhetõ legyen kényelmesen akár alsófogásból, akár a kormány egyenes részét fogva is (ez pl. emelkedõre fel még hasznos is, vagy csak céltalan kistányérozni)
Az RX-100 fékváltót meg érdemes lenne kicsit "karbantartani". Néha nem árt ezeket. Nemrég vásároltam egy párat, ami elvileg "nem mûködött". Gyakorlatilag patent, csak bele volt gyógyulva a gyári majd' 20 éves zsír, nem kevés kosszal egybemosódva. Esetleg a rugókat lehetne megnézni óvatosba. Az én esetem egyszerû volt, egy kis zsírsármosás megoldotta, de lehet, tényleg gondja lesz.
lenne amúgy kurta kérdésem még fékváltóról. Konkrétan Campa... Ahhoz szoktam, hogy eléggé "darabos" meg "kattanós" a mûködésük ezeknek, nemrég viszont egy olyan volt a kezem alatt, ami kissé.. viseltes darab volt, és annyira lágyan kattant, puhán mûködött, hogy nem tudtam mire vélni. Gondolom, ennél pont, hogy a rugók gyengülését jelzi az, hogy ennyire.. "nem campás" a mûködés. Ez lenne az "ergos wear in" jelenség? : |