Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én úgy tudom azért van ez így, mert az integrált hajtómû csapágyazása úgy van kitalálva, hogy tekerés közben, tehát amikor a pedálon súly van, akkor dolgozik finomabban. :)

Ki volt az a zseni, aki ezt mondta neked? Szimplán rosszabb konstrukció csapágyazás szempontjából.

A sebesség mindent megold.

hapsii

hapsii

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Mennyit érhet egy 1990-es évek elejérõl származó, használt, de jó állapotban lévõ teljes shimano 105 (1055)-ös szett?

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Én úgy tudom azért van ez így, mert az integrált hajtómû csapágyazása úgy van kitalálva, hogy tekerés közben, tehát amikor a pedálon súly van, akkor dolgozik finomabban. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
megerõsítem, van itthon octa, meg integrált hajtás és az octa sokkal szebben forog

más kérdés, hogy menet közben ez nem érezhetõ

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A csapágyazása valóban sokkal rosszabb, mint egy oktalinknek vagy egy négyszögnek, de ez csak tized wattban mérhetõ.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Akkor biztos ez az oka,hogy nincs akkora tüzijáték a hegyeken,a versenyeken.Pedig már kezdtem elhinni,hogy régebben a koksz miatt volt,de úgylátszik akkor jobb volt a csapágyzás.;)

Hát erre mit is mondjak/írjak,ott már tényleg valami nem gömbölyû,ha csak 3/4-et fordul.Szereltem már én is jó párat,de ilyennel még nem találkoztam,hogy 1fordulat se jön ki belõle,hacsak nem tropa eleve a csapágy.Nekem simán fordul legalább 5-6-ot egy laza pörgetésre minden nélkül.

bizonyára a rossz csapágyazás miatt:DDDDD (You made my day:D)

Jól van, akkor egy comapct 105-ös lesz a befutó:)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Akkor biztos ez az oka,hogy nincs akkora tüzijáték a hegyeken,a versenyeken.Pedig már kezdtem elhinni,hogy régebben a koksz miatt volt,de úgylátszik akkor jobb volt a csapágyzás.;)

Hát erre mit is mondjak/írjak,ott már tényleg valami nem gömbölyû,ha csak 3/4-et fordul.Szereltem már én is jó párat,de ilyennel még nem találkoztam,hogy 1fordulat se jön ki belõle,hacsak nem tropa eleve a csapágy.Nekem simán fordul legalább 5-6-ot egy laza pörgetésre minden nélkül.

GT-Atee

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Annak idején Potty nevû felhasználó is írta, mikor szerelte, mennyire máshogyan forgatható a hajtómû.
Mindjárt elõ is keresem a postját.

meg is van! : http://forum.bikemag...html#post553167
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Shimano-ban,szerintem pedig HT2-nél nincs jobb.Nem tudom milyen surlódásról írtak,de ha a középcsapágy gyengeségeire gondoltak,az is kiküszöbölhetõ,fõleg ha rendesen karban van tartva.

Annak idején Potty nevû felhasználó is írta, mikor szerelte, mennyire máshogyan forgatható a hajtómû.
Mindjárt elõ is keresem a postját.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Shimano-ban,szerintem pedig HT2-nél nincs jobb.Nem tudom milyen surlódásról írtak,de ha a középcsapágy gyengeségeire gondoltak,az is kiküszöbölhetõ,fõleg ha rendesen karban van tartva.
GT-Atee

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Persze van, pl. az általad linkelt helyen is, csak rosszul esik egy picit egy 5 Eurós bowdenre + 10-et fizetni postára. De hát a szükség nagy úr... Azért ma még kutatok Mo-i lelõhely után, hátha.

Hátha rendel valaki Hódmezõvásárra!:)

Kicsit más téma:

Erõsen tanakodom egy compact hajtómû beszerzésén. Szeretném, ha a kistányér 30 vagy 34-es fogszámmal bírna.
A meglévõ (FC-5502) 130mmes lyukkörre tudtommal nem megy 39nél kisebb lánckerék fel, de sok rosszat is olvastam az újabb hl2-es shimano hajtómûvekrõl, hogy nagyon nagy a súrlódásuk összevetve a korábbi octalinkes, vagy konkurens isis rendszerek megoldásaival.
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Mit lehet tenni, hogy ne legyen ilyen problémája az egyénnek (nekem?)
Vagy ez egy olyan szükséges rossz, amit el kell tudni viselni?

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

A DHL csodákra képes:) csak van valami webáruház ahol ilyen raktáron van, ha nem is Mo-n, de a közelben.

Persze van, pl. az általad linkelt helyen is, csak rosszul esik egy picit egy 5 Eurós bowdenre + 10-et fizetni postára. De hát a szükség nagy úr... Azért ma még kutatok Mo-i lelõhely után, hátha.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Mi gond lenne egy Sh-10es váltókar és Sh9-es váltó párosításával? : | még nehezen tudom elképzelni..

lehet, nem lesz olyan finom és gyors, mint egy 56 vagy 57es 105-össel, de nagyobb gond nem lesz vele szerintem. "szerintem".

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Közben megmértem a Campa kábelt, mivel az csak 2m hosszú, így ez a 2300 mm-es is bõven jó lenne nekem! Csak épp itthon nem találok sehol. :( És hát viszonylag sürgõs lenne a dolog, mert 2 hét múlva mennénk egy hosszabb túrára (500 km e nap alatt) és oda már nem szeretnék betegesen mûködõ hátsó váltóval nekiindulni.

A DHL csodákra képes:) csak van valami webáruház ahol ilyen raktáron van, ha nem is Mo-n, de a közelben.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

(ex)Cat: véletlen ez nem jó neked: Jagwire Schaltzug Teflon® für Campagnolo - BIKE-COMPONENTS.DE ?

Közben megmértem a Campa kábelt, mivel az csak 2m hosszú, így ez a 2300 mm-es is bõven jó lenne nekem! Csak épp itthon nem találok sehol. :( És hát viszonylag sürgõs lenne a dolog, mert 2 hét múlva mennénk egy hosszabb túrára (500 km e nap alatt) és oda már nem szeretnék betegesen mûködõ hátsó váltóval nekiindulni.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok!
Voltam a bp-n a bringavilágban, ott a szaki azt mondta a láncvonal nem jó, azért mozog nehezen az egész rendszer, azt mondta a hátsó váltóm kicsit el van hajolva.
Kézzel ránézésre visszaegyengette, jelenleg mûködik minden olajozottan. Annyit tett hozzá, hogy szerinte ez az 5500gs váltót ne próbáljam meg 10es rendszerbe applikálni, mert valószínûleg nem mûködne megbízhatóan. Ezt az állítását az allez kerékpárboltban tegnap szintén megerõsítette a szerelõ, annyi fényt hagyva az alagút végén, hogy mûködhet a dolog, csak szerinte hangos lesz a váltó kicsit. (utóbbit nem igazán tudtam elképzelni,hogy miként értette, de elfogadom, mégis csak õ a szaki, nem pedig én.)

(ex)Cat: véletlen ez nem jó neked: Jagwire Schaltzug Teflon® für Campagnolo - BIKE-COMPONENTS.DE ?

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Hol lehet Mo-n Jagwire kábelt kapni? Konkértan ezt Jagwire_Derailleur Cable - Slick Stainless Teflon Coated Tandem - 1.1X3100 - Campagnolo - 75TC3100 keresem.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Alsófogásból így rendesen tudsz fékezni és váltani?

Igen, nem okozott gondot. Ezzel együtt most kicsit lentebb vittem a fékváltókart, majd holnap kipróbálom, hogy milyen érzés lesz.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Sziasztok!

Hol kapható Magyarországon 246mm-es Sapim CX-Ray küllõ? Vagy mondjuk Európán belül valami webshop... (nem eBay: drága, legvégsõ megoldás az lesz, mert ott van UK-bõl)

Esetleg valami alternatív megoldás?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Van valakinek a hosszú esztergomi idõfutamról vagy a Hegyek Pokláról szinttérképe? Szeretnék egy kicsit számolgatni. :)

Közben megtaláltam ave tavalyi versenyét a stravan.